127612
  • Sir Quno Jedi
    Nem mind. Én sok-sok éve nike-ot hordok és hamár akkor az air pegasus-okat (több generációját is végighordtam). Namost ez aránylag drága ugyan (bár mai cipő árak mellett nem is), de mivel többszörös díjnyertes terepfutócipő, így van annyira tartós, hogy összességében jobban megéri, mint ha olcsóbbakat veszel, de előbb leszakad rólad és még kényelmetlen is.

Meg kell nézni, mit hordanak/ajánlanak a triathlonisták, marathoni, vagy terepfutók, bajnokok, na ami nekik jó pár hónapra, vagy évre az ő általuk rárótt durva igénybevétel mellett, akkor magunkfajta városbanbóklászó autós fickóknak is kitart valameddig nem?!?! Logikus... :D
  • Dzsini
  • morcosqtya
    Hmm.. majdnem beírtam elsőre én is ugyanezt (amíg üres volt a szavazás), aztán gondoltam meghagyom Clio kollégának a poént, de most elcsakliztad előle ezt a príma lehetőséget.. :)
    Gonosz dzsinn vagy Te!
  • morcosqtya
    Amíg viszonylag kultúrált állapotban marad.
    Régebben túlsúllyal küszködtem, a cipő talpak (sarkainál) koptak el először.
    Nagyobb anyagi befektetés, de megtérül ha az alábbiakat megfontolja az ember:

- 1-2 pár helyett egyszerre 5-6 pár cipőt tartani és váltogatni, pihentetni a (bőr) cipőket, így az 5 pár cipő szimultán tovább tart mint egymás után ötször 1 párat hordva.

- Cipőápolás (bőrápoló, tisztító, impregnáló, stb)

- egyhuzamban 5-6 óránál tovább lehetőleg ne legyen a lábon egy cipő

- minőség kontra árszínvonal: tapasztalataim szerint az arany középút a legjobb. Egy szint alá nem érdemes menni mert csak pénzkidobás. Egy bizonyos minőség elérhető egy adott árszinten, a 4-5x drágább cipők nem adnak arányosan hoszabb tartósságot, jobb minőséget. Azaz itt is a közgazdasági határhaszon elvét érdemes követni (X plusz ráfordítást növelve drasztikusan csökken az Y értéknövekmény). Kivétel: aki Dagobert bácsi jövedelmével él annak ez nem szól, nem viszonyítási/vitaalap.
  • Marci0115
    amíg szét nem szakad a kínai nike cipő, szerintem még a boltok is a józsó piacról szedik be az árut
  • Dzsini
    Amíg haza nem érek, és le nem veszem...
  • Szavazó roBOT
    Laknál olyan házban/lakásban, amiről tudod, hogy ott előzőleg elhunyt valaki? ==>> Mennyi ideig hordasz egy cipőt?
  • Willenbrock
    Most is olyanban lakom ahol haltak már meg,ők már nem zavarnak senkit,olyan csak a japcsi filmekben van :)
  • GyuriX2572
    Miaz, már az ember a saját ágyában se patkolhat el, mert az illetlen lesz mások szemében?! omg, ezt a kérdést....
  • commissioner
    az előző tulajt az udvaron lőttem le, a ház tiszta, szal nem zavar
  • VRSDM
  • Hegi90
  • VRSDM
    persze a halál az élet része. elhunyt emberek házában lakni nem jelent problémát. :)
  • Dzsini
    Azok jelenleg csak az "eszem ágában nem lenne" választ jelölőket kísértik. :)
  • georgesmatyas
    és a kísértetek?
  • Dzsini
    Azért az "elhunyt" és a "lemészároltak" között van egy árnyalatnyi különbség.
    Másrészt a házat fertőtlenítették, a bútorokat és a berendezést kicserélték, újrafestették a falakat, semmi nyoma nincs - mégis 10,5% van, akinek ez problémát okoz?

(én a 9,5%-ba tartozom)
  • VRSDM
    tehát 47%-ot nem zavarna ha egy brutális mészárlás helyszinén élné életét? ahol egy családot tároltak a frigóban hetekig, ne romoljanak meg a finom falatok. ja előtte méretre kellett szabni hogy beférjen ...

folytassam? :DDD

• VRSDM
    először a "persze simán"-ra nyomnék. meghalt. vége.

másodszor azért rányomtam az "attól függ hogyan-ra" elvégre hiába parkositjátok be akkor se akarok pl koncentrációs táborban lakni. ha szép akkorse. :)
  • DIESEL DOG #97047
    Persze, miért ne?

Nincs ebben semmi különös, a halál is az élet része...
  • Motoroj
    Nem tudom, de ez a ház talán még Ferenc József cs. és k. idejében épült, úgyhogy elképzelhető. Különösebben nem zavar, ide nem járnak szellemek.
  • Fbn Lx
    azért Icukusimában ellaknék!
  • morcosqtya
    Falciano del Massico-ban, Sarpourenx-ban már tilos meghalni.

:)
  • Fbn Lx
    gondoljatok bele, egy olyan városban laktok, ahol előzőleg meghalt valaki
  • Fbn Lx
    nem, kivéve ha én öltem meg
  • Hegi90
    jah, legalább jó olcsó mert a sok nyomorék nem akarja megvenni.
  • Sir Quno Jedi
    Az egy huligán volt nem jedi. Igazi jedi csak intett volna és nem őt keresik... :D MEG annak nem kell csuklya, csak a kamerák miatt max.
  • casanova
    Most is itt lakok, de az univerzum metserei nem tudják mi van, majd tudatják velem, hogy esetéeg létezuik-e tényéegesen szelleme.
  • Lacee86
    Le kellene állni a fűvel.
  • clio1616v
    ha kitakarítják a hullát akkor igen, különben meg nem viselném el a bűzt
  • ocskoszilard
    miért ne laknék, csak gondoljunk bele, ha egy házba nem laknánk, muitán meghalt benne valaki, akkor mi lenne :D
  • predator1982
    jah igen, és akkor ők csak a négynapos ünepekkor vásárolnak mi? biztosan hét napból hetet dolgoznak...ugyan
  • Guren
    attól függ, hogy gonosz-e a szelleme vagy nem.
  • kamionosjoe
    Most is ilyenben lakom és nem zavar.

Mivel ez egy 50 éves társasház gondolom már páran meghaltak itt, néha olyan hangokat is hallok az emeletről mintha épp abban a pillanatban ölnének meg valakit. Ha minden igaz egy református pap és a felesége lakott itt régebben, a nő az nem itt halt meg de a férfi az szinte bizonyos, hogy itt. Annyi furcsaság történt eddig, hogy egyszer láttam egy Jézus fejet az éjszaka közepén megjelenni a függönyön és közben tartott valamit a kezében. Máskor meg 4 férfi volt látható, köztük volt Jézus is, de volt egy másik félelmetes alak köztük akinek nagyobb volt a feje mint a többinek és egy koponya álarcot viselt.
  • Lacee86
    Attól függ. Ahol gyilkosság vagy baleset történt, ott semmiképp. De pl. keresztanyám lakásában laknék, pedig tudom, h papám ott halt meg, szép csendben elaludt, öreg volt. :( Mondjuk abban a szobában nem szívesen aludnék, de amúgy nem zavar, a lakásban simán laknék.
  • NEOreg3
    ja.
  • rastaman
    simán.

amúgy LAKTAM MÁR olyan lakásban ahol elhunyt valaki.
  • SötétBarom
    Simán.
  • georgesmatyas
    Gondolom, hogy véletlenül találtál eme esti képzésre.
    Vagy már Level 4-es szintű Zombiapokaliptikus túlélő vagy?
  • Marci0115
    kb 2 éve halt meg a mellettünk lévő lakásban egy ember, ugy hogy magára zárta az ajtót a kisszobában és fél-1 évig ott volt a teste a földön, már a kukacok is ették, sajnos pont akkor jöttem haza, hát azt a szagot meg látványt nem kívánom senkinek, ha megtudom hogy valamelyik lakásban meghalt valaki, én be nem teszem a lábamat az biztos
  • morcosqtya
    Inkább oda járjon mint szétverje a stadiont sállengetve...