127612
  • ManoNegra
    Ha eléggé feletem álsz a társadalomban, akkor még a kezedet sem kell bepiszkítanod, elintézed anélkül. Én meg mehetek a sóhivatalba.
    Egy sima nyakonverésért azért nem szaladnék a rendőrséghez.
  • Molnibalage
    Aha. Szeretném látni azt, ha most odaballagok hozzád és jól nyakoncsapnálnak és elkapnak, akkor megúsznám -e. Vagy te fordítva.
  • ManoNegra
    Anno odajött valaki, aki társadalomban feletted állt, nyakonbaszott karddal, aztán cső. Mehettél sírni a kocsmába maximum.

Ez nem sokat változott, ma is így van.
  • SötétBarom
    Azért nem vagy rabszolga, mert azt csinálsz amit csak akarsz. Ha akarod, fogsz egy hátizsákot, és irány Jamaica.

Annak dolgozol, akinek akarsz, sőt ha nem akarsz, akkor nem dolgozol. Felfogás kérdése az egész.
    Anno odajött valaki, aki társadalomban feletted állt, nyakonbaszott karddal, aztán cső. Mehettél sírni a kocsmába maximum.
  • SötétBarom
    "Én inkább azt veszem észere, hogy a fene nagy jólétben egyesek teljesen meghülyültek.."

Adom.
  • Motoroj
    Az, hogy a '39-'45-ös „választást” a rosszabbik oldal nyerte.
  • Molnibalage
    régen egy római rabszolgának volt szállása, etették, cserébe elvégezte a feladatát. most mi a különbség?

Jah, perszre. Azért kellett folyamatos utűnpótlás a bányákba és egyéb olyan munkáknál, ahol hullottak az emberek.

OMG, egyesek történelmi ismereti olyan homályosak, hogy ehaj. Komlyan mondom, ha rajtam múlna én aztán megmutatnám, hogy milyen is az az igazi rabszolgaság...
  • Molnibalage
    No offense, de te is munkaidőben netezel. Micsoda raboszlgaság. Mielőtt kötekedni kezdsz én most éppen szabadságon vagyok. :)

Kicsit röhejes ez a raboszlga duma. Attól, mert vagyoni egyenlőtlenség van, a rabszolgaság szó haszálata bullshit. Bármikor elmehetsz ebből az országból és bármikor felmondhatasz az állásoban meghatározott jogi keretek között. Igen, susmusolhat a maunkadó és vállaló is, de a jobbágy időkhöz képest a jogszolgáltatás és szabadság korlátlannak tekinthető. A XIX. százaban kivándorolt magyarok a jenkiknél kisebbfajta sokkot kaptak, mert az ott tapasztalt szabadság alig volt felfogható akkori szemmel.

Ennyit arról a fene nagy rabszolgaságról. Esetleg költözz Észak-Koreaába vagy Kína szar részeire. Na, az már mondjuk valami olyasmi.

Én inkább azt veszem észere, hogy a fene nagy jólétben egyesek teljesen meghülyültek..
  • tigeroo
    most jöttem plazmaferezisről (ékezet nélkül az előbb onnan benntről írtam) na azt pl. tudom hogy mire fogják felhasználni és örülök neki. hiszek a fejlődésben, nem erről van szó.

az nem konteózás hogy felteszem: a politikától kezdve az egészségügyön át minden a pénzről és pár ember érdekéről szól. "ha pénz van akkor minden van" nem ismered ezt a mondást? lehet neked konteózásnak tűnik, de naívság az feltételezni ennek az ellentétét is hogy minden szupi minden jó. persze nem a "nagy testvér" féle végletre gondolok, de az újság, a rádió, a tv, egyszóval a média el akarja hitetni sok hülyeségről hogy igazi. pl. gondolom te sem kajáltad be az iraki megszállás ürügyét, hogy ne menjünk olyan messzire a történelemben.

modern rabszolgák vagyunk, persze a halandóság már nem olyan mint pár évszázada, és az átlagéletkor jobb, javult az életszínvonal, de közben egyre jobban nőtt a szakadék a jómódú emberek és a köznép között.
    (hány órát is robotolsz egy nap? mert minden topikban írod hogy napozni, olvasni sincs időd stb. lakásod milyen, autód milyen, mennyit spórolsz össze egy évben? ... és még te röhögtél ki az előbb is a jobbágyos hasonlatommal.)

régen egy római rabszolgának volt szállása, etették, cserébe elvégezte a feladatát. most mi a különbség? egy átlagembernek adnak potom összeget, amiből fizetheti minden költségét (a bank meg rögtön le is vonja a törlesztőket a számládról kamatostul) 50 éves korod körül összejön egy kis garzonra önerőből, és ennyi. persze ma már van egy csomó szórakoztató elektronika, meg olyan eszközök amik miatt kényelmesebb az életünk, de én arra gondolok hogy közben csak még nagyobb lett a társadalmi és vagyoni különbség a rétegek között.

A legkiválóbb formája a kontrollnak az, amikor azthiszed hogy szabad vagy de közben teljesen manipulálnak és megmondják hogy mit is tegyél. Nem látod a rácsokat, és azthiszed hogy szabad vagy (és ezt szépen elérték a vallással a középkorban, még most is érezni a hatásait).
    Párszáz éve még lehetetlen lett volna elmenni mondjuk új guineába egy magyar embernek, csak úgy. Ma, hogy léteznek repülőgépek és fejlett a technológia arányaiban olcsóbb lett az utazás? megengedhetnél magadnak egy egynapos repülőutat/kiruccanást a 21. században? 1kg kenyér és az átlagos órabér aránya javult az utóbbi évtizedekben? Közben exponenciálisan megnőtt az államadósság is (+- infláció), azt pedig egyszer befogják hajtani, akkor bizony közelebb jön a kelet. Hova lett az a sok pénz? És ez csak magyar "lépték".

én nem olvasgatok konteókat meg illuminátus hülyeségeket, csak összevetem a tapasztalataimat amiket ma látok, a régi időkkel összehasonlítom amiről elődeim meséltek, meg amiről olvastam a történelmi forrásokból és kialakítom a saját véleményemet a témában.
  • NEOreg3
    hétfő, kedd, szerda
  • Molnibalage
    Nem. Viszont nem a konkrétan az a lényeg, hogy fájadalomcsillapít vagy gyógyít. Arról van szó, hogy használ. Ergo akkor más esetben miért is van konetózás...?
  • tigeroo
    duncan shelley - az elme gyilkosait nem olvastad amúgy?
  • zsoltioregon
  • tigeroo
    a fájdalomcsillapítás =/= gyógyítás.
  • ManoNegra
    Miért? Nem találtam rá jobb szót. Talán konteóellenes bullshit megfelelőbb lenne, csak a szerzőt sem szeretném minősítgetni.

De ha tényleg érdekel a téma, olvasgathatsz rákbetegek írásaiból is. Ha valakik utánajártak töviről hegyire a témának, akkor Ők biztosan.
  • clio1616v
    javasolnék nektek egy békülős szexet
  • Molnibalage
    konteoellenes konteo propagandák..

Ez a legszebb rész, amin röhögni lehet.
  • ManoNegra
    Igazad van, nem dicsőít, hanem mindent szapul ami nem kemo. Ettől függelenül nem adok a véleményére, mert laikusként mond olyan határozottan véleményt, mintha egész életét erre tette volna fel. Ráadásul még a forrásai is komolytalan konteoellenes konteo propagandák... Az egy dolog hogy nem hiszel a összeesküvésekben, de azért azt sem kell fenttartások nélkül elhinni amit a gyógyszerlobby harsog.

Minősítgetés nélkül nem beszélgethetnénk? Igérem én sem foglak többet konteósnak nevezni.
  • Molnibalage
    Nem dicsőíti. Szövegértelmező képességed konvergál a 0-hoz. Alulról.
  • zsoltioregon
    Molni is konteós... tudtam
  • ManoNegra
    Ennyit azért elolvastam:

(Bevezető megjegyzés: A most következő bejegyzés semmiképpen nem helyettesíti a szakértőkkel való konzultációt. Ez egy cikk egy laikustól más laikusoknak. Legfőképpen olyanoknak, akik egy ismerőstől, egy körlevélből vagy egy weboldalról olyan dolgokról értesültek, melyek szerint a kemoterápia öl, több kárt okoz, mint hasznot vagy egyszerűen méreg.)

Ezzel jössz nekem? KONTEÓS VAGY!
  • ManoNegra
    Miért? Mert nem fogok elolvasni egy keoterápiát dicsőítő blogbejegyzést? Lehet hogy nem statisztika, de gyaníthatóan pont egyel több tapasztalatom van mint neked. Majd ha Te viszed a hozzátartozóat kezelésekre, ott a váróban és a kórteremben is lesz egy minimális merítésed a témában.

Ettől függetlenül, nem mondom hogy a kemo minden esetben rossz, de nem is túl hatékony, viszont kegyetlen kezelés. Mégegyszer mondom, ha van valami érdekes amit kiemelnél, azt másold be. Ha neked meg van a jogod hogy lenézd a konteosokat akkor nekem is megvan a jogom, hogy ilyen (szerintem) blődséget ne olvassak el
  • Molnibalage
    Tipikus konteós hozzászólás volt...

Az meg, hogy személyes tapasztalatod van a rákról nem jelent semmi. Egymintás statisztika. Nem értelmezhető.
  • Molnibalage
    A mai korhatár mellett egy átlegember 40-45 évet dolgozik - mert van aki még nyugdíjasként is - és 10-15 évet nyugdíjas. A nyugdíj meg messze van a fizetéstől. A világ feljettebb részén már öngondoskodás van, nem az állami nyudíjból él az öreg ember...
  • ManoNegra
    Ezt a szart én át nem olvasom, sajnos már meghalt aki miatt beleástam magam a témába, ha van valami amit kiemelnél, azt másold be kösz.
  • Dzsini
    Még nagyobb veszteség, hogy egyre tovább él nyugdíjasként, kapja az államtól a nyugdíjat, a kedvezményeket, a romló egészségéhez az orvosi ellátás különböző formáit - ezért tologatják egyre feljebb a nyugdíjkorhatárt, hogy a dolgozó:nyugdíjas arány ne tolódjon egyre inkább el az utóbbiak többségére.
    Közgazdaságilag az érné meg, hogy mindenki addig dolgozzon, ameddig munkaképes (szellemileg, fizikailag) - ez a szám pedig, együtt járva a várható élettartam növekedésével egyre magasabb lesz: Kínában az átlagos várható élettartam 50 év alatt közel 30 évvel növekedett, de még Közép-Afrikában is több, mint 10 évvel magasabb a születéskori várható életkor, mint 50 éve.
  • Molnibalage
    Túrót.

http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/09/19/kemoterapia_3
  • ManoNegra
    A gyógyszeripar magánkézben van, az államot nem lehet úgy kezelni mint egy magáncget.

Akezelések havi rendszereséggel történek, ami a javulás vagy romlás esetén változtatható, vagy megszüntethető.
  • zsoltioregon
    is-is
    tarthat élethosszig, mert kemo egy nagyon kemény gyógyszeres kúra. kevesen bírják ki a daganat 100%-os eltűnéséig.
    Még, ha operálnak valakit, annak is szednie kell a gyógyszereket utána (lehet amíg meg nem hal).
  • ManoNegra
    Mégis van egy bevett terápia (kemo vagy sugár, vagy ötvözve a kettő) amit minden rákos beteg megkap, ha a műtét ne sikeres. Sajnos tudom miről beszélek
  • Molnibalage
    Szerinem picit olvass. Egyetlen keomó sem tart élethosszig, de sokszor még hónapokig sem. Ergo ez az élethosszig duma röhejes.

Másrészt legyen drága egy ilyen gyógyszer, az állam valszeg támogatná. Ugyanis az államnak hatalmas veszetés az, hogy egy embert 18-25 évig oktat, nevel stb. és nyugdíja előtt meghal. A munkájának adója hiányozni fog. Ergo az emberen nem csak empatikus okokból éri meg egészségesen és életben tartani, hanem közgazdaságilag.
  • Dzsini
    Főleg úgy, hogy olyan, hogy "a rák" nem létezik - ezerféle van, tucatnyi működéssel, lefolyással, megjelenéssel...
  • ManoNegra
    Nem, de akkornem kellee egy beteget a legtöbb esetben élete végéig kemoterápiáztatni, és a mellékhatásait különböző gyógyszerekkel csillapítani. Azt hiszed az ingyen van?
    Mellesleg nem tudatjuk, hogy mennyibe kerülne, milyen ráfordítást igényelne az előállítás, stb.
  • gercse
    Már nem sok választ el ettől, jól látod, bár nem barlang, de hasonlóban gondolkodom ;)
  • zsoltioregon
    nem értem ezt a közönyt.... Ment a facebookra, ott majd kibeszélem az ismikkel :D
  • Molnibalage
    Oszt miért is? Talán az inegyen lenne?
  • ManoNegra
    Nekem is az elviselhetetleség határát kell súrolja, hogy bevegyek egy bogyót. Akkor is csak a tünet ett kezelve
  • Guren
    múltkor úgy fájt a fejem, hogy majd szétrobbant. nem vettem be semmit és elmúlt magától. o wow.
  • ManoNegra
    Ezen a mondaton komolyan mondom, hogy röhögök és sírok egyszerre. Szerinted az építési vállakozó jószívűségből húz fel neked házat? Mi a faszomért kölönböztetitek meg a gyógyszeripart? Szinte senki sem jószívűségből dolgozik, az orvos sem, a hentes sem, a pék sem. Nincs ingyen a kenyér, a gyógyszer és a ház sem.

Persze,de az én olvasatomban létezik tisztes haszon, és tisztességtelen haszon. Hiába mondják hogy a pénznek nincs szaga...
  • Molnibalage
    Tegnap úgy fájt a fejem, hogy majd szétrobbant. Azok a szemét gyógyszergyártók segítettek, mert egy szem fájdalomcsillapító helyretett. A hasonlesző szemétládák...

Most hogy belegondolok az óvszergyártók meg gyilkosok akkor?