127612
-
Egyiké sem túlzottan... ezek közül max csokit veszek, azt is kb. negyedévente. -
huh -
mivel ezek közül egyiket se szoktam gyakran vásárolni, így nem igazán érint -
A 32/-130-as arányért meg kellett dolgozni. xDD -
karajjj #92297 mindenkinek más okoz örömet, ő attól boldog, hogy rehabos -
te se vagy ám 100%, de még csak 50 sem -
lord nihilus #92295 csoki...nem tudok csoki nélkül élni -
clio1616v #92294 másfél - 2 hónapig tartott, hogy rászoktassam magam az inzulinra és egyensúlyba tartsam a vércukromat
azóta nincs fejfájásom, örülök neki, hogy cukorbeteg lettem, különben soha nem foglalkoztam volna azzal, mit mikor és hogyan eszek -
gabesz012 #92293 Nem tart vissza az adó, ugyanúgy megveszem a terméket, mintha nem is lenne adó.
De ebből max a csoki/szeszes ital érint. Azokat sem nem nagy mennyiségben fogyasztom. -
Nem tart vissza az adó, ugyanúgy megveszem a terméket, mintha nem is lenne adó.
Egyébként csoki, meg valamennyire a szeszes italok. -
szeszes italok egyértelműen
ízesített alkoholos üdítőitalok
néha chips,energiaital
nagyon ritkán dohányáru
innen kell gratulálnom a kormánynak az öngóljához,a 20/30 milliárdos + bevétel előrejelzéséhez,mert abból nagybetűs LÓF@SZ sem lesz,örülhetnek ha ugyanannyit beszednek a megemelt adókból,mint eddig... -
Csöbörből vödörbe... -
Blum #92289 Nem tart vissza az adó, ugyanúgy megveszem a terméket, mintha nem is lenne adó.
Egyelőre még nem olyan drasztikus az áremelkedés,hogy bármiről is le kelljen mondanom. -
jah most nézem már 270HUF a boci táblacsoki is :( (95g)
-
Egyéb: Benzin + kötelező gépjármű biztosítás -
karajjj #92286 viszont elveszik a szuperbruttót meg az adójóváírást -
De emelik azt is. Igaz csak a képviselőknek. -
Dehogynem, kötelező minimálbér-emelés lesz, ami elbocsátásokat hoz. -
Manapság amúgy már mit nem emelnek... :/ Ja egyvalamit nem: a fizetést... -
karajjj #92282 ennyi erővel egyébként az autókat is be lehetett volna írni, ott is emelni fognak mindent -
Fbn Lx #92281 csoki
idióta balfasz kormány -
Nem, ott csak a sima jövedéki adó növekszik 5 százalékkal. Az ízesített sörökre vonatkozik a termékadó. -
A sima sör árát is emelik? -
Plusz nagyrészt azt is mondhatják, arra is hivatkozhatnak, hogy a dízel üzemanyag jó 20 Ft-al fog megugrani, (jövedéki adóemeleés, plusz áfa emelés így nő a szállítási díj. (7,5 tonna feletti kamionok kapnak kedvezményt, de a kisboltokba jellemzően nem nyergesvontató viszi a tejet.:) -
Az említett cég pl. tisztán növényi anyagokkal dolgozik, tehát még kevesebb mesterséges vacak lesz benne. -
Ez attól is függ, hogy mikor szerezte be, és milyen áron. Plusz van olyan cég, ahol azt nyilatkozták, hogy alapanyagok variálásával pl. cukor- és koffeinmentessé teszik az energiaitalt, mert annak a tartalmát fizettetik meg (8g/100ml illetve 10mg/100ml felett). Így drágább lesz az előállítás, viszont még jóval kevesebb, mint az eredeti, termékadóval terhelt ár. -
És még ki tudja, h milyen kihatásai lesznek... :/ Pl. ilyet is olvastam, h majd teleszórják a gyártók még több rákkeltő mesterséges anyaggal a cuccaikat, h kikerüljék az adót... -
1000kcal gyakorlatilag finomított éhezés. DE ki lehet bírni. Szvsz. talán még ennél kevesebbet is. Csak ugye minél nagyobb emberke vagy, annál több kalória kéne, hogy ne purcanj ki. Azé' jobb, mint megdögleni. :D -
Ja igen, az új adó "fasza" következménye pl.: a Chio nem Magyarországon bővít, így jó pár új munkahely lehetőségének annyi... FCK U kormány... -
Na igen... Pl. a fél literes Hell 1-2 hete a Lidl-ben még mindig 200 Ft volt csak. (Hogy azóta is annyi-e, azt nemtom.) Vagy a Moster, vhol az adó bevezetése után rögtön szinte kétszeresére drágult (mondjuk ezt se értem hogyan a duplájára...), míg egy másik üzletben még rá egy hétre is a régi áron lehetett kapni... (Azóta persze már ott is felment.) -
clio1616v #92271 úgy érthető, a gyógyszerrel nem tudsz nagyon variálni
az 1000kcal az iszonyat alacsony, én 1800kcal-ra voltam állítva egy időben az kibírhatatlan volt
ha aktívan sportolsz akkor 2200kcal is elmegy egy nap -
plusz számolj fejben 27%-os forgalmi adót 25 után :) -
Csakhogy én nem használok inzulint, csak gyóygszert (igaz abból maxon vagyok) és 1000kcal diétán vagyok. Szénhidrátbevitelem minimálisra csökkentve. -
Ezek az új adók amúgy tök jók lesznek további bújtatott áremelésre. Nem sokan fognak utána számolni, hogy mennyi is a termékdíjjal növelt érték, így pár %-os emelés simán belefér pluszban. -
clio1616v #92267 én is cukorbeteg vagyok, de az nem azt jelenti, hogy nem ehetsz csokit...
a magas glikémiás indexű(ami gyorsan emeli a vércukrot) ételeket lehetőség szerint kerülni érdemes, de én ezért használok két fajta intenzitású inzulint egy gyors hatásút (Humalog) és egy 6 órás hatóidejűt ez ilyen elnyújtott hatású (Humulin N) -
Érdekes árképzése van néhány üzletnek erre is, egy konkrét példán:
Termékdíj előtt:
Gilroy: 210, akciósan esetileg 180 Ft
Monster: 350 Ft.
Jaguar: 99 Ft.
Termékdíj bevezetésének napján:
Gilroy 104,
Monster 580 Ft.
Jaguar: 79 Ft.
Múlt pénteken:
Gilroy: 99, másik boltban 290 Ft
Jaguar: 99 ft. -
Szeszes ital: max sörözök, abból akkor veszek, amikor akciós... (150 Ft körül).
Szerencsejáték: anyu lottózik heti 2 szelvénnyel állandó számokkal, az úgyis megmarad. Én meg nagy néha tippmix, de az nem drágult.
Kávé: csak instantot iszom. Akkor vesszük, amikor olcsóbb...
Dohányáru: nem dohányzom...
Chips: nagyon nagyon ritkán chipsezek, max havi 1x. Akkor is inkább nem márkásat veszek. Ugyanaz, és olcsóbb jóval.
Ízesített alkoholos üdítő: nem iszom ilyeneket... -
Nemigazán, de szív és cukorbeteg, ami azt jelenti, hogy a szerencsejáték az egytelen amivel élhetnék ezek közül, de arról meg leszoktam jópár éve (nincs több rulett). -
Energiaital, meg talán vmennyire a csoki. Energiaitalt ugyan nagyon ritkán veszek, de pl. a Monster, amit különösen szeretek (nagyon ritkán vettem régebben), 280 Ft-ról 480 lett... Annyiért meg nem fogom megvenni, még ritkán sem. Csokiknál is észrevenni, de azért abból mindig látni vmi akciósat (főleg táblás kivitelben), így arról nem kell lemondani. Amúgy sem zabálom a csokit, de néha azért megkívánom. -
karajjj #92262 jehova vagy? :D