127612
  • rastaman
    30+
    20+
    6-10
    1-2

amúgy látszik sg-n nem menő olvasni (sajnos), igaz jómagam is pl sorozat-addikt vagyok... =]
  • jhetedikj
    6-10
    1-2
    3-5
    1-2 igazából öt könyvbe is belekezdtem, de csak egy olyan volt amit végig is olvastam
  • commissioner
    nagyon kevés filmet néztem, ez nálam kb az utóbbi tíz év negatív rekordja, viszont sportmeccseket sokat néztem
    sorozat: 1, játék: 3
    könyv: 8-at olvastam/olvasok párhuzamosan, de egyiknek sem értem még a végére, szal egyet sem
  • tigeroo
  • efti
    11-20
    40+
    6-10
    kb 20
  • tigeroo
    de nálad elnézzük, mert *insert nickname*

• SötétBarom
    Film: sok, de nem tudom pontosan
    Sorozat: Walking Dead második évad, Meg amik május-június körül abbamaradtak.. Nem emlékszem pontosan, talán a Fringe, a Dexter, meg még valami..
    Játék: Skyrim, Limbo, BC2, Dead Space 2, Portal 2, Dragon Age2, Shift 2, meg még ki tudja mik..

Nem olvasok könyvet.
  • Motoroj
    Gondolom nem csak 2011-ben megjelent dolgokról van szó.

Filmet számítógépen körülbelül kettőt, televízióban talán harmincnál is többet.
    Sorozatot össze-vissza több tucat részt, de összefüggően egy évadot sem.
    Játékkal úgy ötfélével.
    Hagyományos papírkönyvet azt hiszem kettőt olvastam, számítógépen meg nem tudom mennyit, kompletten nem sokat. Összességében minimum több ezer oldalt, akár tízezernél is többet, de nem kifejezetten könyveket.
  • Zoli007
    Film: 11-20
    Sorozat: 1-2
    Játékok: 1-2 /Portal 2, MW3/
    Könyv: semmire szavaztam, de aztán eszembe jutott, hogy elolvastam 2 db. 900 oldalas CCNA könyvet.
  • clio1616v
    + egy
  • morcosqtya
    30+
    11-20
    3-5
    így nem mérhető ("végigolvasni" keveset, kb 4-6 körül lehet (regényeket hanyagoltam tavaly), általában nem lineárisan olvasok, antológiák vagy szakkönyvek így nem kerülnek szigorú értelemben véve "kiolvasásra")
    + cikkek (napi szinten)
  • Lacee86
    Nekem mindegyik minimális volt az elmúlt évben, könyv egy sem. :$ Ha az lett volna, h mennyit énekeltél? Qva sokat. Mennyit msn-eltél? Qva sokat... :DD :$
  • broman191
    Félreértelmező olvasást lehet.
  • Hegi90
    Nem mintha itt a fórumon ezt annyira lehetne tapasztalni...
  • Hegi90
    Ha jól tudom az értelmező olvasást mindenki megtanulja alsó tagozatosként?
  • Molnibalage
    Életemben egy twitter üzenetet nem olvastam még. Azt sem tudom hogyan kell...
  • Blum
    30-nál is több filmet láttam,de többsége nem idei volt. (tehát 2011-es..)
    2 évadot néztem végig sorozatból,az pedig a Jericho volt. Illetve pár részt a Dr. House-ból,amiről lemaradtam.
    1 játékkal játszottam/játszok viszonylag sokat,az pedig a Counter-Strike 1.6 Mai játékokhoz se gépem nincs,se gusztusom.
    3 könyvet olvastam ki,ez pedig nem más volt,mint Benjamin Graham - Az intelligens befektető (na jó,ezt még nem olvastam végig,már csak pár "görgetés" van vissza belőle ),Hugh Laurie - A balek és még valamit aminek nem ugrik be se a szerzője,sem pedig a neve. Valami regény volt.
  • Molnibalage
    Ööööö, az igazán fontos és egyedi dolgokat sehol nem fogod te filmen látni. Az igazán jó könyveket soha nem filmesítik meg és nem is lehet.

Komoly szakmai anyag filmen nincs, semmilyen témában...
  • QuippeR
    filmből lement legalább 1 tucat, de lehet hogy 2-3 is, sorozatból 6-10 évad, játékból valahol 3 és 10 között, könyvből meg tizenvalamennyi lehet a fogyasztás.

(általában arra sem emlékszem, amit egy hónapja csináltam, nemhogy egy egész évre.)
  • Dzsini
    Egy cikk elolvasása (1-5 oldalnyi szöveg) még nem annyira fárasztó, amúgy nem véletlenül váltottak a nagyobb híroldalak is inkább a képes, videotartalommal kiegészített, kevés, egyszerű szöveget tartalmazó cikkek felé, és van óriási sikere a blogoknak, twitternek és hasonló, rövid szövegekre specializált felületeknek.
  • Dzsini
    Egyszerűbb egy filmet/sorozatepizódot megnézni, vagy bármi mást csinálni, mint nem túl gyakorlott olvasáskészséggel több száz oldalt elolvasni. Az értő (értelmező), élvezetes tempójú olvasáshoz sok gyakorlat kell, és ha azt fiatalkorban (mondjuk 8-18 éves korig) nem szerzi meg valaki, akkor utána nagyon nehéz elkezdeni. Az olvasás enélkül pedig fárasztó, lassú, kényelmetlen nyűg.

Főleg, ha nincs rá elszántság sem, hiszen nem látja családban példaként - a szülők is tévét néznek, nincsenek tele a falak könyvekkel, stb.
  • clio1616v
    6 filmet
    0 sorozatot(1-2 részt láttam 3-4 sorozatból)
    3-4 játék
    nem olvasok ki könyveket soha, beleolvasok, de nem kötött még le egy könyv sem, hogy a végéig olvassam, igaz nem is keresem, hogy van-e olyan könyv
  • tigeroo
    jó, de gondolom azért folyóiratot vagy esetleg netes cikkeket már tuti olvasnak. azért lehetne egy ilyen opció is, kíváncsi vagyok mennyi az a reál%, aki valóban semmi hírt/cikket/infót nem olvas semmilyen médiumból
  • Molnibalage
    Ki mondta, hogy szépirodalomról van szó...? Úgy ismersz engem, mint aki ilyet olvas és ezt kezeli könyvként...?

Pont azért döbbenetes, hogy semmit. Ezek szerint semmi sem érdekli őket...?
  • toysoldier
    30-nál is többet.
    6-10
    11-20
    5
  • Metalmilitiakid
    11-20, 3-5, 11-20, 3-5 (a gyűrűk urát még olvasom, na meg a programozás c# bant....)
  • chhaya #94996
    1. Filmet szerintem 20 és 30 között.
    2. Sorozat kb. 15-20 évad. Ebből 10 Jóbarátok. :D
    3. 2 játék.
    4. Könyv: 30 körül.
  • Dzsini
    1-2, 1-2, 1-2, 20+
  • Hegi90
    Egyébként tényleg döbbenetes.
  • Hegi90
    azért nem csak elvont művészgenyók vannak a szépirodalomban.

18-19. században szinte csak jó regényeket írtak (pl Robinson Crusoe, Gulliver utazásai, stb stb)
  • tigeroo
    én rühellem a szépirodalmat (mint ahogy a művészfilmeket), de vannak olyan könnyed olvasmányok amik százszor jobb élményt adnak mint 1-1 film például
  • Zoli007
    Miért döbbenetes? Van, aki nem szereti a szépirodalmat, doksikat meg nem kell olvasnia.
  • tigeroo
    20-30 között film (ebből viszont csak 3-4 moziban)

összesen 5 évadnyi sorozat

7 könyv
  • Molnibalage
    Filmnél nem tudom. Valahol 20 táján.
    Egy teljes évad sem. Március óta nem néztem semmit, addig néztem a House MD-t. Egyszer talán be is fejezem.

1-2 játék, ha a tesztelést és örömrepülést nem számolom egy-két szimmel.

Hm... 11-20.

Számomra döbbenetes, hogy majd 1/3 nem olvas semmit.
  • somdav95
    30nál több film
    vagy 10 évadnyi sorozat..
    steam-en van vagy 20 játékom, de van amit el se kezdtem..
    2 könyv.
  • byzhouse
    0
    0
    0
    0
  • Adaaam
    6-10
    11-20
    0
    egyikből se olvastam ki a betűket
  • Büdös Bohóc