127612
  • Yoda001
    gyalog, kerékpár... vicc lesz, ha ez mind bekövetkezik...
  • NEOreg3
    nem mennék sehova
  • Zoli007
    Autó, bicikli.
  • Dzsini
    Az nagyjából a riksa kategória :)
  • byzhouse
    felbérelnék 1 kínai aki elcipel mindenhova
  • clio1616v
    ugye? máris jobb :)
  • Blum
    Ja,azt én is elfelejtettem odaírni,hogy egy 44-es Barna Nike-ban.

• clio1616v
    egy 200 lóerős 2008-as évjáratú fehér Renault Clio RS Cuppal

de szoktam sétálni és motorral túrázni is

emellett mozgólépcsőn még, de ez lehet, hogy tömegközlekedésnek számít
  • morcosqtya
    Igy mukodik az EU.
    Az elocsatlakozasi (kohezios, mg, strukturalis) alapokrol (PHARE, ISPA, SAPARD) pedig meg nem beszeltunk. Ezek mar tagsag elott lehivhatok (voltak).
  • morcosqtya
    Gyalog.
  • Dzsini
    Mondhatjuk úgy, hogy gyakorlatilag az egészét, és a listán szereplők befizetéséből még egy adagot. Te befizetsz 100 forintot, és kapsz 150-et, akkor a végösszeg még mindig +50 (bár előzetesen szükség van arra a 100-ra, amit be kell fizetni).
  • Bruk
    Kerékpár/gyalog

Akkor mondhatnánk úgy is, hogy az általunk befizetett pénzek egy részét kapjuk vissza támogatás formájában.
  • Blum
    Gyalog,Autóval.
  • Büdös Bohóc
    Kerékpár, gyalog
  • immovable
    Autóval (most is ez van)
    Gyalog
    Kerékpárral
    Egyéb: robogóval
  • Szavazó roBOT
    Szerinted lesz államcsőd Magyarországon? ==>> Mivel közlekednél, ha nem lennének tömegközlekedési járatok?
  • Molnibalage
    Az, hogy régen összetartottak volna. Túrót. A legtöbb ember mindig is a saját pecsenyéjét sütögette.
  • Motoroj
    Melyik?
  • Molnibalage
    Belgiumnak majd egy évig nem volt kormánya. Nagyon jól megvoltak. Még Líbiába is küldtek katonai gépeket az Odessy Dawn-hoz.

Mindenki vonja le ebből azt, amit akar...
  • Dzsini
    2010-ben és 2011-ben Ausztria, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Hollandia, Svédország és Nagy-Britannia volt nettó befizető, tehát ők kaptak kevesebbet vissza, mint amit befizettek a közös kasszába.
  • Bruk
    Azért mielőtt leborulnánk a "nagy eu" előtt, azért érdemes lenne feltenni a kérdést, hogy honnan volt az a pénz, amivel ők nagyvonalúan támogattak minket...
  • Tarajos Sül
    Szval hiába tetvek ezek a retkek :D
    Megjegyezném, biztosan azt fogják sokan mondani, milyen jó volt a gyurcsány korszak, olcsóbb volt a benzin, stb stb, pedig ők is tettek, hogy ide jusson az ország..
    Amikor pedig a soron következő kormány fog jönni, és az ennél még nagyobb bűnt követ el a néppel, mint ezek, akkor majd akkor a jövőben a mostani időket fogjuk visszasírni..
    Szóval etet minket mindenki, csak azért, hogy a pénzekre rácuppanjanak.
    Hamár rácuppantak, akkor énszerintem elfelejtik, hogy mit mondtak..

Szóval hiába retkek ezek a mostani fideszesek, egy országnak kell kormény, annélkül nem lenne ország, csak nem ilyen kormány..
    De kíváncsi leszek, hogy mikor lesznek a választások, ki, mennyire lesz bátor kültéri szinpadra felállni, és beszédet mondani..
    Én a helyükbe biztos félni fogok majd az emberek reakciójától..
    Hiába magyaráznak a tömeget pásztázó rendőrségi kamerákról, ha az ember agya eldurran, és okkal..
  • Tarajos Sül
    "kénytelenek rá."

Szerintem annyi pénzt lopkodtak ezek össze, hogy simán kihúzzák életük végéig..
    De ahogy lentebb olvasom, nem is érnének el semmit a politikusok, hogy van pénzük, mert nem lenne bank, hogy pl. a rendőröknek átutalják a fizetést, akik megvédik majd orbánékat.. :D
    Biztos van Magyarországon fegyverbolt, tényleg elég lenne oda 100 ember, és máris célba vennék a parlamentet.. :D

Ha azt nézem, azon kívül, hogy mekkora férgek ezek, azért tettek is az országért.. Ha leszarták volna az uniót, akkor biztos nem álltak volna velünk szóba a külföldiek, hogy bármire is adjanak nekünk uniós támogatást..
    Ebből pedig nagyon sok minden épült az országban..
  • Büdös Bohóc
    az úgy, hogy elvisznek mindent, aztán mész a híd alá

persze nem-determinisztikus, mehetsz az aluljáróba is, vagy mehetsz a nagynénédhez
  • Dzsini
    Jelenleg sehogy, mert nincs rá jogszabály :)
  • jhetedikj
    Miért a magáncsőd az hogyan zajlik?
  • Desiderata #95196
    NEM!
  • Dzsini
    Kivéve, hogy Izland nem ment csődbe (csak néhány helyi bank), bármennyire is ezt szajkózza néhány forrás.
  • Büdös Bohóc
    én amúgy még mindig nem értem a csődöt, érdekes módon átlagembereknél a csőd nem úgy folytatódik, hogy feláll az ember továbbmegy és minden szép és jó...
  • Grenzjager
    Izlandon volt csőd, kicsi nemlétező demégis van ország, a befektetők buktak, nem a nép és most minden jobban megy mint a csőd előtt.

lehet ide is egy totál csőd kell, hátha azt sikerült elérni

bár itt mindent, tehát még a csődöt elb--nák :)
  • Dzsini
    "Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet."
    Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
    Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa." (Mt 5,5-10)

Ez már mentalitástörténet és szociálpszichológia kérdése - te hiába gondolkodsz békés összefogásban, ha jónéhányan vannak, akik nem. Egy példának olvasd el (ha még nem tetted) Robert Merle: Malevil c. könyvét.

Abban igazad van, hogy volt régen összefogás, viszont nagyságrendekkel kisebb közösségekben, nagyságrendekkel kisebb igények közepette - erre írtam a példát. A posztapokaliptikus sci-fi nagyon ritkán épít békés világkörnyezetre, nehezen lehetne megindokolni a létét. Visszakanyarodva a topic témájára, egy államcsőd (bármennyire valószínűtlen) sem hozna el ilyen környezetet, hiszen van bőségesen házon belül és a környezetünkben is elég hatékony rendfenntartó erő, semmilyen anarchikus állapotot nem engednének szabadon széles körben - persze, holmi autógyújtogatás meg ilyesmi lehet, de az heti rutin pl. Franciaországban is, ha épp demonstrációk vannak.
  • ManoNegra
    Jó, de nem is azt mondtam hogy gyártsunk autót kalákában. Molnibalage írta, hogy téveszme az, hogy régen volt összefogás. Nem téveszme, mert tényleg volt. Városban is működhetne bizonyos esetekben, főleg ha összedől a rendszer. Még mindig jobb ha ebbe gondolkodnánk, mintha abban, hogy kihez menjek be elvenni azt amilye van...
  • Dzsini
    Kalákában nem lehet autót gyártani vagy például (mobil)telefonhálózatot üzemeltetni. Az önellátás egy minimális szinten természetesen működik, de a mai városi emberek igényeinek bőven nem felelne meg.
  • ManoNegra
    Pedig van benne valami. Régen egész jól működött falvakban a kaláka rendszer. Ez is egy fajtája az összefogásnak, nem véletlen hogy tiltják.
  • Molnibalage
    Ez egy elég nagy téveszme...
  • ManoNegra
    Azt figyelembe kell venni, hogy egy fegyverekkel foglalkozó oldalnak írta ezeket, én sem hiszem hogy itt ennyire durva lesz a helyzet.
  • ManoNegra
    Összefogásra tényleg szükség lenne már régóta.
  • Arnoux
    lol dehogy lesz :D
  • Willenbrock
    Mikor ezt olvastam a Terminátor I eleje jutott eszembe hasonló a fílingje.
    Remélem eddig nem jutunk el.
  • Motoroj
    „mindenképpen kis helyi közösségben kell gondolkodni, egymás hátát védeni, és segíteni a másikat. De ismétlem, ne legyen rá szükség... ”

Pedig már rég szükség lenne rá! Régen is úgy működött a társadalom, mikor az individualizmus még nem volt divat.