127612
  • byzhouse
    judo 4évig yomaster
  • Büdös Bohóc
    A "csalódtam benne" alatt magában az emberben való csalódást értem, utánaolvastam sokat, hogy igazából honnan jött, mit csinált és hogy mennyit kamuzott be, hogy iskolát csináljon. Ettől függetlenül amúgy jó a szisztémája, csak mint ember leszerepelt nálam.

Hátrányokat nem tudok arra a szisztémára mondani, annyit talán, hogy egy fokkal több finomítás van abban, amit most tanulok, mint amit tanultam a leung ting oktatómnál, Lo Man Kam folyamatosan újítja a stílust és próbál rajta finomhangolni.
    Ha kicsit gondolkodnék most eszembe jutna egy-két apróság, ami szerintem egy fokkal értelmesebb a Lo Man Kam szisztémában, de ez vica versa is igaz lehet, sőt, embere válogatja. Van olyan w.c. szisztéma, ahol olyan módon tanulnak pár mozdulatot, amiért a fejem levágná sifu, hogy úgy csinálnám, ellenben ama bizonyos másik szisztémának a nagymestere olyan testalkattal rendelkezik, hogy neki az a módszer és mozdulat kivitelezhető és az is azért hatékony, ezért azt oktatják. Ennyi.
  • clio1616v
    Dium disung
  • morcosqtya
    Kjokusinkai (Kyokushin Karate)
    Wado-ryu
    Iaido
    Jikishin kage ryu (kenjutsu)
    Thai box
    összesen 13-14 éven keresztül, majd sportsérülés, azóta visszavonultan élek kis kotorékomban.

• Lacee86
    Meg persze testmozgásnak is egészséges, ésszerű kereteken belül, tehát nem szétverni egymást meg hasonlók...
  • Lacee86
    Nem. Nincs rá kapacitásom, pénzem, és annyira nem is érdekel. Bár az alap önvédelmi fogások még hasznosak is lehetnének, szóval ilyen szempontból jónak találom, főleg a mai világban...
  • Fbn Lx
    becsülendő!
  • mflex #95055
    Thai Box, 15 éves korom óta (most 41), szinte már az életem részévé vált, akár okíthatnám is, de inkább feszültség és stressz ellen használom már azt a bő két óra edzést, mindig szakítok rá időt, egy héten négyszer. Ha véletlen kimarad, akkor helyette fitnesz terem.
  • Zoli007
    Nem, de a jövőben majd szeretnék. Perpill nincs időm.
  • tigeroo
    jaaa nem írtam oda a dimenziót :)

kg-ról van szó:D
  • HTS s3rg1nh00
    judora jártam óvodában meg általánosban...
    illetve tavaly szeptembertől amerikai foci
  • Blum
    Jártam,de már abbahagytam.

Boxoltam másfél évet. A boxklub ahova jártam bezárta kapuit,maradt a másik de az meg rohadt drága. :(
  • Bruk
    Az utóiratra gondoltam, mert akkor figyelném a penny marketes szatyrokat. :D
  • Fbn Lx
    mármint, melyik részlete?
    az első két sor miskolcra, a második két sor pestre vonatkozik. :D
  • Fbn Lx
    számodra mi az ,ami kifogásolható a wing tsunban úgy általában véve? illetve mit jelent az, hogy "csalódtál Leung Tingben"?
  • Bruk
    Thai bokszra jártam egy évig, aztán térdsérülés után inkább szüneteltem. Aztán egy kóstoló erejéig kipróbáltam Tai Chit, de nem jött be annyira és a hely sem volt az igazi. A jövőben majd talán a karatét szeretném elkezdeni (csak majd egy normális helyet kell találni, mert edző, a mester a lényeg), az már egy kicsit bonyolultabb. Bár gondoltam a kempora is, de inkább a karate felé hajlok.

Miskolcon?
  • OrioN the S
    jártam kyokushin-ra
  • Fbn Lx
    96%-os testzsír? :D orvosi csoda!
  • Fbn Lx
    kb 8 évesen kb 1 év karate
    15 éves koromtól 18ig 3 év wing tsun
    19-20 évesen ju jitsu, és most egy év kihagyással megint jitsu, ez már megmarad

ui: pont ma hagytam el az edzőruhámat egy penny marektes szatyorban (:D) aki megtalálja írjon privátot : ASDs
  • Dzsini
    Nem csak az állat stílusok léteznek, van bőven más is benne (bár sok az állatok mozgására alapozva). Magyarországon van Európa első felszentelt Shaolin temploma, az ottani tanítványok (akik jártak kint Kínában is, és minden évben járnak ide Kínából tanárok, sifu Robert Lyons pedig állandóan itt van) tartanak edzéseket szerte az országban, különféle egyesületekbe rendeződve (Fehértigris, Sárkánykard, Silverblade, stb., a honlapon vannak linkek), keress egyet, ami a közeledben van, és nézd meg - ne a Youtube-ra hagyatkozz, mert az alapján szerintem nem lehet igazán megismerni egyiket sem.

Igazából mindegy, hogy Wing-tsunt, Shaolint, vagy bármi mást tanulsz (akár Vusut is, ami a sportváltozat) - a lényeg, hogy rendszeresen és élvezettel csináld, akkor lesz igazán haszna.
  • rastaman
    általánosban karate kb 6 évig
  • Büdös Bohóc
    (ja és nem mellékesen Lo Man Kam minden évben eljön hozzánk Magyarországra, ami azért nem utolsó dolog :))
  • Büdös Bohóc
    Technikákat nézve pedig mindegyiket lehet szerintem ajánlani, a mesteren múlik minden és a hozzáállásán. Mindegyik szisztémának vannak egyedi jó és rossz (vagy inkább úgy mondanám, hogy nem teljesen optimális) technikái. Én pl mind a mai napig nem tudom megszokni a lépés-mozgást és a forgásokat a mostani szisztémában ahol tanulok, a Leung Ting wt-ben sokkal értelmesebbnek találtam. Ez se rossz mondjuk.
  • Büdös Bohóc
    A wing chun szétágazott több irányba, a legtöbb mai stílust Ip Man nagymester tanítványai vitték tovább, némelyik hivatalosan ugye, némelyik csak kamuzva (Leung Ting, mekkorát csalódtam benne úristen), de van pár olyan is, ami pedig nem Ip Man vonalából van. Mindegyiknél vannak egyedi dolgok, kisebb-nagyobb különbségek. Kevés van, amelyik tradícionális tanítási módot követ, de érdemes olyat keresni.

A wing chun, ving chun, wing tsun dolog meg megkülönböztetés miatt van igazából. Leung Ting neve alatt te Wing Tsunról fogsz hallani, Wing Chun néven fut pl. Lo Man Kam nagymester szisztémája (itthon sifu Tóth Zoltán vezeti). Utóbbit tudom egyedül véleményezni, mert nála tanulok, előtte Leung Ting Wing Tsunt tanultam egy mesternél, aki felől nagyon rég nem hallottam és nem is tudom mi van vele, ő csak 3-4 tanítványt oktatott egyszerre kb. és tradícionálisan vitte a tanítást a magyarországi Leung Tingesekkel ellentétben.
  • jhetedikj
    régebben, de talán majd megint belekezdek valamibe
  • Hegi90
    Krav magát szeretnék majd jövőre.
  • EnxTheOne
    Majd youtube-on nézek majd rola pár videot hogy melyik tetszik a legjobban.

És a shaolin kung fu-ban "csak" ilyen állat stilusok vannak, vagy azok "extrák"? Nagyon tetszenek még a dao, és dandao kardok. Csak nehogy levágjam majd pár testrészem. :D

Ha jol tudom veresen, vagy valahol a közelben van egy shaolin templom. :S

Most hogy jobban belegondolok általános iskolában, amikor alsos voltam jártam karate edzésre. Kb 2-3 honapig volt ott edzés, vagyis inkébb csak játék volt. :D
  • madi 9k
    Kb 3.5 év Taekwondo, ma már nincs rá időm sajnos.
  • Dzsini
    Az egész azon múlik, hogy a kínai jelek angol átírását írják magyarul, az angol átírást használják, vagy a hivatalos magyar átírást - vagy még ezer módszer van a nem latin betűs szövegekre.
    (példa: Kim Ir Szen és fia Kim Dzsong Il nevében az "Ir" és az "Il" ugyanaz a koreai jel (일), csak az első az orosz átírás magyar változata (mert akkor az volt a szokás), az utóbbi pedig az angol átírás magyar változata (mert most az a szokás, nyugaton Kim Ir Szen-t is Kim Il-Sung-ként írják át))

Az egyesületek ezzel különböztetik meg magukat egymástól :) Járj olyan helyre, amelyik neked tetszik, ahol számodra megfelelő hangulatú és stílusú edzések vannak. Gondolom úgy sem akarsz nemzetközi bajnokságokra eljutni, testedzésnek, hobbinak pedig bármelyik jó lehet - legyen rendszeres, és nem 2 napja indult csoport, hozzáértő oktatóval.
    Általában mindenhol megengedik, hogy beülj megnézni egy-egy edzést, sokkal jobban tájékozódhatsz egy ilyen alapján, mint a guglin (bátyám lassan 2 évtizede Shaolin Kung-fut tanul és hosszú ideje oktat).
  • bardocz
    Általánosban én is jártam karatézni. Nem csodálom, hogy nem érdekel már:D
  • NEOreg3
    általános iskolában jártam pár hónapot karatézni, de azóta semmi és nem is érdekel
  • Guren
    Jártam, de a jövőben majd szeretnék.
  • EnxTheOne
    Nem, de a jövőben majd szeretnék.

Legjobban a kung fu érdekelne, de van belöle vagy ezer féle, és nem találtam google-n jo leirást roluk. :( Shaolin, wudan, JKD, wing chun stb. :S

Illetve iaido, kenjutsu, kendo, defendo, krav maga, meg valami "késes" is kéne. :D

Büdös, szia, lenne egy láma kérdésem. Van a wing chun, ving csun, wing tsun meg még sok hasonlo, én ugy tudtam hogy ezek ugyan azok csak a design miatt irják máshogy, de egy másik forumon olvastram hogy mind különbözö stilus. Ennek mennyi a valoság tartalma?
  • Büdös Bohóc
    Igen, wing chun kung fu
  • bardocz
    Jártam kickboxra másfél évet, de sajna azóta szar a térdem. Pedig nagyon szerettem, meg hasznos.
  • Molnibalage
    Soha, semmi.
  • tigeroo
    még nem de a jövőben majd szeretnék

nyár óta próbálom csökkenteni a testzsír %-om, thai boxolni szeretnék majd

(96ról most járok 88nál)
  • ManoNegra
    Jártam, de ma már csak béke, és szeretet. :-)
  • daeemoon
    Kick-boxolni jártam 1 évig, majd abbahagytam, idén akartam újra elkezdeni, illetve el is kezdtem, de a lustaság, meg az orvosi ellenjavallat (lágyéksérv kialakulóban) miatt elhanyagoltam.
  • Szavazó roBOT
    2011-es multimédiás összegző. ==>> Jársz valamilyen küzdősport / harcművészet edzésre?