127612
-
Fbn Lx #101715 amúgy nem szelektálok, értelmetlen -
Fbn Lx #101714 nálam ez fordítva volt
utólag tudtam meg, hogy a picsát nem csak seggre, hanem érett pinára is használják -
Amit csak lehet szelektíven gyűjtünk. -
Az szép ár. Bár már pesti állatkert is 2400, és gondolom érdemes megnézni. -
kamionosjoe #101711 A kastélyt megnézni kívülről meg a parkot az ingyenes, de minden másért fizetni kell. Az állatkert 15€. -
még mindig igyé' lehet bemenni a parkba? -
kamionosjoe #101709 Éppen pénteken voltam Schönbrunni állatkertben, elég nehéz lenne onnan egyet eltulajdonítani. :D -
időm lenne rá, de értelmetlen. a gyűjtőkből aztán mindent egybe szórnak a kocsira. akkor meg minek? csak az elemeket viszel el a gyűjtőkbe.azokat talán tényleg külön kezelik. -
Xing #101707 -
vagy a döblingi kolala-kisérletitelepről, ahol szemétevésre szoktatják rá a eukaliptuszzabáló koalaákt
-
Blum #101705 Majd lop egyet az allatkertbol :) -
Ausztriában lehet :D
Hozzál nekem koalát! -
kamionosjoe #101703 Azért a legtöbb helyen nem így van. -
Blum #101702 FAIL -
Saját Augenemmel láttam ecsém! -
Már rengetegszer le lett írva, hogy ez nincs így. -
Minek, ha utána a szemetesautón egy helyre kerül mind... -
kamionosjoe #101698 a papírt, üvegeket, sörösdobozokat külön a többi megy a vegyesbe -
Mindent elégetek/kidobok még az elemet és villanykörtét is. Egyszerűen leszarom. -
clio1616v #101696 én a "picsa" szóra például nagyon sokáig azt hittem, hogy a puncit jelenti, de aztán hallottam használni a fenékre, de mind a mai napig nem tudok elvonatkoztatni képzettársításaimnál, ha bármilyen kontextusban hallom -
clio1616v #101695 minek a hajléktalanok majd úgyis kiszelektálják, ami kell nekik -
Igen, igyekszem szelektíven gyűjteni a hulladékot.
Még a munkahelyen is.
Sőt, még a keletkező hulladék mennyiségét is próbálom lecsökkenteni. -
igen, szelektíven: van hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi szemetes zacskónk :D -
Nincs egyértelmű meghatározás, még a wikipedia és a lexikonok is ellentmondanak egymásnak, plusz az emberek nem is ismernek meghatározásokat, maguknak töltik fel jelentéssel a szavakat, ezért fordul állandóan elő, hogy elbeszélnek egymás mellett, mert más-más meghatározást használnak azonos szavakra.
Ami - főleg az internetes fórumokon - pillanatok alatt veszekedéshez vezethet. -
Igen, igyekszem szelektíven gyűjteni a hulladékot.
Itt belgiumban kötelező. -
A hazaszeretet nem támadó élű és nem valakik ellen irányuló,a nacionalizmus meg olyan.
Én még ez utóbbit is megkérdőjelezném. -
Igen, 50 méterre van szelektív gyűjtő, a kommunális megy a ház kukájába, a többit oda hordjuk. -
majd ha adnak 4 különböző kukát -
Igen. -
Igen, bár a szervest a vegyesbe dobjuk nincs annyi helyünk, hogy mindent külön szedjünk. -
Blum #101685 Igen,igyekszem.
Szakmamnal fogva elegge belelatok a telepuleseken keletkezett hulladekok feldolgozasaba es tenyleg oriasi segitseg tud lenni a feldolgozasban,ha a hulladek szelektiven van gyujtve. Erosen dolgozunk rajta hogy a szelektiv gyujtes a varos hatarain kivul is megvalosuljon. -
Szavazó roBOT #101684 Melyik a legfontosabb? ==>> Szelektíven gyűjtöd a hulladékot a háztartásodban? -
kamionosjoe #101683 Humorérzék -
-
"Tanítani" akarunk vagy "nevelni"? Ámbár van átfedés, a kettő nem ugyanaz.
Előbb a *taníthatóságot* tanítom meg, ennek pedig alapja a tisztelet, elfogadás és a hierarchikus beillesztés a "falkába". Miután elfogad, követni fog, figyel, tanul, genetikai kódjának megfelelően nem is tehet mást. (ezután taníthatjuk meg használni az eszét, az erre épülő tanítások pedig már legtöbbször inkább manipulációk a kialakuló értékrenddel szemben (ideológia és "népnevelés" eszközei lehetnek)
A vezető/szülő/falkavezés/mester/tanító felelőssége hatalmas: nem visszaélni, hanem élni a hierarchikus szerepekkel. Vezetőnek lenni nem kiváltság hanem egyfajta szolgálat.
Előbb a DOS-t rakom fel, utána a windows-t. -
ManoNegra #101680 Sokan meg is tették, de szerencsére nem elegen. -
Erre írtam, hogy sokan azt se tudják, hogy melyik micsoda, a közbeszéd (pláne a média) pedig folyamatosan keveri a dolgot. -
Részben igaz de a nacionalizmus és sovinizmus már más mint a hazaszeretet függetlenül attól hogy van akiknek e kettő ugyanazt jelenti.A hazaszeretet nem támadó élű és nem valakik ellen irányuló,a nacionalizmus meg olyan. -
'Ilyen alapon a történelem sötét korszakai idején bármikor meg lehetett volna tagadni a hazát bármelyik országban'
Ahogy azt sokan meg is tették, mert így gondolták helyesnek. Sokfélék az emberek, ki így, ki úgy viselkedik, gondolkodik, kinek ezt jelenti a haza, kinek azt. Van, akinek egy jogi állapot (állampolgárság) és nem törődnek vele mélyebben, vannak patrióták, vannak nacionalisták, vannak soviniszták, és van ezek között a kategóriák között millió másik árnyalat...
...és sokan azt se tudják, hogy mások másképp is gondolkodhatnak, mint ők, és ettől nem feltétlenül lesznek rosszabb vagy jobb emberek. -
A hazaszeretet nem függ attól hogy éppen milyen politikai berendezkedés vagy életszínvonal van az országban.Ez nem olyasmi hogy ha jól megy a dolgom akkor szeretem ha épp rosszul akkor meg utálom ás megtagadom.
Ilyen alapon a történelem sötét korszakai idején bármikor meg lehetett volna tagadni a hazát bármelyik országban.A haza nem csak az államot jelenti hanem ezt a földet ahol felnőttünk,ahol őseink is éltek,aminek van egy egyedülálló kultúrája és tájjellegzetességei.Ahol jó otthon lenni,függetlenül az anyagi helyzettől és hasonló dolgoktól.Egyfajta feltétlen ragaszkodást és hűséget jelent.