127612
-
Az benne a kihívás. :) -
egy perc és nyersz. döbbenet, milyen pihent agyú feladatot találnak ki néha. annak kellene megcsinálni, aki megálmodja ezeket. -
Egyiket sem sem. TV-t sem nézek 4+ éve... -
Maradj talpon.
Hogy ez a kedvencem, annyit jelent, hogy kéthetente egyszer, ha meló után nincs erőm leülni a gép elé, el tudom nézni egy negyed órát, max. :DD -
maradj talpon, de hetente ha 1-szer odakapcsolok -
nem nézek tv-t -
Pedig igaza van. A jog ebben az esetben nem azt kérdezi, hogy te "szakemberként" képes vagy e ellátni a sérültet - bár megjegyzendő, hogy pl autóbaleset esetén alapvető ellátásra képesnek kell, hogy légyél, hisz tettél eü vizsgát - hanem, hogy az elvárható segítségnyújtást megtetted vagy nem. Ez lehet az, hogy megállítasz valakit akitől segítséget kérsz de akár az is, hogy telefonálj a mentőknek. Ehhez a két dologhoz meg ugye nem szükséges különösebb tudás. Ebből következően lehet, hogy pont egy telefon képes lett volna megmenteni az illető életét de te nem tetted meg. Pontosan ezért jogi kérdés mert az elkövetői magtartásod miatt bűncselekményt követtél el. Egyébként ezzel kapcsolatosan több BH illetve a bírói gyakorlat is azt mondja, hogy az a minimum, hogy neked minden esetben meg kell állnod, meg kell győződnöd, hogy az illető segítségre szorul vagy sem és minden esetben minimum fel kell ajánlanod a segítségedet. -
Fbn Lx #103272 Attól még maradhat erkölcsi kérdés. Nem értek egyet azzal, hogy jogi szintre kellene emelni, és évekre elzárni valakit, mert a segítségnyújtás elmulasztása miatt te erkölcsileg faszkalapnak ítéled meg. De legalábbis mérlegelni kell az esetet, felderíteni, hogy ha az illető tudásának mértékében segítséget nyújtott volna, akkor azzal megmenthette volna az életét, vagy sem
mint az általam felvázolt helyzet, amikor csoportosan, felfegyverzetten támadnak egy állampolgárra, mindenki örül, hogy mentheti a saját életét, nem, hogy közbeavatkozzon és leszúrassa magát, ezt nem lehet elvárni senkitől -
Nem nézem őket. -
Eleinte néztem a Legyen Ön is milliomost. -
Ezekből csak az Áll az alkut meg a Szerencsekereket ismerem. Az áll az alkut jobban szerettem. -
:))
-
Örökké várni fogom a Kalandra fal! season 2-t. Azon legalább őszintén lehetett röhögni. -
1-2 újítás van, de alapvetően ugyanaz. És az egyik műsorvezető a Klausmann Viktor, aki volt. :) -
Régi mintára, régi szabályok, régi műsorvezető stb? :D -
Story TV-n újra van, csak azért tettem be. :) -
Mostanában nem nézek semmi ilyet, de a gyerekkoromban a szerencsekerék ment, így számomra az a hardcore, arra szavaztam...
-
Épp ez a lényeg, hogy nem minden esetben szakad darabokra az illető, és lehet te halottnak véled a baleset mértéke miatt, de lehet hogy még menthető, vagy újraéleszthető. Ezért van törvénybe iktatva úgy, hogy tökmindegy mi van, te mindig hívj mentőt, rendőrt (ha a balesetes darabokban van, akkor is), nem neked kell mérlegelned a helyzetet és döntést hoznod, az a szakemberek dolga. Nem is neked kell odamenni és ellátni az illetőt ha nem vagy rá alkalmas (nyilván). És akárhány kamureg jön megint elő lepontozni, attól még ez a törvény és bizony bűncselekmény a segítségnyújtás elmulasztása. Semmi ésszerűtlen nincs benne ha olvastátok, úgyhogy kár kiforgatni, agyonmagyarázni. Na meg inkább hívok segítséget minthogy a lelkemen száradjon bárki élete is. -
kamionosjoe #103261 Nincs tv-m és nincs is kedvencem.
-
PlayStation 3 -
Blum #103259 Egyiket se. Nem nezek TV-t. (csak fizetem) -
+1
-
Nem nézek ilyeneket.
Kevés szabadidőm van és azt nem fogom ilyen szarokra pazarolni. -
Szavazó roBOT #103256 Volt már szükséged arra, hogy mentőt hívj valakihez? ==>> Melyik televíziós játék a kedvenced? -
Fbn Lx #103255 ez egy összetaknyozott lófasz, foskrémmel a tetején
de tulajdonképpen ez alapján, ha, tőlem 5 méterre 10 indián késekkel enyeget egy embert és készülnek meglincselni, akkor nekem oda kell szaladnom, és segítenem kell, és mártírhalált halnom
de legalább hívni a rendőrséget, ami ugye mind tudjuk mennyit ér -
Kedves Fene2, én sem arra asszociáltam, hogy lerepült a feje, hanem hogy szimplán elpatkolt. -
Ezekben a bóvli új ájfonokban már nincs benne az a fícsör..
-
Felhívnám a figyelmed a múlt időre és a "régen" szóra abban a mondatban (híres biztonsági rés volt, gyorsan befoltozták miután kiderült). -
clio1616v #103251 a legegyszerűbben most a home gomb hosszan nyomásával és a Call one one two be mondásával tudtam hívni
a névjegyeket nem érem el feloldás nélkül, azt hol találtad meg? -
Fene2 #103250 Minden esetben rendőrt és mentőt kell hívnod, kár ezen vergődni. Ahogy az sem evidencia, hogy minden motoros feje lerepül, és ezt ki kell találni (kedves Zoli007). De nekem is van egy olyan érzésem, hogy csak utólagosan egészítette ki a történetet.
itt az említett (és sokak által érthetetlenül lepontozott) leírás, tessék elolvasni
Csak ti ne akadjatok össze baleset elszenvedőjeként olyanokkal, akik még csak mentőt és rendőrt sem hívnak hozzátok, nemhogy esetleg próbáljanak is segíteni. -
Ott van a billentyűzár képernyőn a "segélyhívás" gomb, ami ad egy tárcsázót - régen ezen át lehetett pl. iOS-en lezárt telefonnál elérni sok mindent, mert be lehetett lépni a névjegyek közé, onnan pedig bárhova. -
Fbn Lx #103248 ugyan, azt még simán vissza lehet varrni
kötelességed összarakatni akkor is, ha molekuláira szétesett a teste -
Minek? Alanyi jogon jár nekik.. -
Az bizony megszívta. -
clio1616v #103245 a homogénen lebarnultak is a segélyhívót tárcsázzák? :D -
clio1616v #103244 billentyűzár alól?
és akinek nincsenek billentyűi?
például egy érintőképernyős mobiltelefon, mondjuk egy Samsung Galaxy S2 -
Hé ecsém!
Tudom, hogy a mentő 104 de, hogy ingyen van-é azt nem tudom fejből.
-
107 - Rendőrség
104 - Mentő
105 - Tűzoltó
112 - segélyhívó (mobilról kártya és pénz nélkül is)
911 - USA központi segélyhívó
többet nem tudok -
clio1616v #103241 112 -
Ilyen válaszarányokkal (főleg a #103238 apropója után) kíváncsi lennék, hogy ki tudja fejből, tévesztés nélkül elmondani az általános és egyedi segélyhívószámokat.
Elsőre mondjuk a magyart (vagy épp ahol él), aztán a nemzetközi számokat.
(természetesen ingyenesek, utcai telefonból pénz és kártya nélkül, és a nemzetközi változatok telefonról SIM nélkül és általában billentyűzár alól is hívhatók)