127612
  • Fbn Lx
    én azt nem értem, egyáltalán hogyan lehetséges, hogy a mikrovilág egészen más fizika által írható le, mint a makroméretű tárgyak
    és, hogy miért válik elhanyagolhatóvá a térbeli kiterjedés/tömeg növekedésével a hullámtermészet, mi ez a hatás, ami miatt a dolgok mérete látszólag ekkora szerepet játszik
    valaki magyarázza el nekem, aki tényleg érti
  • Hegi90
    Csak annyi a véleményem, hogy ez a kísérlet is bizonyítja, hogy még rohadt sokat lehet tanulni a világról.
    Young ezzel bizonyította, hogy a részecskék hullámként is viselkedhetnek, illetve, hogy a fotonok kiolthatják egymást.
    Btw, én ezt a videót is beraktam volna:
  • georgesmatyas

Király cucc lehet!!!
  • NEOreg3
    nem tudom mi az és nem fogok miatta egy gagyi CGI videót megnézni
  • clio1616v
    A várt eredményt hozta. - majd később kifejtem
  • Lacee86
    Nem érdekel.
  • Molnibalage
    Nem érdekel. Egyébként ez egy olyan "dokumfilmből" van kivágva, amit enyhénszólva távol áll a tudományos szemlélettől.

Itt.
  • Szavazó roBOT
    Van kiegészítő előneved? ==>> Mit gondolsz a Két-rés kísérlet (Double-slit experiment) eredményéről?
  • Lacee86
    Abszolút így van.
    Pl. keresztanyám orvos, baleseti sebész. Ha felhívja mittomén az információt, h hánykor megy a vonat, akkor sosem mondja a Dr.-t a neve elé. Ha valami hivatalosabb szitu van, vagy pedig lényeges, h ő orvos, akkor nyilván mondja elé.
  • Motoroj
    Dolph
  • HisF8
    Nem is igazán jellemző viselkedésforma, főleg olyan körökben, akiknek tényleg komoly képesítéseik vannak. Az efféle "májerkedés" tipikusan az olyan szakmákra jellemző, ahol amúgy is a ki a nagyobb f@szú majom mentalitás dívik - jogászok, politikusok, "szakértők", bölcsészek és egyéb kultúrszörnyek. Egy igazi kutatótól, akinek ezek az említett "nagyurak" a bokájáig nem érnek, nem nagyon fogsz ilyesmit hallani.
  • SötétBarom
    Én antipatikusnak tartom amúgy, ha valaki az életben is használja a doktor titulust.. Pl. mikor bemutatkozik, érezteti, hogy ő aztán gecinagy arc. Milyen hülyén nézne ki, ha például ha egy sportoló is az elért érdemeit kiemelve mutatkozna be.. Mittudomén, "jónapot kívánok, Világbajnok Kásás Tamás vagyok." :DD
  • clio1616v
    MSc. - Master of Science, de nem használom

amikor a diplomám megkaptam még nem volt ez a titulus, utólag kaptam erről papírt, de hülyeségnek tartom, ahogy a házasság miatti névváltozást is
  • Motoroj
    Multiplex.
  • SötétBarom
    :DDDD
  • morcosqtya
    :DD

Asszem nem pont így...

Ha jól rémlik akkor Mta nagydoktori (anno), + kisdoktori (ma Phd) + Brnói Mezőgazdasági Főiskola díszdoktorija (h.c) + mpx??
    Arra nem emlékszem.. öö Megapixel? :)

No de félre a tiszteletlenséggel, nem mindennapi tudósember volt (nem a címei miatt).
  • Sir Quno Jedi
    Doktorok Doktora Multi Player eXtreme Hard Core ...
  • Dzsini
    Dekódolva?
  • morcosqtya
    Szemben a Dr.-al (iur, med stb) a "mérnöki" Msc. nem használható név előtagként tudomásom szerint.
    Második keresztnevem van a nagyapám után, jobban szeretem mint az első keresztnevemet (bár szinte senki nem használja, azért néha felüdülés hallani..).

Ha már témánál vagyunk, itt a Dr. dr. mpx h.c. Horn Artúr esete:
    Egyetemünkön tanszékvezető professzor és dékán volt.
    Jó kis előtag: :)

• chhaya #98769
    Egyik sincsen szerencsére...
  • broman191
    Sir.

Nincs.
  • Metalmilitiakid
    és abból is kettő sejtem, hogy nem épp orvos
  • Fbn Lx
    71 emberből 3 doki? szép!
  • Metalmilitiakid
    hivatalosan szerintem lennie kéne ifj. nek, de még sehol nem használtam, harmadik meg nincs
  • Zoli007
    Kössz a kimerítő választ!

Egyébre szavaztam, mert mérnök vagyok, és Szvk.-ban ezt egy Ing. jelzi a név előtt, amit lehet/szokás használni. Amúgy fatert ugyanúgy hívják mint engem, de nem használunk megkülönböztetést.

Nincs, hál' istennek.
  • Dzsini
    Nincs, csak az orvos, fogorvos, állatorvos, gyógyszerész, jogász kap "alapból" doktori előnevet a diplomához, másoknak legalább PhD kell hozzá. Odáig maximum az MSc, MA, és hasonló jeleket használhatják, de az ritka, hogy valaki "Kovács József, MSc." feliratú névjegykártyát készíttet :) főleg azért, mert nem Kovács Józsefnek hívják
  • immovable
    Nincs.

Nincs.
  • Zoli007
    Magyarban a mérnököknek van titulusuk, vagy minek mondják?
  • rastaman
    nincs
    van második keresztnevem
  • Dzsini
    Vagy pl. ifj. volt, meghalt a szülő, és már nem használja (pl. a fiatalabb Knézy Jenő volt ilyen, hogy az édesapja halála után néhány évvel "adta le" az ifjabb előnevet).
  • NEOreg3
    Prof.

harmadik az pont nincs, nekem ötödik van, de nem használom
  • Pluskast
    "Volt de már nincs"

Ez azoknak szól akik túl sokat schmitteltek?
  • kamionosjoe
    N/N
  • Abraham1
    felhasználó neveim vannak
  • HTS s3rg1nh00
    nincs/van,de nem használom
  • Lacee86
    Nincs egyik sem. Mondjuk apámnak is ugyanaz a teljes neve, mint nekem, de sose használtuk ezt az Id./Ifj. kifejezést.
  • Szavazó roBOT
    Ha most kéne (újra) érettségizned, menne? (2012) ==>> Van kiegészítő előneved?
  • Fbn Lx
    nem értem, csomóan féltek az érettségitől, aztán visszatekintenek hogy milyen könnyű volt
    én már akkor is leszartam!
  • videobaby
    simán meglenne. visszatekintve nem tudom, miért volt kissé mumus az a pár nap. mostanra inkább sóhaj, hogy "ettől kellett úgy félni?"
  • Beagie
    Hát ha nem is menne olyan jól, mint anno, de megnéztem az idei és tavalyi év irodalom érettségit, a szövegértés simán menne, mindig is ment az irodalom, szövegértés része is egyszerű, ha megérted a szöveget könnyű megválaszolni a kérdéseket.
    Egy alap műelemzést, esszét most is simán tudnék írni, még ha a felépítése nem is lenne tökéletes, de olyan 4-es körüli lenne.
    Matekból is jó voltam mindig, abból is meglenne a 4-es.
    Szerintem mindegyik érettségi tantárgyból ezt a szintet hoznám.

De ha rászánnék 1-2 napot és átolvasnám az anyagot, tuti lehetne jobb is