127612
  • Molnibalage
    Egyelemes statisztika az nem jó semmire.
  • Lacee86
    A nők alapból kiszámíthatalanok, megbízhatatlanok. Elhitetik veled, h mennyire érdeklődnek irántad, szeretnek stb. aztán meg le se fosnak, minél inkább próbálsz teperni, annál inkább. :(
  • Metalmilitiakid
    a becsületes embernek fontos hogy amit mond és ígér azt ahogyan csak tudja meg is tegye, aki megteszi azt amit ígér("állja a szavát") az számomra megbízható, de lehet én gondolkozom furcsán
  • morcosqtya
    becsületes =/= megbízható (kiszámítható stb)
    előbbit nem vonom kétségbe.

fiatal vagy még, majd megérted később.
  • Metalmilitiakid
    zenész vagyok és megbízhatóságomról híres, van 3 másik zenész haverom, mind becsületes, nem értem
  • morcosqtya
    Sajnos senkiben nem bízom már.
    Pár sztereotípia:

Mesteremberek (szerelők, stb): ígérgetnek, átb..nak, nem jönnek, nem hívnak vissza, stb. (ezért inkább magam megcsinálok minden javítást amit csak tudok, inkább évente kitanulok 3 újabb szakmunkát, csak ne kelljen egy újabb Lacibácsit hívni... :-) )
    Zenészek: megbízhatatlanok, ha nem előbb akkor utóbb derül ki. Mindig.
    (de de! csak figyelj és tanulj!)
    Jogászlányok/nők párkapcsolatnak: Na, ilyenkor 180 fokos fordulat teljes gőz... a jóŰrIsten (vagy omniverzum) mentsen meg tőlük. :)
  • Zoli007
    Bizonyos embertípusokra blacklistem van. Haverok barátaiban alapból megbízok, de nem teljesen. Mindenki mással bizalmatlan vagyok.
  • clio1616v
    előítéleteim vannak, de nem ismeretlenekkel szemben

akiről vannak ismereteim, azok alapján megítélem az illetőt, azonban ezekre a részinformációkra általában nem alapozok komoly döntéseket

az ismeretlenek 100% bizalmat kapnak és csak a jót feltételezem róluk, aztán a folyamatosan róluk szerzett ismeretek alapján ez a 100% lecsökken egy adott bizalmi szintre

nehéz elveszíteni a teljes bizalmat nálam és nem lehetetlen visszaszerezni, aki viszont lement egy bizonyos szint alá azzal gyanakvó és kegyetlen tudok lenni, lelkiismeretfurdalásom nincs
  • clio1616v
    a boldogság számomra az, amikor nincs olyan problémám, amit ne tudnék megoldani hosszútávon(1 napon belül)
  • szabod
    de ők kihaltak, a pegazusiakkal meg fasírtban vagyunk :D
  • Lacee86
    Alapvetően nem vagyok egy bizalmatlan típus, sőt... De egy bizonyos fokú egészséges bizalmatlanság kell sajnos, főleg a mai világban. :/
  • kamionosjoe
    Helyzetfüggő, inkább csak Asgardokban bízok meg, elvégre ők a szövetségeseink.
  • Metalmilitiakid
    Vegyes. Helyzet-, személyfüggő. Pl a Goa'uld okat ki nem állhatom, de pl a Tok'ra k jófejek pedig szinte tök egyforma a kettő. A lidércekben bele se kezdjünk azok full antiszoc ok.
  • Peter1
    +1
  • VRSDM
    tőlem mindenki kap 100% bizalmat.

aztán lehet épülni - lecsúszni :D
  • Sir Quno Jedi
    +1
  • NEOreg3
    szerintem nem békés szándékkal látogatnák meg a bolygónkat, szóval igen, vannak
  • immovable
    Igen.

Senkiben nem bízom, mindenkihez előítéletesen és gyanakvóan viszonyulok. Rendszerint nem is alaptalanul. Az emberek mocskok.
  • Szavazó roBOT
    Mennyi idősen házasodtál meg/tervezel megházasodni? ==>> Vannak előítéleteid az idegenekkel szemben?
  • Sir Quno Jedi
    Meg a boldogság relatív dolog ám, nem stabil, maradandó dolog, hanem egy igen dinamikus valami. Szvsz. túl is értékelik.
  • VRSDM
    ha ismer se ismeri be magának hogy ismer ilyet.
    felismerni egy ilyet és elfogadni egyenlő azzal hogy csőd a házasságom.

az szar érzés. tehát senki nem ismer ilyen nőt.
  • clio1616v
    mik a tapasztalataid?
    ismersz olyan nőt, akivel boldogabb lennél?
  • immovable
    28 évesen házasodtam.
  • mrzed001
    Egyedül meghalni, az nem ugyanaz, mint elhagyatottan
  • Sir Quno Jedi
    Közel a 40 és nem tervezek már semmit, főleg nem esküvőt. Persze ettől még beüthet, de ez valljuk be egyelőre nem túl valószínű. :D Azt mondják az ember mindig egyedül hal meg valójában, talán igaz...
  • clio1616v
    csak akkor fogja megkérni, ha te azt akarod ;)
  • QuippeR
    egyetértek, de a jegyesség és a jegyesoktatás intézményét sem viccből találták ki.
  • predator1982
    egyáltalán nem tudom. ez nem olyasmi szerintem amit meg lehet tervezni, az élet kiszámíthatatlan...de gondolom majd akkor ha egy balek megkéri a kezemet:DDD
  • clio1616v
    nem azért nehéz kilépni egy házasságból, mert magát a "szerződést" nehéz lenne felbontani hanem, mert körülményes a folyamat

ilyen körülmény például a szégyen, a kudarc, a sikertelenség, amiket ráadásul nyilvánosság előtt kell hivatalossá tenni és elismerni, hogy hibázott a két fél, amikor megkötötte

röviden: az ember egy hibás döntését és rengeteg elfecsérelt időt ismer el, amikor elválik - ez az ami nehéz és ha nem teszi meg, tovább húzza halasztja, akkor még nagyobb lesz a bűntudata

én sem vagyok házasság ellenes, de ahogy autót sem kellene minden jöttmentnek engedni vezetni, úgy a házasságkötés előtt is valamiféle jogosítványt kellene szerezni, hogy valóban képes készt venni valaki a házas életben és még akkor is előfordulhat vele "baleset"
  • QuippeR
    na abban igazad van, hogy a házasság "semmit nem old meg". aki valamilyen probléma megoldásaként vagy a biztonsága zálogaként gondol rá, az nagyon meglepődhet.

jogi szempontból a házasság egyébként valóban csak egy egyszerű szerződés, és mint tudjuk, a szerződéseket elég könnyű felbontani, ha mindkét fél egyetért. ha meg nem, még akkor is lehetséges.

de egy anyakönyvvezetői hivatalban nem is fognak olyanokat mondani egymásnak a felek, hogy "jóban-rosszban, betegségben-egészségben, amíg a halál el nem választ" illetve "Isten színe előtt". annak azért kicsit más súlya és üzenete van tisztességes emberek között, úgy gondolom.
  • clio1616v
    mint például?
  • SötétBarom
    Azt senki nem említi, hogy sok anyagi előnye is van?
  • chhaya #100440
    Nem csak ez a két szélsőség létezik, nem is vagyok házasságellenes. De attól még én is úgy gondolom, hogy a házasság csak hagyomány és szép gesztus, egy papír aláírása nem mutat semmivel sem több vagy kevesebb elkötelezettséget a másik iránt.
  • clio1616v
    a kérdésre a válaszom: nem tervezek még házasságot és nem érzem kényszernek sem, mivel nem akarok megfelelni a társadalom elvárásainak

ha feleségül is kérném a páromat, akkor azt azért tenném, mert egy szép gesztus és részemről semmilyen kötöttséggel nem jár, egy kifejezési módja annak, hogy jól érzem magam vele
  • clio1616v
    + szerintem eléggé félreértetted chhayat, ő nem azt mondta, hogy válást nehezíti meg, hanem egy nem működő házasságból nehezebb kilépni a szégyen miatt és így esetleg még évekig marják egymást, vagy csak simán házasságban csalják meg a házastársat
  • clio1616v
    az utóbbi, aki tudatosan gondolkodik

mert nem úgy van vele, hogy 3 éve együtt vagyunk és igaz nem felhőtlen minden, veszekedünk néha és lehet nem is alkotunk harmonikus párt, de majd jól összeházasodunk, legalábbis addig nyaggatom amíg el nem hozzám nem jön/el nem vesz aztán, akkor majd muszáj lesz nem elhagyni

nem ettől kell biztonságban érezni magadat :)

a házasság egy szép gesztus, olyan mint az esküvő a templomban vagy a tengerparton vagy ejtőernyővel ugrás közben... nem más, nem old meg semmilyen problémát, olyan mint a gyónás vagy az áldozás a vallásban, semmit nem old meg az ilyen videobaby féléket megnyugtatja, de őket ugyanúgy meg lehet csalni utána és azt is elhiszik, hogy ez lesz az utolsó üveg sör
  • QuippeR
    na most, vajon ki kötelezi el magát jobban egy kapcsolat mellett: aki házasságot köt, vagy aki szerint az csak a válást nehezíti meg?
  • chhaya #100435
    Nyilván. Mindenki úgy vág bele, hogy én aztán sosem válok el, boldogság örökké. Aztán mégis hiba kerül a gépezetbe. :) Nagyon sokszor.
    Csak érted. Ha már elfajul odáig a dolog, hogy mégis szétmennek, akkor nemár egy papír miatt gondolja át.
    A szeretet, ragaszkodás, stb stb ugyanolyan érzelmek akkor is, ha előtte nem ünnepelted meg 100 fővel fehér habos ruhában egy papírka aláfirkantását.
  • clio1616v
    maximálisan egyetértek
  • Motoroj
    Én is így tudom.