127612
-
Ez igaz. Csak h ehhez az is kellene, h ne tömjék teli 100 féle méreggel az élelmiszereinket, amit drága pénzért megveszünk... :/ -
egyetértek -
plusz nyilvánvalóan még egy felesleges stresszterhelés a szervezet számára, a nyugati világban az emberek 99%-a civilizációs betegségekbe hal bele (idő előtt)
a férfiak közel fele meg sem éri a nyugdíjkorhatárt, a megelőző évtizedeiben pedig kórházról kórházra járnak kezelésre
szerintem egy gyors és hatásos szemléletváltás lenne a legjobb a népnek, mert ez nem fog vezetni semmilyen jó irányba. -
Évente több ezer ember hal meg tüdőrákban, ez gyakorlatilag a leggyakoribb rákfajta, és 90%-ban a dohányzás okozza. A passzív dohányosokra ugyanolyan káros, mint az aktívakra. Ennyi nem elég? -
meg! :( -
commissioner #97662 Nem dohányzom, de ez a tilalom kb. 0 hatással lesz az életemre.
Amit nem értek, hogy mire fel ez a nagy szigorítósdi. Meghalt az egyesült dohánylobbi keresztapája, vagy mi?! :D -
És nem néztek rád furcsán, amikor az égett zellerszárat elnyomtad a hamutartóban? :) -
extramagascsaj #97660 köszi :)
megoldom ;) -
sok sikert kívánok a leszokásoz.nekem a nyers zöldségek is sokat segítettek.azt legalább nyugodt szívvel küldheted a gyerekek előtt. :) -
látom ideges vagy, szívj el gyorsan egy cigit.vagy inkább kettőt
-
extramagascsaj #97657 Nálunk melóhelyen van leválasztott dohányzó a kantinban. Esküszöm nem lehet érezni a cigiszagot kint...hiába van ki-be járkálás. Ja...a ruha tényleg ilyen sajnos.
Igen..így van. Ezt nem helyeslem én sem. Annak ellenére hogy cigiztem volt úgy,hogy engem is zavart már más dohányos, és megkértem,hogy ne füstöljön be az orrom alá,mert egész egyszerűen nem esik jól.
A héten döntöttem úgy,hogy leteszem a cigit. Hét elejétől kezdve fokozatosabban kevesebbet szívtam. Most meg már semmit.
Nekem elég pár nap,hogy ne cigizzek,és utána nagyon tud zavarni.
A tapaszokban, gyógyszerekben meg nem hiszek. Szerintem ez ugyanolyan,mint a fogyás. Fejben dől el. Ha akarod,akkor minden gyógyszer és segítség nélkül is megy. Ha meg nincs elég akaraterő és kitartás,akkor lehet kifogásokat,mentségeket keresni,és vmit,amitől azt hiszed hogy könnyebb lesz,és később ráfoghatod...h na én próbáltam...még ezt is használtam...de nézd meg: szart se ért. Holott csak az ember nem volt elég erős. -
Blum #97656 Dohányosként örülök neki.
Sajnos teljesen a rabjává váltam a dohányzásnak,sokat szívok. De ezáltal,hogy nagyon sok helyen büntetik/tiltják a dohányzást észrevehetően kevesebbet szívok. (Napi 10-12 szál) Tisztában vagyok vele,hogy ez nekem nagyon nem jó,de nem akarok (még) leszokni. -
a gond ott van,hogy akármennyire is jó a szellőztető,amikor valaki ki-be megy akkor a füst azonnal jön be,plusz gondolj bele egy dohányzó helyiségben milyen szagos lesz az emberek ruhája...nem azzal van a baj,hogy van aki vállalja a kockázatot a betegségre,hanem olyanok is kénytelenek szívni a füstöt ezáltal,akiknek eszük ágában sincs.a hozzáállásod viszont tiszteletet érdemel :) -
extramagascsaj #97654 Nem csak a gyerek egészsége miatt, hanem azért is h ne tanuljon tőlem rosszat. A keresztlányom előtt pl. sosem gyújtottam rá. -
extramagascsaj #97653 A tilalom szigorítását egyébként helyeslem. Főleg a gyerekek miatt. Szerintem nem jó,ha mindenhol cigiznek...és ezzel akár egy gyerek egészségét károsítják. Én speciel gyerekek közelében sosem gyújtottam rá. Meg mindig megkérdeztem társaságban,hogy van-e akit zavar,mert akkor vagy nem gyújtottam rá,vagy arrébb oldalogtam,hogy ne zavarjak vele senkit.
Viszont mindennek ellenére úgy gondolom,hogy szórakozó és vendéglátóhelyeken kellene tartani egy megfelelő szellőztetőrendszerrel ellátott kis helyiséget,vagy kijelölt dohányzót, ahogy a munkahelyeken is, mert habár ez sok ember számára kellemetlen tény,de a cigi legális, és ennek fényében,aki vállalja a kockázatot,hogy ettől beteg lesz,annak joga van rágyújtani. -
extramagascsaj #97652 Eleinte csak bulikban cigiztem. Aztán már hétköznap is néha. A legrosszabb állapotban napi 1 dobozzal szívtam. Aztán leszoktam vki kedvéért. Utána vissza. Átlagosan napi 5-6 szálat szívtam mostanában,és úgy gondoltam,h az nem sok. De minden sok ebből a szarból...és habár én is azt mondom,h jó érzés,meg ha olyat veszel,akkor még "finom" is...nem éri meg. Nem mondom,hogy soha többet egy szálat sem;ezt a bűnt megtartom alkalmakra,de a mindennapi bagózásnak annyi. -
Nézd az hogy én mit művelek magammal az csak és kizárólag az én dolgom,meg az is hogy telik-e rá vagy sem. Az meg hogy te fizeted az én ellátásomat az meg egyenesen vicces, adózó ember vagyok évek óta keményen dolgozok, sőt orvosnál sem tudom mikor jártam utoljára. Nem az a gond ami a véleményed hanem ahogy előadod, egy taj paraszt vagy, és ez nem csak az itteni kommentjeidből sugárzik.
Ezen is lehet változtatni, csak gondolom nem akarsz...
-
De igen (amerikai eset volt nem hazai).
Azonban nem ez a jellemző probléma (mobiloknál is népszerű volt a téma régebben, emlékezzünk), hanem az, hogy az e-liquid összetevőinek humán-egészségügyi hatástanulmányai gyermekcipőben járnak még tekintve, hogy (ipari és kultúrális viszonylatban is) viszonylag új dologról van szó.. -
megvan -
nem volt véletlenül nemrégiben egy ilyen e-cigis botrány?a figurának felrobbant a szájában hibás akku miatt vagy mi a fene... -
Pipáztam 7 éven keresztül.
Tavaly a születésnapomon abbahagytam. E-cigire tértem át de egyrészt nem pótolta a pipa szertartást, ízét, érzését, a tömést, stb.. így végül gondoltam egy nagyot és azt is letettem, nem rendeltem több folyadékot.
Egyrészt nem teljesen bevizsgált a propilén-glikol (és a többi segédanyag) hatása a nyálkahártyára, emberi szervezetre, másrészt Müller Péter szavaival élve:
"ha már az eredendő bűnt együtt éltem át veled,
az elkerülhetetlen büntetés legyen még nagyobb élvezet..."
:) -
-sokba kerül
-kurvára zavarsz vele másokat
-mérgezed magad (és ha megbetegszel tőle akkor én (is) fizetem az ápolásodat)
-büdös a kezed meg a kis pofikád
-sárgulnak a fogaid tőle
-állandó dilemma hogy nálad van e a cigid, vagy ha éppen nem kapni olyat a boltba amilyet megszoktál
vs.
-kellemes érzés elszívni egy cigit
hát mi vagy te ha nem bagós gyökér? :D
te, ezzel hogy dohányzol (sok más idiótával együtt) csak egy kurvanagy gond vagy, és csak addig nyomod a hülye imádok cigizni mert az hűdekibaszottuleszméletlenüljó szöveged, amíg nem csöveken keresztül lélegzel,miközben rothad az a szerved amiből 1 van, nem pótolható és nem regenerálódik.na addig vagy te itt a dohányisten.
mit szólnál ha anyuká menne a kórházba látogatni téged, fogná a kezed, mindent megtenne hogy a legjobb kezelést kapd (ennek érdekében még pl a házat is eladná), csak azért mert te egy idióta gyökér vagy és megnöveled annak az esélyét hogy gyógyíthatatlan beteg legyél?gondolkodj, én nem azért faszkalapozlak le téged mert hű de utállak (ami azt illeti nem is ismerlek) hanem azért mert így talán egyszer majd megérted (remélem nem) hogy miért írom amit írok.
-
az jó mert mostanában vonják ki az elekktcigit, mert fokozottabban rákkeltő és veszélyes mint a sima dohány
-
KaBuTo666 #97644 Hátha valaki rá kap:
Munkahelyen egyik kollégám úgy döntött hogy leteszi a dohányt...ő úgy csinálja, hogy elektromos cigit vett. Először nikotinos patront használt olyan 2 hónapig, aztán átváltott sima patronra ami nem tartalmaz nikotint szóval szinte csak gőzt fúj be-ki...kb 1 hónapja használja ezt a sima patront. Egyszer láttam mikor kátrányt köhögött fel és köpött ki...De persze akaraterő is kell, másik kollégámnak nem vált be az elektromos cigi így maradt a sima dohánynál de ő NEM akar leszokni. Munkahelyen ugyebár tilos a dohányzás, de még vállalja is hogy ha elkapják akkor elkapják. Hozzáállás kérdése is. -
na pont most voltam egy prezentáción, mellém beült egy 50-es éveiben járó nőszemély, már kezdés előtt fújta a mentolos sprayt a szájába, ezt nemtudtam hova tenni... majd szép lassan szó szerint megéreztem rajta azt a mély, dohos bagószagot (főleg amikor többször elaludt és rámdőlt) aztán beszélt hozzám hogy bocsi stb... fúj ilyen undorító szájszagot még sohasem éreztem... -
elképesztően nagy kreténségnek tartom, sokkal értelmesebben is el lehetett volna járni, úgy, hogy meghagyják a lehetőséget dohányosoknak szórakozóhelyeken pöfékelni...
példának kedvéért vendéglátókat "ösztönözni" arra (kedvezményekkel? bár állambácsi nem erről ismert), hogy kialakítsanak nemdohányzó részeket, vagy esetleg átálljanak teljesen nemdohányzóra, na meg a kétlábúakat oktatni csöppet olyan irányban, hogy ne füstöljön a másik orra alá.
de a törvények és a józan ész mindig is igen messze álltak egymástól... -
A kettő nem zárja ki egymást. -
extramagascsaj #97640 – A dohányzásról pofonegyszerű leszokni. Én magam is legalább százszor megtettem. -Mark Twain- -
uhh ez durva volt -
akkor valóban félre értettem, amúgy meg hidegen hagy hogy örülsz-e vagy sem, nem vagyunk egyformák, én pl. inkább bagós vagyok mint gyökér, ennyi -
kamionosjoe #97637 Lehetne még szigorúbb is. -
te valamit nagyon félre értelmeztél.nem amiatt hagyott el mert cigizek te...én tettem le a cigit meg a piát miután elhagyott ahelyett hogy alkoholista lettem volna (stb.).már mondtam hogy nekem nem kell magyarázkodnod hogy szertartás meg a többi gyökérség, mivel én is csináltam, tudom miről van szó.amúgy én örülök neki hogy dohányzol.így tovább. :) -
Fbn Lx #97635 jjééézus fasza -
Tiszta szívemből örülök neki... -
„erre írja egy ismerősöm döbbenten hogy ő nem tudna alkohol nélkül bulizni”
Ezzel én is így vagyok, nem is nagyon szoktam. -
annyira sosem zavart, hogy különösebben érdekeljen -
ennyi...emiatt nem hiszek én abban, hogy nikotintapasz és társai
amúgy apám is 35 évnyi dohányzás után letette egyik napról a másikra, és egyetlen egy szálat sem szívott azóta -
"nem azért nem szokok le mert nem tudok, hanem mert nem akarok"
így van. én eldöntöttem hogy 1 korty alkoholt nem fogok inni tavaly év végén, és azóta tartom. a leszokás akkor leszokás ha többet nem fanyalodsz rá.
erre írja egy ismerősöm döbbenten hogy ő nem tudna alkohol nélkül bulizni + élni, de azért érzi hogy vissza kéne vennie a tempóból...
szerintem itt kezdődik az alkoholizmus -
szerintem a te véleményedet én sem hülyéztem le, és az enyém is csak egy vélemény semmi több. raktam már le több mint egy évre, egyik napról a másikra, és senkit sem késeltem meg egy hét után egy szál cigiért. immonak igaza van, sokszor nem a nikotinért csinálja az ember, hanem magáért a szertartásért. az hogy meg valaki elhagy a cigizésed miatt, az is egy szegénységi bizonyítvány, valszeg a barátnőd tudta mit vállal amikor összejöttetek...vagy mégsem? -
Ha valaki leszokna,de nincs igazán miért...az egyik itt is fórumozó társunk megjárta a poklot...ezután azért szerintem a dohányosok is kicsit elgondolkoznak.