127612
-
clio1616v #103039 és a halál után miért kellene valaminek lenni?
van egy struktúrája a testednek, ez megszűnik vele együtt az érzéseid és a gondolataid is; ezek a tested nélkül elveszítik a létüket, így megszűnik a lelked is, a másokban hagyott emlékek rólad élnek tovább így beléjük átvándorolsz és tovább élsz bennük de csak, mint emlék -
A regressziós hipnózisról sem bizonyították tudományosan, hogy egy előző életet tár fel, és jelenleg bizonyíthatatlan is. Ezek után az, hogy ő miről mit állít, vagy hogy egy másik személlyel együttműködve (a kezelő/hipnotizáló személy) miket hoznak össze, és ezeket milyen valós dolgokhoz lehet hozzákapcsolni, az vitatható, és te is vagy elhiszed az állításait, vagy sem.
#103035: az agnosztikus - szerintem, és egyes meghatározások szerint - a bizonyosságot nem fogadja el, azt állítja, amit én is lent, hogy sok esetben a (végső) igazság ismeretlen (és megismerhetetlen), ezért nem lehet róla ítéletet mondani - ez nem zárja ki a hitet. -
Én hiszem, hogy létezik.
Az érdekelne viszont, hogy akik nem hisznek benne azok miben hisznek? Miben hisztek? Mi lesz a halál után? Vagy miért pont te vagy most itt? Én úgy gondolom könnyebb elviselni magát a tudatot is, ha az ember hisz valamiben, valami ilyesmiben.
Nehéz ezt megfogalmazni. Nyomasztó lenne nekem, ha semmiben nem hinnék. -
ManoNegra #103036 Gondolom nem nézted végig. (3. részes) Van egy olyan sztori benne, amikor elmondja, hogy hipnózisban vissza tudott emlékezni előző életére, lerajzolta annak a városnak a fő terét, ahol előtte soha nem járt, és megtalálta a sírját is. Persze lehetnek ezek véletlenek, vagy hazudik, bár kicsi az esélye. Én is gondolkodtam hogy azt írjam-e, hogy nem tudja, csak meg van győződve róla, de aztán ezt választottam. :-) -
„Szerintem a hit valamiben eléggé 1 bites lehetőség - vagy igen, vagy nem.”
Az agnoszticizmus hova billen? -
Egy elvont dologba vetett bizalom, mintegy hit, az nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Mint ahogy pl. a szerelem sem, az is egy folyamat, nincsen szerelem első látásra számomra. Amit te mondasz példának, az meg teljesen nem ide illik. -
Nem tudja, benne maximum bizonyosság van (ha őszintén beszél), ahogy egy valódi hívőben is megvan a bizonyosság Isten létezésével kapcsolatban - továbbra sem bizonyított vagy bizonyítható a dolog, de az ő meggyőződésének része. Nem a tudásának. -
ManoNegra #103032 Egy ember, aki tudja hogy van reinkarnáció:
-
A hit szerintem az - vagy hiszel (Istenben / Télapóban / reinkarnációban / gyíkemberekben / Holdraszállásban ), vagy nem - ez a hited változhat az idők folyamán az által, hogy újabb tapasztalatokat és ismereteket szerzel, de egy-egy pillanatban amíg valamilyen dologgal kapcsolatban nincs benned bizonyosság, addig vagy elhiszel egy állítást, vagy nem.
Hogyan tudod meghatározni azt, hogy valaki nem is hisz és nem is nem hisz valamiben, amiről vannak ismeretei?
Tegyük fel, azt állítom, hogy egy emeletes ház harmadik emeletén lakom - mivel nem ismersz, így nem tudhatod, hogy ez az állítás igaz-e vagy sem, nincs benned bizonyosság - vagy elhiszed az állításom, vagy nem. Tudsz mutatni egy harmadik válaszlehetőséget ebben az esetben?
(eltekintve a "Nem is érdekel a dolog"-tól, ez fent az üres válasz kategória) -
clio1616v #103030 elhiszitek, hogy van olyan ember aki lélek vándorol?
én elhinném, ha valaki azt mondaná, hogy őbenne egy korábban élt ember lélek másolata és átvándorolt egyik testből a másikba, kérdés mi az a közeg amin keresztül kínából átjött európába pl -
Nem, szerintem marhaság -
Nem ilyen fekete-fehérek ezek a dolgok, mint ahogy ezt leírod. -
Mivel rég volt már kérdéspiszkáló hozzászólás
"Hiszel a reinkarnációban?" - "Nem tudom."
33 százalék nem tudja eldönteni, hogy hisz-e benne vagy sem?
Szerintem a hit valamiben eléggé 1 bites lehetőség - vagy igen, vagy nem. Főleg mivel - jelenleg - bizonyítatlan és bizonyíthatatlan dologról van szó, így maximum annál merülhet fel, hogy nem tudja, aki még nem találkozott ezzel a fogalommal. Onnantól, hogy megismeri, már valamilyen módon viszonyul hozzá.
(az egyértelmű nemleges válasz ráadásképpen értékítélettel telített - ha valaki szerint nem marhaság, de nem hisz benne?) -
sztem létezik, ezt az egyet szeretném hinni, hogy van :)
az isteneket és a többi agymenést megtartom másnak. -

-
nem hiszek benne. -
Igen, szimpatikusabb a többi verziónál. -
clio1616v #103022 nem nagyobb marhaság, mint az Isten és a Mikulás
mind a kettő van, aki tagadja az tényeket tagad
millió Mikulás rohangál a napján szépen piros ruhába felöltőzve, és az Istenről is rengeteg történet van és könyvek, szóval ezek mind mind létező dolgok -
Blum #103021 Nem, szerintem marhaság.
-
voltam már regressziós hipnózison, én hiszek benne -
askfhioé #103019 nem hiszek benne, de jó lenne:D -
clio1616v #103018 én mindent elhiszek, de nem minden érdekel -
zombi apokalipszis, természetesen. -
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Baromi sokba került, de hát egyszer élünk! -
igen -
Az SG-n hülyeség ilyen kérdést feltenni, mert túl sok "gyerek" jár ide így nem is kérdéses, hogy nem éltek még át olyat, amitől hinnének a reinkarnációban és hasonlókban. -
nyet -
Néha úgy érzem, hogy teljesen re vagyok inkarnálódva. -
Mi lenne akkor hitelbe kajálnak tovább, lehetőleg svájcifrank, vagy emelett dolgozhatnak a konyhán kosztért, hiszen előbb-utóbb úgyis mind1ik nekünk fog melózni és tejelni. -
nem, de nem tartom marhaságnak -
95%-om azt mondja, h marhaság. De néha van 1-1 olyan dolog, akár egy momentum vagy bármi, ami egy kicsit elgondolkoztat néha, h mi van, ha mégis van benne valami... -
Szavazó roBOT #103008 Mi a kedvenc gyorskajád? ==>> Te hiszel a reinkarnációban? -
Fbn Lx #103007 a megfelelő koncentráció elérésekor pedig folyamatosan enni fognak, amire folyamatosan inniuk kell, és soha nem távoznak
de mi történik akkor, ha a havi fizetésük végére értek? -
Elég ha több sót és ízfokozókat tesz bele. A több sótól többet isznak (extraprofit), az ízfokozótól többet falnak, ami miatt még többet isznak stb. -
Fbn Lx #103005 ha az lenne, megvenné a mcdonaldsot és olyan szereket rakna a sezndvicsekbe, ami befolyásolja az emberek gondolkodását és irányítható birkává teszi őket, aztán közreműködne a világkormány kialakításában ami kizsákmányolja a dolgozó embereket -
-
vennék butus, vennék?! -
Ha az lennél nem vennéd hanem eladnád a meki bejáratánál duplájáért... :) -
8/2 enyém 8/2 akkori szobatársamé ergo a gyomrunkba vittük :D
Kólát boltban vettünk mert zsidó vagyok agyilag... -
clio1616v #103000 az a fickó meghalt, aki sok bogarat megevett :(