127612
-
tiedre sose :D -
Ez állat :) -
clio1616v #98586 inkább igyál egyet az egészségemre :D -
te kussoljál :D -
clio1616v #98584 nem emiatt :D -
a hajtás (la két közelebbi sarok összefogása)
meg azthiszem itt is működne, ha nem száraz /túl vékony a tészta, akkor szépen lesz egy pizzába csomagolt burgerem. ami nagyon csodás igen :D -
szezonális baromság.
ez nem pizza.
ez a kivétel ami erősiti a szabályt. (az enyémet)
igennn! :D -
Azért van, amit nehéz hajtogatni :)
...de egy pizzériában fel sem nagyon merül a francia asztali etikett :) -
ez benne van az etikettben? :) -
egy szelet pizzát szépen tisztán meg lehet enni három ujjat használva.
a szelet félbehajtása ellen sem szól semmi (hosszában persze).
illetve lehet félig hajtani hüvelyk-ujjal ha kényelmesebb.
szépen tisztán lehet enni, majd kezet törölni. -
szerintem nem,én mindig kipróbálom milyen kést adnak,aztán úgyis szar és inkább nekifogok kézzel -
én pizzériában simán eszem kézzel, max kérek még1 szalvétát 
most akkor paraszt vagyok? :D -
a cél szentesíti az evőeszközt :D -
snorlax a barátnőd?:D -
Fbn Lx #98574 bevallom néha kezeim közé emeltem, de többnyire alkalmazkodom a tányéron tompa késsel fűrészelő társadalmi elváráshoz :D -
Épp akartam mondani, hogy nem az a lényeg, hogy mit ettél, hanem hogy milyen evőeszközzel :) -
Fbn Lx #98572 és aki tud vágni ezekkel az életlen szar éttermi késeket anélkül hogy felbaszná magát rajta, azé minden tiszteletem :D -
Fbn Lx #98571 pont most toltam be egy pizzát, a pincér meglepett volt, amikor kiderült hogy enyém lesz a 22 centis barátnőé meg a 32es -
Minimális szinten. Sosem ettem flancos helyen vagy olyan sznob társaságban. -
Vagy a böfögés után illemtudóan elnézést kérsz.
-
Egy exkluzívabb étteremben ugyanúgy a munkakörébe tartozik, hogy el tudja udvariasan magyarázni a különlegesebb fogások fogyasztásának módját. -
clio1616v #98567 igen ismerem... nem eszek kézzel, és csak akkor böfögök, ha nem hallja senki -
gondolod, hogy az étteremben leáll a pincér magyarázni, hogy mivel egyél? nem tartom túl valószínűnek... -
Abraham1 #98565 Gondolom aki volt már puccos étteremben, annak már megmutatták hogy kell használni. Értelmetlen a kérdés. -
Ugye? Voltunk nyaralni Hajdúszoboszlón tavaly nyáron és a szállásunktól nem messze volt egy pici étterem, meg a főút mellett ilyen nagy zsúfoltak, elmentünk a nagyokba is, de fele annyira sem éreztem jól magam, mint a kicsiben.
Egy ilyen 60-as pincér volt, nem volt az a kifejezett skatulyából kihúzott fazon, de olyan barátságos volt és emberi, ajánlgatott nekünk, beszélgetett velünk, de pont olyankor, amikor nem volt tolakodó, mesélt valami rövidet amíg vártunk az ételre, megkérdezte ízlett-e, mondta, hogy jöjjünk holnap is várni fog minket. 1 hetet voltunk és ahogy mentünk a strandra útbaesett az étterem, előtte mentünk el, 2 alkalom után mindig köszönt nekünk amikor mentünk és mondta, hogy vár minket visszafele egy jó sültre :D
Kérdeztem tőle, hogy lehet-e üdülési csekkel fizetni, erre: "Engem úgy tanítottak a szüleim, hogy mindent el kell fogadni amit jó szívvel adnak" :D -
Érdekes, de vendégként én is nagyívben leszarom, ha mondjuk nem jó helyre van felterítve a pohár, vagy nem adnak a pisztránghoz halkést.. A lényeg, hogy legyenek kedvesek, és legyen minden finom :D -
Teljesen, egy exkluzív étteremben sem zavarodok meg a teljes készlet láttán.
/vendéglátós -
Nekem vendéglátós végzettségem van, dolgoztam is étteremben, 1. osztályúban, igaz, csak gyakornokként, de az egzotikusabb dolgokat egyáltalán nem tudnám..
Tanultuk, de ha vendég vagyok nem érdekel, mekkora villával eszem a desszertet, meg a homárt, ha meg felszolgáló vagyok majd megmutatják a többiek és megtanulom.. -
Fbn Lx #98560 :DSWADA (y) -
fosom le. amúgy is gép előtt szeretek enni. -
Na akkor semmit nem találtam el :/ -
Kanál, kés jobb oldalt, villa baloldalt (azért sem jó a kés, villa egy oldalon, mert azokat egyszerre használod).
"Ha evés közben szünetet tartunk, a villát és a kést a tányér két szélére fektetjük úgy, hogy nyelük ne érje az abroszt, szúró, illetve vágó élük a tányéron nyugodjon. A villa és a kés nyelének ellentétes iránya azt jelenti, hogy az étkezést még folytatni kívánjuk, illetve üres tányér esetén még tálalni kérünk. Ha a kést és a villát egymás mellett úgy helyezzük a tányérra, hogy végeik jobb felé állnak, ez azt jelenti, hogy az étkezést (az adott fogásból) befejeztük." -
vagy: forró. -
Egyáltalán nem, és le is szarom. -
Annyit tudok hogy a villát bal,a kést jobb kézben kell elvileg tartani jobbkezeseknek legalábbis.Kanál a bal,kés villa a jobb oldalán van a tányérnak ha igaz.Keresztbe rakni az evőeszközt azt jelenti kérek még,egymás mellé az meg azt hogy elég volt.A kis villa úgy tudom desszerthez való.Halvillát meg ilyen extrákat nem ismerek. -
Fbn Lx #98553 felesleges nyálverés és képmutatás
amit nem tudsz a kezedbe venni és megenni, az leves! -
Lehet Én vagyok a tahó, de a halat kézzel eszem, vagy legalábbis igencsak besegítek kézzel
(a halászlevet meg kanál)
Dobozos fagyit meg porcióztam már szét késsel a falka között, mert a kanál biza belegörbült. -
Részvétem :) -
(Dolgoztam portásként 3 nyáron keresztül, ahol öltönyben voltam napi 12 órát, de az légkondis hely volt és ott helyben öltöztem át.) -
Ha nem olyan a munkád, nem is kell az minden nap (ahogy érdekesebb evőeszközökkel enni sem), ezért "ünneplő ruha" a neve általános iskolában, ünnepélyes alkalmakra való, az etikett pedig az ilyen alkalmakról szól :)
(azon mondjuk el lehetne vitázni, hogy néhány egyetemi vizsgán mi az ünnepélyes, de tegyük fel, hogy az :) )
Egyébként ebből is lehetne egy jó kérdést összeállítani... volt már kiöltözős-öltönyhordós kérdés?