127612
  • Motoroj
    Építészmérnök, az szép. Az építészet a művészetek csúcsa szerintem.
  • Zoli007
    LOL, első mondat tiszta diplomamunka feeling :D
  • Motoroj
    Nem a rovásírás tehet róla, hogy nem tudod elolvasni.
  • Lacee86
    Á, ezt most hagyjuk, nehéz lenne elmagyarázni. A lényeg, h eleve egy pöcs konzulenst kaptam, aki le se szart, amit összehoztam, csak saját magamnak köszönhetem, gyakorlatilag nem segített senki. Plusz a témával is melléfogtam, a saját lakóhelyemre terveztem egy létező problémára megoldást, de ez nem tetszett a fejeknek...
  • David2
    mert mi volt a kritika?
  • ManoNegra
    Ób+ te világpógár...
  • clio1616v
    ez azért van így, mert az emberek másokon keresztül értékelik magukat

ez téves hozzáállás, ki tudhatna többet rólad, mint te?
    pont ezért van az amit írtál, hogy az embereknek nem maguknak akarnak jót, hanem másoknak nem akarják, hogy jó legyen, teszik ezt azért, mert magukért tenni kevesebb erőfeszítés, így nem azt akarják, hogy nekik jobban menjen, hanem hogy másoknak menjen ugyanolyan rosszul mint nekik vagy még rosszabbul - magyar wirtschaft; és van aki még büszke is rá és rovásírással írja ki a helységnevet :D
  • Pluskast
    "Néhányan pedig pont azért válnak ilyen megkeseredetté, mert őket is csapkodja az élet."

Igaz bár szerintem aki azért bánt mást mert az illetőt is bántották az eleve rosszindulatú. Én soha nem értettem ezt a dögöljön meg a szomszéd tehene hozzáállást. Sajna itt a munkahelyemen -ezt is - elég komolyan tapasztalom...
  • Kata
    Többször is. Az emberek sokszor már csak előítéletességből, irigységből is bántják a másikat, de elég az is ha szimplán fafejű és nem képes belátni ha téved. Továbbá bizonyos helyeken, szituációkban megfigyelhető, hogy ha egy valaki igazságtalan veled, akkor a birkaszellem hatására olyan is elkezd úgy viselkedni, aki nem is ismer, vagy nem is beszéltetek soha egy szót sem. Szó mi szó, az igazságtalan tetteket a rosszindulat vagy önzés vezérli, és sajnos egyre több rosszindulatú embert látni. Néhányan pedig pont azért válnak ilyen megkeseredetté, mert őket is csapkodja az élet.
  • Pluskast
    Egyszer - kétszer igen. De ezek jó tanulópénzek arra, hogy az ember egy életre megjegyezze, hogy az élet nem egy rózsaszín habos -babos álom és hogy csak a mesében meg a filmekben van, hogy a jók meg az igazságosan cselekvők és a rosszak elnyerik méltó jutalmukat/büntetésüket.
  • predator1982
    nehogy azt hidd....
  • Narxis
    A rendes nők foglaltak.
  • predator1982
    csak úgy általánosságban írom le a véleményemet...én nem tudom a férfiak többsége, milyen nőkkel van körülvéve, de kicsit érdemes lenne elgondolkodni...ha egy pasi olyan nőkkel találkozik akik megcsalják lehúzzák stb. akkor lehet hogy a pasi keresgél rossz helyen nem? azért elég sok nőneműt ismerek, akik megértek már pár párkapcsolatot, könyörgöm a pasik se szentek...többször hallom, hogy megcsalták a csajt stb. uraim, ne általánosítsunk már....vannak rendes nők is, nem is kevesen

jah és zárójelben megjegyzem, valóban az adok kapok elvet kellene követni, mint itt valaki írta is...ha nincs reggeli szopás meg reggeli, lehet hogy annak oka van....és nem feltétlenül az hogy valaki horogra akadt-e vagy sem-.-
  • SötétBarom
    Igen, elég gyakran megtörtént velem, hogy igazságtalanság áldozata lettem.

Viszont én voltam a haszonélvező..
  • videobaby
    idióta...nem olyasmiről van szó
  • Fbn Lx
    elkaptad a trippert?
  • videobaby
    történt, persze. hülye voltam, elsőre szeretek bízni az emberekben. nem kellene , meg is fizettem 1-2x a tandíjat emiatt. azóta óvatosabb lettem.
  • tigeroo
    ja nem ide akartam amúgy sem. XD
  • bardocz
    Mit és? Húzza magát karóba, amiért kioktat, hogy nem most tartja. A büdös hipszterje.
  • Zoli007
    Megköszönte? Igen. Akkor?
  • miki30246
    pofátlanok, ennyi.
  • tigeroo
    én meg azt nem értem, hogyha írják valakinek hogy "boldog névnapot", akkor visszaírják hogy "kösz de am nem most tartom" és...? hogy jön ez ide hogy mikor ünnepled? az a lényeg hogy most névnapod van
  • zsoltioregon
    DE-MK voltak érdekes szituációk.
    a pénzéhes, csinovnyivtenyészettel megáldott, csodálatosan félrevezetően geci felsőoktatás felvonultatta minden fegyverét, hogy nem legyen diplomám
    Vesztettek :DDDDD

Most A NAV/adó falkájával van egy kis miliőm, de az a felsőoktatás szégyenteljes húzásaihoz képest ló####.
  • Fbn Lx
    az első is csak a te igazságérzeted szerint, nem pedig egy objektív, mindenki által kötelezően elismerhető nagy igazság szerint. az igazság nem olyan, mint egy test tömege vagy fényelnyelése, az igazság szubjektív, az igazságszolgáltatás pedig ennek megfelelően önkényesen működő rendszer, az lesz igazságos, amit annak deklarál az, akinek hatalma van hozzá
    a kevesebb büntetést kapott ember felesége szerint ez nagyon is igazságos, mert pistinek, a férjének nem is voltak olyan rosszak a szándékai, csak egy pillanatra elvesztette a fejét de amúgy nem rossz ember ő.
  • Lacee86
    Az, h ugyanazért a bűncselekményért az egyik ember 2x annyit kap, mint a másik, az eléggé valós igazságtalanság. Az, h én x év szorgalmas munka után sem kapok fizetésemelést, az lehet vélt is, mert lehet, h nincs alapja, vagy más az oka, h nem kaptam.
  • Fbn Lx
    ha van olyan, hogy vélt igazságtalanság, akkor nincs olyan, hogy valós. ha van olyan, hogy valós igazságtalanság, akkor nincs olyan, hogy vélt.
  • clio1616v
    meg még fogok is :)
  • broman191
    Történt már persze, igaz nem gyakran, szerintem nincs olyan akivel nem... :)
  • Adaaam
    Amennyi idiótaságot szoktál írni mindenhova, kész csoda egy ilyen hsz-t olvasni tőled, talán ez az első normális amit írtál :D
  • kamionosjoe
    Folyamatosan történnek velem igazságtalanságok, de muszáj túl tenni magam rajta, ilyen az élet.
  • Zoli007
    Egyszer-kétszer, mint mindenkivel. Inkább rohadtul peches vagyok
  • extramagascsaj
    +1
  • clio1616v
    az sem lenne az, mindenből a legjobbat hozd ki, és ha nem teszed meg minden tőled telhetőt, akkor azzal vagy magaddal szemben igazságtalan

nem másokhoz kell viszonyítanod magadat és nem mások visszajelzésére hagyatkozva döntsd el, hogy jó vagy-e

te neked saját magaddal kell tisztában lenni, ki vagy és mit tudsz megtenni azért, hogy te saját magaddal szemben ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy baszdmeg de hülye voltam hogy ezt és azt nem tettem meg vagy nem hamarabb

te egy csomó sejt - a tested - vezetője vagy, te vagy azért a felelős, hogy ez a rendszer, amit "én"-nek nevezel a körülményekhez képest a legjobban éljen és boldog legyen
  • hundredeyes
    És miért történt ez az igazságtalanság? Nem tetszett a tanárodnak a világnézeted?
  • tigeroo
    minden csak egy lecke, próba amit elém basz az élet, és ezáltal minden csak egy "state of mind", hogy hogyan is élem meg.

erre akkor jöttem rá igazán amikor:

otthagytam 2. éves mérnök szakomat mert 30 órás rajzomra kaptam 0 pontot, meg geodézia zh-n mellettem ülővel kipuskáztuk a dogát, full ugyanazt írtuk le, aztán neki 3-as lett, nekem 12%... akkor gyomorideg közepette eldöntöttem hogy itthagyom a gecibe... átmentem másik szakra, bár büfészak, de ugyanannyi tanulással ösztöndíjas vagyok és még van időm részmunkaidős gyakornoki állást is betölteni, mire végzek lesz elég szakmai gyakorlatom és ugyanolyan eséllyel találhatok állást mint az előző szakommal.

szóval utólag még köszönöm is az előző kar tanárainak a jóindulat teljes hiányát és hogy szarba se néztek, jót tettek velem utólag.

szóval nem élem meg igazságtalanságnak a dolgokat, erről szól az élet. van internetem, minden nap főtt kaja, tiszta ivóvizem, egészséges vagyok, vallom a kai zen filozófiát és törekedni fogok hogy mindig jobb legyek.
    bár, ha afrikai éhező gyermeknek születnék, akit elrabolnak és gyémántbányában gyerekmunkára kényszerítenének, na szerintem az igazságtalanság lenne.
  • miki30246
    Szegény Terensz is igazságtalanság áldozata lett.
    Azrt mert cigány, és nincs pénze auótra

Ráadásul pont itt az sg-n.
  • clio1616v
    az igazság az, amiben a döntő többség egyetért
    az igazságtalanság az, amiben veled nem ért egyet a döntő többség
  • Lacee86
    Ha valaki valamiért a kis ujját sem mozdítja, és az ölébe hullik, míg a másik ember ugyanazért nagyon is sokat tesz, és mégsem éri el, még a közelébe sem ér, akkor az már sztem több mint elégedetlenség. Ez most sarkított példa volt, de így érthető mire gondolok.
  • clio1616v
    Kedves László!

Az igazságtalanság nem azonos az elégedetlenséggel.
  • Lacee86
    Azt hiszem az egész világ egy nagy igazságtalanság, legtöbbször azok kapják a javakat, akik nem érdemlik meg, és azok nem, akik pedig nagyon is megérdemelnék. (Nemcsak pénzről beszélek, hanem minden egyébről, sikerekről, bármiről.)
    Na, de hogy ne csak nagy mondatokban beszéljek, természetesen engem is ért már millió kisebb-nagyobb vélt vagy valós igazságtalanság. A legnagyobb talán a diplomamunkámra kapott érdemjegyem volt... És az is egyfajta igazságtalanság, vagy inkább hiányérzet, amiket eddig még nem kaptam meg az élettől, pedig úgy érzem, megérdemelném, vagy legalább is többet érdemelnék. De hát mint tudjuk ez nem így működik, vagy pedig én érzem rosszul...