127612
  • tigeroo
    falu gyárekik, falu
  • Sir Quno Jedi
    a risZ is szenved, mikó betakarítttyáák4
  • immovable
    És ha azt a tejet, egy géppel megfejt tehén adta. Te szemét!

Ha rizstej akkó' nem szó'tam. :)
  • tigeroo
    (ráfújtam a tejberizsemet a monitorra te sötétbarom)
  • SötétBarom
    Akkor miattad 600 a tojás, te geci!!!444 D:DDASD
  • tigeroo

azért van különbség mondjuk egy viadal miatt tartott állat és egy házikedvenc élete között.

mondjuk én ketreces tyúktól származó tojást sem veszek, nekem már az is állatkínzás...
  • ocskoszilard
    ez azért így érdekes kérdés. Ami nem háziállat, azt persze "ellenzem", de mondjuk háziállatnak egy nagyobb testű kutyát tartani egy panelba, az megint az a kategória, hogy kinek jó ez.
  • pamparampa
    Illetve ez:

"A nem háziállatok tartását ellenzem."
  • pamparampa
    nem, nem csak hobbiállatok tartásáról van szó, mivel a válaszlehetőségek között szerepel ez is:

"Csak az állatkertben tartott állatok tartását ellenzem."
  • Lacee86
    Ha jól értem, a hobbiállatok tartásáról van szó, bár nem túl jók a válaszok.
    Nincs vele bajom, bár nekem most nincs állatom. Volt egy papagájom még régen. :) A lényeg, h egy állatot állatként kell kezelni, és így gondoskodni róla. Értem ez alatt a szélsőségek kerülését, tehát azt, h elhanyagolva, éheztetve tartsuk az állatot ill. a bugyuta, eszetlen kényeztetésben tartott állatok (amiktől mellesleg lehet, h szenved az állat...).
    Az állatkertben is lehet jó helye az állatoknak, ha szép, kulturált helyük van, minél nagyobb életteret biztosítva nekik. A legjobbak a vadasparkok ilyen szempontból.
  • Zoli007
    Nincs vele bajom, van háziállatom. Régebben haszonállatokat is tartottunk.
  • tigeroo
    immó: jó de ez most nem számít

jedi: 5 turbórágó (levonóval)
  • Sir Quno Jedi
    És mennyi a hernyó grammja nálad?
  • immovable
    De te tényleg az vagy.
  • tigeroo
    mert a falu jobb hogy mindenki ismer mindenkit...

fingasz egyet a falu másik fele már azt pletykálja hogy beszartál

(konkrétan rólam is azt terjesztették még az utcánkban is miután fősulira kerültem hogy debrecenben drogdíler vagyok és hasonlók)
  • karajjj
    bocsánat, az előző hozzászólásodra ment volna, csak egyel fölé nyomtam
  • Sir Quno Jedi
    Mert? Ott a vadász kilövi a kóbor ebeket, amúgy meg mindenki képes a saját kutyáira vigyázni és szükség esetén ivartalanítani (legalább a szukákat). Minden más igénytelenségből fakadhat.
  • karajjj
    látszik, hogy nem falun nőttél fel
  • pamparampa
    Ellenzem, mert az ember sem szereti ha nyakörv van rajta, vagy rács mögött van.
  • Sir Quno Jedi
    Van két kutyám. Nem tenyésztem őket és nem is vettem őket, mások dobták ki őket. Így ha úgy vesszük nem önszántamból vagyok állattartó, hanem hogy mások hibáit kijavítsam, vagy enyhítsem. DE nem bánom,mert szeretem a kutyákat, csak ugye MINDET én sem tudom befogadni (pedig szeretném). Azokat az embereket kéne likvidálni, akik miatt annyi kóbor eb (meg egyéb állat) van, akik nem képesek felelősen állatot tartani és godoskodni róluk. Mindjárt kevesebb gond lenne a vilgában.
  • Sir Quno Jedi
    Ez így van kerülöm a szemkontaktust, mint a börtönökben, én sem szeretem ha bámulnak. De igyekszem ezt az emberek közé járást minimálisra szorítani, parkolóból épületbe, ilyesmi. Ahol lehet belül bérlek parkolót. Pl. éjjel voltunk avengers-en, de úgy mentünk, hogy alig találkoztunk emberrel, azoktól is tartottuk a távot és mélyparkolóból be-fel-le-el, külön lifttel, nem közösködünk, megoldjuk. Én mindég felhúzott fegyóval közlekednék, ha nem lenne idehaza illegális. Az a biztos.
  • tigeroo
    sokszor ellenzem mert az emberek még egymás mellett sem tudnak felelősséget vállalni.
  • NEOreg3
    cicaaaaaaaaaah
  • SötétBarom
    Nincs vele bajom, van egy kutyám. Azt nem szeretem, ha valaki nem tudja a helyén kezelni őket.
  • predator1982
    nincs vele bajom, nincs háziállatom

viszont extrával egyetértve, csak az tartson aki tudja a körülményeket biztosítani. hozzáteszem nagyon szeretnék kiskutyát, de pl. magamról tudom hogy hamar kiborulnék a nyáltól szőrtöl, azt hiszem kissé tisztaságmániás vagyok...pedig kert is van:D
  • extramagascsaj
    Nincs vele bajom, nincs is háziállatom; de volt. Viszont csak akkor helyeslem az állattartást, ha megfelelő körülményeket tudnak biztosítani az állatnak.
  • karajjj
    Bajom nincs vele, amíg családiházban laktunk, volt kutyám, macskám is, de azért panelban idegesítő a lábtörlő méretű patkány Yorkie, mikor németjuhásznak képzeli magát...
  • Szavazó roBOT
    A közelmúltban elkövetett megrázó gyilkosságok (3 tizenéves kettős gyilkossága Sopronban, győri kettős gyilkosság) milyen hatással voltak rád? ==>> Mi a véleményed az állattartásról?
  • Dzsini
    Akkor meghívod egy sörre :) nagyjából mindegy.
  • ManoNegra
    Nem tudom. Azt feltételezed, hogy a sanyarú sorsomat másra fogom, és legszívesebben megverném az "életet". Na erről szó nincs, inkább hálás vagyok.
  • Dzsini
    Nem volt szó értékítéletről.
  • ManoNegra
    Egyébként lehet hogy más megfogalmazás, de ezzel még nem zárom ki, hogy van egy előre megírt sorsunk, csak nem tudom biztosan. Ezért nem is látom értelmét, hogy másokat arról győzködjek, amit én sem tudok teljes bizonyossággal.
  • ManoNegra
    Most nem akarom kiteregetni itt a magánügyeimet, de totálisan félreérted. Ezt nem panaszként írtam, és nem bánom egyáltalán hogy így történt.
  • Dzsini
    Azért ez így már lényegesen más megfogalmazás és vélemény, mint amit először leírtál.

Az "élet visszaterelt" állítás pedig a saját felelősség elhárításának a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, nagyon könnyű egy kívülállóra fogni a történéseket, körülbelül egyenlő azzal, hogy az eseményekért kizárólag "őket", illetve "azokat" terheli a felelősség, azzal kiegészítve, hogy az "életet" nem tudod megverni, ha találkoztok.

Egyébként én halhatatlan vagyok. Egyelőre.
  • ManoNegra
    Abban gondolom egyetértünk, hogy mindenki potenciális halálraítélt a születése pillanatától fogva. Ezt nem tudjuk kikerülni akkor sem, ha az abszolút biztonságos életre törekszünk. Persze a sorsot ki is lehet hívni magunk ellen, de ez mindenki magánügye.
    Aztán hogy van-e előre megírt sorsunk, arra nem esküdnék meg, de a saját életemre visszatekintve úgy gondolom most perpillanat, hogy van egy kijelölt utam, amin végig kell mennem, ha megpróbáltam eltérni tőle, valahogy az élet mindig visszaterelt.
  • immovable
    Pár éve tőlünk 4-5 utcányira öltek meg vkit. És? Mi közöm hozzá? Leszarom, nem ismertem, naponta halnak meg ezrek, nem fogok ezen agonizálni egy másodpercre se, túl rövid ahhoz az élet, hogy más baját a nyakamba vegyem.
  • kamionosjoe
    De belegondoltam és levontam a következtetést.

1. Nem fogok lőtéren dolgozni.

2. Nem jó dolog a csapossal kötekedni.
  • Motoroj
    Kösz! Csodálkoztam volna, ha múlt évezredi lenne.
  • Dzsini
    Tóth Tibor:
    A valóság ütőerén / Valóságfeltáró riport
    2002 november
    Szereplők: Bajor Imre, Kern András, Mikó István.
  • morcosqtya
    Ácsi!
    Determinisztikus lefolyás = meghatározott, eleve eltervezett eseménysor vagy kimenetel. Két formája a leírható, jósolható (mat. értelemben függvénnyel leírható) és a nem jósolható (közelíthető kaotikus determinisztika)
    Indeterminisztikus =/= nem jósolható folyamat.

különböztesd meg:
    A determinisztikus és leírható folyamatot
    A determinisztikus kaotikus folyamatot (nem jósolható, nemlináris dinamikus rendszer)
    A nemdeterminisztikus (igazi véletlen szerepe) rendszert (kvantummechanikai jelenségek, bomlás)

Azaz a fogalmakat nézd át újra, így csak tévutakra tévedsz.
    olvasnivaló

A émában a populációdinamikát hozzák fel, ha tanultál szünbiológiát az jó alap ide (K és r-stratégista fajok pop.dinamikai görbéi)