127612
  • commissioner
    Én ezeknek a "haza akarok menni" csőcseléknek azt szoktam válaszolni, ha odajönnek hozzám a vasútállomáson, hogy "Bocs, haver! Nincs nálam pénz, bérlettel utazom.". Ez annyira logikus és hihető, hogy nem zavarnak utána. :D
  • morcosqtya
    "..minek jön fel BP-re, ha nem tud visszamenni?"
  • szabod
    Én ezeket a haza akarok menni, már csak 100 Ft kell embereket utálom nagyon. Elég béna duma sztem, egyáltalán minek jön fel BP-re, ha nem tud visszamenni? Egyszer a stadinoknál kunyerált egy gyerek, hogy haza szeretne menni Gödöllőre. Pár nap múlva már a Nyugatinál volt és Esztergomba szerett volna hazamenni. Vágott egy fejet, amikor megkérdztem tőle, hogy elköltöztetek Gödöllőről? :D

Csövesekben viszont van 1-2 nagy arc. Pl a patkányos csöves, akinek egy fehér patkány ül a vállán, és úgy lejmol, hogy kéne pénz patkányeledelre.
    Egyszer meg ez a párbeszéd zajlott le:
    - Elnézést, én nem az a fajta vagyik, aki cigit kér. Nekem csak egy kevés apró kellene.
    - Sajnálom nincs.
    - Akkor adjá' cigit!

• szabii98
    Utcai zenészeknek, akik tényleg jók, illetve ilyen boltokban ilyen dobozok h éhező emberek meg ilyenek.A suliban is van kupak gyűjtés.
    Max 200at.
  • Fbn Lx
    ilyen "Pénzgyűjtő" emberkéknek akik már évek óta a keletiben "gyűjtik a pénzt a rákosoknak" nem szoktam, ráadásul még pofátlan lehúzósak is
    -jaj, nem igaz hogy nincs 200 forintod
    100 forintod sincs?
    csöveseknek meg régen néha, mostanában biztos hogy nem tenném
  • extramagascsaj
    Egyéb:
    Csöveseknek nem adok semmit. Olykor-olykor adtam...de már leszoktam róla.
    Nem véletlenül vannak az utcán. Mindenkinek seggig ér a keze. Gondoskodjon magáról. Ha olyanoknak adnám a pénzem,akik lusták dolgozni és piálnak,akkor én is élhetnék az utcán...mert az összes pénzem nem lenne elég nekik,amiért robotolok.
    Másképp igyekszem segíteni. Pl. boltban egy kislány nem tudta kifizetni a kenyeret,meg a szalámit...és odaadtam a pénzt,ami hiányzott hozzá. Vagy észre vettem,h egy idős néninek,aki nagy szatyrokkal vár a helyi járatos buszra még mindig ott áll fél óra után is a megállóban...elvittem haza kocsival.
    Nekik szívesen segítettem.
  • byzhouse
    +1
  • chhaya #94575
    Évente 1x kb, kevés pénzzel.
  • Guren
    megvettem a humble indie bundle-t
  • Yoda001
    Ha kérnek és látom, hogy nem átverés, akkor adok.
    Kisebb összegekkel - Inkább nem pénzzel jótékonykodok, hanem pl. használt ruhákkal, játékokkal, műszaki cikkekkel.
    de volt hogy karácsonykor vittünk le 2-3 csövesnek meleg kaját, sütit, gyümölcsöt, szaloncukrot, igazából mindent... szerencsétlenek el sem hitték hogy valaki hozott nekik egyáltalán bármit...
  • jhetedikj
    Mindig adok borravalót a pizzafutárnak.
  • morcosqtya
    Alkalmilag ruhákkal, vagy szerzöi tisztelet-díj lemondással. Utcán max étellel, nem veszek elö pénzt.
  • tigeroo
    ez a wikisre ment :D
  • tigeroo
    ha szembejönne velem adnék neki aprót.

de a macera nem éri meg (amennyit én utalok)

majd ha meglesz az államvizsgám küldök nekik 10 eurót :D
  • Hegi90
    Kíváncsi vagyok: Wikipediának hanyan adtak innen?
  • NEOreg3
    nem
  • 89
    Koldusoknak szoktam adni rendszeresen...nem a lejmolós csöves félének
  • Büdös Bohóc
    legundorítóbb fajta: nem is cigányok voltak, hanem inkább valamiféle vallási szektának tűnő elvakult 2-3 embere csoportnak, akik odajöttek hozzám papírral minden, hogy adakoznék-e egy kicsit, kezembe nyomtak egy "ajándékot" közben majd mondják mennyivel adakoznék... Mondom hm 200 Ft. Ok odaadtam, erre mondja és akkor még 2000 Ft azért a szarért amit adott a kezembe stb. Értitek így szó nélkül a fejemhez vágja a tényt, hogy most azért is fizessek, semmi felvezetés meg infó előtte. Visszakértem a 200 Ft-ot és otthagytam a picsába őket egy félig-meddig ízléses káromkodás közepette.
  • ManoNegra
    Egyszer adakoztam egy alapítványnak, azóta is zaklatnak. Utánuk néztem, mi lelhető fel róluk a világhálón, hát nem sok minden. Egy árva oldal volt, ahol az elérhetőségük található, de sem arról, hogy mire fordították az adományt, sem arról mikor, hol mettől meddig, semmi. Azóta sem adok ilyen sms-es lenyúlós, vöröskeresztes cigánynyaraltatós, élelmiszeradományokat pénzér továbadó alapítványoknak semmit... Inkább egy koldulónak az utcán.
  • immovable
    Csak ha személyesen adom át és látom, hogy rászorulnak. Ilyen betelefonálós, sms-s, központilag megszervezettben sosem veszek részt. Ellopják csak a lóvét.
  • predator1982
    Erről a kérdésről eszembe jutván. Nekem moszkván volt, hogy punkszerüségek kértek kis pénzt, de legalább azok korrektek voltak, mert megmondták hogy piára kell:D Az ilyennek adok, mert legalább nem hazudik. Ugyanígy jártam egyszer a közért előtt amíg vártam a buszra, csaj ugyanígy. Mondta hideg van, egy felest akar inni. Ennyi, nálam az őszinteség a nyerő.

Még hozzáteszem, ha mindenkinek adnék aki kéreget, kb. a fizetésem el is fogyna míg beérek a melóhelyig. Sajnos ez a tendencia.
  • predator1982
    nehogy azt hidd. egyik kolléganőmék is így oldják meg a vacsorát pont amiatt hogy a mamája és az anyukája ne gürizennek karácsony előtt, és teljesen korrekt áron. nem tudom szoktál-e bevásárolni, de mondjuk tegyük fel, hogy mindent meg kell venned a karácsonyi vacsorához, gondolj az alapokra is só stb. ugyanott tartasz kb:-)
  • Marci0115
    a kérdés elég vicces, ugyanis az adónkból tartják el magukat a zsidók,cigányok,politikusok,stb., bár ezek nem önkéntes jótékonykodások

egyébként ha odajön egy csöves és azt mondja hogy piára kell akkor természetesen adok,

de amikor ott szobroznak az utca közepén ilyen emberek akik állítólag gyűjtenek pénzt a rászorulóknak, azokat általában elküldöm a fenébe
  • tigeroo
    ha kérnek és látom hogy nem átverés (gyk. pénzt nem adok, ha épp van nálam pár kifli a teszkóból hazafele battyogva akkor odaadom neki)

pénzt nem adok mert egyszer valami csávó kért tőlem 200Ft-ot, előtte beadta hogy a feleségének jött be a városba megnézni a leletét, mert hogy rákos, adjak már 200Ft-ot, itt lehet a közelben valami telefonfülke.

rá pár hétre láttam lófrálni részegen a környéken.
  • efti
    Minden honapban: a berkoltsegem majd 2/3at nem en kapom, hanem nyugdijasok, munkanelkuliek es egyeb eltartottak. Nem epp onkentes az adomany, de ennel tobbet nem adok. Ezt se szivesen...
  • Blum
    Ritkán,de szoktam. Már ha jótékonykodásnak számít az,ha oda adom a bevásárló kocsit a LIDL-nél vagy a TESCO-nál a hajléktalannak,hogy tolja vissza.
    Btw,múltkor anyut jól megszivatták.

Kijön a LIDL-ből a bevásárlókocsival,odamegy hozzá egy fiatal lány,hogy nagyon fázik meg nagyon éhes.(Rohadt hideg volt) Állítása szerint épp akkor engedték ki az intézetből.
    Anyám mondta,hogy oké..ha segítesz hazacipelni a szatyrokat,akkor kapsz egy kabátot.
    Haza is hozták,kabátot megkapta,csaj eltűnt.

Rá két napra anyuval jövünk egy forgalmas utcán,csajon szinte csak márkás ruhák voltak,egyik kezében szatyor,benne 3 nagy üveges kóla,másik szatyorban meg vagy 3-4kiló csirkecomb.

Azt hiszem felesleges folytatnom..:)
  • Dzsini
    A második kérdésre lehetne többszörös választás.
  • Szavazó roBOT
    Mit vársz az idei karácsonytól? ==>> Szoktál jótékonykodni?
  • Büdös Bohóc
    (kis túlzással persze)
  • Büdös Bohóc
    Igen majd rendelünk étteremből kaját fejenként annyiért, mint amiből az egész vacsora kijön mi? :)
  • 89
    hú ez de jó ötlet :) asszem megvan a jövő évi ajándék :) köszi
  • 89
    sokaknak pedig Krisztus születését, amit szeretnek a családdal megünnepelni...
    most ez a téma hogy jött ide?:)
  • banok
    Semmi különöset, szokásos ünneplés, ami kicsit színesebbé teszi a szürke hétköznapokat
  • Hegi90
    mondjuk én olyan vagyok, hogy minden apró dolgot meg tudok mosolyogni, de szerintem ha nincs alkoholista, erőszakos idióta a családban, akkor sokminden múlik rajtatok. Persze tudom tudom: mi a faszt magyarázok azt se tudom hogy éltek, de nekem se volt felhőtlen az élet...
  • Hegi90
    de depisek vagytok :s
  • Willenbrock
    Felmondást a munkahelyen,magasabb gázszámlát mint Novemberben volt :(
  • Extro
    Már elég elavult a laptopja.
  • Calver
    helló clio.
    viszlát clio.
  • Zoli007
    Sógor Mac-et kap? Ejha.
  • Extro
    Azt, hogy essen a hó.
    Azt, hogy egészséges maradjak.
    Azt, hogy továbbra se akadjak ki az igazságtalanságokon.
    Azt, hogy az ünnepek előtt átutalják a prémiumomat a decemberi fizetésemmel együtt.
    Azt, hogy a tesóm férje örüljön a laptopnak és ne kelljen sokáig magyaráznom neki, hogy működik az OSX Lion.