127612
-
Felénk 800-ból is, sőt vhol 700... -
clio1616v #102878 fél órám van ebédelni -
igen, ebédre. leves, nokedli és süti. kb ez volt amit írtam, és bőven kijön 1000 ft-ból:) -
clio1616v #102876 jó, de azért nem megyek el borsodba ne haragudj :D -
ha ismernéd a glikémiás indexet, rájönnél, hogy nem fedi a valóságot, amit írtál. süti is lehet 70% alatti indexű, a somogyi galuska pedig 54% alatt van. ha dagi leszel ettől, akkor eleve hajlamos vagy hízásra. eleve, ez a menü csak arra volt minta, hogy 1000 ft alatti értékű, nem arra, hogy milyen felszívódási értékkel bír. (somogyi galuska nem egyenlő a somlói galuskával, ha erre gondoltál volna). -
clio1616v #102874 mindezt ebédre? :D -
ManoNegra #102873 McDonalds=GMO? -
szerintem meg bő folyadék kell (főleg hogy az alkoholt méregként kezeli a szervezet) -
Ha valaki picit ráér, akkor előfőzött rizs kb 10 perc, amihez 4 perc alatt lehet létrehozni egy karajsteaket, egy főre laza 500 forint max, és zseniális. -
Másnaposság ellen vegyél be sok c-vitamint lefekvés előtt, meg reggel is. Nekem hatásosabb, mint a gyros, vagy bármi más kaja, amit eddig próbáltam. -
Felénk egy ezresből leves+főételt kapsz normális étteremben, asztalhoz kiszolgálva, kulturált környezetben. -
Fbn Lx #102868 az aztán sokkal egészségesebb. somogyi galuska meg süti. gyorsan felszívódó szénhidrát gyorsan felszívódó szénhidráttal, attól kerekedik csak a pocak -
A Mekiben egyébként vagy shake meg kávé is. Azt máshol is kapni. -
Fbn Lx #102866 ezt nem vitatom. nem kifejezetten olcsók az alapanyagaik, maximum azért, mert ipari mennyiségben fel tudják venni. de persze a haszon az kurvanagy, külön meg kell fizetned, hogy pont ugyanazokból az alapanyagokból készült ugyanolyan sajtburgert ehess az év minden napjában.
egyébként a kínai éttermek is olcsóbban jutnak hozzá a húshoz, mert gyakorlatilag árat szabhatnak a beszállítónak. sokszor megtörténik, hogy ha a kis kínainak nem tetszik az ár, nem veszi át a húst, a beszállítónak meg a nyakán marad, így inkább olcsón passzolja le nekik. pedig az ő kajáik kifejezetten olcsóak, és még így is érdekes, mekkora haszon van rajta -
Ha már ilyen kajára vágyok, ami főleg italozás után szokott előfordulni, akkor gyrost eszek, az egyik legjobb 500-ért van a móriczon és blahán. Olcsó, finom és pont arra elég hogy másnap ne legyek annyira másnapos :D Nyilván ez se egészséges, de jobb mint 2 sajtburger. -
mondok egyet: brokkolikrémleves, somogyi galuska, süti.
tudom, de aki ezt kajálja folyamatában, meg is érdemli. -
clio1616v #102863 ezer forint egy menü, mondj alternatívát, ami lényegesen olcsóbb -
Nem is néha 1-1-be hal bele senki. A baj ott van, amikor vki rendszeresen ezt tömi. Nem beszélve arról, h anyagilag is jóval többet elkölt ezekre a szarokra, mint ha rendes kaját enne. -
nem egészségesek, de legalább finomak. őszintén megmondva, nem érdekel, hogy egészségtelen, akkor is megveszem, ha jól esne egy sajtburger, vagy akármi más. tuti nem ebbe fogok belehalni. -
clio1616v #102860 mindenki azt eszik, ami jólesik neki és/vagy amit meg engedhet magának
én a csípős fűszeres húsokat szeretem főként csirkemellből, ha egy KFC készíti el vagy egy indiai étterem esetleg a párom otthon ugyanúgy jóízűen fogom megenni és nem érdekel, hogy egészséges-e -
clio1616v #102859 nem, sőt a vallás segít rendbe tenni az önértékelésedet
a vallásos embereknek szükségük van egy viszonyítási ponthoz, hogy tudják megfelelően értékelni magukat, ez a viszonyítási alap Isten, aki előtt minden ember egyforma
ha ezt elhiszed máris elkezdheted rendbe tenni az önértékelésedet, de ilyen eszme volt a kommunizmus is, egyenruha, egyeneszme, egyenjogúság
mind mind azt támogatja meg, hogy az önértékelésed ne legyen alacsony, ne értékelj másokat jobban magadnál
tehát ne az alapján ítélj meg embereket, hogy mit tesznek, vagy mit viselnek... akik az alapján ítélnek meg embereket, azok önértékelése alacsony
szóval a te jó önértékelésed a vallással összeegyeztethető -
na bazeg de éhes lettem. -
olcsó alapanyag =/= olcsó ár
múlthéten ettem náluk hagymakarikát, 800Ft (8db!!!)
kibaszottnagy haszonkulccsal árulják a sültkrumplit is. -
Fbn Lx #102856 "eleve gyorsétterem - olcsón gyorskiszolgálás = olcsó alapanyagok. "
OLCSÓN?! melyik gyorsétterembe jársz te, ahol olcsó a kaja.
egyébként az alapanyag árának sokszor köze nincs az étel egészségességéhez, lásd bio szójaolaj meg egyéb faszom nedve, csillagászati összegekért veszik a szuperegészségesnek beállított szójaalapú ételeket.
-
Fbn Lx #102855 Egyébként a kfc-s kaját egészségügyi szempontból a legtűrhetőbbnek tartom a legnagyobb láncok közül, de persze ott van még az il treno pl, na a pizza nem kifejezetten egészséges (persze nem is egészségtelenebb, mint a tészta-, és összességében durván gabonaalapú otthoni magyar konyha), de lehet náluk "igazi" mediterárn kaját tolni (sajna kicsit drága, 1190 és nem is nagy tál), minimálsis sültkrumpli, mellette csirkemell, zöldségek, meg vannak fasza húsos salátáik. Na az ilyen gyorséttermi kaja egészségesebb, mint az otthoni többnyire.
Egyébként a girosz vagy a hamburger többnyire szintén egészségesebb az otthoni kosztnál, mert mit eszek ugye az átlag magyar, tésztát krumplival, ha van rá pénz meg vasárnap van akkor rántott hússal. Egy girosz pita meg tele van tömve zöldséggel és hússal, vékony tésztában van, így kifejezetten előnyös -
Fbn Lx #102854 már csak azért is, mert az ilyen multinacionális cégeknek sokkal magasabb sztenderdekhez kell alkalmazkodniuk, mint otthon a családnak, vagy mari néni kifőzdéjének, és hosszú távon megbízható, minőségi alapanyagokat kell felhasználniuk
például egy mekdonálcnak olyan beszállítói vannak, akik az év minden napján ugyanolyan színű, érettségű, méretű, ízanyagú uborkát tudnak leszállítani neki
az, hogy ilyen nyesedékhúst használnak, kamu
a kfc is válogatott húst használ, lényegesen jobb, mint a bolti felvágott a 70% hústartalmával és ízfokozókkal, tulajdonképpen nem különbözik attól a csirkecombtól, amit otthon csinálsz meg.
amire figyelni kell ezeknél, hogy hajlamosak túlcukrozni és túlsózni az ételt, főleg a meki-burger king, ahol sózással tartósítanak -
Sajnos ebben is van valami. :/ -
Fbn Lx #102852 Sajnos a gyorséttermek többsége egészségesebb kajákat szolgál fel, mint amit az emberek többsége otthoni koszt néven elfogyaszt -
nem érdekel, nem vagyok átlag amcsi hogy reggel délben este a mekiben vagyok. havi 1 bőven elég és meg sem döglök -
igen, azért mondtam hogy ezek elvi dolgok.
pluskat: tudnék cáfoló írásokat, kutatásokat írni stb de most ez olyan hogy én kurvára nemfogok győzködni senkit sem, énis leszaroztam a vegákat meg oltogattam régen, ez mindenkinek a saját döntése, nem ezen fog múlni hogy ki hogyan dönt, hogyan érzi magát, sajna a mai világban kevés a tolerancia a másik felé. elkell fogadni meg tiszteletben tartani a másik döntését és kész. -
Ki nem szarja le, hogy a világban éheznek, én imádom a húst. Attól, hogy mi elkezdenénk zöldséget termeszteni, nem patkolna el kevesebb ember éhínség miatt. Menjenek termeljenek inkább ők is /tudom lehetetlen, és nem poénból éheznek, de nem mi fogjuk megoldani a gondjukat/
-
Nem élek vele:) -
no meg a norbiápdét :DD -
semmilyen körülmények között nem egészséges.
eleve gyorsétterem - olcsón gyorskiszolgálás = olcsó alapanyagok.
azok meg semmilyen körülmények között sem egészségesek. :) -
Elfogadható amit leírtál, viszont ha az embert mint biológiai lényt nézed, a húsra ugyanannyira szüksége van mint a zöldségre gyümölcsre. Nemhiába olyan a fogazatunk is. Mindenevő faj vagyunk:) Ahogy írtad az egyensúly a fontos. -
nyilván, de nálam ez elvi kérdés is, most hagyjuk az egészségtani vonatkoztatásokat, érvelgethetnék de semmi kedvem hozzá.
(immo jól mondja, én nem vegán vagyok)
szal amiért én vegetáriánus lettem (teljesen szubjektív):
az állattenyésztés LUXUS, a hústermelő országok a takarmányuk nagyrészét annak a 60 milliárd állatnak adják, amiből 7 milliárd embert (kb. mégegyszer ennyit) lehetne etetni (kb. a 36%-a a világ összes búzájának). miért van az hogy a nagy világélelmező szervezetek nem húst adományoznak? pont ezért.
1 acre földön (kb. 0,41 ha) meglehet termelni 30,000 font répát, 40,000 font burgonyát vagy 50,000 font paradicsomot, míg ugyanennyi területen csak 250 font húst tudsz "megtermelni" ugyanannyi költségen (nembeszélve a víz, stb. szennyezésről)
egységnyi súlyra számolva a marhahús előállítás a csirkehúshoz képest több mint 13-szor annyi, a globális felmelegedéshez hozzájáruló üvegházgázt termel. burgonya esetében a szorzó 57.
(arról nembeszélve hogy kb. 8x annyi víz kell ugyanannyi mennyiségű hús előállításához, mint mondjuk rizs/burgonya)
szóval én ezek miatt vagyok vegetáriánus, az az elvem hogy ez pazarlás, és minden globális felmelegedés, víz, környezetszennyezés, világélelmezést meglehetne oldani ezzel, dehát a fejlett országok nem érzik át hogy ez mennyire luxus és.
minden csak a szokásokról szól. ugye nálunk a húsevés a megszokott, kínában a kutyahús pl.
(igen tudom hogy ez a nagyüzemi állattartásra vonatkozik inkább amit leírtam az előbb, vágtunk miis disznót, sőt vadászni is jártam szal 1 fácánt mostis kizsigerelnék csukott szemmel stb.)
nem kevesebb az étrendem sem, segédmunkásként 8 órákat lapátoltam a tűző napon nyáron és semmi bajom nincs/nem volt, persze változatosan étkezem (tönkölybúza, lencse, rizs, szója, tofu főleg)
az előbb is írtam, a kulcsszó szerintem a mérték és az egyensúly ebben is. -
Többségében azért ezek össze vannak folyva a köztudatban. Ha valaki azt mondja ő Vegetáriánus, nem biztos, hogy tudja pontosan mit is jelent az. -
Inkább a "vegan-ság" ami egészségtelen. Egy vegetáriánus visz be állati fehérjét ami. -
De ehhez még hülyének sem kell lenni elég csak a mcroyale-os doboz - vagy bármelyik másik - "hátoldalát" megnézni, hogy mi van benne és, hogy mekkora a kalória, cukor, só, szénhidrát és zsírtartalma. -
A vegaság éppen olyan egészségtelen, mint h vki túl sok zsírosat stb. eszik.