127612
  • tigeroo
    tesómnak van egy brutál gamer laptopja azon szoktam skyrimezni, de amennyit én játszom mostmár azért felesleges lenne beruházni egy ilyenbe
  • tigeroo
    -csak menjen

-mindegy

-10 éves a konfigom (Athlon XP 1800+, ATi Radeon 9600, 768mb DDR Ram, 80gb samsung vinyó), amíg ez bootol addig nem veszek újat (és szerintem akkor is csak alkatrészt fogok cserélni hogy menjen)
  • tigeroo
    szomorú ha csak autóval tudsz csajozni :)
  • daeemoon
    A mai eszközök olyan szinten kiszolgálják az igényeimet itthoni körülmények között, hogy nem adnék ki túl sok pénzt érte. Ha server gépet vennék, nyilván más lenne a véleményem :D
  • The Moderator
    mi az a proesszor?
  • milk4
    A gépemért+23" monitorért 240k-t fizettem még 3éve és még mindent visz maxon(legalábbis amivel játszok azt viszi maxon).
  • Zoli007
    CPU: ár/érték szerint, de elég ritkán fejlesztem a gépet, mert ami kell az fut rajta.
    GPU: szintén. Amíg az aktuális Source engine fut rajta, addig újat nem veszek.
    Max. 60 000-et, ötévente eccer.
  • Blum
    Ez esetben:
    [Ezek már kb. egy árban vannak :D]

• Zoli007
    Még jó, hogy egy árban vannak!
  • georgesmatyas
    Ilyennel nem lehet csajozni:

Ilyennel igen:

ennyi!

• Molnibalage
    Tökmindegy, csak sajon egyes játékok nem szeretin az NVidiát. Egyébként volt ilyen és olyan cuccom is.

CPU dettó ugyanaz.

Max. 80k.
  • extramagascsaj
    Szeretem,h sosincsenek épkézláb válaszlehetőségek (3. kérdés).
  • jhetedikj
    +1
  • Guren
    mindegy, mindegy, attól függ milyen hardver
  • immovable
    Leszarom 3x.
  • Blum
    Egyiksem,nem vagyok márka hű. Azt venném,ami az adott időpontban a legjobb ár/érték aránnyal rendelkezik. Ha most vennék gépet,akkor Intel procival és AMD VGA-val szerelt gép lenne.

Annyit adnék egy hardverért max. amíg a pénztárcám engedi.

proesszor,viideo kártya....mi ez az igénytelenség,kérem? :)
  • byzhouse
    höööö "proCesszor"

lényeg,hogy meglegyen a 60 efpées! - Tirexi
  • georgesmatyas
    Ilyesmi kérdésre gondoltál, mint a mai, amin nemsoká veszekedés lesz, hogy kinek nagyobb az órajele, vagy általánosabb kérdeés, amin meg folyamat és gépészmérnökök VS. életművészek és emók szájkaratéja szokott lenni?
  • NEOreg3
    intel, mindegy, attól függ
  • HTS s3rg1nh00
    Intel+Nv,max 60k
  • Lacee86
    Processzor, videokártya mind1. Procinál Intelnek nagyobb neve van, így elsősorban arra koncentrálok, de ha van jó AMD konfig, akkor akár azt is bevállalnám. Jövőre aktuális is vmi új gép beszerzése.
    Ár: hát, ez alkatrészenként változó. Pl. videokártyáért 30-nál többet biztos nem adnék ki, mert nem vagyok ez a HC gamer, csak épp akkor játszom nagy ritkán, ha kedvem szottyan. Viszont azért jó lenne új játékokat kipróbálni. Procinál hát, most éppen vmi komolyabb 4 magos rendszeren gondolkodom, lehetőleg Intelt, úgyh max. 50 körül, de ha lehet persze minél kevesebbet.
    Ami még nagyobb összegű hardver, a monitor. Azt 2 éve 46-ért vettem, ha most vennék, akkor is max. 50-ért, ha nagyon a határon lenne, akkor esetleg még 1-2 ezressel megtoldva.
  • Szavazó roBOT
    Melyik részecskefizikai modell szerinted a leghelytállóbb? ==>> Melyik proesszor gyártó termékei tetszenek jobban? És miért?
  • jazzy
    Ja, én eddig azt hittem, hogy ez a szavazás csak egy téma a beszélgetés elindítására. Valóban sok ember van, akivel tudok beszélgetni a részecskefizikai modellekről. (Nem tudok, mert nem értek hozzá..)
  • georgesmatyas
    A magyar wiki lap ezen a téren félrevezető és erősen hiányos.

Én ezek alapján válogattam össze a kérdés első csoportjának válaszait (tehát sokat kihagytam):
    Angol wiki lap és belőle kiinduló hivatkozások
    31. oldaltól
    Bozonikus húrelméletek vizsgálata

És valóban: szeretem pallérozni az elmém. Egy tudományos topicban pedig legyenek tudományos témák, ne csak "táblákkal" idétlenkedő hülyegyerekek, meg HAARP/sötét energiás baromságok, vagy kérdezz-felelek showműsor.
    Ha csak 1 ember is el kezdet utána járni a kérdés megválaszolásához a témának nem csak random pöcögtetett, akkor már megérte időt tölteni a kérdés kiírásával.

HTX Kata!

• jazzy
    MittudoménLeszartamWTF!Kassziópeia, valaki talált egy cikket és rögtön fizikus lett?
  • chhaya #94036
    Mittomén.
    Plúta az kutya. Amúgy meglepődtem eléggé.
    Határozottan WTF.
    Egyedül a göncölszekeret ismerem fel.
  • Yoda001
    Mittudomén, Leszartam, WTF, Egyéb

köszönjük :)
  • Lacee86
    Mármint csillagképet. :) A Holdat is szeretem amúgy, főleg ha jó nagy telihold van. :)
  • Lacee86
    Mittudomén.
    Meglepődtem.
    WTF??
    Göncölszekér. (Azt az egyet találom meg az égen. :)) )
  • Kata
    Hát persze... Csak hogy beugathass valamit...
    Hogy-hogy nem vagy banon?
  • Büdös Bohóc
    Meg ez a hozzászólás is
  • Büdös Bohóc
    Szuperhúr
    Leszartam
    Igen
    Egyéb - Szombréró galaxis
  • tenkenorman
    Mittudomén, A plútó az egy kutya volt, és hold
  • Zoli007
    Mittudomén.
    Leszartam.
    WTF!?
    Több is van: a Fiastyúkra szavaztam, de szeretem még az Oriont is, meg a Szíriuszt is.
  • Kata
    Az első kérdés kissé "okosnak-akarok-látszani"-ra sikerült. Néhány felsorolt hangzatos kifejezés ugyanis része a másiknak. Okoskodás helyett inkább adok egy egész jó, a lényeget összefoglaló wikipédia linket, akit érdekel elolvassa: katt

A többi kérdés okés, a kedvenc csillagom pedig a Vega.
  • The Moderator
    Nincsen semmiféle részecskefizika.

Szokás szerint az ember próbál ok-os lenni, keresni mindennek az okát, pedig nincs is. Így ráhúz mindenre valamiféle modellt a tapasztalatai alapján, ami néha működik, néha nem.

Ennyire egyszerű.
  • HTS s3rg1nh00
    mittomén-leszartam-wtf-Hold
  • morcosqtya
    Szép új brán-világ.. :)

Húrelméletek terén nyitott vagyok még. A Planck-hossz természete miatt gyaníthatóan az is maradok egy ideig.

Plútót szerettem gyerekkorom óta (pláne a mágneses dobálós kozmosz játék kapcsán amivel sokat játszottunk általános iskolában, otthon is kaptam egyet, imádtam. Vajon hová lett?):) így csalódott voltam a visszaminősítésekor. De besorolástól függetlenül beírta nevét az asztronómia történelmébe.

"Égitest" helyett inkább a teremtés oszlopait (Sas-köd, ~7000 Fé-nyire tőlünk) nevezném meg mint "kedvenc" objektumom.
    Varázslatos.

• tigeroo
    €€€€––––————————––––––
    €€€€‡€€€€€€——–
    €€€‡€€€€€€€€€€€€€‡
    €€‡€€€€€€–‡‡—––€€€€€–––€€€‡
    €—–––€‡————––‡€€€‡‡––‡€€€‡
    ‡‡–€—–––—€€€€€€€€‡€€€‡
    ‡‡€‡—––€€€€€‡—€€€€—–€€–———–‡
    €‡—–€‡–€‡—––€—€——€––—€€€€‡€€‡
    €€‡€€—–—‡––€‡———––––——‡—‡‡€‡
    €€€‡€€‡‡€€—‡–––‡––‡–‡‡‡‡€‡
    €€€€‡€€€——–€‡€€€‡€‡‡‡‡‡‡‡€‡
    €€€€€—–€€€——–––‡–‡–‡–‡–—€€‡
    €€€€€€€—––€€€€€€€€€€€‡
    €€€€€€€€€€——––€€‡
    €€€€€€€€€€€€€€—–––––€€€€€‡
  • David2
    aki az első kérdést beküldte bizonyára nagyon okosnak képzeli magát, de sajna nem az; vagy télleg egy elméleti fizikus unatkozott :D

agyműködés pedig sztem magyarázható fraktálokkal, mert a természetben elég sok helyen megtalálhatók, hópihék pl