127612
  • Fbn Lx
    amúgy nem szelektálok, értelmetlen
  • Fbn Lx
    nálam ez fordítva volt
    utólag tudtam meg, hogy a picsát nem csak seggre, hanem érett pinára is használják
  • broman191
    Amit csak lehet szelektíven gyűjtünk.
  • Lacee86
    Az szép ár. Bár már pesti állatkert is 2400, és gondolom érdemes megnézni.
  • kamionosjoe
    A kastélyt megnézni kívülről meg a parkot az ingyenes, de minden másért fizetni kell. Az állatkert 15€.
  • ressy14
    még mindig igyé' lehet bemenni a parkba?
  • kamionosjoe
    Éppen pénteken voltam Schönbrunni állatkertben, elég nehéz lenne onnan egyet eltulajdonítani. :D
  • videobaby
    időm lenne rá, de értelmetlen. a gyűjtőkből aztán mindent egybe szórnak a kocsira. akkor meg minek? csak az elemeket viszel el a gyűjtőkbe.azokat talán tényleg külön kezelik.
  • Xing
  • georgesmatyas
    vagy a döblingi kolala-kisérletitelepről, ahol szemétevésre szoktatják rá a eukaliptuszzabáló koalaákt
  • Blum
    Majd lop egyet az allatkertbol :)
  • georgesmatyas
    Ausztriában lehet :D

Hozzál nekem koalát!
  • kamionosjoe
    Azért a legtöbb helyen nem így van.
  • Blum
    FAIL
  • georgesmatyas
    Saját Augenemmel láttam ecsém!
  • banok
    Már rengetegszer le lett írva, hogy ez nincs így.
  • daeemoon
    Minek, ha utána a szemetesautón egy helyre kerül mind...
  • kamionosjoe
    a papírt, üvegeket, sörösdobozokat külön a többi megy a vegyesbe
  • georgesmatyas
    Mindent elégetek/kidobok még az elemet és villanykörtét is. Egyszerűen leszarom.
  • clio1616v
    én a "picsa" szóra például nagyon sokáig azt hittem, hogy a puncit jelenti, de aztán hallottam használni a fenékre, de mind a mai napig nem tudok elvonatkoztatni képzettársításaimnál, ha bármilyen kontextusban hallom
  • clio1616v
    minek a hajléktalanok majd úgyis kiszelektálják, ami kell nekik
  • Motoroj
    Igen, igyekszem szelektíven gyűjteni a hulladékot.

Még a munkahelyen is.
    Sőt, még a keletkező hulladék mennyiségét is próbálom lecsökkenteni.
  • ressy14
    igen, szelektíven: van hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi szemetes zacskónk :D
  • Dzsini
    Nincs egyértelmű meghatározás, még a wikipedia és a lexikonok is ellentmondanak egymásnak, plusz az emberek nem is ismernek meghatározásokat, maguknak töltik fel jelentéssel a szavakat, ezért fordul állandóan elő, hogy elbeszélnek egymás mellett, mert más-más meghatározást használnak azonos szavakra.

Ami - főleg az internetes fórumokon - pillanatok alatt veszekedéshez vezethet.
  • milk4
    Igen, igyekszem szelektíven gyűjteni a hulladékot.

Itt belgiumban kötelező.
  • Motoroj
    A hazaszeretet nem támadó élű és nem valakik ellen irányuló,a nacionalizmus meg olyan.

Én még ez utóbbit is megkérdőjelezném.
  • Dzsini
    Igen, 50 méterre van szelektív gyűjtő, a kommunális megy a ház kukájába, a többit oda hordjuk.
  • NEOreg3
    majd ha adnak 4 különböző kukát
  • Molnibalage
    Igen.
  • HöfEE
    Igen, bár a szervest a vegyesbe dobjuk nincs annyi helyünk, hogy mindent külön szedjünk.
  • Blum
    Igen,igyekszem.

Szakmamnal fogva elegge belelatok a telepuleseken keletkezett hulladekok feldolgozasaba es tenyleg oriasi segitseg tud lenni a feldolgozasban,ha a hulladek szelektiven van gyujtve. Erosen dolgozunk rajta hogy a szelektiv gyujtes a varos hatarain kivul is megvalosuljon.
  • Szavazó roBOT
    Melyik a legfontosabb? ==>> Szelektíven gyűjtöd a hulladékot a háztartásodban?
  • kamionosjoe
    Humorérzék
  • BaliBoy
  • morcosqtya
    "Tanítani" akarunk vagy "nevelni"? Ámbár van átfedés, a kettő nem ugyanaz.

Előbb a *taníthatóságot* tanítom meg, ennek pedig alapja a tisztelet, elfogadás és a hierarchikus beillesztés a "falkába". Miután elfogad, követni fog, figyel, tanul, genetikai kódjának megfelelően nem is tehet mást. (ezután taníthatjuk meg használni az eszét, az erre épülő tanítások pedig már legtöbbször inkább manipulációk a kialakuló értékrenddel szemben (ideológia és "népnevelés" eszközei lehetnek)
    A vezető/szülő/falkavezés/mester/tanító felelőssége hatalmas: nem visszaélni, hanem élni a hierarchikus szerepekkel. Vezetőnek lenni nem kiváltság hanem egyfajta szolgálat.

Előbb a DOS-t rakom fel, utána a windows-t.
  • ManoNegra
    Sokan meg is tették, de szerencsére nem elegen.
  • Dzsini
    Erre írtam, hogy sokan azt se tudják, hogy melyik micsoda, a közbeszéd (pláne a média) pedig folyamatosan keveri a dolgot.
  • Willenbrock
    Részben igaz de a nacionalizmus és sovinizmus már más mint a hazaszeretet függetlenül attól hogy van akiknek e kettő ugyanazt jelenti.A hazaszeretet nem támadó élű és nem valakik ellen irányuló,a nacionalizmus meg olyan.
  • Dzsini
    'Ilyen alapon a történelem sötét korszakai idején bármikor meg lehetett volna tagadni a hazát bármelyik országban'
    Ahogy azt sokan meg is tették, mert így gondolták helyesnek. Sokfélék az emberek, ki így, ki úgy viselkedik, gondolkodik, kinek ezt jelenti a haza, kinek azt. Van, akinek egy jogi állapot (állampolgárság) és nem törődnek vele mélyebben, vannak patrióták, vannak nacionalisták, vannak soviniszták, és van ezek között a kategóriák között millió másik árnyalat...

...és sokan azt se tudják, hogy mások másképp is gondolkodhatnak, mint ők, és ettől nem feltétlenül lesznek rosszabb vagy jobb emberek.
  • Willenbrock
    A hazaszeretet nem függ attól hogy éppen milyen politikai berendezkedés vagy életszínvonal van az országban.Ez nem olyasmi hogy ha jól megy a dolgom akkor szeretem ha épp rosszul akkor meg utálom ás megtagadom.
    Ilyen alapon a történelem sötét korszakai idején bármikor meg lehetett volna tagadni a hazát bármelyik országban.A haza nem csak az államot jelenti hanem ezt a földet ahol felnőttünk,ahol őseink is éltek,aminek van egy egyedülálló kultúrája és tájjellegzetességei.Ahol jó otthon lenni,függetlenül az anyagi helyzettől és hasonló dolgoktól.Egyfajta feltétlen ragaszkodást és hűséget jelent.