127612
-
Szavazó roBOT #103199 Leszólod mások zenei ízlését? ==>> Volt már szükséged arra, hogy mentőt hívj valakihez? -
remélem sikerül megváltoztatni a véleményed :)
"Benjamin Zander has two infectious passions: classical music, and helping us all realize our untapped love for it -- and by extension, our untapped love for all new possibilities, new experiences, new connections."
Benjamin Zander : The transformative power of classical music - TED.com -
Nem igazán. Nekem zenéből annyi elég amit fél fülel itt ott hallok. -
Nem. Nem vagyok már gyerek. -
Nem, paraszt dolognak tartom. Néha mégis sikerül. Ha burkoltan is...
-
clio1616v #103194 nem szólok le senkit, mindenki más szinten igényes
van aki annyira igénytelen, hogy még a zenét se szereti -
kamionosjoe #103193 Nein. -
Toleráns az, aki hazaérve rajtakapja a barátnőjét, h egy másik pasival kefél, de hagyja őket, hadd fejezzék be.
-
Fbn Lx #103191 mi az, hogy toleráns? az valami szinonima a libsire? :SS -
-
ez igen. te aztán toleráns vagy. -
kamionosjoe #103188 Nem szólok le senkit, maximum elkönyvelem magamban, hogy ezzel az emberrel nem indulok el szórakozni! -
Felnőtt emberek között ez nem téma, max a gimiben. Ha mégis így tennék, sok mindenkivel nem lennék jóban. :D MIkor melóban végig kell hallgatnom, hogy mi volt az xfucktorban, ökölbe szorul a lelkem. ;) -
Nem mer ét kszTT tolanciás embőr vagyok ám! -
Fbn Lx #103185 meg az is közrejátszik, hogy szeretek kötekedni
és a kedvenc ilyen-olyan dolgaikat veszettül védik az emberek, hogy de akkor is az a jó
imádom, semmi értelme -
Fbn Lx #103184 le szoktam, mert ami nem egyezik az enyémmel, az nyilván szar. -
Tehát nálad ott a határ, hogy ha az alapanyag önmagában is élvezhető (kész zene - vagy annak darabjai), akkor nem, ha "csak" hangok, akkor igen. Ez így korrekt, elfogadható elkülönítés. -
Igen, rendszeresen, főleg, ha nem egyezik az enyémmel.
Mondjuk ez nem csak zenére vonatkozik, hanem nagyjából mindenre, ami számít. Ellenben minden kritikát nehezen viselek. -
lord nihilus #103181 Nem.
Bár általában az enyémet leszokták (mivel minden fajta zenét szeretek, rnb-től kezdve, alter, punk, metál stb.), olyankor beindul a gépezet és megy a válaszcsapás :D -
Értem amit mondasz, csak én ezt azért nem tartom zenélésnek illetve zenésznek a művelőjét, mert kész anyaggal dolgozik és azokon igazából a szoros értelemben vett zenei módosítást nem végez, illetve nem komponál bele semmit hangonként. Vannak _kész_ dalok, sample-k, layer-ek, amiket tempóban egymásra igazít, néhány spéci effektet rányom, tekergeti, torzítja stb. De akkor is kész dolgokkal machinál, nem igazi zenélés. Persze egyértelmű, hogy ezt is tudni kell jól csinálni, de attól még nem lesz zenész szerintem. Ahogy attól sem lesz valaki grafikus, hogy photoshopban kész képeket vagdos egymásra (montázsol), míg magukat a képeket mondjuk más rajzolta meg.
Hogy kicsit szemléltessem a nézőpontom, voltak korábban a neten olyan zenélő flash játékok, ahol több előre felvett zenei sample volt, külön a ritmus, basszus, ütősök, kíséretek, vokál, dallam, mindegyiken belül több előre elkészített loop, amiből bárki összekattintott tetszőleges zenét. De ettől mégsem lett senki zenész és tanult meg zenélni. -
Erre a szintre 1, max 2 év alatt el lehet jutni nulláról, úgyhogy hajrá! :)
Aztán utána kell még 8-9 év erre a szintre :)
-
Neeem, a #103134 - ben írtam is, azt még hozzá kellett volna olvasnod. :) -
Jaaaaaaah. Na az is egy fos, az biztos. -
Blum #103176 Justin Bieber... -
nem. -
ha valaki egy stíluson belül szarfos, igénytelen előadókat hallgat, csont nélkül, konkrétan ízlést... n+1 egydimenziós tüc-tüc-tücölőket és zsebreppereket hajlamos vagyok, mert bár létezik mind igényes elektronikus zene, mind jó rap, de hajlamosak megtalálni a kétlábúak a legalját.
ellenben ha valami igényes, hiába nem jön be nekem, el fogom ismerni, h jó, csak nem az én ízlésem. -
csak ritkán, ha nagyon irritáló ahogy hallgatja. akkor is csak megkérem szépen, hallgassa füldugóval, vagy valami. -
JB az meg ki? -
Csak ritkán, kivételes esetekben, ha pl. úgy hallgatja a szarját, hogy zavar. -
Zenei ízlést nem szólom le soha. (Diszkó"tuctuc" =/= zene) -
Igen, rendszeresen, főleg, ha nem egyezik az enyémmel.
Mivel tudom, hogy amit én hallgatok a király zene, amit más és nekem nem tetszik az egy rakás szar. Viccen kívül tényleg. Egyszerűen tökéletes vagyok. De semmi gond, valakinek ezt a terhet is cipelnie kell, én lettem kiválasztva. -
Blum #103168 Csak ritkán, kivételes esetekben.
A divatmajmok kiboritanak :( Fluor Tomi,SP,JB es tarsai b*szottul tud irritalni. -
nem, mert úgyis tudom, hogy nem lehet olyan tökéletes, mint az enyém -
Nwm szoktam ezt hangoztatni, végülis mindenki azt hallgat, amit akar. -
nem szeretek amúgysem ítélkezni
csak azt nem szeretem amikor valaki 1 stílushoz van leragadva és ahhoz köti az ebet (pl. diszkós house, minimalos, és nem hallgat meg mást max. vivás popzenét)
meg ő csak jobban tudja hogy milyen zene mellett érzi jól magát, nem? ha szart hallgat akkor az az ő baja, de tiszteletben kell tartani hogy ő ebben érzi jól magát
amúgy kibaszott jó hangja van
pl ittvan danny wornsop, amúgy kibaszott jó hangja van 22 évesen mégsem az xfaktorban van mert ebben a stílusban érzi jól magát -
Előfordul. Kicsit elragad a hév néha, h hogyan tetszhet az a sz*r vkinek. :D Igazából, én inkább úgy osztályozom a zenéket, h mennyire igényesek számomra. Vannak előadók/zenekarok, akiket ugyan nem hallgatok, mert nem az én világom, de elismerem a munkájukat, mert igényesnek, kellően kidolgozottnak és muzikálisnak érzem. És van a másik oldal: vannak jó bulis tiszavirág életű dalok, amikre jó lötyögni ideig óráig, de zenei értékük kevés van. Persze azért ott is van egy szint, ami alá nem süllyedek. :) -
Ritkán, de sajnos egyre gyakrabban, hi dubstep. -
Szavazó roBOT #103162 Milyen hangszeren játszol/játszanál szívesen? ==>> Leszólod mások zenei ízlését? -
igazad van... van az a rész amikor lemegy a "diszkóba" és kevergeti a napi slágereket meg van az amikor egy hónapot ül pl. ableton előtt és ír egy zenét. az általam linkelt videón pl. 3 zenéből rak össze egy zenét és nem a laptopján nyomkodja a gombokat, hanem bakelitről ami nem könnyű. de a videón látni is, hogy dolgozik vele és nem csak felrakja a korongot aztán mosolyog meg tapsol :) elfogadom, hogy sokan lehúzzák, de szerintem ez is művészet. amiről Te beszélsz az a DJ set :) meg van a live... az előbbi a zene felrakós tapsolós móka és az utóbbihoz kell "némi" tehetség. -
Ezekre a kérdésekre Kodály Zoltán tudott volna értékelhető választ adni.
Nekem erre az a válaszom, hogy de, zene; mint ahogy a műanyag is anyag, a gumicukrot is megesszük, és Picasso is festett.