127612
  • Sir Quno Jedi
    A multi, meg a magántőkés úgy kirúg, hogy a lábad nem éri a földet. 172 módja van annak, hogy megszabaduljon tőled és még pereskedni sem fogsz tudni vele, mert nyilván nem azért fognak közvetlenül kirúgni, mert te polgáriszolgálatoskodtál munkaidőben (és ezzel neki kiesést/presztízsveszteséget okoztál). Nálunk is bárkitől meg tudnak szabadulni fél perc alatt és még örülhet ha csak csendben kiteszik és nem szólnak oda a következő lehetséges helyeire, hogy ezt az embert NE. Többet az országban és a szektorban nem kapsz melót, ha ők úgy akarják (élő példákat láttam nem1et).

Szóval manapság ez a halálos ítéleteddel egyenlő. Vigyék első körben azt, akinek nincs vesztenivalója, ha már ennyire vágynak hullajelöltekre...
  • mrzed001
    Jaja. Katonaságtól aki megkapta a "homokzsáknak is alkalmatlan" fokozatot, most erre azt is vinnék? Mennyire gáz már ?
    Amúgy pedig mi ez kérem, kommunista szombat, Sztálin műszak ? INGYENMUNKA ?

Tessék kérem a környék munkanélkülijeit és cigányait gátvédelemnél szépen felszólítani, hogy vagy jönnek, vagy nincs segély (az nem ingyenmunka, őket mi tartjuk el). Akinek nem tetszik meg ott a Gyurcsányi meg a Kuncze féle út.
    Nehogy már én fizetem a segélyüket, aztán még én menjek (helyettük) a házukat (putrijukat) is védeni ?
    Hallottam sztorikat katonáktól, a c típusú lakosság támasztotta a falat meg röhögött rajtuk. Kb ott dobtam volna el a lapátot.

Ja, és úgy mellesleg a katasztrófa elhárítás, az a NEMZETI GÁRDA feladatköre (lásd usa)!
    Csak itt a rasszisták fosnak a gárdáktól ...
  • Hegi90
    arról már nem is beszélve, hogy most mindenki elkezdi gyűjtögetni majd a kis papírkáit, hogy fáj a bimbója és nem tehet szolgálatot. Faszán felfogja pörgetni a bürokráciát, ami már nem is tudom hány százalékát adja a GDP-nek. Természetesen annyira komolyan fogják venni a munkájukat a papírdealerek, mint amikor a disabled-kártyát osztogatták az ingyenparkolásért.
  • Hegi90
    tulajdonképpen pozitívan is fel lehet fogni az egészet: ha olyan árvíz van, hogy be lehet köpni a harmadika akkor akármennyire is utál a főnököd, nem szankcionálhat, hogy nem mentél munkába hiszen polgári védelmi szolgálatodat teljesítetted - behívtak zsákot pakolni meg élelmet osztani. És azért valljuk be azért te is fontosabbnak érzed majd magad, ha segítesz pár szerencsétlenen, mintha aznap is kitolnál 30 suzukit a gyártószalagról.

És még a multikkal is kibaszhatsz! Esküszöm ez a szélsőjobbos álom: gárdizmus, kisemberen segítés, multikkal kibaszás, de nektek nem kell.

Nem jó nektek semmi.
  • Hegi90
    btw az egész egyfajta hiánypótló intézkedés lenne SZERINTEM az állandó nemzeti gárda helyett.
    Sok országban vannak ilyen állandó szervezetek amik a katasztrófasúlytotta területeken segédkeznek legtöbbször.

Az, hogy miért kell szinte mindenkinek kötelezően vállalnia ezeket a dolgokat, a kedves kormányunk újabb morbid agyszüleménye.

Katonaságnak, fegyveres szolgálatnak ehhez SEMMI köze.
  • Hegi90
    egy napig lennél rendőr egy borsodi településen, állítom bőgve kérnéd vissza a régi életed.
  • Hegi90
    "Jobbat mondok, miért nekem kéne igazolni 3 hónapnál nem régebbi SZAKORVOSI igazolással (mert nem jó nekik a háziorvosi), hogy nehogy má bezupáljanak, mikor egy szakorvoshoz bejutni néha hónapok (meg félévek) műve."

rajtad kívül nem sok emberrel szimpatizálok kevésbé ezen a fórumon, de ez most jackpot.
  • Fbn Lx
    az árvíz az felszárad magától is :S
  • Willenbrock
    Súlyos helyzetben indokolt lehet a civilek bevonása is.Pl mikor árvízhelyzet van elég kevés katonát tudnak manapság kivezényelni még a közmunkásokkal együtt is elég kevesen vannak a feladathoz.Viszont a munkaidőben való kiesést nem tudom hogy fizetnék ki.
  • kamionosjoe
    Jó ötlet. 15 napot mindenkinek ki kell bírnia.
  • Fbn Lx
    10%-ban a társadalomra veszélyes bűnözők elfogására és 90%-ban az emberek baszogatására
    alapvetően az a baj, hogy rengeteg belülről kisebbségi komplexusos kívülről pedig nagypofájú fiatal választja ezt a hivatást, mert akkor csicskíthatják az embereket és kihasználhatják hogy jogilag előnyösebb helyzetben vannak
    persze a képzett rendőrtisztek már más lapra tartoznak
  • clio1616v
    akkor áruld el a rendőrök mire jók? :D

ha nem arra, hogy megvédjenek

néha látom őket, hogy az ifjú rendőrök tanulják a forgalomirányítást, de csak lassítják :D
  • Fbn Lx
    egyébként faszság alatt arra céloztam, hogy katasztrófa-elhárítás esetén alkalmaznának hozzá nem értő embereket, ezt az ötletet szerintem minden hivatásos elutasítja
    az ország vezetése debil, azt sem tudják, mi a fasz van
    persze nem arról van szó, én szívesen megpolgárivédek bárkit bárhol, ha fedezik az útiköltségem és megbeszélik a tanszékkel, hogy nem szükséges részt vennem az elkövetkezendő laborgyakorlatokon
  • Fbn Lx
    mondjuk ez a rendőröket többnyire jól jellemzi, de pl. a tűzoltókat nem annyira
    ha az embereknek meg akarják tanítani ilyen kéthetes tanfolyamokon hogy hogyan védjék meg magukat amikor a rendőrökre nem számíthatnak, az legalább életszerű, csak ahhoz két hét kevés
  • clio1616v
    persze, mert azt hiszik, hogy nekik nem feladatuk a polgárok védelme, hanem büntetni őket jelentéktelen faszságokért

illetve készenlétben várni a hóvégi fizut, meg óvodásoknak előadni kis roadshow-k keretében, hogy mekkora ászok
  • ManoNegra
    Ezt egy katasztrófavédelmis főmufti nyilatkozta valamelyik híradóban, persze ez még nem jelenti azt hogy igaz is. Bár csak tippelek milyen lehet a szefós gyerek, de a kollégád elvileg felmentést kap ha sérült vagy fiatalkorúak a gyerekei.
  • Fbn Lx
    szerintem ezen a lófaszságon a rendőrök meg a tűzoltók fogják a legjobban a fejüket
  • clio1616v
    azon kellene inkább elgondolkodni mit gondolunk azokról, akik megtámadják a polgárokat

azonnal lőném őket halomra, akik más testi épségét vagy tulajdonát szándékosan károsítják

a többi katasztrófa miatti védelemre meg ott vannak a rendőrök és tűzoltók, akkor azokat minek tartjuk?
  • bardocz
    Most komolyan nem érted miről beszélek?
  • tigeroo
    "ha támadnak..."

te írtad. node mindegy.

#101970: nyilván ahol nincs tőke, meg demokrácia, oda mennek igazságot szolgáltatni...
  • bardocz
    Nem azt mondom, hogy háború kell, hanem hogy ha árvíz van, akkor pont ugyanúgy áthúzhatja a katonaság a seggét az ország egyik végéből a másikba, mint ha háború lenne...
  • ressy14
    ha gáz van és segítenünk kell, mivel büntetik azt, aki nem megy?
  • banok
    én is alkalmatlan vagyok rá és faszságnak is tartom. Kicsit sorkatonaság szaga van ennek...
  • NEOreg3
    alkalmatlan vagyok rá
  • Sir Quno Jedi
    Ez színtiszta hülyeség, közel a hatvanhoz is bezupálnak, ezt úgy mondom, hogy családtagommal már meg is történt és rohangálhattunk igazolásért, amiről példának okáért az orvosok sem tudják még, hogy mi a l@fasz és hogyan is néz ki. ÉS minderre 15 napod van, ami kb. a vicc kategória. A lakosság tájékoztatása ez úttal is a béka segge alatt, kb. három mondatos hír volt erről (utólag) a hírdóban és sluszpássz. Ez úton szeretnék gratulálni a tisztelt "szervezőknek"!

Sőt kollegám is már rég parázik, mivel vidékre van bejelentve (és ott már egy ideje hívják be az embereket szépen), mindezt úgy hogy három szefós gyereket nevel és a felesége nem képes kimenni az utcára. Ha őt lehívják bivajbasznádalsóra "oktatásra", vagy kiképzésre, akkor konkrétan a családjának lőttek.

Én személy szerint nem akarok kétkezi INGYENMUNKÁSA lenni az URAKNAK (sem senkinek), főleg nem ágyútöltelék. Az én munkám többet ér, nem beszélve az adómról. Vigyék azokat akiknek nincs melójuk, vagy totál szakképzetlenek! Jaaa, hogy azok ellopják még zsákokat is, nemhogy a homokot?!?? Na erről már kérem nem én tehetek...
  • ManoNegra
    Nekünk, akiket a frontra küldenének, a hátunk közepére se hiányzik a háború, de ha körbenézel a világban, azért sokan gondolkodnak a régi "sztílóban"...
  • VRSDM
    Felesleges, ha a közjó kerül veszélybe nyilván önként jelentkezek majd.
  • tigeroo
    felesleges a háború mostmár, anélkül is kizsigerelhetik a gyengébb országokat, hála a globalizációnak. butaság a régi sztílóban gondolkodni.
  • bardocz
    Igen, ott van rájuk szükség. Ha támadnak a nyugati határon, akkor keletről nem küldjük oda a katonákat, mert utazniuk kell?
  • Zoli007
    Igen, azért kapják a fizetést.
  • szabii98
    Oké hogy vannak a katonák, de Debrecenből, Nyíregyházáról hívjuk az embert ha gáz van a Dunántúlon?
  • pxxl
    de remélem lesznek olyan böszmék, hogy az állandó lakcímemre küldik ki a papírt (ahol már 6 éve nem jártam), és nem az ideiglenesre. úgyis sok pénzem van bírságot fizetni, meg időm is rengeteg van közmunkára :)
  • ManoNegra
    Akkor biztos. :-)
  • pxxl
    majd ha háború lesz (katasztrófa persze...) akkor hívnak ne félj :DD
  • ManoNegra
    De nem fognak mindenkit behívni. Valóban ezeket mind érinti olyan szinten, hogy kapnak levelet. De behívót már közel sem mind.
  • pxxl
    "A polgári védelmi szolgálatba gyakorlatilag a lakosság minden tagja „belép", ha nincs mentessége. A jogszabály szerint – néhány további kivétellel – csak a 18 éven aluliak, a terhes nők, a legfeljebb 6 éves gyermekét egyedül nevelő, illetve három 14 éven aluli gyerekét egyedül nevelő szülők, a munkaképességüket 67 százalékban elvesztők, valamint az országgyűlési képviselők, az EP-képviselők, a település jegyzője, a bíró és az ügyész nem kötelezhető polgári védelemre"
  • ManoNegra
    Van valami forrásod arról, hogy az otthonodtól távol is elrendelhetnek? Csak azért furcsállom, mert akkor nem az önkormányzat intézné, hanem egy központi szerv. Egyébként úgy hallottam, hogy húsz huszonkét évesek lesznek a fő célcsoport, és egy Győr nagyságú városban ~750 embert érint.
  • Sir Quno Jedi
    Eddig is volt polgárőrség és aki akar nyugodtan mehet önkéntesnek és részt vehet akárminő "nemzeti gárdában", de kötelezővé tenni az finoman szólva is diktatórikus rezsimre vall. Aki elég erős/egészséges hozzá és úgy érzi tenni akar a közösségért, az menjen nyugodtan.

Csakhogy, míg a polgárőrség helyileg ténykedik (ha nem tetszik amit csinálnak, akkor még bármikor felállhatsz/leléphetsz) és tudod hogy hol és kiknek fogsz segíteni, addig ennek a központilag irányított faszságnak a keretében levezényelhetnek 300km-re az otthonodtól és ott is dögölhetsz meg (nem fognak megfelelő védőruhát stb. adni, ez kb. előre garantálható), miközben a TE családodnak (szomszédaidnak, rokonaidnak, barátaidnak) senki sem fog segíteni, mert nem leszel mellettük a bajban, hanem mész ahova mondják...
  • Sir Quno Jedi
    Totálisan jogtalan amit művelnek. A sorkatonaság volt utoljára KÖTELEZŐ és azt kommunista csökevénynek tartották, akkor ezt minek lehetne tartani vajon?!

Jobbat mondok, miért nekem kéne igazolni 3 hónapnál nem régebbi SZAKORVOSI igazolással (mert nem jó nekik a háziorvosi), hogy nehogy má bezupáljanak, mikor egy szakorvoshoz bejutni néha hónapok (meg félévek) műve. Én sem tudok akármikor bepofátlankodni még a kardiológiai intézetbe sem, pedig rendszeresen járok a profhoz. Ha nincs friss igazolásom, máris büntetnek 150k-ra, vagy 60 nap elzárásra, ez ám demokrácia. Kadhafi-tól biztos elirigyelték a módszereit...

Azt pedig megnézem, hogy jelenleg melyik magán kézben lévő cég tűri el, hogy az alkalmazottai napokra, vagy hetekre eltűnjenek "polgári szolgálatra", mert ugye oktatásra stb. bezony menni KELL és ha azt mondják, akkor az ország ellenkező végébe, saját költségen. Úgy kirúgnak az elős ilyen alkalomkor mint a pinty és mondok valamit, valahol még IGAZUK is VAN!!!
  • Fbn Lx
    debil állatok