127612
-
Gyalog járok mint az állatok. :) -
extramagascsaj #92421 Saját autóval, de korábban jártam bkv-val meg vidéken távolsági busszal, ill. vonattal is. Mindig vettem jegyet. Vagy bérletem vagy jegyem volt. -
EnxTheOne #92420 Tömegközlekedés. Nincs autom, és tömegközlekedésen sok szép lány van. :D -
gabesz012 #92419 Bkv-n gyűjtőjegy/blicc (nevetséges, hogy 1-2 megállónyi út u.annyiba kerül, mint a 7-esen végigutazni az egész várost).
90%-ban busszal. -
Nem utazom tömegközlekedéssel, saját autóval árok. -
Autóval járok mindenhova. Nem tömegközlekedem. Kis fogyasztású autóm van, így 500 forintos benzinárig nem váltok tömegközlekedésre, főleg, hogy az esetek 80%-ban ketten használjuk. -
clio1616v #92416 nem veszem igénybe a tömegközlekedést, csak autóval utazok -
Ki az a hülye, aki ezt a kérdést kirakta?
1. tömegközlekedés: ugyanaz a helyi meg a távolsági is, ergo gondolom máris 2 lehetőséged lesz, mert távolra, ha gyakran megyek nem bérlettel járok, de helyileg igen
2. Bazz, nehogy már ne lehessen több járművet kiválasztani, helyileg is járok busszal, trolival meg villamossal.... -
Szavazó roBOT #92414 Szerinted a közszereplőknek* - ha törvényt sértenek - milyen büntetés járna? ==>> Mivel utazol tömegközlekedésben? -
Mit írt? :D -
Krisztikee18 #92412 jah értem már -
#92408 -
Krisztikee18 #92410 most mit kell csinálniii????? -
Krisztikee18 #92409 Én nem értek semmit :( -
Blum #92407 "Ugyanolyan, mint amilyen elvileg kellene, hogy járjon minden állampolgárnak" -
commissioner #92406 egyéb: karóbahúzás
-
Ez melyik átlag a sok közül? Ha az öszöndík index, akkor röhejes felvetés. Mnodjuk úgy kb. amúgy is... -
Naja, de bölcsész diplomával nonproduktív kolonc maradsz és éhenhalsz munkanélküliként, megfelelő műszaki végzettséggel pedig valahogy meg lehet azért élni (már ha valakinek esze is van és hajlandó melózni). -
rózsikának olyan nevetséges elképzelései vannak az egészről,hogy tök értelmetlen vele bármit is "megbeszélni"
a bölcsész megmondja a sokszáz éves dolgokról a véleményét,csak sajnos súlya is van a szavainak,ez itt a baj,a műszakisok meg csak szívják a faszt...láttam én már bölcsész ZH-t,olyan nevetséges kérdések voltak benne,hogy nem tudtam sírjak vagy nevessek... -
commissioner #92402 ezt én is olvastam, már közel egy hónapja, de akkor is az értelmes vita híve vagyok (pl. HÖOK vs. Hoffmann), nem a tüntetésé
Off is over. -
ha pénz van akkor minden van, naívság azt gondolni hogy az igazad nem lehet megvenni :) -
a nagy vezetők közül 1-ről derült ki, hogy még érettségije sincsen, 2-ről, hogy csak érettségijük van. És ezek irányítják az országot? Felháborító. Megmerném kockáztatni, hogy ennél még a Gyurcsány-kormány is jobb volt, pedig ott is szenvedtünk sokat, de itt...
On:
amúgy ugyanolyan, de néha nem is értem ezt a törvénykezést, Stohl kétszer megmenekült, most lecsukták, de így is 5 hónapon belül szabadulhat jó magaviseletért (drog, ittas vezetés, baleset okozása). Zalatnay meg 3 évet kap sikkasztásért? nah mind1 -
most nemtudom mit akarnak, kistesómnak pl. már természettudományi tárgyból is kell érettségizni plusz, hülyék ezek.
én műszaki karra járok, esélytelen ezt a kreditátlagot is tartani. (ha egy 5kredites mechanika stb. bukó akkor az viszi szépen a súlyozott átlagot), kár hogy akik ezt meghozzák törvényt, ők a btk-ból indulnak ki...
na de mindegy is, most más a téma, ha abilityék rábólintanának akkor holnap lehetne ez a kérdés. -
Ugyanaz, miért járna más? -
mindegy,a mai tempót nézve,10 éven belül nem is marad itt fiatal... -
lesz ez még rosszabb is. A kormány el akarja tüntetni az értelmiséget, nehogy a fejére nőjenek. A legszebb hír amit olvastam az eddig az volt, hogy "lehet, hogy nem jár plusz pont az emelt érettségiért, a nyelvvizsgáért, és igazából semmiért"
és a vicc az, hogy itt percenként jönnek új törvények csettintésre. Arról nem is beszélve, hogy olyan nincs, hogy bármit is visszadobjanak... -
,,A készülő új felsőoktatási törvény tervezete szerint mindenki, akinek a tanulmányi átlaga 2,5 alatt van, függetlenül attól, hogy milyen szakon tanul, elbocsátásra kerül az egyetemről vagy tanulmányait önköltséges formában folytathatja. Az önköltség azonban minimum 500 ezer Ft félévente(...)" -
commissioner #92394 Azt se tudom, h pontosan mi ellen is kéne tüntetni. Elég zavaros mind a médiában, mind a közbeszédben a diskurzus ebben a témában. Senki sem tud semmi biztosat(a hallgatók sem, a média sem, még a majdani döntéshozók között sincs egyetértés), csak folyik a találgatás és főképpen a rémisztgetés. Ilyen viszonyok között pedig nincs értelme semmilyen tüntetésnek, csak normális keretek között lefolyó vitáknak. IMO. -
Semmilyen tüntetésnek semmi értelme az égvilágon, de tényleg. Minden kormány telibeszarja. -
Én már nem tanulok, de mennék, ha diák lennék. -
más (nemtudom hány felsőokuló van itt):
ki megy tüntetni majd?
a holnapi kérdés lehetne esetleg a felsőoktatási törvény kivesézése? mert szerintem kurvára aktuális lenne...
-
na ja, meg akkor mivan a proaktív részével a dolognak, pl. ha stohlt büntetik durvábban utólag, akkor dopemant miért nem aki arról reppel hogy mennyi kólát szívott el az orrával? ugyan az a káros példa a fiatalok számára. -
-
lincselés -
gabesz012 #92387 Ugyanolyan, mint amilyen elvileg kellene, hogy járjon minden állampolgárnak. -
Nem írtam, hogy szerintem így vagy úgy, hanem hogy van értelmes, elfogadható indoklás amellett is, hogy szigorúbban kellene büntetni az ilyen személyeket, ahogy van értelmes, elfogadható indoklás amellett is, hogy nem - ez utóbbit SQJ írta le, az előbbire én hoztam érveket. -
Tehát szerinted anno Ganxsta "mások számára példaként" szerepelt? Attól, hogy ismert, szerintem senkit nem kéne szigorúbban büntetni. SQJ kb jól mondja. -
Az ilyen nagyon megbánta, stb. rész az, amire írtam, hogy enyhítő körülményként figyelembe vehető, és szerintem természetes, hogy figyelembe is veszik a büntetés kirovásakor. Hasonlóképpen a visszaesőknél, stb. Erről szól a bírói munka. -
Ezesetben is, ha az emberke el tudja magyarázni a jónépének, hogy miért rossz amit tett és hogy naaaagyon megbánta, s ha utánacisnálják, őket is megbasszák, máris "csak" a normál büntit kapja és mindenki boldog. Visszaesőknek (pláne többszörös) persze nincs kegyelem. Bárki hibázhat, de tanuljon belőle. -
Itt nem az állami, hanem az emberi irány az, amivel kapcsolatban a bíróság, mint az állami szervektől független hivatal döntést hoz - ha egy ember mások számára példa (akár kis csoportban, akár nagy tömeg előtt), akkor a nagyobb ismertséghez nagyobb felelősség is jár, bármit is tesz. Ha valaki el akar tűnni a közszférából, az ezt megteszi, ha viszont úgy dönt, hogy mások számára példaként szerepel, akkor vállalnia kell(ene) azt, hogy a bíróság egy esetleges botlása esetén ezt a példát megfelelően súlyozza, bünteti.
A többi példa más is lehet: egy rendőr például (a jelenlegi rendszer szerint, most változik) nem is a polgári bíróság előtt felel a tetteiért.