127612
-
Fbn Lx #103519 ha szerezni akarsz magadnak valamit amit nem akarnak odaadni -
ManoNegra #103518 Például önvédelem. -
egy elfogadható indok esetleg?:) mi van olyan, amit csak fegyverekkel lehet rendbe tenni? -
pont ezért kérdeztem tőle :D -
ManoNegra #103515 Nem feltétlenül értelmetlen. -
akkor már tökmindegy neki nem? nem tudna duzzogni semmi miatt, így tárgytalan a kiengesztelés:D
egyébként még mindig tartom magam ahhoz, hogy mindennemű hadászat teljesen értelmetlen. -
ManoNegra #103513 A háború nem jó semmi esetre sem, és valóban nem boldogítja a mártírt az ha nem egyedül jut erre a sorsra. :-) A második VH-nak pedig volt előzménye rendesen, lehetetlen lett volna kimaradnunk sajnos, de ezt inkább én sem feszegetném... -
ha elesel egy háborúban téged akkor mivel lehetne kiengesztelni? :D -
Interstate 95 #103511 Természetesen totális nyugalom ott sincs azért is húztam macskakörmöt, ott is voltak háborúk és lesznek is, viszont párhuzamot vontam a nyugat és a kelet között, és elég méretes a különbség. -
Ha én elestem a harcban és halott vagyok, engem nem boldogít hogy a másik félnek is voltak veszteségei...ha nekik több, akkor sem. :) Nem irtott minket ki a 2 világháború, de összeomlasztotta az országot sok szempontból, máig nem sikerült "újra nagynak lenni" és a jelenlegi vezetéssel/tendenciákkal soha nem is leszünk azok...de nem politizálok, mert nem lesz ennek jó vége.
-
Azért nézz utána a keleti világ történelmének, hogy mennyi és milyen háború dúlt arrafelé az elmúlt párezer évben. -
Fbn Lx #103508 keletnek melyik része nyugodtabb természetű -
Interstate 95 #103507 Tehát azt mondod, hogy pár tíz/száz éven belül a nyugati típusú világ főszereplői megszűnnek létezni, és a keleti, "nyugodtabb" természetű országok veszik át a totális hatalmat ? Legyen így, bár én nem látok akkora realitást benne azon kívül, hogy a kelet esetleg túlnő a nyugaton.
De ha magából a kérdésből indulok ki, ez értelmetlen feltételezés, mert egy ember átlagosan 60-70 évet él. -
ManoNegra #103506 Két vesztes világháború után sem irtották ki a magyart, miből gondolod, hogy vesztes háború = mártírhalál? Egy háborúban a nyertes félnek is vannak mártírjai. -
Ez amolyan erősen "attól függ" kérdés, mert ha egyértelműen mi lennénk a vesztes fél előbb-utóbb, akkor köszönöm nem kérek a mártírhalálból...ha viszont határozottan van fény az alagút végén, akkor természetesen harc...de részemről nem feltétlen a frontvonalon. Mondjuk manapság már többnyire nem "klasszikus fegyverekkel" vívják a "háborúkat", hanem szájtépéssel és pénzzel...éljen a modern világ. :) -
ManoNegra #103504 "vannak olyanok is, akiknek inkább segítenék, hogy minél előbb övék legyen az ország"
Tényleg? És kik azok ha szabad kérdeznem? -
És ennek mi köze elbaszott ideológiákhoz? Semmi... Egyébként meg úgy általánosan annyira azért nem. A katonai repülés igen, de azon kívül a többiről annyira túl sokat nem tudok azokhoz képest, akik más témában merültek alá. -
HisF8 #103502 Szerintem nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy kik lennének a támadók... Vannak, akik ellen minden további nélkül harcolnék, de vannak olyanok is, akiknek inkább segítenék, hogy minél előbb övék legyen az ország. Persze az egész kérdés értelmetlen, mert nem fogja senki sem megtámadni ezt az országot, sőt pár tíz/száz éven belül az egész háborúskodás végleg el fog tűnni. -
clio1616v #103501 tudom, Balázs vonzódik a haditechnikához -
vagy csak ezt a gondolatmenetet vitte tovább:
-
clio1616v #103499 ami külső szemlélő számára rendezettnek tűnhet az elve gyanús, hogy csak a látszat -
Interstate 95 #103498 Az országért nem (a részleteket innen mellőzöm), a földért viszont igen. De mivel válogatni nem lehet, és még az is kétséges hogy kiknek kéne megvédjem a földet, inkább dezertálnék az oroszokhoz. -
Az autórablás gyilkoló gyerek rendezett körülmények között élt a hírek szerint és mégis... -
Ez a krono-szinklasztikus infundibulum, ahol egyszerre mindenkinek igaza van.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Képzeld el, hogy az apukád a legokosabb ember, aki valaha is élt a Földön, és mindent tud, és mindig igaza van, és ezt mindig be is tudja bizonyítani. Aztán képzeld el, hogy egymillió fényévnyire egy másik csudaszép világban él egy másik gyerek, akinek az apukája a legokosabb ember, aki valaha is élt abban a messzi, messzi csudaszép világban, és az az apuka is mindent tud, és ő is be tudja ezt mindig bizonyítani, szakasztott, mint a te apukád. Mind a két apuka nagyon okos, és mind a két apukának mindig igaza van.
Igen ám, csakhogy ha véletlenül találkoznának, szörnyű veszekedés támadna, mivelhogy némely dologban eltérne a véleményük. Erre persze te azt mondod, hogy a te apukádnak van igaza, és a másik gyerek apukája téved. Hanem a világegyetem roppant nagy hely. Irdatlanul sok ember elfér benne, akinek mind igaza van ebben-abban, csak épp egymással nem jutnak egyetértésre.
És hogy miért lehet mind a két apukának igaza, és miért keverednek mégis szörnyű veszekedésbe? Azért, mert iszonyúan sokféleképpen lehet az embereknek igazuk. Szerencsére a világegyetemben vannak olyan helyek, ahol végre mind a két apuka kapiskálhatja, hogy miről is beszél a másik. Ezek azok a helyek, ahol a különféle igazságok olyan takarosan egymásba illeszkednek, mint az apukád napelemes órájának az alkatrészei. És ezeket a helyeket úgy hívják, hogy krono-szinklasztikus infundibulum.
A Naprendszer telis-tele van ilyen krono-szinklasztikus infundibulumokkal. Egy jó nagy példány legszívesebben a Föld és a Mars között tartózkodik. Ezt onnan tudjuk, hogy egy földi ember meg a földi kutyája belerohant a kellős közepébe.
Most biztosan azt mondod: milyen jó lenne elutazni egy ilyen krono-szinklasztikus infundibulumra, és megnézni, milyen az, amikor egyszerre mindenkinek tökéletesen igaza van! Igen ám, csakhogy ez borzasztóan veszedelmes dolog. Az a szegény ember meg a kutyája ide-oda hánykódik nemcsak a térben, hanem az időben is.
Krono ugyanis annyit jelent, hogy idő. Szinklasztikus pedig annyit, hogy minden irányban ugyanarra hajlik, akárcsak a narancs héja. Az infundibulum meg az, amit már a régi rómaiak is, mint például Julius Caesar vagy Néró, tölcsérnek neveztek. Ha nem tudod, mi az a tölcsér, kérd meg anyukát, mutasson egyet. ..."
(Kurt Vonnegut, Jr.: A Titán szirénjei (Móra Ferenc könyvkiadó, 1988, fordította Borbás Mária) -
Süket is lett. -
Ez nem egy csőkarú fickó,van azért izom rajta. -
amúgy nekem az ilyen vitákról mindig ez a vicc jut eszembe:
Az olaszliszkai csodarabbit felkeresi Kohn. Elmondja, hogy vitája van Grünnel, s a rabbit kéri, hogy tegyen igazságot köztük. Elmeséli az esetet. A rabbi szó nélkül végighallgatja, s azt mondja: - Neked van igazad! Kohn boldogan távozik. Ám félóra múlva megjelenik Grün is. Elmondja, hogy vitája támadt Kohnnal, kéri, hogy a rabbi mondja meg, melyiküknek van igaza. Eloadja az esetet. A rabbi türelmesen meghallgatja, s a végén azt mondja: - Neked van igazad! Grün is elégedetten távozik. Ám a bóher, aki mindezeknek fültanúja volt, nem állj a meg szó nélkül: - Rabelében, te Kohnnak is igazat adtál, Grünnek is igazat adtál, pedig két vitatkozó közül csak az egyiknek lehet igaza! A rabbi végigsimogatja hosszú szakállát, s azt mondja: - Tudod mit? Neked is igazad van! -
modern férfi nem férfi, sry :S
-
igen, mint ahogy minden modern férfi. csőkarjaim pont ahhoz elegendőek hogy arcomat a tenyerembe temessem és sírjak a metroszexuálisan kivágott pizsamámban így éjfél előtt. -
Miért, te talán izomsorvadásban szenvedsz? -
Hatott rendesen a kozmopolita ideológia itthon úgy látom.Szerintem egész Európában nincs még egy nép amelyik ne fogna magáért fegyvert szükség esetén.Mondjuk az SG szavazó topikja szerencsére nem szignifikáns. -
izomszag van?:D -
Én tudok példát:Beethovennek mindkét szülője alkoholista csavargó volt. -
Pedig modern férfi rulz. -
Igen, mert az már egyszer biztos, hogy nem vagyok modern férfi. De nem is akarok az lenni, Isten őrizz! -
A szituációtól függene.Ha csak valami nyilvánvaló provokáció lenne akkor megpróbálnám kihúzni magam,de ha egyszerű agresszió lenne akkor harcolnék. -
Nem, elhúznék. -
akkor te is gondolkodj rajta:D -
clio1616v #103481 csak mert nekem se jut eszembe ellenpélda -
ha megtámadnának a közeljövőben, akkor úgyis a parlamentben lévőket támadnák, azokat én minek védjem? :D