127612
-
Jó kávé kettő darab tényezőn múlik: milyen kávét főzöl, és mivel. :D -
Blum #103398 Alapos, körültekintő.
Közvetlen.
Erős szaktudással rendelkezik.
+1: tudjon jo kavet fozni.. -
Alapos, körültekintő. Valamilyen szinten ebből következik több további lényeges jellemző is amely szerepel a felsorolásban. :) -
+1 -
tudja motiválni a többieket és hagy egy kis önálló teret a dolgozóinak
(pl. nem szabja meg egy rohadt word doksi minden formai követelményét, hanem rábízza a beosztottjára a részleteket)
a többi (meggyőzhető, közvetlen, megértő, elhivatott, ám szigorú) szerintem nemcsak 1 főnöknél, hanem úgy általában egy jó embernél is meg kellene hogy legyen. -
Leszarom.
Am az a jó főnök aki rendesen megfizet. -
fiatal(os)+a többi :D -
Szavazó roBOT #103392 Messzire kell utaznod, hogy hozzátartozóid/szeretteid sírját felkeresd Halottak napján? ==>> Szerinted mi jellemző egy jó főnökre? -
1óra utazás -
„De mondjuk távol eltemetett dédszülőknél természetesen más a helyzet, akiket nem is ismert az ember, ott nyilván nincs semmi emlék, így kötődés sem.”
Attól függ, én annak ellenére is érzek kötődést. -
Nem járok ki sírhoz, nem is nagyon van kinek a sírjához.
Nagyapámra nem csak halottak napján gondolok vagy gyújtok érte gyertyát, a közös fényképünk ott van a tárcámban (aminek valljuk be, sok racionális oka nincs...).
Két dolgot örököltem nagyapámtól halálával: egy szövetkabátot és ezt a fotót rólunk.
A halottak napja sem több ebből a szempontból mint egy bármely más nap amikor éppen van időm és ráhangoltságom nosztalgiázni, és a tiszteletet egy nagyon saját "szertartás" során megadni neki(k). -
hát nemistudom, lehet egy szűkösebb hónapban megválnék tőle
-
én szerintem csak akkor haragudnék picit ha már nem gondolnának rám, dehát ez meg az élethez hozzátartozik. nekemis van aki hiányzik, de már nem gondolok rá mondjuk minden nap, megszoktam a hiányát...
mondjuk szerintem az még szarabbul esne ha csak halottak napján keresnének, ezért inkább neis legyen semmi nyomom itt a földön, szórjanak szét a szélben -
Fbn Lx #103386 ha te halott lennél, zokon vennéd, hogy nem gondozzák a sírodat?
én szerintem nem, de nem biztos. lehet, hogy ha halott lennék akkor megharagudnék, amiért nem gondozzák a síromat. ki tudja -
clio1616v #103385 igen, főleg ha oroszországban van az a tömegsír -
Hát ez azért egy "kicsit" más, mint szokás. :/ De mondjuk távol eltemetett dédszülőknél természetesen más a helyzet, akiket nem is ismert az ember, ott nyilván nincs semmi emlék, így kötődés sem. -
Dédszülőknél ez elég kétséges...
egyszerűen nem szokás már sok helyen, ahogy pl. a húsvéti locsolkodás sem. -
Hát, mi tagadás, elég furcsa adat, h 25% a Nem szoktam temetőt látogatni-ra nyomott. Csak remélni tudom, h ennek minél nagyobb része azért van, mert még él minden közeli hozzátartozója. -
a legtöbb városon belül van, de vannak Gyula környékén és Tiszafüred felé is. -
clio1616v #103380 dehogynem, csak kiszíneztem a történetet, mint a múltkori fejetlen motoros esetében
amúgy meg nem írja elő törvény, hogyha valaki éhezik akkor azt nekem kéSzpénzzel kellene ellátnom, hogy meg ne haljon
elvileg azért adom, az államnak a fizetésem x%-át(közel 90%), hogy azt igazságosan ezeknek a szegény szerencsétlen szociálisan rászorultaknak adja oda segélyként -
clio1616v #103379 kész :D mert már meg van csinálva ^^ -
Meg sem fordult a fejedben ugye, hogy készpénzt akart... :) -
clio1616v #103377 Tegnap a Müller előtt odajött hozzám egy középkorú férfi, hogy Jó napot kívánok Főnök; Ne haragudjak, hogy megszólít (mondom nem haragszok; miben tudok segíteni?) de már két éve nincs munkahelye és tudnék-e neki segíteni.
Mondom: Sajnos nem tudok segíteni én is alkalmazott vagyok, nem tudok munkát adni.
Lehet azt hitte szegény, hogy valamelyik bevásárlóközpont ügyvezetője vagyok :D - pedig rajtam se volt az Anzug -
clio1616v #103376 nem utazok halottak napján a sírjaikhoz, nem kell fizikailag ott lennem, hogy gondoljak rájuk, amíg élnek addig töltök velük minél több időd és szerzünk közös élményeket az életben
ha már meghalunk utána legyen mire visszaemlékezni, hiszen a fizikai létezés véges, az emlékek maradnak tovább is -
clio1616v #103375 amivel nem értek egyet nem is aszerint fogok élni, amilyen helyzetbe kerülök ahhoz fogok alkalmazkodni, szándékosságból biztos nem fogok börtönbe kerülni, ha meg véletlenül okozok bűnt, amiért börtönbe kerülök nem fogok kétségbe esni -
clio1616v #103374 nem világos
és nem így működik, ahogy leírod
elméleteket gyárthatsz, de nem csak fekete és fehér létezik
a törvény soha nem következetes, a döntéseid lehetnek csak azok, senki nem fogja megvizsgálni, hogy miért döntöttél úgy ahogy, soha nem a szándékot nézik, hanem a következményeket
Kata írása szerint ki kell hívni egy sorozatgyilkosnak is a mentőt -
Nekem még mindig az tetszik, amikor ipari gyémántot csinálnak valaki hamvaiból :)) -
Nem járok gyakran temetőbe. -
Az ismerősök egy része a Mátránál a másik pedig a Balaton-felvidéken, szóval nincsenek közel. Egyedül a nagyszülők vannak városon belül, és egy-két közeli rokon. -
nem fogok.
pont valamelyik héten kellett kivinnem autóval mamámékat a temetőbe mert felújították 1-2 családtag sírhelyét. hát amit levágtak... "jajj gereblyézd fel a tövét, mitszólnak majd mások stb" oké, megértem hogy ők ezt szokták meg... de én akkor eldöntöttem hogy engem hamvasszanak el a picsába, annyi minden van amit nemtudok csinálni pénz szűkében az életemben, majd pont a temetésemre basszák el egy fél autó árát pl? meg utána úgysem érdekel már senkit hogy hol vagy, akinek számítok annak pedig nemkell ez a "panír" hogy emlékezzen rám -
Somogyvár és Balatonfenyves. Mindenki döntse el, mennyire van messzi Fehérvártól :)
Persze, nem számít mert mindenképpen lemennénk. De ha az ország másik felében lenne, akkor elgondolkodtató kérdés lenne :D -
Nem szoktam temetőt látogatni.
Kicsi a család, aki számított annak hamvait kiszórtam a kertben. -
miki30246 #103367 Nem érdekel a temető, azokkal kell foglalkozni, akik még élnek.
Akik meghaltak egyiket sem szerettem igazán.
Na meg az ország másik felére kéne visszautaznom a szülőfalumba. -
Egy a közelben, a többi ~50 km-re... -
Az a kérdés, hogy mennyit kéne utaznom, vagy az, hogy mennyit fogok? -
Minden meglátogatandó sírhoz sokat kell utaznom.
1150km-t kb -
Fbn Lx #103363 a szeretteimhez nem kell utaznom, csak le kell nyúlnom mélyen a szívembe
-Paulo Coelho
;_______; -
Huszon x km. Közel. -
10km-en belül -
Nem látogatok temetőt.