127612
-
nem iszom nem cigizem, ejjha :) -
grat, ugye hogy sokkal jobb így? 
-
Hát ez a függőség. Akkor is csinálod ha tudod mekkora szar. Azóta én is sportolok mióta letettem. -
hál istennek nem vagyunk egyformák.igazából nem fél év hanem 10 hónap már pontosan nem is emlékszem, nem számolom.nekem nem hogy nem hiányzik, hanem kifejezetten antidohányos lettem.elhagyott a bnőm, és úgy döntöttem hogy nem iszok többet, leszokok a cigiről és sportolni kezdek, így is lett.az a bajom a "nem is akarok leszokni" hülyeséggel hogy a dohányos hazudik magának.tudja hogy szar, tudja hogy zsákbamacskát játszik és bármikor kihúzhatja a rákocskát, mégis szívja mert "szereti" szívni.anyám 20 éve szívja,köhög, csúnyán köhög de nem hajlandó letenni, sokszor olyanokat mond hogy "jajj félrenyeltem" miközben a cigitől fuldoklik, és nem lehet vele mit kezdeni.annál nem sok gusztustalanabb dolog van mint amikor valaki hazudik magának (is). -
Nálunk nem mindig ilyen vészes az arány, sőt, előfordul, hogy a dohányzók vannak kevesebben. -
Am ha fél éve tetted le még sehol sem tartasz a leszokásban. Nekem másfél évig hiányzott 7 év dohányzás után. Majd ha már nem dohányzol 3-4 éve akkor elmondhatod magadról, hogy leszoktál. :)
Mi a gond azzal, hogy nem akar? Nekem is mindig mondták, hogy tegyem le, de nem tettem le, mert szerettem cigizni, és nem akartam róla leszokni, majd mikor megemelték az árát és elkezdtem reggel csúnyán krákogni letettem. Akkor már le akartam tenni, mert drága és féltettem az egészségem. -
a helyzet a következő lenne ha lenne dohányzó, nemdohányzó kocsma:
elmegyek 15 haverral kocsmázni, 13 haver cigizik 1 nem.legalább 1 haverral meg tudok inni egy sört.király! :D
nehogy már a nemdohányzó alkalmazkodjon a dohányzóhoz!mégiscsak a nemdohányzók vannak többen.bár ebben az országban menő ha hülye vagy és szívod azt a mocskot.
aki nem ismerné annak érdemes lehet megnézni! én osztom a véleményét -
Számomra a nagy titok az, hogy hogyan lehet rászokni. Mintha a szarevésre kellene rászokni... -
peeeeeerszeeee, nem akarsz...kíváncsi lennék hogy mire lennél képes 1 hét nemdohányzás után egy rohadt szál cigiért...nyomod itt a hülye szöveged hogy nem akarsz...én tudom mi hogy megy, 8 évig szívtam azt a szart, fél éve letettem, életem legnagyobb baklövése volt rászokni arra a szarra. -
-
így van, szívják inkább a faszom.
-
-
-
Orbitális baromság, plusszadó, népcsicskító szarság, pénzlehuzó semmitse megoldó csinovnyik ármány... stb
[Nemdohányzok] -
Eléggé érzékenyen érint, pontosabban cigizni nem szoktam túl sűrűn, néha meg tényleg zavaró tud lenni, ezt elismerem. Viszont, hogy a vízipipára is ugyanezek a szabályok érvényesek, hát... nem akarok elakadásjelzőt kapni, nem mondok semmit... vége a strandon fekvős vizipipázós időszaknak, köszönjük szépen
-
Nem érint, de örülök neki. -
Sem a káromkodás, sőt még a ruha sem :D -
karajjj #97610 kimondhatatlanul örülök neki, nem cigizek és végre ha elmegyek valahova, nem olyan büdösen jövök haza, mintha elfüstöltem volna 2-3 doboz cigit -
Én is így gondolom, de az mondjuk nekem jó hogy nincs külön dohányzó hely, mert a barátaim 90%-a dohányzik és ha továbbra is lenne rá lehetőség akkor úgyis oda ülnénk és ugyanolyan büdös lennék egy kocsmázás után mint régen. Meg most már legalább tánctéren se fogják hozzám nyomi a cigit a figyelmetlen bulizók. -
Az hagyján. Tíz év mikor még egyetemista voltam olyan füst volt a BME E épületében - nem viccelek - hogy 30 méterre nem lehetett ellátni. A folyosó vége nem látszott a füsttől. Olyan szagom votl, mint egy bödös klozetnak, mert a sok kedves bagós baszott kimenni és akkor még nem tiltották úgy a dohányzást. A szememet is csípte, mint állat. -
A nők számára nem taszító egy cigizó pasi egyes estekben...? Szó nem volt kiváltságról. -
Bár én nem vagyok orvos, ez a nem azért nem szokok le mert nem tudok, hanem mert nem akarok ezt szokták a függők mindig mondani. Mondom, nem vagyok orvos, de mindenhol ezt írják, mondják és ezt is tapasztaltam rokoni körben. Ha te kivétel vagy, lelked rajta, nem kérdőjelezem meg.
A második bekezdésre csak egy ellentét mondattal tudok reagálni, ha a nem dohányzónak nem kötelező kocsmába járni, akkor a dohányzónak sem kötelező dohányozni, vagy jelen törvény bevezetése után, kocsmába járni.
Mindketten tudjuk, hogy ezzel lehet dobálózni, hogy mit kötelező és mit nem. Az viszont tény, hogy a dohányzás nem egészséges sem a személyre, sem pedig a környezetében lévőkre, illetve a dohányzás nem feltétele az életben maradásnak, ergo a nem dohányzókat kell védenie a törvénynek.
Én is szeretek nyáron alsógatyában szaladgálni, mert meleg van, mégsem teszem meg ezt máshol, csak itthon. -
akkor söröző, vagy mittomén, pl. lakhelyemtől nem messze is van egy söröző ahol bent nem lehet/lehetett dohányozni eddig sem, csak kint a kerthelységben. félre ne érts nem az a gond hogy sétálni kell. nekem pl. melóhelyen jelent gondot, mert öt méterre kell menni a bolttól, csak sokszor van h egyedül zárok/nyitok, akkor ha éppen nincsenek és kimegyek rágyújtani, elég rossz hogy messzebre el kell menni, mert oda kell rohanni ha meg jön a vásárló. persze ez az én gondom...érdekességképpen irtam -
És hol voltak eddig nem dohányzó kocsmák?
Persze, nem kötelező járni, aki nem dohányzott, annak ennyi választása volt max. Most meg, hogy kell 20 métert sétálni max, megy a sírás. -
én ezt is megértem, csak tudod a mai világban, amikor senki sem tart semmit be, szerintem az üres megállóban való dohányzás a legkisebb gond...
azzal egyetértek, hogy étteremben ne legyen dohányzás, ott engem is zavar, annak ellenére hogy valóban kaja után az ember általában rágyújt, viszont a kocsmákkal nem, vagy legyen dohányzó része mert hát ugye oda nem kötelező járni...
az meg hogy vaxi leszokott, pont nem érdekel, a másik meg hogy nem KELL semmit, én pl. nem azért nem szokok le mert nem tudok, hanem mert nem akarok
-
Na most a törvény nem csak akkor vonatkozik az emberre, amikor látják. Jegyet sem akkor veszek a buszra, amikor jön az ellenőr és ha nincs az úton senki akkor sem megyek városban 110-el.
Motyog? Én nem csak motyogni szoktam, hanem jó hangosan érthetően neki mondom. Ami TILOS, AZ TILOS.
Ez az egyik. A másik az, hogy én megértem ezt, hogy te empatikus voltál, amikor jöttek régen is biztos eloltottad, nem fújtad más arcába a füstöt. De sajnos nagyon sokan igen. Esett az eső, beálltunk a buszmegállóba mind a fedett részre és parasztkám rágyújtott. Mert ő nem bírja ki cigaretta nélkül. Mi pedig kiküldtük az esőbe ÉS MÉG NEKI ÁLLT FELJEBB. Hát tudod elmegy az ilyen a jó k.a.-ba.
Harmadrészt pedig örülök, a kocsmában nem kell vágni a füstöt és 2 méternél tovább látok előre (már amikor én járok kocsmában..), vagy étteremben, viszont sajnos vendéglátós szempontból ez nagyon rossz, mert kevesebb a vendég. Így is eléggé megszivatta a vendéglátósokat a válság, most még ez is pluszban.
Ez van, ezt kell szeretni. Le kell szokni. Vaxi is leszokott, pedig sok ideig dohányzott és bizony nem ő az egyetlen ember. Követni kell a példáját, vagy el kell viselni. -
érdekes elgondolás...ezek szerint a pasik kiváltsága az ivás, és a cigizés...ejjha
amúgy meg a röpke kis történetemet pont ezért írtam. nem kell általánosítani...azért mert valaki dohányzik még nem büdös, és igénytelen. én pl. otthon a párommal együtt kimegyünk a teraszra dohányzozni, dunsztosüveget tartunk kint félig vízzel, hogy a végén le tudjuk zárni, és ne bűzölögjön..bent melóhelyen többször is megkérdeztem hogy lehet-e érezni a bagószagot, illetve büdösnek éreznek-e, és a válasz mindíg nemleges volt, pedig van aki nem dohányzik odabent.
mellékesen megjegyzem amikor pl. a kutyák a járdára szarnak, arra senkinek egy büdös szava sincs. én sem kövezem meg a kutyákat meg a gazdáikat, pedig már nem egyszer léptem kutyagumiba... -
Csakhogy a borznak az természetes velejárója, míg az embernek a bagószag nem. :) -
A borz se érzi büdösnek a saját szagát... :) -
Homlokán oltanám el, aki előveszi. -
Örülök neki, nagyon is. Bár sajnos több helyen még mindig nem veszik elég komolyan. Majd ha megkapják a milliós büntetést, talán elgondolkoznak... -
örülök neki, untam már hogy minden nap bagószagos a cuccom -
örülök neki. bár dohányos vagyok, büdös nem. jessz.
-
Fbn Lx #97594 mivel szeretem az egészséget és elítélem a betegséget, ezért logikus, hogy örülök neki
nyilván hatékonyabb és kevesebb ellenállást keltő módszer lenne a tilalom helyett az embereket rávezetni arra, hogy leszokjanak a dohányzásról. de egyelőre gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni, elsősorban a pszichés függőség erőssége miatt -
Nem érdekel.
Nem dohányzom. -
Örülök neki, egyetemen úgy látom, hogy általában betartják, így nem kell megfulladni a füstben.
Szerintem is kiábrándító, ha egy nő dohányzik. -
Legrosszabb, hogy sokszor leülsz egy nemdohányzó részben és OTT is füst van, mert hiába van külön teremben akár a dohányos rész, de a füstöt az nem akadályozza meg semmiben (még az ajtó sem, mert jönnek oda-vissza az emberek és olynakor szép adagot magukkal hoznak/beengednek).
Én megérte a dohányost is, mert bekajál és rágyújt, úgy teljes az élvezet számára, csakhát mi is ott ülünk az asztalnál és nekünk még a kajálásunkat is elrontja vele. Némi empátiával nem kezdene bele. -
A cél jó, csak a gazdasági környezetet nem veszi figyelembe törvény. Én örülök neki, mivel nem dohányzom, csak éppen a társadalmi ellenállás lehet, hogy túl nagy.
Szerintem sem áll egy nőnek jól a dohányzás. Látok egy csinos nőt/lányt és elszomorít, hogy ezzel zúzza le magát... -
Nemigazán. Még drága helyeken (pl. lancelot) is soxor csak és kizárólag dohányzó részbe volt hely, mert alig volt nemdohányzó és MINDENKI oda akart menni, így ülhettél jópízé a füstbe (szülinapon pl., vicces). Prájszlesz. Egy térben nem megoldható az ilyesmi. Külön jól elszigetelt termekben, megfelelő elszívókkal talán, de a cégek 99%-a szarik rá, erre sosem költene. Így nem maradt más hátra, minthogy tiltják és kész. Mivel ellenőrizni nem lenne kapacitás, hogy valóban védik-e a nemdohányzókat, így a zéró tolerancia nem kerühető el... Csak idő kérdése volt.
Saját erősen láncdohányos barátaim SEM gyújtanak soha rá otthon SEM, de a kocsijukban sem. Ott a gyerek, meg a többiek, meg a lakásnak/kocsinak sem tesz jót a cucc stb. Kizárólag kint, szabadban dohányoznak, legyen bárminő hideg/meleg is. EZ a kultúráltság. -
Lehetne még szigorúbb is.