127612
-
Hát igen, érettségi. Aztán első egyetemi szóbelin, írásbelin és kb. államvizsgán volt rajtam öltöny. Tudod, hogy kit szivassanak. Ráadásul és annyira izzadós fajta vagyok, hogy már 15 fokban mire csak beértem az egyetemre folyt rólam a víz. Szép dolog kiöltözve lenni, hogy 1-2 óránál tovább számomra kibírhatatlan... -
A halas késnek nincs éle, hogy a szálkát ne vágja el, hanem lehúzza róla a halhúst, tehát rántott húsnál kevéssé hasznos, azt bizony vágni kellene :)
És ahogy lejjebb is írtam: az öltönynek sincs értelme (ugyebár egy "hetero férfi" farmernadrágban és pólóban is vígan elboldogul a mai világban), mégis abban mész érettségizni. De kétségtelen, a fagyit is lehet bicskával enni. -
Borzalom...
Off:
Kepes András egyik világjáró műsorában egy dél amcsi őslakost (aki az őserőben tatura vadászott) elvitt Sao Pauloba egy 5*-os étterembe és az öreg őslakos megmondta a tutit: a kanálnak van értelme az összes többi szarságnak -pl.: villa- nincs)
Egy hetero férfi a mai világban egy késsel és egy kanállal vígan elboldogul.
5*-os, vagy olyan étteremben ahol egyáltalán homár, kagyló stb. egzotikus mütyür van, ha jól emlékszem nem is voltam.
Nem is nagyon érdekel, ha pl a halas késsel vágnák bele a rántott húsba.
ON -
Van halas és húsos villa is? -
DIESEL DOG #98544 Mivel az eredeti szakmám felszolgáló / bármixer ezért számomra teljesen természetes ez az egész... -
van külön halas és húsos villa?jó tudni
ha majd egyszer lesz annyi pénzem,hogy étterembe járjak,akkor szükségem lesz az ilyen tudásra,addig meg a legalapvetőbb dolgok elegendőek -
Számomra 1 létezik. A Kanál. Lehet vele lapátolni rendesen. -
Az ügyesebb kéz nálad is az, amelyikkel az adott feladatot ügyesebben, kényelmesebben meg tudod oldani (függ az eszköztől is, ha nem szimmetrikus).
Egyébként nekem is így van (bal kézzel írok, jobb kézzel használom pl. az egeret), ismerem az érzést (balkezes topic), nincs ebben semmi szerencsétlenség :)
Sőt, vannak dolgok, amiket aszerint csinálom váltott kézzel, hogy épp hogyan tűnik kényelmesebbnek... (és vágom meg magam, mert épp fordítva lehet, hogy jobb lett volna :) ) és ezért is írom, hogy nekem ahogy sikerül módszerrel megy az étkezés is, a sima kés-villa-kanál jöhet bárhogy, annyira nem bonyolult a dolog ilyen szinten :) -
Mi az ügyesebb kéz? Nekem sikerült olyan szerencsétlenül fejlődnöm, hogy bal kézzel írok, de jobb kézzel ütök, dobok és szerelek.
Az írás állítólag nagyon precíz folyamat, de nekem mégis az a bénább és gyengébb kezem is. -
Az ügyesebb kézben vannak az erőt, ügyességet igénylő eszközök: kanál, kés, az ügyetlenebb kézben a támaszok, kiegészítők: elsősorban a villa.
Én is balkezes vagyok, keverem is össze-vissza, nekem nagyjából mindegy, hogy melyik kezemben melyik van, ahogy épp sikerül - de egy elegáns étteremben azért sikerül a "jobbkezes" hagyomány szerint enni :) Igazából, ha vendégségben vagy, akkor a vendéglátónak (ha tudja rólad, hogy balkezes vagy, és úgy szereted), illene tükrözve terítenie számodra - én még nem találkoztam ilyennel. -
Természetesen nem, a teljes francia asztali etikett, ami a kérdésben van sem az általánosan elvárt dolog - pár eszköz egy színvonalasabb étteremben igen, de a hétköznapok során senki nem fog frakkot húzni, ahogy nem fog vesződni otthon külön halas és húsos villával sem - de azért ezeket azért ismerheti, belefér.
Én voltam olyan esküvőn, ahol a menyasszony kétszer öltözött át (templomba, anyakönyvvezetőhöz-lakodalom elejére, utána menyasszonytánchoz), a vőlegény egyszer (menyasszonytánchoz). -
nem mert balkezes vagyok és mindig faszomgeci cserélgetni kell minden cuccot amikor vendégségben vagyok... szóval nekem már az sem megy hogy melyik oldalon van a kés-villa stb :D -
Ilyen szintű eseményekre én nem járok és gyanítom, hogy az áltagpolgárok nagy része sem. Vőlegényt nem, csak az asszonytpajtást láttam öltözni, de ő is inkább csak levett és nem átvett ruhát. Azt is csak egyszer. -
nem, de leszarom -
Egyébként műszakilag pont megindokolható például csigaevéshez a speciális kanál, vagy az osztriganyitó villa, a halkés... specializált eszköz egy bizonyos tevékenység egyszerűbb, kényelmesebb végrehajtásához.
Persze a túlspecializálás is megjelenik, kérdéses, hogy érdemes-e legyártani egy olyan eszközt, ami ritkán használsz, és nem könnyíti meg "annyira" a dolgod.
#98532: nem, de pl. hölgyeknél előfordul 2-3 külön toalett akár egy este alatt - estélyi, koktélruha... gondolj egy esküvőre, ott nem ritka, hogy többször átöltözik egy alkalom miatt a menyasszony és a vőlegény is, és pl. komoly különbség van egy frakk, egy szmoking és egy dinner jacket között, ha olyan az esemény, akkor ezek között váltani is illene. Ez az a szint, amit a külön csirágfogó képvisel. -
nagyjából ismerem, viszont nem alkalmazom, mert egy állat vagyok.perverzióm pl. előkelő étteremben kézzel enni. -
Na jó, de nem 3 zakót meg 3 nadrágot, meg 4 kalapot és 2 kesztyűt egymás után... :) -
Az is marhaság, hogy bizonyos alkalmakra öltönyt veszel fel, hiszen a susogós jogging is ugyanúgy elfedi a tested, az illem mégis az előbbit kívánja meg :) -
Anno jobb dolguk nem volt a marha gazdagoknak, mint ilyen marhaságokat kitalálni...
Műszaki szemmel totál röhejes, hogy három villát és készt használsz mikor 1-1 is elég... -
nagyjából -
Egy kicsit, nem biztos, hogy a halas és a húsos villát meg tudom különböztetni.
Am meg leszarom az ilyen sznob marhaságot. -
Nagyjából, a nagyon különleges dolgokkal lehet, hogy küzdenék... ez még megy:
Itt már van egy-két különös dolog (homárvilla, csirágfogó, osztrigavilla, ilyesmik):
-
Szavazó roBOT #98526 Szerinted elképzelhető az űrbányászat és űrkohászat? ==>> Ismered az asztali etikettet? -
kamionosjoe #98525 már jelentkezek is :D -
külföldi munkalehetőség -
Oké! :D -
kamionosjoe #98522 Ha tudtok kint valamit munkát engem se hagyjatok ki! :) -
Gőzöm sincs mikor, de egyszer talán igen. -
Természetesen kifizetődő, hiszen kifizettetik a néppel. -
soha nem lesz kifizetődő -
Ipari méretekben (és gazdaságilag megalapozottan) 40 éven belül semmiképpen nem tartom reálisnak.
Egyébként meg 25-30 évnél több időre előre prognosztizálni merész és megbízhatatlan dolog... így hiába is írnék évtizedeket.. alaptalan találgatás lenne.
Hélium-3 forrásokat (és a kinyerési technológiákat) viszont mindenáron hajtani kellene, hacsak ki nem találunk valamit az elektromosság helyett.. :) -
clio1616v #98517 már volt... -
ennek a kérdésnek kb annyi értelme van mint például annak hogy mikor lesz 200 forint a benzin -
Fbn Lx #98515 én el tudom képzelni, tehát végül is elképzelhető
de még számtalan hasonló kérdést fel lehetne tenni, ugyanis bármit el tudok ám képzelni -
El de nem a közeljövőben.Talán 40 éven belül. -
commissioner #98513 Még idén vége lesz a világnak, szóval nem. -
clio1616v #98512 az is elképzelhető, hogy nem péntekre esik, mert időközben fel fog gyorsulni a Nap keringése a Föld körül és így be tudunk tenni az egy hétbe(nyolcba) egy 8. napot, nevezzük el mondjuk Máknapnak, így tolódik hogy milyen napra fog esni -
clio1616v #98511 el, nyilván ha megfogalmazódott a kérdés, akkor elképzelhető
az már kérdéses, hogy megvalósítható-e -
Blum #98510 Kizárt dolog,mert nem tudom. -
elképzelésre meglehet, összehozására... cö-cö
"...being in space lowers your blood pressure and slows down the flow of blood overall. That means you almost certainly can't get a boner. So there's that."