127612
  • jazzy
    Ha kihordod lábon az veszélyesebb, de lehet, hogy teljesen meggyógyul, de az is lehet, hogy utána fájni fog ha rosszul forr össze, nekem azóta is nagyon érzékeny pl frontra, pedig mindent előírás szerint csináltam. Érdemes utánanézni, kérdezni, kamuzni valamit az orvosnak és akkor eszébe jutnak az ilyen költséghatékony és nem szivatós módszerek.

Mert ugye egyszerűbb elküldeni begipszelni, mint megírni a receptet a bokarögzítőre.. nekem is egyébként öcsém mondta, hogy van ilyen..
  • VRSDM
    bizonyos esetekre nyomtam.

szerintem igy korrekt. amúgy tiszta sor, drágán érzed jobban magad ennyi.
  • Metalmilitiakid
    Szinte egyáltalán nem járok orvoshoz így magándokihoz sem. Évente egyszer talán ha megfázom, de az sem ilyen lázam van fajta, csak kicsit köhögök meg fáj a torkom. Szóval nincs okom miért járni.
  • immovable
    A két bölcsességfog be is volt gyulladva, mégsem fájt. :)
  • immovable
    Volt 4 szájsebészeti műtétem, ciszta kiműtés állkapocs-csontból, vízszintesen nőt bölcsességfogak kiműtése - vésése állkapocsból, lézeres ér "beégetés", gyökér-kezelés, húzás, tömés, fehérítés, fogkőtelenítés. Semmi sem fájt. Valahol nálatok lehet a hiba. Implantátum nem volt még, de majd idővel. :)
  • Sir Quno Jedi
    Erős tévedésben élsz.
  • immovable
    Ha fáj a fogászati/szájsebészeti beavatkozás, akkor válts dokit, mert marha amatőrhöz járhatsz. :)
  • milk4
    Csak magánorvoshoz járok.

Kérek egy időpontot és nem kell 2óráig várnom a sok beteg között.
  • Sir Quno Jedi
    Nemtom, annyira jó nő szvsz. még nem született, hogy miközben beszarok a fájdalomtól, ahogy a fogammal kínoz, addig azért lelkesedjek, hogy a mellei közé vette a fejemet. Inkább legyen csúnya nő, vagy férfi, de ne fájjon annyira... :DDD
  • kamionosjoe
    Egyáltalán nem.

A körzeti fogorvosom egy fiatal szőke csaj, volt hogy úgy csinálta az egyik alsó fogamat, hogy közben a fejemet a két melle közé vette. Ezzel az akciójával engem meggyőzött és nem megyek magánhoz. Eddig hibátlanul is dolgozott. :)
  • Zero 7th
    Hm, ezt nekem sem ajánlották fel legutóbb, csak a gipszet. Azt nem kértem, aztán kihordtam lábon... Most megint volt egy hasonló balesetem, már orvoshoz sem mentem vele.
  • jazzy
    Ha bármi komoly bajom van csak magánorvoshoz megyek és körbekérdezek mindenkit kit ajánl, ha nincs még a családban bejáratott orvos.

Sürgős esetekben megyek csak sztkba, pl amikor részeleges bokaszalag-szakadásom volt kénytelen voltam oda menni, onnan küldtek tovább.

De pl a kedvezményes tb által 80%-ban támogatott bokarögzítő-szorító cuccot fel sem ajánlotta az orvos. (Amit le lehet venni északára, fürdéshez, pihentetéshez, csak akkor rakod fel, ha mész, belefér a cipőbe, tökéletesen tartja a lábat kb mint egy gipsz).
    Csak a gipszet ajánlotta fel, azt kellett hazudnom, hogy a másik orvos azt mondta van ilyen lehetőség.. JA TÉNYLEG, ez is lehetséges.. pff.. Küldött volna a tél közepén gipszelni..
  • hugopareiros
    Csak ritkán, amikor olyan problémám van, amit egy mezei kuruzslóra nem bíznék rá.

Ilyen eset például amikor fogorvoshoz megyek.
    Régen voltam körzeti ingyenesnél, aminek a vége az lett, hogy a 3 hétig jártam a magándokimhoz, amire sikerült normálisan megcsinálni az elbaszarintott munkát.
  • Freeda Krueger
    Fogorvoshoz,de azon kívül nm is nagyon járok orvoshoz.
  • NEOreg3
    semmilyen orvoshoz sem szoktam járni
  • Molnibalage
    Igen, fogászat. Ortopédorvoshoz jártam egy ideig, ott hagytam egy valag pénzt, oszt a végén magától gyógyult meg a lában 1,5 év után.

A normál egészségügyben eddig nem volt igazán negatív tapasztalatom.
  • Sir Quno Jedi
    Kénytelen vagyok, mert a normál egészségügy konkrétan működésképtelen. Hónapokra/fél évre adnak csak időpontokat, addig vagy meghalsz, vagy meggyógyulsz magadtól, magánklinikán viszont aznap, vagy másnap AZONNAL kivizsgálnak és a seggemet is kinyalják.

A vicc az, hogy sokszor ugyanazok a dokik rendelnek, akik az SZTK-ban is, csak itt némi plusz pénzmagért AZONNAL állnak rendelkezésedre furcsamód feltámadt hihetetlen profizmussal. :DDD

Fogászhoz meg term. eleve nem érdemes, csakis vérprofi magándokihoz járni.

Én inkább fizetek, mert az egészségem fontosabb, mint az "ingyenes" ellátás (amiért egy vagyont legombolnak tőlem havonta, éljen a TB rendszer).
  • tigeroo
    Csak vásár és ünnepnapokon
  • immovable
    Csak magánorvoshoz járok.

Persze ha elüt egy autó, vagy rosszul leszek akkor mentő/ügyelet, de minden egyéb esetben csak magánorvos, legyen szó fogászról, bőrgyógyászról, akármi. Rendszeresen járok szűrésekre, de ott is csak magán orvos/labor.
  • Szavazó roBOT
    Melyik kontinensen élnél legszívesebben? ==>> Szoktál magánorvoshoz járni?
  • Willenbrock
    Persze,aztán jönne a Dolog és megkajálna :)
  • dragsNroll
    Egy pár hétre énis kipróbálnám :) Bár lehet hogy az első napon haza is akarnék menni...
  • immovable
    Gondolom nem forintról beszélsz.
  • Sir Quno Jedi
    Ééés ellátmány nélkül pár hét alatt merevre fagysz, vagy csak szimplán éhenhalsz. Tényleg tök jó hely. Az ellátmányt meg murva drágán kell repülővel odahozatni, persze csak ha jó az idő baromira és le tud szállni a röpzi.

Vajon miért nem laknak ott az emberek, pusztán magánykedvelésből...hmmm... nem is értem...
  • VRSDM
    aki szereti a csendes magányos életmódot
    5millióból épit egy konténerházat még egy ötösből önellátóvá teszi olcsón bebútorozza és teázhat a sarki fény alatt.

nem hangzik rosszul.
  • morcosqtya
    Az Antarktikás szavazónk fejtse már ki a véleményét, komolyan érdekel!
  • Zoli007
    Földrajzilag Észak-Amerika. Minden más egyéb miatt Európa.
  • VRSDM
    amerika lenne az utolsó.

amúgy én kicsit szerkeszteném a kérdést igy utólag.
    /mindenki a jelen aktuális helyzetét képzelje el valahol máshol ne a csodavilágot az édeni környezetbe. ;)
  • Molnibalage
    Az 30 millió vagy 30%-nak az USA-ban semmiféle egészségbiztosítása nincs. Magyarán bármi komolyabb beteségbe simán bele lehet halni. Az angol tanárom anno volt kint és egyik tanítványa is ilyen volt. Nem volt semmiféle biztosítása és belehalt valami olyan betegségbe, amibe más országban az állami EB miatt alanyi jogon ellátnák. Figyelem, ez nem keverednő összes a sürgősségi betegellátással. Ott meg olyan fordulhat elő, hogy ellátnak, aztán olyan számlát vernek rád - tudtommal - hogy életed végig nyögöd az adósságot...
  • Molnibalage
    Ha mázlid van. Az átlagpolgár és szegények között iszonyatos szakadék van és piszok nehezen járható át.
  • morcosqtya
    Úgy érti nem mindenkinek jön be ott sem az élet (szemben azzal, ahogy itthon általában elképzelik), tenni kell érte és némi szerencse sem árt... vannak ott is hajléktalanok, van munkanélküliség ugyanúgy, az arányok és a különbözőségek mások.
  • rastaman
    tudom, hogy nem magától van. de ha átszámítod, az ottani pénzből jobban meg tudsz élni. szerintem.
  • Molnibalage
    A jólét ott sem alaphelyzet. Nem magától van...
  • rastaman
    meg a nyelvet is szeretem...
  • rastaman
    É-Amerika. talán a jólét miatt...
  • Molnibalage
    Talán Észak-Amerika. Szokták mondani, hogy a jenkik azért nem járnak külföldre, mert USA területén minden van, kivéve talán őserdőket. Sivatag, magas hegyek, végtelen puszták, trópusi paradicsom és örök fagy. Alakszkától, Floridáig, Vermotnttól Új-Mexióig és Kaliforniáig van minden.
  • HTS s3rg1nh00
    +1
  • Ic3 m4n
  • GyuriX2572
    Canada
  • Fbn Lx
    ha azok még zárkózottabbak mint a magyarok, akkor ott végképp nem lennének barátaink
    nőnk se, magányosan öregednénk meg max minden héten fizetnénk valami rusnya nemborotválkozó kurvát