127612
  • Molnibalage
    Az az egeszeges amit a kertbol leszedek

Ez világ egyik legnagyobb bullhit dumája.
  • Zoli007
    Képzelj el egy átlag mérnököt milyen hülye. Na most, mitől lenne okosabb egy átlag orvos, aki nem kutató? A disznózsírról, margarinról meg a kávéról is ötévente megváltozik a komplett vélemény.
  • tigeroo
    Az az egeszeges amit a kertbol leszedek

én ezért vagyok vega már kb. 1 éve

*MAXIMUM FLAMING*
  • tigeroo
    mekis tojás az elkészítése előtt
  • tigeroo
    szerintem a kulcsszó a mértékletesség és az egészséges élet. ha megvan az egyensúly, szerintem ezis csak egy variáns a "képletben"
  • pxxl
    jah :DDDD
  • Pluskast
    Persze a gyorsétteremi kaják előtt is meghallak az emberek, rákban, érszűkületben és egyéb más a táplálkozás és mozgásszegény életmódnak köszönhetően. De érdekes, hogy ha megkérdezel egy orvost akkor azt fogja válaszolni, hogy egészségtelen és a szervezetedre ártalmas.
    UI: A kutyás kijelentésemet visszavonom, igazatok van sorry!
  • immovable
    Másik kedvenc ami terjed a facebook-on, hogy a maragrint nem eszik a hangyák, mert megdöglenek, míg a vajat falják.
  • immovable
    Már megvolt. A kutya úgy megette a sajtburgert a mekiből, hogy a papírból is alig maradt. Any question?
  • Molnibalage
    Én már láttam állatot mekis kaját enni, szóval ez a része UL...

Egybéként meg számtalan olyan ember van, aki nem eszik ilyet és mégis olyan betegségektől szenved amilyetől...
  • Pluskast
    Ja biztos a sok tartósítószer amit belenyomnak marhára egészséges. Amúgy meg nem urban legend. Próbáld ki.
  • Blum
    A McDonalds menujeben pl. az eletben nem talalnek olyan kajat,ami "egeszseges"
    A tobbi gyorskajaldarol nem mondok semmit,mert soha nem eszek ott semmit...McDonaldsba is beterek talan 5 evente egyszer es akkor megbizonyosodok rola,hogy a tovabbi 5 evben ismet nem jovok mert FOS.

Az ilyen csirkehusos-zoldseges ettermi kajakrol is magyarazzak,hogy milyen egeszeges es azt kell enni...lofaszt.

Az az egeszeges amit a kertbol leszedek. Ezert is vasarolok -ha tehetem- ostermeloktol. Egy igazi -termeszetes- alapanyagokbol elkeszult kaja es ugyanaz az etteremben keszult kaja kozott eg es fold a kulonbseg,hiaba csinalom meg ugyanugy. Az mar megint mas,hogy nem mindig tudom ugy elkesziteni amibol kene...ugyhogy marad a bolti szar.

Szerk.: Tehat a valaszom: Ures/NEM
  • pxxl
    jajj hagyjad már ezt a videót, meg az egész urban legend marhaságot :\

következő mi lesz, hogy a margarint 1 molekula választja el attól, hogy műanyag legyen?
  • Zoli007
    Kutya megeszi a saját szarját, csokitól megdöglik, etc. Nem hinném, hogy releváns lenne e téren.
  • Pluskast
    NA ezzel nem értek egyet. Itt egy jó kis cikk videóval ami szépen leírja, hogy a mekiben árult cucc minden csak nem kaja. Ami a legjobban példázza a dolgot, próbáld oda adni a kutyádnak a kaját. Tuti nem fogja megenni. Tudod miért? Mert érzi a szagából, hogy nem étel. Szóval igen mértékkel az arzén sem öl meg egyből...
  • jazzy
    Étterem, ételfüggő.

Az otthoni koszttól egészségtelenebb válasz ez Magyarországon nem igazán állja meg a helyét értelemszerű okokból, a halálos betegségeket lehet tőle kapni is hülyén megfogalmazott válasz, mert ha évente 1x eszek nem leszek tőle halálos beteg.
    Teljesen egészséges.. hát.. összességében a válaszok furák inkább. Minden a mennyiségtől függ a szarabb kajáknál is.
  • Lacee86
    "Teljesen egészséges ahhoz képest, ahogy a fater főz. "
  • pxxl
    japán kajától félj inkább, az lehet, hogy rád is ugrik :DD
  • Zoli007
    Teljesen egészséges ahhoz képest, ahogy a fater főz. Jobban fosok a kínai szaroktól, azokban ki tudja mi van.
  • pxxl
    nem egészségtelen, ha nem napi szinten jár oda az ember. mértékkel kell ezeket enni, mint ahogy minden mást is.
  • NEOreg3
    biztos sok olyan van, ami egészségtelen, de nem érdekel, ha egyszer finom
  • rastaman
    étteremfüggő
  • Lacee86
    Üres: ételfüggő.
    Pl. egy csirkehús zöldséggel kifejezetten egészséges. Míg a sok zsírban sült ez-az nyilván egyáltalán nem. Gyorsétterem alatt persze nem csak a Burger King, Meki stb.-t értem, hanem minden olyan kajáldát, ahol ilyen jellegű ételek vannak.
  • immovable
    Étteremfüggő.
  • daeemoon
    Egyéb: NEM
  • Szavazó roBOT
    Milyen globális méretű katasztrófákat tudsz elképzelni az elkövetkezendő 40-50 évben? ==>> Szerinted egészségesek a gyorséttermi ételek?
  • tigeroo
    mérnincs csötörö óta új szavazás? :-$
  • Pluskast
    Hm ez érdekes megközelítés. Szóval ha én ha minden héten templomba járok akkor vallásos vagyok és baj van az önértékelésemmel. De ha nem járok templomba és nem gyónok, nem böjtölök és az amúgy elvárt "rituálékat" nem gyakorlom, de egyébként hiszek abban, hogy az élet azzal nem ér véget, hogy meghalok akkor velem minden rendben van?
  • morcosqtya
    Növeld meg az értékeidet az önbecslésed szintjéhez! :-)
  • clio1616v
    egyelőre még túl

jelenleg azon vagyok, hogy egyenlőre hozzam az önértékelésem a tényleges értékeimmel
  • morcosqtya
    Te hogyan értékeled magadat? :)
  • clio1616v
    Teljesen mindegy milyen alakú a Föld.

Az embernek van egy hajtóereje, amit önértékelésnek lehet nevezni. Mindent azért teszünk vagy azért nem teszünk, hogy születésünktől fogva milyen visszajelzéseket kaptunk magunkról a környezetünkről - szüleinktől, rokonainktól és közelünkben élő emberektől.

Aztán később ez az önértékelés csomag motivál minket, hogy tegyünk valamit(vagy éppen gátol meg).

3 fajta ember létezik:
    -van aki alul értékeli magát(ők a szorgalmas irigy emberek)
    -van aki olyannak, amilyen(ők az elégedett boldog emberek)
    -van aki túlértékeli magát(ők a lusta egoista emberek)

Aki azzal foglalkozik, hogy "istává" válik, annak nincs rendben az önértékelése, keresi a válaszokat, magyarázatot saját magára.

Ezekre a magyarázatokra tökéletes megoldás a vallás, azért jöttek létre a vallások, hogy a hibás önértékelést helyrerakják. Mert egyszerűbb elhinni valamit, mint tenni érte :)
  • morcosqtya
    Volt is egy ilyen régi vicc:
    - Miért nincsenek Kubának úszóbajnokai?
    - Mert akik voltak már rég Floridában laknak.
    :)
  • morcosqtya
    A net elterjedésével felgyorsult minden információs folyamat. Előtte UFÓ magazin volt kishazánkban, szerkesztői levelek maximum a nulladik típusú találkozások Déri Jánossal, a könyvesboltokban pedig Erich von Däniken vagy Whitley Strieber magyarul kiadott könyvei és lokális UFÓ klubok Pesten vagy néhol vidéken. Kb. ennyi.

A konteóról írtam itt már egyszer, hogy szükségszerű, minden korban megvolt ez, alapjaiban az emberi természetet a kíváncsiság, kétkedés, a gyanú és a "hinni akarás" mozgatja. Ugyanazon dolgok mint amik a vallást és ugyanazon dolgok mint a tudományos módszertan keretein belül végzett tudományos kutatómunkát (mind a mai napig). Az hogy valaki a megértés igényét önmagában milyen forrásokból táplálja és elégíti ki nagyon egyéni. Van akinek elég egy bulvárcikk, van akinek egy egyoldalú szakvélemény, van aki tovább megy.
    Mai napig vannak "laposaföld" konferenciák, elvakult szekták, vagy csak - ne menjünk messzire - a hétköznapi saját tapasztalataimból merítve akadnak érettségizett emberek akik NEM ÉRTIK és nem hiszik el, hogy a világ különböző pontjain HOGYAN lehet egyszerre más helyi idő, egyszerre éjszaka mikor másutt nappal van. Képtelenek megérteni, hiába magyarázod el nekik.
    Nem a kétkedéssel vagy az elméletek felállításával van gond, hanem az elvakultsággal. Az elvakult konteóhívő azzal hibázik, hogy éppen egy három szó alá összeterelt gyűjtőfogalomban hisz már, nem az egyes elemeket vizsgálja, annak minden peremterületében megjelenő hatásvadász cikket mohón issza, válogatás nélkül. Ez az elkényelmesült elme velejárója. Ha ugyanolyan kétkedéssel fogadná (mint az általuk sokszor támadott hivatalos álláspontokat) és tiszta forrásokat keresne talán nyitott maradhatna, ez viszont energiabefektetéssel jár.

Az embernek "istává" válni mindig könnyebb mint kétkedőn, érdeklődve és nyitottan járni a világban.
    Szintúgy igaz ez a csípőből való ignorálásra is, a makacs szkepticistákra is.

A legnehezebb mindig önnön meggyőződésünkben kételkedni a másikéval szemben. Ennek ellenére létezik egy meggyőződéssel párosult nyitott szemléletmód is.

(persze keretek közt értelmezhetők, nyilván nem kell mától laposföld konferenciákra járni.. )
  • Freeda Krueger
    Magyarországról hányan mentek el adott helyzetben?És nem sziget.
    Más országokból sem költözik el mindenki amelyek nem szigetek.
    Bőven az elhanyagolható kategória lenne.
  • Molnibalage
    A '80-as '90-es években Kuba lakosságának néhány %-a hagyta el az országot úgy, hogy az egy sziget. Képeld el, hogy mi lenne, ha nem sziget lenne. Szerintem ez minden, csak nem elhanyagolható...
  • Freeda Krueger
    Ez egy csomó más országra is igaz.
    Néhányan neki vágnak,de elhanyagolhatóak ahogy máskor TE mondanád :)
  • Molnibalage
    És ennek a "tudás tárháznak" lett az eredménye, hogy annyi konteóhívő van, mint soha eddig...
  • Molnibalage
    Hát akkor hajrá. Kubában annyira jó élni, hogy sokan lélekvesztőn nekivágtak a tengernek...
  • clio1616v
    a természetnek nincsenek törvényei

a természetet csak az emberi érzékszervekkel érzékelt tapasztalatok alapján gondoljuk törvényszerűnek

a Földön csak az ember(esetleg állatok-növények) cselekszik okkal, de ezt is csak azért hisszük így, mert egy rendkívül bonyolult rendszer vagyunk a többi Földön összeállt rendszerhez képest

egy kődarab például nem tud aktívan reagálni a fizikai állapothatározók változásaira, ezért gondoljuk, hogy nekünk van szabad akaratunk és mi dönthetjük el mit csinálunk, ténylegesen viszont nem döntünk semmiről csak a tanult sémák alapján reagálunk le egy egy megváltozott helyzetet, nincs alternatíva, nem tudsz mást tenni és nem te döntesz, hanem a korábbi események tárolódnak el az agyadban és azok alapján van egy előre determinált cselekedeted a jövőre