127612
  • Molnibalage
    Ennek semmi köze az állampolgárgsághoz. A nacionalizmus egy XIX. századi találmány. Úgy áruld már el nekem, hogy miért kellene feltétlenül szeretni a hazámat, mikor lassan ott szopat meg, ahol tud? Az "hazaszeretet" nélküliség ugyanis szerintem az evolúció nyilvánvaló bizonyítéka. Aki képes rá, az nem széllel szemben pisál, hanem lelép onnan, ami neki nem jó. Ennyi.
  • Molnibalage
    A baj az, hogy sok agresszor nem így gondolja. Az agresszort meg a szép szavak nem állítják meg. A bűnözőket sem szép szavakkal, hanem erőszakszervezetekkel tartják kordában. Szóval bocs, de tipikus rózsaszín női álomvilágban élsz. Mindnekihez olyan nyelven kell beszélni, amit megért. És sajnos vannak olyanok, akik csak abból értenek, ha jól pofánverik őket...
  • Unreal1942
    Majd térjünk vissza erre a kérdésre akkor, ha érdemes lesz megvédeni.
    Jelenleg ugyanis azon kívül, hogy szülőhazám.. semmi esélyem sincs normálisan, becsületesen, nyugodtan megfelelő anyagi háttérrel létezni.
    Mit védenék rajta? Így is el kell húzni innen sajnos. Szép lassan az ország határokon az "üres telek eladó" tábla lesz kint.
  • Interstate 95
    Azt nem értem, hogy ezzel a gondolkodásmóddal hogy sikerült a #103545 -t összehozni ?
  • Interstate 95
  • Interstate 95
    Én ellenzem a globalizációt, mert több pusztítással járna mint haszonnal, ez érződik már a mai világban is. De tegyük fel hogy a globalizáció elérné az utolsó fokát, létrejönne egy világkormány ami összefogja az emberiséget mint egy nagy, egész bolygóra kiterjedő birodalom. Te eltudod képzelni hogy több milliárd ember nem kezdene el bizonyos időn belül különböző halmazt alkotni, a halmazok közt nem kezdenének ellentétek kibontakozni, majd végül ez a birodalom nem esne szét a belső viszályok által ? De ne gondolkozz túl sokat, mert a globalizáció sose fogja elérni a végkifejletet, hála annak hogy a kultúrák, és a nemzeti tudat még elég erős szinte a világ összes nemzeténél. Kérdezz csak meg egy teljes értékű amerikait ott a nagy kapitalizmusban ha a épp az USA -ban jársz, feláldozná-e magát a zászlóért a fronton ha szükség van rá. Szerintem meg fogsz lepődni a válaszon. Valamiért az az érzésem van hogy mindenhol máshol nagyobb a haza becsülete mint itthon.

A többi hozzászólásodra érdemben nem nagyon akarok válaszolni, de ez a mondat "beszéljen mindenki angolul" azért viszi a pálmát. Tehát mindenki hagyjon fel az anyanyelvével, és beszéljen egy 0 -ra leegyszerűsített nyelvet, mert az hű de jó lesz nekünk nem ?
  • Interstate 95
    Két külön dolgot akarsz összemosni, arra írtam azt amit. Amit te feszegetni próbálsz az jelen esetben nem tartozik ide, így nem akarok kitérni rá.
  • Interstate 95
    Erre csak annyi a válaszom, ha majd a gyerekednek átvágják a torkát mert épp rosszkor volt rossz helyen, gondold majd át ezt a hszed mégegyszer.
  • Motoroj
    a probléma a magyar nemzeti oldal imidzsével van

Ez itt általános probléma, szerintem nem sok dolgot tudnál megemlíteni, aminek jó lenne az imázsa. Elég sokszor az egyébként jó dolgokról sem jó a kialakult kép, a belső megítélés. Részben gyenge a „reklám”, részben meg tájékozatlanság vagy félretájékozottság.
  • Fbn Lx
    a probléma a magyar nemzeti oldal imidzsével van, az sem lepne meg, ha a fél évszázada aktív vezetői kör tudatosan tenné röhej tárgyává a nemzettudatot azáltal, hogy szar embereket bíznak meg a jobboldal képviseletével
    hazájához hűséges embernek lenni "nem menő", mert a nemzeti jelképeket aluliskolázott, agresszív és buta emberek lebegtetik, a magyar nemzettudatról az embernek a szélsőségesség és rasszizmus jut eszébe, az árpádsávos zászlóról pedig 8 általánost végzett romboló szkinhedek.
    Etiópiában a raszták vörös-sárga-zöld sapkájában és júdea oroszlánját ábrázoló ruhában mászkálni laza, mert a békét, egységet, szeretetet jelképezik, az oroszlán az értékeik bátor védelmezőjét
    most ha elképzelem, hogy ezzel szemben mit jelent az, ha árpádsávos pólóban mászkál valaki turulmadárral a közepén, a dolog szomorú.
    meg lehetne menteni ezt a nemzetet, de nem azzal a hozzáállással, hogy oda megyek ahol többet ígérnek, ami nem szolgálja ki a személyes érdekeimet kellőképp, arra meg szarok nagy ívben és pillanatok alatt elárulom azt egy dollárral többért.
    jelenthetnének a nemzeti jelképek itthon összefogást, hűséget, bátorságot, kitartó küzdelmet, áldozatkészséget, empátiát és művelt szellemet.
    a kulcs annyi, hogy nem azzal kell vitetned a lobogódat akit a legaljasabbnak tartasz, hanem azzal, akinek jól áll a kezében.
    ide egy makacs küzdőszellem kell, egy rakás művelt és elszánt fiatal, aki azt mondja, bassza meg a vezetés és a globalizáció, árpádsávos zászlót fogok lengetni ami a békét, a toleranciát és a reményt fogja hirdetni, kitartok amellett, amit képviselek, és művelem magam, hogy szellemi értéket adjak a közösségnek ahová tartozom.
    egy csapásra fasza lenne a helyzet, mert az a rengeteg ember, akinek csak az számít, hogy kitől mit kap, miből mennyi hasznot húzhat, csodával határos módon hirtelen bőszen hangoztatná, hogy ő magyar, ő ehhez a remek nemzethez tartozik.
  • Fbn Lx
    engem elszomorít ez a globalista agymenés, ahol a magyar egyetemisták egyre nagyobb hányada nagyon felvilágosult eu-konform ember szeretne lenni ezért ő elsődlegesen már az eu állampolgárának érzi magát
    ezekre csak egy bágyadt mosollyal meg egy fészpalmmal tudok reagálni
    az a baj, hogy amíg a francia elsősorban franciának, az angol elsősorban angolnak fogja érezni magát, a magyar meg ezzel szemben elsősorban eu-állampolgárnak, addig a fasz rosszabbik végén állunk.
  • Fbn Lx
    ha olyan identitástudatú közösség részévé szeretnél válni, mint amilyen az usa vagy japán, akkor ezt a lépést elsőként magadban kell megtenned, nem pedig elvárnod, hogy kihasználhasd a magasabb szintű identitástudattal rendelkező emberek által alkotott közösség számodra nyújtott előnyeit, mondhatnám úgy is, hogy ezzel a hozzáállással "megérdemled", hogy Magyarországhoz tartozz
  • Fbn Lx
    és akkor te milyen szerepet töltesz be ebben a "fejletlenebb" civilizációban vagy nemzetben, ha még csak annak részeként sem harcolsz?
    nem, hogy a fejlettekhez nem tartozol, de még a kevésbé fejlettekhez sem.
    én nem tudom, de bennem van annyi büszkeség, hogy ne nézzem jó szájízzel, ha a magukat erősebbnek gondolók el akarnak nyomni. ennek a magatartásnak a hiánya a tipikus megadó, vesztes mentalitás, az már azelőtt elveszti a csatát, hogy belépett volna.
    reménytelennek tűnő csatákat is meg lehet nyerni, de elszántság és áldozat nélkül már küzdelem nélkül elveszett
    itt jön képbe az identitástudat, ahol ez erős, ott a közösség tagjai elkötelezetten fognak küzdeni és jóval többet teljesítenek, a közösség sikerének egyik meghatározó része az identitástudat
  • Fbn Lx
    nem értheted, hogy a férfiak miért háborúznak, nő vagy.
    a nők vérontás nélkül, manipulációval és áskálódással vívják meg a háborúikat, amik a "lélek" és az ember lénye ellen irányulnak. a férfiak pedig vérrel.
  • Fbn Lx
    igen, így van rendjén
    nem a törvények szerint, és nem az etikai érzékem szerint, hanem az emberi természet szerint
    szeretem reálisan megközelíteni az ilyesmit, nem idealistaként, hogy egy ideális világban minek hogyan kellene történnie, mert az nem vág egybe a valós folyamatokkal, olyankor úgy érzem, hogy sárkányokról és varázslókról is beszélhetnénk
  • commissioner
    A dédapád vette fel az Arany vezetéknevet?
  • Motoroj
    „Sőt kifejezetten támogatom a globalizációt is, ez az egyedüli mód az elmaradott kultúrák felzárkóztatására.”

Elmaradott kultúra? Miben elmaradott?

A globalizációval gazdaságilag talán fel lehet zárkóztatni, bár én még ebben is kételkedem, mert azon kívül, hogy az erősebb (korcs) kutya elve érvényesül, más nem történik. A kultúra legfeljebb elsorvadni tud benne.
  • ManoNegra
    Lehetnénk ennél is eminensebbek? Aki nálunk eminensebb szeretne lenni, az hazudik. Mindegy is, én egyáltalán nem támogatom a globalizációt, és bár lehet hogy meg fog valósulni, de a nemzetállamok teljes felszámolását nem lehet háború nélkül megvalósítani, egy utolsó nagy háború nélkül. Persze ne legyen igazam.
  • HisF8
    Nehéz dolog egy ennyire életidegen dologról beszélgetni, mert nem lesz itt semmiféle német megszállás:) Én azt írtam, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén könnyen meglehet, hogy támogatnám, és a végeredménynek is örülnék, mert könnyen lehet, hogy ezáltal a magyarok közelebb kerülnének egy számomra jobban tetsző életvitelhez, stb. (persze erre pont a legrosszabb módszer egy háború) Az egésszel nem akartam más kifejezni, mint azt, hogy Magyarország tagja egy kultúrkörnek, de lehetne ennek lelkesebb, "eminensebb" tagja is. Sőt vannak irányzatok (egymástól nagyon eltérőek is), akik kikívánkoznak ebből a kultúrkörből, ezeket nagyon erősen ellenzem.
  • HisF8
    Ezt most nem is értem, hogyan hoztad össze. Hol írtam, hogy bármiféle háborúra vágynék. Pont azt írtam, hogy teljességgel elképzelhetetlennek tartok bármiféle háborút a fejlett világon belül (aminek, ha tetszik, ha nem mi is tagjai vagyunk).

Odaköltözés: éltem rövidebb ideig Ny-Európában, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy nem egy helyen élem le az életemet, hanem akár 3-4-5 különböző országban is. Mint már írtam, semmiféle nemzettudat nincs bennem, én a fejlett világ egy polgára vagyok, azokhoz az értékekhez vagyok lojális, és azokat is vagyok hajlandó védelmezni. Sőt kifejezetten támogatom a globalizációt is, ez az egyedüli mód az elmaradott kultúrák felzárkóztatására. Nekem egy tradicionális tibeti szerzetes olyan, mint egy állatkerti zsiráf. De könyörgöm, azért ezek mégis emberek, ne akarjuk őket állatkerti mintapéldányokként fenntartani, ne várjuk el, hogy a gyerekeik is ugyanolyan szinten tengessék el az életüket, csak azért, hogy mutogatni lehessen, hogy "milyen sokféle is az ember"...

Egy civilizáció fejlettségét nagyon könnyű lemérni: mit ért meg a világból, és mennyire képes azt befolyásolni. Magyarul milyen szintű természettudományos ismeretei, és technikája van.
  • ManoNegra
    Bennem is van német vér, de ez nem azt jelenti, hogy egy német megszállást fegyverrel támogatnék. A gyarmati státuszt úgy értem, ahogy ezt a szót használják. Jobban nem fogok belemenni, mert nem szeretném ha kitiltanának politika miatt.
  • HisF8
    Gyakorlatilag egy szín német ember vagyok, akinek a dédszülői generációja (valami pillanatnyi elmezavartól vezérelve) Kölnből Magyarországra költözött. Nem tartom magamat kevésbé németnek, mint magyarnak, annak ellenére, hogy nem beszélek németül, sőt nem is tervezem megtanulni a nyelvet - ilyen szempontból is a teljes globalizáció pártján állok, beszéljen mindenki angolul. (Amúgy az a vicc, hogy a magyarokra ez mind jellemző, csak a többség szláv felmenőkkel, vagy szláv-német felmenőkkel bír.)

A másik pedig, hogy abszolút nem érdekelnek az országok, nemzetek. Van egy fejlett, első világ, Magyarország ennek (egy periférián lévő) tagja. Amit Te úgy értesz, mint gyarmat, az nem más, mint a perifériás állapot, amit a legegyszerűbb úgy megoldani, hogy elkezdünk a centrum felé húzni.
  • ManoNegra
    Mondjuk nem csak az számít hazaárulásnak, de ezt nálunk kissé lazán kezelik.
  • QuippeR
    az első bekezdésre: ha erre vágysz, miért nem költözöl oda? kicsit túlzás olyasmit kívánni vagy akár csak elfogadni, ami sok ember halálával jár (a háború már csak ilyen), ha az esemény egyetlen előnye kézenfekvően egyszerűen elérhető enélkül is.

a második bekezdésre: milyen szempontból fejlettebb? ha van egy civilizáció, amelyik haditechnikailag ütősebb, akkor a motívációik már nem is érdekesek, a hódítás joga alanyi jogon jár?
  • ManoNegra
    Az lehet hogy jó lenne ha a politikai irányítást átvennék, (bár már most is idegenek irányítanak, és egy gyarmatnak az nem jó) de azt fegyverrel is elősegíteni, az hazaárulás.
  • Motoroj
    Az iszlám (Közép-Európát leszámítva) nem csak külső fenyegetettség.
  • HisF8
    A nálunk különb országok, szövetségek (Németország, EU, USA, Japán...). Nagyon örülnék annak, ha ezen országok bármelyike átvenné az irányítást, sőt, ha ennél mélyebben is hatna ránk, és olyanná tenné az itteni mentalitást, stb. mint most az ottani.

De mondjuk, ha egy bajba került idegen civilizáció kérne letelepedési lehetőséget, amit az országunk elutasítana, és ezután megtámadnának mindet a földönkívüliek, akkor biztosan őket támogatnám. Sőt egy szimpla földönkívüli támadás esetén sem hiszem, hogy az emberek mellé állnék (ha lenne választásom). Az én szememben egy fejlettebb civilizációnak "joga van" elvennie azt, amire szüksége van. Ha egy bolygó nélkül maradt idegen civilizációnak pont a Föld kell, mert itt tud tovább élni, akkor pusztuljon a fejletlenebb emberiség. (Bár szerintem ez is idétlen forgatókönyv, egy fejlett civilizációnak semmi nem kell a Földről, még maga az élettér sem, van elég másik hely, illetve megfelelően fejlett technológiával biztosan ezernyi jobb megoldás van, mint az ilyesfajta bolygófoglalás...)
  • HisF8
    Semmi ilyesmire nem gondoltam, egyszerűen arról van szó, hogy a gazdasági érdekek minden fél számára -/- játékká teszik a háborúkat (például egy Kína vs. USA is pont ezért elképzelhetetlen már ma is). Az egyedüli reális fenyegetés a muszlim "kultúra". A velük szembeni tolerancia már most is a végét járja. Egy ellenük folytatott kiterjedtebb háborút nem tartok elképzelhetetlennek, bár valószínűtlen.

A világ elmaradottabb részein a helyi konfliktusok még meg fognak maradni egy darabig. De a globalizációnak hála aránylag rövid időn belül eltűnnek ezek a kultúrák is.
  • tigeroo
    és miben másabb a nyílt erőszak mint a hatalommal való visszaélés és zsarnokoskodás?
  • ManoNegra
    Nem indítottál lavinát, csak beszélgetünk. Az emberi mentalitás olyan amilyen, de ezt sem lehet így kijelenteni, hogy minden ember, vagy nép így gondolkodik. Minket a második világháborúba a területi revíziónak a reménye vitt bele, amivel tulajdonképpen egyet lehet érteni, de (pl Nemeskürty leírja), hogy a Második Magyar Hadsereg katonái nem nagyon tudták elfogadni azt a magyarázatot, hogy a Donnál kell harcolniuk a magyar területekért, amíg itthon ezt zokszó nélkül tették volna... Ebben pedig semmi mohóság és türelmetlenség nincs.
  • videobaby
    tényleg nem egy másik világra értettem, pusztán az emberi hozzáállásra gondoltam. sajnos, a mentalitás az önzés felé ment el már amióta "lemásztunk a fáról", ettől pedig türelmetlenek a népek null toleranciával fűszerezve. várni nem szokás, inkább mennek neki mindennek/mindenkinek, mint vak borjú az anyjának.
    nem akartam semmi lavinát elindítani, bocsi:)
  • Interstate 95
    Annak amit leírtam, mi köze van az emberiségen belüli egyenlőtlenségekhez ? Az egy teljesen más témakör.
    Ráadásul a háborúk nem a kapitalizmusban jelentek meg először, számos rendszernek a részei voltak. Így levegőben lóg a hozzászólásod.
  • tigeroo
    e te tan onellato vagy es fuggetlen elnyomottaktol/elnyomoktol? Az a teny hogy van tiszta ivovized, minden nap hus az asztalon, interneted a z emberiseg leggazdagabb 10%ban bennevagy. Es azert is elunk jol mert nincs egyenloseg , a merleg pozitiv oldalan allunk (hogy ez jo-rossz igy mindenki eldonti maga)
    szal a nagy kapitalista klubnak miis tagjai vagyunk , csak nem a vip amcsi reszen
  • ManoNegra
    Szerintem Ő sem úgy értette, hogy egy másik világban, (majd kijavít ha nem jól gondolom) már csak ez alapján sem: #103471
  • Interstate 95
    De te máshogy akartad értelmezni, és rávonatkoztattad az emberiségre. Ő ettől elfüggetlenítve írta azt amit, és teljesen jól írta.
  • Interstate 95
    Például mit ? Olajat ? Akkor gondolom te az a fajta ember vagy, aki totálisan egyet ért az USA féle politikával. De ne menjünk bele a politikába. Ha egy cigánynak nem akarod oda adni az értékeidet, az jól megszurkálhat bárkit, mert így van rendjén nem ?

#103522 : Cool story bro !
  • ManoNegra
    Ha így akarom érteni, akkor igaza van, csak ez nem az a bolygó.
  • Fbn Lx
    egy olyan világban ahol a Napból szerzed az energiát szarni is értelmetlen
  • Interstate 95
    Ő azt írta hogy "mindennemű hadászat teljesen értelmetlen", ergo egy olyan világban ahol nem támadnak meg feleslegesen, ott védekezni se kell.
  • Motoroj
    Az EU országai számomra olyan békésnek tűnnek, hogy fegyver sem kell ide.
    Vannak országok, amik kevésbé szégyellősek, övék a jövő.