127612
  • Zóanagyvarázsló
    Ezek a játékosok Németországban nőttek fel, ott lettek focisták, sőt többségük ott is született. Ennek fényében elég érdekes felfogás lenne őket a felmenőik miatt nem figyelembe venni a válogatásnál. Klose említése pedig azért is érdekes, mert bár valóban Lengyelországban született, az ősei sziléziai német származásúak.

Ráadásul éppen a mi régiókból merész ítélkezni, valaha sok kisebbségünk volt, most a mieink azok, amúgy pedig hangzásra egy nyugat-európai joggal hihetné sokunkról, hogy nem született magyarok vagyunk. Mindenesetre válogatottat érintő célzott honosításokról akár a francia, akár a német labdarúgó-válogatott esetében tárgyi tévedés beszélni. A jégkorongban már annál inkább bukkannak fel kanadaiak itt-ott (hajdan szinte a komplett olasz válogatott direkt import volt), de az amerikai kosárlabdázók inváziójáról is lehetne beszélni - be is vezették, hogy egy válogatott csak egy 17 éves kora fölött honosított játékot nevezhet, ez nálunk sem éppen határontúli magyar. (És még lehetne beszélni afrikai futókról, bolgár súlyemelőkről.)
  • Slinky Cyle
    ez a nagy savazó topik?
  • tigeroo
    rühellem a focit
  • ManoNegra
    A franciák megnyerték a hazai rendezésű világbajnokságot.
  • Fbn Lx
    mi történt 1998-ban
  • kamionosjoe
    1998 óta a franciáknak szurkolok minden világversenyen
  • ressy14
  • karajjj
    kockákok :D
  • Hegi90
    Hollandia.
  • Motoroj
    Legyen mondjuk Dánia.

Az a bajom ezekkel a tornákkal, hogy a nemzetinek mondott csapatok egyre kevésbé nemzetiek, főleg a nagyok.

A német-portugálon ott volt a németek közt Boateng, Khedira, Özil, Gómez (aki a németek egyetlen gólját szerezte), Podolski és Klose, tehát mondhatjuk hogy majdnem a fél csapat echte nem német.
    A francia válogatottról meg ne is beszéljünk, a csapat fele nem hogy nem francia, de még csak nem is európai származású.

Ez is kezd arról szólni (sőt, már régen arról szól), hogy ki tud jobb játékosokat honosítani. Aztán meg szünetben nyomják a Respect reklámot...

Maradok inkább a téli sportoknál, meg a ralinál.
  • pamparampa
    nagyon enyhén szólva nem szeretem a focit és azt sem, hogy most csomó ideig a csapból is ez folyik.
  • Blum
    Mar zajlik :D
  • Fbn Lx
    én egy Magyarország-Japán döntőnek örülnék
  • Guren
    japán
  • Fbn Lx
    Magyarország
  • Zoli007
    LOL, ez az idén lesz?
  • ressy14
    Angolra nyomtam, de leginkább a meglepetés csapatoknak szoktam szurkolni, idén talán Svájcnak :D
  • morcosqtya
    Nem az EB-n. Úgy általában foci"rajongás" a tv-ben.
  • Blum
    Dzsudzsakozas? A 2012-es EB-n?

• chhaya #99370
    Nem értek hozzá és nem is érdekel... ha barátom nem nézné, szerintem fel sem tűnt volna, hogy ilyesmi zajlik.
  • morcosqtya
    Az "egy TV van a szobában"-ra ment volna.. :)

Nem csak háborús propagandaműsor hanem diktatórikus "népnevelő" szociálpropaganda volt az..

Na most ha nálam lenne egy akkora képernyő a falban mint Winston-nál ÉS azon éjjel nappal "Dzsudzsákozás" menne akkor magam rágnám le valakiről az arcát nagyon nagy sebességgel az biztos... :)
  • Dzsini
    Focimeccs vagy háborús propagandaműsor... végül is nagyjából stimmel :) (azért a Gépnarancsot jobban bírom filmnek)
  • morcosqtya
    1984
  • videobaby
    2 tévé van, sok csatorna. viszont abban a szobában, ahol én vagyok, ez megy. kikapcsolni meg nem, mert a fiúk morcosak lesznek.
  • Dzsini
    "1 hónapig ezt kell hallgatnom/néznem a tévében" - nálatok csak 1 csatorna van, és nem lehet kikapcsolni se a tévét?
  • Blum
    Olaszorszag
  • videobaby

ha lehetett volna ötvözni, akkor a nem érdekel, és nem is értek hozzá lenne a válaszom. kedvencem sincs. viszont most 1 hónapig ezt kell hallgatnom/néznem a tévében. néha jót nevetek, amikor annyira beleéli magát a kommentátor, egyébként nem foglalkozok vele.
  • broman191
    Alapvetően nem érdekel a téma, semleges vagyok, de ha szerencsejátékos lennék, akkor mindig azt a csapatot szeretném a legjobban, amelyik a legtöbb fogadási pénzt hozza a konyhára... :)
  • morcosqtya
    Labdajátékokban teljesen tehetségtelen vagyok, úgyhogy ne fogadj ránk... :)
  • KaBuTo666
    Morcos csapat.
  • morcosqtya
    Nincs kedvenc kutyacsapatod? :)
  • Sir Quno Jedi
    Jaaa, a kutyákat bírom. De hogy kedvenc csapatom??? Labdázni szeretnek, meg én is a kutyáimmal.
  • morcosqtya
    Foci Eb :)
    Ilyen-e:

• Metalmilitiakid
    http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Eb
  • Sir Quno Jedi
    mijazazeeeb?
  • Metalmilitiakid
    Nem érdekel az EB.
  • NEOreg3
    csaka Diósgyőr!!!!!!!!!!!!6
  • Szavazó roBOT
    Idén melyik nagy zenei fesztivál(ok)ra mész el? (2012) ==>> Melyik a kedvenc csapatod a foci EB-n?
  • pamparampa
    oda csak a madarak mennek
  • Ic3 m4n
    egyéb, ÉTER \o/ :DD