127612
  • Fbn Lx
    pedig amíg igazán valós fenyegetést jelentettek ezek, létezett némi nemű szelekció, ami az ilyen embereket kirostálta
  • rastaman
    nemigazán
  • Molnibalage
    Igen, nagyonis.

Elsősorban légierő, a többi csak lightosan.

A hadtörtnélem terén változó. Elsősorban II Vh és utána, de ókort sem veteem meg. Minden más e kettő között.
  • Lacee86
    Egy kicsit. Néha, elolvasok ezt-azt. Leginkább 2. világháború, azon belül is a kézifegyverek leginkább.
  • szabii98
    Néha olvasok, de dokumentum filmeket szinte mind megnézem.
    Harckocsik csak.
    Két világháború, Polgárháború, 48'as forradalom stb stb :)
  • Blum
    Nem különösebben. 10 éves koromig teljesen oda voltam a fegyverekért,meg harckocsikért de aztán egyre inkább hidegen hagyott. Régi matuzsálemeket azért még megnézem :)
  • jazzy
    Egyáltalán nem érdekel.
  • clio1616v
    nincs még egy olyan terület, ami iránt ennyire nem érdeklődök

kifejezetten emberek elpusztítására, meggyilkolására, kínzására, tömeges lemészárlására, megfélemlítésére alkalmas eszközök iránt és azok iránt akik ezeket valódi eszközként használja, gyártja vagy értékesíti mélységes szánalmat és megvetést érzek
  • Freeda Krueger

Mások is szeretik a fegyvereket. :)
  • georgesmatyas
    IMÁDOM A FEGYVEREKET! A HÁBORÚ PEDIG=PÉNZ!

• chhaya #95452
    Nem.
  • karajjj
    +1
  • NEOreg3
    nope
  • ressy14
    Engem nem a világháborúk közötti hadtörténelem, hanem az alatti érdekel...

(Még mielőtt leoltanátok, nem rinyálni akarok, csak a válaszlehetőségek furák.)
  • Freeda Krueger
    érdekel,szinte minden ága,minden korból.
  • immovable
    Leszarom.
  • tigeroo
    náh
  • Dzsini
    Nem különösebben. Nekem mindegy, hogy mivel ölték egymást, inkább a mikrotörténelem, az egyén története érdekel.
  • Szavazó roBOT
    Örülsz-e annak, hogy ennyire hómentes és enyhe a tél? ==>> Érdekel a haditechnika & hadtörténelem?
  • tigeroo
    már tudom kinek szólok ha lapátolni kell :P
  • SötétBarom
    Nem. Hóat akaroak.
  • Motoroj
    Kösz!
  • Molnibalage
    Küldtem be egy rakás kérdést, lehet mazsolázni.
  • Gibor
    Igen. - Mivel a tél egy mélypont minden évben az életemben :D
  • Motoroj
    Itt nem is arra kell gondolni, hogy ha +5 °C-kal melegebb van, akkor rögtön jön a járvány.
  • tigerbácsi
    én egyrészt örülök neki, hogy nincs hideg, s hó. de a talajnak, a fáknak viszont kell a hideg s a hó, így egy kicsit nem örülök. ugye ha a tél enyhe s hómentes akkor sok kártevő is túléli.
  • clio1616v
    Igen, mindig annak örülök amilyen :)
  • chhaya #95435
    Nem, havat és szépséges fehér tájat akarok.
  • morcosqtya
    Hmm, erre a télre emlékszem én is.
  • Dzsini
    Ami viszont érdekes: azt szokták mondani, hogy az enyhe idő szinte automatikusan influenzajárványt jelent, mégis alig-alig vannak ilyen megbetegedések.
  • Motoroj
    Sem a kártevők, sem a kórokozók nem fagynak el, ez biztos.
  • Molnibalage
    Fura dolog az emlékezet. Arra is emlékszem, hogy volt olyan tél, hogy nappal mindig megolvad a hó és estére a víz ráfagyott. Olyan vastag jég volt a hó tetején,hgy elbírt. Viszont gőzöm sincs, hogy 2002-2005 között mikor volt.

Röviden, a "bezzeg régen" típusó beszólásoknak többnyire nincs alapja.
  • Molnibalage
    Egy ilyen kiemelkedő emlékem van. Asszem 1999-ben volt az, hogy a síszünetben (!) február közepén rövidgyatyában és pólóban fociztcam a haverokkal, két Heroes I játék között. :)
  • Willenbrock
    2002 tele volt az inkább,az alsóbb linken olvasható.Én akkor Szegeden voltam és biztos hogy -20 legalább volt legalábbis estefelé.
  • Molnibalage
    Én meg pont úgy emlékszem, hogy mikor általános iskola alsó tagozatos voltam 89-93, akkor alig volt hó.
  • Dzsini
    Látod, a nagy hidegekre, komoly havakra emlékezni, egy enyhe télben semmi emlékezetes nincs - persze lehet, hogy esett a hó, és lehetett egy hóembert építeni, egy hétig csúszkálni - akár még egy fellocsolt tornaudvaron korcsolyázni is pár hetet, de 3 hónapból lehet, hogy csak két-három hét volt - ha leesik 10-20 centi hó, az ha nincsenek nagy pluszok, hetekig megmarad vidéken, külvárosban. Nem kétséges, hogy a mostani tél idáig egészen enyhe lett, de volt már ilyen, lesz is hasonló. Én emlékszem olyan március 15-re, hogy bokáig érő hóban voltunk, olyanra is, hogy már rövidnadrágban, és emlékszem egy olyan születésnapomra is (májusban), hogy aznap egy napig havazott Visegrádon.

(a -7-es hidegrekord az havi átlaghőmérsékletnek talán jó, a napi átlag kevesebb, napi minimum -30 körül van, legkisebb napi maximum is olyan -20 körül - link)
  • Molnibalage
    A 2001/2002-es szélsőségekre sem emlékszem, pedig ifjúkorom legszebb évei voltak....
  • Willenbrock
    A rekord 1940-ben Miskolcon volt:-35 fok.Hidegrekordok Magyarországon
  • Willenbrock
    Most olyan adatokat találtam a neten hogy -7 körül lenne a hidegrekord itthon?Ez biztos valami átlagolt számítás,ennél sokkal hidegebbre emlékszem.
  • Willenbrock
    A Bakonyban laktak és majdnem minden télen nagy havak voltak,a szomszédok egymásnak segítettek kiszabadítani egymást mert az ajtón alig tudtak kimenni.Gyakran az ereszcsatornáig ért a hófúvás így mesélik.Nagyszüleim viszont az alföldön éltek és szintén nagy havazásokra emlékeznek,van is pár fotó ahol majdnem térdig ér a hó nekik.De ha csak én visszagondolok 1988-1994 közötti időszakra-mikor általános iskolás voltam sokat szánkóztunk ezekben az években.Lehet hogy 88-ban éppen nem volt hó de utána majdnem minden évben.Nemegyszer boka fölé érő,mondjuk biztos belejátszik hogy szelektív az emlékezet ahogy írtad.Kb 2001 telén volt az a nagy hideg mikor megdőlt a rekord is azt hiszem,akkor fősulira jártam de -30 ra emlékszem-Szegeden azt hiszem annyi volt.Ember alig volt az utcákon és pár perc alatt ledermedt az ember bőre ahol nem védte a ruha,olyan hideget azóta sem éreztem :)