127612
  • Zoli007
    Valamikor az elkövetkező 5 évben.
  • Borg
    Ahogy az öregek mondják, "úgyis rábaszol". Aki most még nem tervezi, majd tervezi akkor ha eljön a megfelelő ember :)

Én 23 évesen nősültem. Lassan jöhet a második :D
  • DIESEL DOG #100390
    Jelenleg eszem ágában sincs lekötni magam, ha olyan gondolatom támadna hogy elveszek egy nőt feleségül akkor valaki vágjon pofán... ráérek én arra majd 30 éves korom körül, addig élem a világom, kiélvezem a szabadság minden egyes másodpercét, persze időnként egy-egy futókalandot nem utasítok vissza... :D
  • Lacee86
    Amúgy nekem sajnos semmi komoly kapcsolat sincs még kilátásban sem, pedig azért már jó lenne. Jó, nem tervezek megnősülni 30 éves korom előtt, de hát már nem 18 éves vagyok. :/
  • Lacee86
    Persze, h nem a papír tesz egy párt boldoggá, ugyanakkor sztem a család ott kezdődik, h férj-feleség-gyerekek. Ez meg, h ha nem úgy alakul, akkor nem kell papírral b*szkodni: hát eleve egy régóta tartó komoly kapcsolathoz, amiben a jövőmet látom, nem így állok hozzá, vagy ha igen, már régen rossz...
  • morcosqtya
    Jelen társadalmi konvenciókon alapuló "házasság" fogalma és gyakorlata szerint nem tervezek.
    Templomi esküvő kizárt: nem vagyok egyház / vallási felekezet tagja, egyetlen vallási ideológia hordozója sem.
    Polgári: személytelen, érdektelen, semmivel nem visz közelebb a társam irányába a dadogós vagy ittas anyakönyvvezető által felolvasott és aláírt szöveg, a fél pohár pezsgő és az izzadt öltönyben feszengő rokonok jelenlétében kimondott igen.

Más formában hűséget fogadtam már, immár 6 éve és működik, jóban / rosszban, néha baromi nehéz de olyan vagyok mint egy lojális őrkutya.
    "Cicázni" szóban lehet velem de minden este ugyanoda megyek haza... :)
  • Blum
    Nem tervezek megházasodni/egyáltalán nem tudom.

Szamomra az csak egy hulye papir,eletem szerelmet sem vennem felesegul soha. Ha netalan ugy alakul,hogy vege van,akkor meg nem kell vele b*szakodni. Egy papir nelkul is leelhetem vele az eletem.
  • Szavazó roBOT
    Romlott a helyesírásod a számítógépes rövidítések ill. a helyesírás-ellenőrző programok elterjedésével? ==>> Mennyi idősen házasodtál meg/tervezel megházasodni?
  • MR ME
    régen se volt vmi húde frankó, azóta még talán jobb lett
  • Abraham1
    Kijavícsa a hibákat, ezért jótesz a hejesírásomnak !
  • SötétBarom
    Nem tudom megítélni. Szerintem nem sokat. Egye kicsit biztos, de még mindig jobbnak tartom, mint az átlag.
  • clio1616v
    ami még eszembe jutott és ez nem is kifejezetten helyesírás, hogy a "Had menjek színházba."

van, ahol "Hagy menjek színházba."
  • Fbn Lx
    "3-mat", meg a sokak számára nehezen emészthető 1-jén helyett "1-én"
    ezekkel szoktam még gyakran találkozni
  • tigeroo
    a legjobb a "meik" szó :D

• Lacee86
    Azért a jó8-et én is szoktam használni msn-n. :D
  • Zoli007
    Írom is... aszongya MTA. Hopp, és fent is vannak a fekete listán.
  • Dzsini
    Külön hang volt, kb. 200 éve nincs az általánosan elterjedt beszédben külön hangértéke. Régen másképp ejtették, mint a 'j'-t, talán még ma is találni egy-két falut, ahol vannak öregek, akik 'lj' szerűen ejtik, pl. [i]golja[/]

Azt pedig az MTA-nak "köszönd", hogy nem volt hajlandó az ajánlott írásból kiengedni az ly-t, alkalmazkodva a beszélt nyelvhez.
  • bardocz
    Ők úgy számoltak az isisben, hogy egy két há!
  • jazzy
    Amitől az agyam eldobom az a "3om" és hasonló marhaságok. Ezeket honnan a francból veszik, nem esik le nekik, hogy a 3 nem azt jelenti, hogy hár?
  • chhaya #100373
    Tinilányok közt gyakori a szemhélypúder is, ha már j-ly.
  • kamionosjoe
    megbuktam nyelvtanból, de már jobb vagyok
  • Zoli007
    Elképzelni nem tudom, miért nagy hiba a bölcsöde. Viszont, aki a ly-t kitalálta annak idején, karóba húzatnám.
  • Lacee86
    Valy, te atyagatya... Hát kíváncsi lennék az ilyen emberkékre, hova lyártak iskolába.
  • DIESEL DOG #100369
    Mijaz hoty hejjess iráss?

Na jó, viccet félretéve... régen sem okozott gondot helyesen írni se itt, se papíron, és ez azóta sem változott.

Igyekszem nem lehülyülni... :D
  • HisF8
    Mind eltörpül az olyan csodák mögött, mint például a "valy". És ezt már legalább háromszor láttam az elmúlt egy évben így leírva - egyik esetben sem poénból.
  • Lacee86
    Sokszor eltérnek kiejtésben a magánhangzók, de azért sztem ezt a szót illik jól leírni. :)
  • HTS s3rg1nh00
    ez azért érdekes,mert pl.az óvoda kiejtés alapján egyértelmű,a bölcsőde viszont-legalábbis nálunk-pont a második ö betűnél rövidül szóban.
  • Lacee86
    muszály: sikítós hiba
    egyenlőre: az egyelőrével keverik írásban, ami ugye teljesen mást jelent
    elötte: dupla sikítós hiba
    eggyezik: dupla sikítós hiba
    dehogy is: nem vészes hiba
    óvóda: megesik, de nem illik így leírni
    bölcsöde: súlyos hiba
  • clio1616v
    én régebben szoktam elgondolkozni azokon a szavakon, amiket nem írtam még le vagy nem láttam őket leírva, mivel nagyon keveset olvasok

manapság nagyon sokszor az alábbi szavakkal találkozok helytelenül leírva

muszály, egyenlőre, elötte, eggyezik, dehogy is, óvóda, bölcsöde
  • milk4
    Régen is jó helyesíró voltam, most sincs különösebb gondom vele.

Inkább azért romlott, mert külföldön élek.
  • broman191
    Egy kicsit romlott, az utóbbi években a mit írjak külön és mit nem lett problémás...de nem okolom érte a a hejessirás-elenörzö progikat és rövidítéseket.
  • georgesmatyas
    Meg néha hülye javaslatokat tesz pl nekem FF-ban a vaginaorgazmusszimulátor-ra pl anarchoszindikalizmus-t adta csereszónak. A 2.-ról azt se tudom mit jelent...
    Az Opera helyesírás-ellenőrzője meg eléggé engedékeny.
  • chhaya #100360
    Kicsit romlott, legalábbis sokkal gyakrabban gondolkozom el egy-egy szó leírásán, mint régen. :|
  • Dzsini
    Persze, csak sokan azt hiszik (és érvelnek is vele vitás esetben), hogy ha nincs aláhúzva, akkor helyes a szöveg.
  • Molnibalage
    Az ellenőrzés nekem semmi másra nem jó, minthogy az elütésket javítsa. Sokszor még arra sem jó, mert pl. ha "esetében" szó helyett azt írom, hogy "estében" azt lazán elfogadja. A másik fele, hogy a műszaki-tudományos szavak 99,9%-át nem ismeri fel, ergo tökmindegy...
  • VRSDM
    sok naptárt kell venni míg magyar szöveg-értelmező program lesz a nagyvilágban. :))
  • Dzsini
    Kedvenc szövegem, amiből egyetlen szót sem húz alá a "helyesírás-ellenőrző" (nagyon jól mutatja, hogy milyen alapvető probléma van ezekkel - nem szöveget, hanem csak szavakat figyelnek):

"- Péter kém, képzeld, mit halottam! Azt, hogy atilla rosszul hal. Tegnap halott valami túl világi zajt, kiderült, hegy csak az ülő hangja. Úgy megrázta ez az esett, hogy össze is eset. Ez sarkalta őt ara, hogy elmenjen az orvoshoz. Elkísértem a rendelőben, de sokan volt a helységben, még a bejáratott is elállták. A vizsgálat órákig fojt. Nem tudtam megvárni, korában el kelet jönnöm.

- Géz ám, ez semmi! Kiderült az is, hagy atilla lenyelt egy hall szálkát, mert nagyon mohón evet. Igaz, mindig is nagyon szeretet enni.

- Szegény embert sok baj súlyt. A sors csak néha álld, inkább ossza a csapásokat, és rád bízza, hogy old meg. Egyel több fagy kevesebb gong, mar alig számít.

- Sajnos mennem kel.

- Meny csak nyugodtan, menny. A halhús mellet pedig mindig egyel kenyért, mert az le viszi a szálka.

- Ne feled, hogy minden más képen történt, az előbb mondottak csak áll hírek voltak! Az egész Dumát oszt el 5 - el!"
  • Fbn Lx
    felejtettem, de annyira szerencsére nem sokat
    bár neten csak a triviális hibákat igyekszem elkerülni amik élből szánalmasak, nem annyira figyelek rá
    egy hivatalos szöveg még talán menne elfogadható szinten
  • georgesmatyas
    Javult, bár a hajrá a cset topic szerintem qáros rá.
    A régi nevekkel, mint Dessewffy, Batthyány, Knezich azé elvagyok most is :)
    Egybe és különírást szabályait sem nekem találták ki.
    stb
  • Efreet
    Rengeteget olvasok (irodalmi szöveget), így régen sem volt probléma a helyesírással, most sincs.