127612
-
Meg is vannak:
Mt 17,20 : Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.
Lk 17,6 :Monda pedig az Úr: Ha annyi hitetek volna, mint a mustármag, ezt mondanátok ím ez eperfának: Szakadj ki gyökerestől, és plántáltassál a tengerbe; és engede néktek. -
...bár az is igaz, hogy bármelyik szent könyvet fenntartások nélkül történelmi dokumentumként elfogadni nem túl bölcs döntés :) Nem is ez a céljuk. -
Így van, ezzel szemben Jézus emlékeim szerint két evangélium szerint is emlegeti a mustármagot példaként - egyszer hegyekkel, egyszer pedig egy fával kapcsolatban. -
ManoNegra #96302 Én ezt a hétköznapokban hallottam, nem a koránba. :-) -
A szólás Mohamedről nem a Korán része tudomásom szerint. -
ManoNegra #96300 Szerintem Jézusnál a pont! :D -
ManoNegra #96299 És szerinted melyiknek volt igaza? -
clio1616v #96298 könnyű olyanban hinni, ami nincs és csak elképzeled és már van is mit higyjél :) -
De Jézus azt mondta, hogy ha elég erős a hited, hegyeket mozgathatsz meg vele - Mohamed pedig - mivel a hegy nem ment hozzá, így kénytelen volt ő felmenni a hegyre.
(mindezt anélkül, hogy megbántanám bármelyik vallás híveit, csak egy kis játék a szavakkal)
Apropó tudom, sőt, még azt is elismerik, hogy apa nélkül született, csak azt nem ismerik el, hogy Isten (mint Szentháromság), vagy Isten gyermeke lenne, és a kereszthalált, a feltámadást sem ismerik el. -
clio1616v #96296 ez azt bizonyítja, ha véletlent vélsz akkor nem fog megvalósulni :)
mert ha vársz olyat ami váratlan, akkor azt várod, hogy ne történjen semmi, pedig fog történni tőled függetlenül valami biztosan :) -
ManoNegra #96295 Nem hinném, hogy Mohamed hite ne lett volna elég erős!
Apropó, az iszlám, Jézust is prófétaként ismeri el! -
Ez vajon azt bizonyítja, hogy Mohamed hite* nem volt elég erős?
*: Talán érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb ember mindössze 0.3 Alpokot (30 centialpok) tud megmozgatni. (Terry Pratchett-Neil Gaiman: Elveszett próféciák) -
ManoNegra #96293 Főleg, ha a hegy nem megy Mohamedhez... :D -
Fel lehetne dobni egy olyan kérdést, hogy ki olvasta a Bibliát - az eredmény láttán nem biztos, hogy próbálkoznál ilyen idézetekkel :)
Gyere hegy, hazamegyünk. -
ManoNegra #96291 Bárcsak akkora hitetek lenne, mint egy mustármag! :-) -
Kényelmes vélemény hiszen gyakorlatilag cáfolhatatlan. Ha mégis cáfolnák, annak is "éppen úgy kellett lennie" ugyebár...
Így mindenki azt csinál amit akar, a szabad akarat is meg van írva és az ok-okozati lánc is determinisztikus... minden folyamat teleologikus elven halad.
Kényelmes vélemény.
Ennek ellenére egy vélemény marad, nem több... :) -
A beszélgetés így is beindult róla, csak pár szavazat nem oda került, ahova kerülhetett volna - újraindítani szerintem nem fontos, köszönöm a javítást. -
javítottam (remélem jól, mert nem értek a témához), bár ilyenkor már nem szokás új válaszlehetőséget hozzáadni, ha többen úgy gondolják, akkor újraindítom a szavazást. -
üres, abban hiszek, hogy a teremtés szokásos keresztény megvezetés (mint kb az összes mese, ami vallásoktól jön), azon túl nem igazán hat meg a téma. -
clio1616v #96286 a véletlen az egy olyan esemény ami nem vélt, hogy megtörténik, minden olyan esemény amit valaki úgy okoz, hogy nincs tudatában a következményekkel az mások számára véletlen -
Fbn Lx #96285 a vagy-vagy kérdés nekem sem tetszik, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz
az evolúció létezik, a teremtésről pedig nincs információnk, maximum az ősrobbanásig tudjuk visszavezetni a dolgokat, ha igaz az elmélet, de még innentől is esélyes, hogy csupán egyetlen univerzum egyik néhánymilliárd éves összesűrűsödő, majd kitáguló ciklusáról beszélünk
ezen nem látunk túl, ráadásul, hogy a végső teremtés, mindennek a kezdete egyáltalán létező pont e az időben, az is logikailag vitatható -
Fbn Lx #96284 az első soroddal egyet kell értenem -
Fbn Lx #96283 végre valaki, aki észrevette még rajtam kívül! -
hát nemtom, talán van tényleg egy teremtő, de ő max bekonfigolta a környezetet, aztán hadd fusson a program. -
Uwu látom szeretnek itt téged :D
"Uwu 311-edik reinkarniációja. A Dalai láma már felnéz rád! :)" -
uwu311 #96280 Én erre csak azt szoktam mondani, hogy a dolgok csak egyféleképpen szoktak megtörténni, az hogy miket tartunk még esélyesnek, teljesen lényegtelen. -
#96263 - sajnos nem javítják, pedig máskor szokták kérdéskirakás után is. -
egyáltalán nem ezt hívják az agnoszticizmusnak -.- -
Igen, hiszem, hogy van Teremtő, de szerintem nem avatkozik bele a dolgokba, minden a természet rendje szerint történik (agnoszticizmus) Az Ősök telepítettek be minket :D -
Én olyasmit gondolok, h van ugyan sorszerűség, vannak olyan események az életünkben, amik nem véletlenül történnek. De hiszek abban is, h a sorsunk változásába bele tudunk nyúlni, hiszen szabad akaratunk van. Amolyan próbatételként is felfoghatóak: kínál a sors dolgokat, de vajon tudunk-e élni vele; ill. próbára tesz minket az élet, h el akar tántorítani valamitől/valakitől, és vajon képesek vagyunk-e kitartani így is mellette. -
clio1616v #96275 semmi nem keletkezett, csak az ember agya keres okokat
minden van és minden lesz, ami most van -
Szvsz. könnyen lehet, hogy van teremtő, avagy Isten, esetleg istenek. Ezenfelül meg semmi sem zárja ki az evolúciót, merthogy az létezik (ha mást nem, akkor azt hisszük/úgy érzékeljük, hogy létezik és ez is ugyanaz, már ha bárki és bármi létezik egyáltalán). Szóval én nem tennék sarkos kijelentéseket.
Abban azért kevésbé hinnék, hogy Isten, vagy bárki "nagyhatalmú lény" tevőlegesen és rendszeresen beleavatkozik ÉNcsekélységem napi rutinjába. Ergó, akkor meg lényegtelen a dolog, mivel nem értint közvetlenül úgysem. Sokkal hétköznapibb események és személyek alakítják a sorsomat, bár a karmában IS hiszek. Az elől úgysem menekülhet senki. Aminek meg kell történnie, az meg is fog történni. Minden mindig úgy történik, ahogy annak történnie KELL. Ezt ha felismerjük és képesek vagyunk elfogadni, sokkal nyugodtabban fogjuk szemlélni a világot (afféle fáradt kívülállóként).
Na ezt adjátok össze... mindenből egy kicsit és máris van egy komplexebb világképünk. :DDD -
EnxTheOne #96273 Te buta, a nap is egy isten. Az égen meg egy fátyol van, de nagyon sok lyuk van rajta, és a csillagok a lyukakon átszűrődő fény a mennyországból. -
Elsőre próbáld meg magadban elválasztani a "hit" a "vallás" és az "egyház" szavakat, mert látványosan összekevered a dolgokat. -
Én mindenkit megégetek a tolerancia nevében, nem teszek kivételt holmi tehénhívőkkel :) -
"Nem hiszek a teremtésben (ateizmus), szerintem van egy alternatív magyarázata a világegyetem keletkezésének."
Mindenre van ésszerű magyarázat, de amire nem talál az ember magyarázatot, rögtön jön a sors, szerencse, csodák, istenek... Viszont ettől még tisztelem az ésszerű keretek között a vallásos embereket, kivétel ha a vallásuk nem alapvető emberi értékek megőrzésére és terjesztésére irányul, hanem legalizált adócsalásra stb...mert manapság már minden h.lye hozhat létre saját vallást... -
EnxTheOne #96269 Más véleményt mondtam mit te. Ezért máglyán fogsz szénné égetni? T.T -
Eretnek! A Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú egyháza nevében! -
EnxTheOne #96267 Én a 27 km magasan repülő, láthatatlan, rozsaszin tehénben hiszek. Ö teremtette a világot.
Azt mondjátok hogy nem létezik? Bizonyítsátok be!!!!
-
Eléggé le vannak egyszerűsítve a válaszok..
#96259: Ez jutott eszembe nekem is.