127612
  • MR ME
    tiedre sose :D
  • jazzy
    Ez állat :)
  • clio1616v
    inkább igyál egyet az egészségemre :D
  • MR ME
    te kussoljál :D
  • clio1616v
    nem emiatt :D
  • VRSDM
    a hajtás (la két közelebbi sarok összefogása)
    meg azthiszem itt is működne, ha nem száraz /túl vékony a tészta, akkor szépen lesz egy pizzába csomagolt burgerem. ami nagyon csodás igen :D
  • VRSDM
    szezonális baromság.
    ez nem pizza.
    ez a kivétel ami erősiti a szabályt. (az enyémet)
    igennn! :D
  • Dzsini
    Azért van, amit nehéz hajtogatni :)

...de egy pizzériában fel sem nagyon merül a francia asztali etikett :)
  • MR ME
    ez benne van az etikettben? :)
  • VRSDM
    egy szelet pizzát szépen tisztán meg lehet enni három ujjat használva.

a szelet félbehajtása ellen sem szól semmi (hosszában persze).
    illetve lehet félig hajtani hüvelyk-ujjal ha kényelmesebb.

szépen tisztán lehet enni, majd kezet törölni.
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem nem,én mindig kipróbálom milyen kést adnak,aztán úgyis szar és inkább nekifogok kézzel
  • MR ME
    én pizzériában simán eszem kézzel, max kérek még1 szalvétát
    most akkor paraszt vagyok? :D
  • tigeroo
    a cél szentesíti az evőeszközt :D
  • tigeroo
    snorlax a barátnőd?:D
  • Fbn Lx
    bevallom néha kezeim közé emeltem, de többnyire alkalmazkodom a tányéron tompa késsel fűrészelő társadalmi elváráshoz :D
  • Dzsini
    Épp akartam mondani, hogy nem az a lényeg, hogy mit ettél, hanem hogy milyen evőeszközzel :)
  • Fbn Lx
    és aki tud vágni ezekkel az életlen szar éttermi késeket anélkül hogy felbaszná magát rajta, azé minden tiszteletem :D
  • Fbn Lx
    pont most toltam be egy pizzát, a pincér meglepett volt, amikor kiderült hogy enyém lesz a 22 centis barátnőé meg a 32es
  • Lacee86
    Minimális szinten. Sosem ettem flancos helyen vagy olyan sznob társaságban.
  • ressy14
    Vagy a böfögés után illemtudóan elnézést kérsz.
  • Dzsini
    Egy exkluzívabb étteremben ugyanúgy a munkakörébe tartozik, hogy el tudja udvariasan magyarázni a különlegesebb fogások fogyasztásának módját.
  • clio1616v
    igen ismerem... nem eszek kézzel, és csak akkor böfögök, ha nem hallja senki
  • QuippeR
    gondolod, hogy az étteremben leáll a pincér magyarázni, hogy mivel egyél? nem tartom túl valószínűnek...
  • Abraham1
    Gondolom aki volt már puccos étteremben, annak már megmutatták hogy kell használni. Értelmetlen a kérdés.
  • jazzy
    Ugye? Voltunk nyaralni Hajdúszoboszlón tavaly nyáron és a szállásunktól nem messze volt egy pici étterem, meg a főút mellett ilyen nagy zsúfoltak, elmentünk a nagyokba is, de fele annyira sem éreztem jól magam, mint a kicsiben.

Egy ilyen 60-as pincér volt, nem volt az a kifejezett skatulyából kihúzott fazon, de olyan barátságos volt és emberi, ajánlgatott nekünk, beszélgetett velünk, de pont olyankor, amikor nem volt tolakodó, mesélt valami rövidet amíg vártunk az ételre, megkérdezte ízlett-e, mondta, hogy jöjjünk holnap is várni fog minket. 1 hetet voltunk és ahogy mentünk a strandra útbaesett az étterem, előtte mentünk el, 2 alkalom után mindig köszönt nekünk amikor mentünk és mondta, hogy vár minket visszafele egy jó sültre :D

Kérdeztem tőle, hogy lehet-e üdülési csekkel fizetni, erre: "Engem úgy tanítottak a szüleim, hogy mindent el kell fogadni amit jó szívvel adnak" :D
  • SötétBarom
    Érdekes, de vendégként én is nagyívben leszarom, ha mondjuk nem jó helyre van felterítve a pohár, vagy nem adnak a pisztránghoz halkést.. A lényeg, hogy legyenek kedvesek, és legyen minden finom :D
  • SötétBarom
    Teljesen, egy exkluzív étteremben sem zavarodok meg a teljes készlet láttán.

/vendéglátós
  • jazzy
    Nekem vendéglátós végzettségem van, dolgoztam is étteremben, 1. osztályúban, igaz, csak gyakornokként, de az egzotikusabb dolgokat egyáltalán nem tudnám..

Tanultuk, de ha vendég vagyok nem érdekel, mekkora villával eszem a desszertet, meg a homárt, ha meg felszolgáló vagyok majd megmutatják a többiek és megtanulom..
  • Fbn Lx
    :DSWADA (y)
  • Guren
    fosom le. amúgy is gép előtt szeretek enni.
  • Willenbrock
    Na akkor semmit nem találtam el :/
  • Dzsini
    Kanál, kés jobb oldalt, villa baloldalt (azért sem jó a kés, villa egy oldalon, mert azokat egyszerre használod).

"Ha evés közben szünetet tartunk, a villát és a kést a tányér két szélére fektetjük úgy, hogy nyelük ne érje az abroszt, szúró, illetve vágó élük a tányéron nyugodjon. A villa és a kés nyelének ellentétes iránya azt jelenti, hogy az étkezést még folytatni kívánjuk, illetve üres tányér esetén még tálalni kérünk. Ha a kést és a villát egymás mellett úgy helyezzük a tányérra, hogy végeik jobb felé állnak, ez azt jelenti, hogy az étkezést (az adott fogásból) befejeztük."
  • Calver
    vagy: forró.
  • Zoli007
    Egyáltalán nem, és le is szarom.
  • Willenbrock
    Annyit tudok hogy a villát bal,a kést jobb kézben kell elvileg tartani jobbkezeseknek legalábbis.Kanál a bal,kés villa a jobb oldalán van a tányérnak ha igaz.Keresztbe rakni az evőeszközt azt jelenti kérek még,egymás mellé az meg azt hogy elég volt.A kis villa úgy tudom desszerthez való.Halvillát meg ilyen extrákat nem ismerek.
  • Fbn Lx
    felesleges nyálverés és képmutatás
    amit nem tudsz a kezedbe venni és megenni, az leves!
  • georgesmatyas
    Lehet Én vagyok a tahó, de a halat kézzel eszem, vagy legalábbis igencsak besegítek kézzel (a halászlevet meg kanál)
    Dobozos fagyit meg porcióztam már szét késsel a falka között, mert a kanál biza belegörbült.
  • Dzsini
    Részvétem :)
  • Molnibalage
    (Dolgoztam portásként 3 nyáron keresztül, ahol öltönyben voltam napi 12 órát, de az légkondis hely volt és ott helyben öltöztem át.)
  • Dzsini
    Ha nem olyan a munkád, nem is kell az minden nap (ahogy érdekesebb evőeszközökkel enni sem), ezért "ünneplő ruha" a neve általános iskolában, ünnepélyes alkalmakra való, az etikett pedig az ilyen alkalmakról szól :)
    (azon mondjuk el lehetne vitázni, hogy néhány egyetemi vizsgán mi az ünnepélyes, de tegyük fel, hogy az :) )

Egyébként ebből is lehetne egy jó kérdést összeállítani... volt már kiöltözős-öltönyhordós kérdés?