127612
  • Molnibalage
    Leszarom.
  • Calver
    Evil Angel.
  • morcosqtya
    Illetve kedvenc alakításaim / karaktereim..
  • morcosqtya
    Kedvenc filmstúdió??
    Biztos a sajátom lenne, ha lenne..
    Ilyesmiben nincs kedvencem. Kedvenc filmjeim (és színészeim) vannak, hidegen hagy, hogy melyik stúdióhoz tartozik...
  • Stig95
  • Blum
    Egyéb.

• videobaby
    Walt Disney Pictures, mert jó kis családi filmeket szoktak csinálni.
  • broman191
    Metro-Goldwyn-Mayer - Sokat néztem már kiskoromtól a Csillagkaput, beleégették a retinámba a logójukat, így akármennyire próbálok ellenállni, nem tudok mást jelölni.

• tigeroo
    The Asylum
  • ressy14
    szinte mindgyiket be tudnám jelölni, mert mindegyik csinált már nagyon jó filmeket
  • NEOreg3
    fogalmam sincs, 99%-ban nem tudom, hogy melyik filmstúdió rendezte az adott filmet és nem is érdekel
  • Szavazó roBOT
    Teljes józan ítélőképesség vesztés, vagy gonoszság? ==>> Melyik a kedvenc amerikai (hollywoodi) filmstúdiód?
  • Fbn Lx
    te hogyan értelmezed a mátrixot? mesélj róla
  • NEOreg3
  • Lacee86
    Ez teljesen így van.
  • Sir Quno Jedi
    Arról nem beszélve, hogy ha az emberek nem tudnák levezetni a feszültséget (van aki meccsre jár, van aki lan-partyra), akkor még sokkal agresszívebbek és frusztráltabbak lennének.
  • Lacee86
    Ennyi erővel semmiféle háborús vagy erőszakos filmet nem lehetne készíteni, semmilyen bűnügyi műsort nem lehetne adni stb. Teljesen hülyeség a játékkészítők nyakába varrni bármit is. Gyereknél a SZÜLŐ feladata, h kontrollálja, h a gyereke mennyit és mivel játszik. Felnőttként már nyilván nem lehet behatárolni senkit, de akiben ilyen hajlam lappang, az megteszi anélkül, h bármiféle játékkal játszana.
  • tigeroo
  • Interstate 95
    És a másik több millió miért nem gyilkol ? A logódnak csak divatból témája a Mátrix vagy a történetet is értelmezted már valaha ?
  • immovable
    Pszichésen erősen labilis ember, de nem lehet pusztán az elmebetegségre fogni. Egy pusztán elmebeteg ilyet nem tesz.

Talán ez, de mindegy is, golyót az ilyeneknek aztán kész.
  • Metalmilitiakid
    maradjunk annyiban, hogy az a józan nem kellene bele.
  • clio1616v
    én másképp tettem volna fel a kérdést:

Mitől válnak hétköznapi emberek ámokfutóvá? - Elveszítik a józan ítélőképességüket vagy szimplán gonoszok?
  • Lacee86
    Nem tehetek róla, h a 4D-s elméd képtelen ilyen póri dolgokat felfogni.
  • ManoNegra
    Mandzsúriai jelölt volt a szerencsétlen.
  • clio1616v
    nem értem a kérdést, mi az hogy a teljes józan ítélőképesség vesztés? gonoszság?

ez olyan kérdés, mint :D

"A gyönyörű piros alma butaság, vagy étvágytalanság?"

tegyétek fel majd legközelebb kösz
  • clio1616v
    rengeteg munka van, én például befejezni nem csak abbahagyni tudom a teendőimet
  • ManoNegra
    Köszi!
  • Yoda001
    ... nagy valószínűséggel az említett emberek szimplán csak utálják a barmokat, családjukat esetlegesen, vagy csak 1-1 embert kifejezetten, és így vezetik le a dühüket... de olyan is van, hogy egy semmilyen kis indokért öldökölnek élőben... :(
  • QuippeR
    Jane Goodall ír róla asszem, de meg nem mondom melyik könyvében. a BBC-nek van valami felvétele is, ha jól emlékszem Attenborough narrálja.
  • NEOreg3
    megmondtam

rács mögé az összes játékost és játékfejlesztőt!
  • Fbn Lx
    viszont nem meglepő, hogy általánosan magasabb intelligenciával rendelkeznek mind a pszichopaták, mind az autisták. Az empátia hiányához csak az ő esetükben párosulhat kellő logika ahhoz, hogy a szociális működés íratlan szabályait megkérdőjelezzék és kritikusan szemléljék.
    ezen a ponton különülnek el az alacsony intelligenciájú tróger gyilkosoktól, akik viszont ösztönös kegyetlenségből és önzésből ölnek.
  • Fbn Lx
    többször nincs olyan lehetőség amire szavazhatnék, mint ahányszor van

az ilyen ember azért gyilkol, mert valamilyen okból - valószínűleg saját agyi kémiájának eltérése és különböző szocializációs hatások következtében, amik nem nyomják ezt el, vagy nem kényszerítik megfelelő módon alkalmazkodásra - az ő értékítélete szerint ez nem helytelen, ellenben élvezetet okoz. a zodiákus gyilkos eddig a legérdekesebb, ha valaki nem ismeri.
    szerintem ugyanaz a helyzet, mint az autistáknál. a "szociális normák" elsajátítására csak az utánzás szintjén képesek, de nem lehet azt mondani, hogy azok szükségét ténylegesen értenék. Azt sem lehet mondani, hogy ez, a felfogásban lévő különbség valójában hiányosság. Csupán a többségnek van igaza elv alapján tekinthetjük úgy, mint rossz és deviáns vonást. Valójában az empátiakészség lehet az, ami rendkívül fejletlen bennük.
  • ManoNegra
    Erről van valami forrás vagy könyv?
  • Dzsini
    A "sima" megöléshez képest a kínzás (sérülések okozása és hajtóvadászat), a kicsik felzabálása (nem éheznek egyébként, és nem túl sok kaja egy ilyen apróság) mögött milyen ok lehet? Túlélőket nem hagynak, tehát nem példát statuálnak. A saját csoporton belül ilyesmi nem történik, tehát tanító célzat sem valószínű, hogy van. Az első logikus feltételezés az, hogy élvezetet okoz számukra. Az pedig az embereknél is "ok".
  • Lacee86
    Csakhogy ott megvan az oka a kegyetlenségnek.
  • Sir Quno Jedi
    no igen a főemlősök nem vetnek ránk túl jó fényt, avagy mi rájuk nem... :D

Mondjuk ha belegondolsz, a szurikáták is ezt csinálják, pedig azok nem észlények amúgy. Ez a logikus ugyanis. A saját vérvonaluknak kell tovább élni, ergó MINDENKIT megölnek az utolsó szálig, aki nem abba tartozik. Nincsenek erkölcsi, meg morális fentartásaik, mint nekünk.

• QuippeR
    "TALÁN bennünk is vannak efféle hajlamok, de az évmilliók során az ösztöneink helyett a tudatunk került előtérbe."

nincsenek. a csimpánzok "törzsi háborúit" figyelték meg tudósok, és megdöbbentek a kegyetlenség mértékén. mindenkit megölnek a másik törzsből, akit csak be tudnak keríteni, a kicsiket pedig felfalják. és ezek az állatok szerintem elég közeli rokonok ahhoz, hogy az ő viselkedésükből a korai emberekére következtessünk.
  • HisF8
    Szerintem semmi különös nincs abban, hogy időnként vannak tömegmészárlások. Az elkövetőket nem tartom se gonosz, se beteg embereknek, egyszerűen csak így alakultak a dolgaik... ami nem is olyan meglepő, mivel eléggé eltávolodtunk a biológiailag komfortos életmódunktól. Ami sokkal inkább undorít, az a szervezett agresszió/erőszak... a csordában elkövetett visszaélések. Míg egy tömegmészáros valószínűleg elég érdekes személyiség, addig ez utóbbiak egytől-egyig szar emberek, akikből feljön a legalja, mert a felelősséget áthárítják. (rendőr/katona/tüntető/maffiózó, de akár olyan dolgok is, mint a többségi társadalom "ítélkezése" xy felett... nincs jó, vagy rossz objektíve, amikor valakik elkezdik objektívvé hazudni a "jót" attól felfordul a gyomrom (ugyanúgy, ha a "rosszat"), ennél nekem sokkal inkább szimpatikus egy tömegmészáros, aki csak annyit mond, hogy neki ez jó volt, úgy érezte ezt neki meg kell tennie, mert ez utóbbi egy korrekt, morálisan elfogadható hozzáállás, még akkor is, ha komoly "mellékhatása" - sok hulla - van)
  • Gordon Blue
    Sajnos nem lehet tudni az előzményeket.
    Sok gyilkos is áldozat. A körülmények, és az emberi gonoszság áldozatai.
    Ezek érzelmileg labilis emberek, nem bírják a stresszt, vagy ha állandó nyomás alatt vannak más emberek által.
    Egy ilyen érzelmileg gyenge ember, ha sokáig külső stressznek van kitéve, előfordulhat, hogy sok idő múlva egyszer csak előtör belőle, aminek nem kéne.
    Sajnos sok ártatlan áldozat is meghal ilyen esetekben, de nem szabad elfeledni, hogy tulajdonképpen a gyilkos is egy áldozat, és ő is ártatlan ember volt, csak az emberi gonoszság tönkretette.
    Ez egy ilyen körforgás.
    De nincs veszély, nagyon kevés embernél van ilyen, mármint aki meg is valósítja.
    Sok embernél csak a gondolat van jelen, mármint, hogy eljátszik fejbe a gondolattal : " na most kivégzek mindenkit, aki megerőszakolt szünetben a szertárban", de nincs mersze megvalósítani, hanem inkább magában hordozza a sérelmeket.

Normális ember meg csak pofán veri azt, akivel gondja van és el van intézve, mert ez a normális megoldás.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a fenti gyilkos/gyilkosok is hasonló emberek, mint amit felvázoltam, de az biztos, hogy hasonló tényezők játszanak szerepet egy ilyen esetben.
  • videobaby
    addig nincs is gond, amíg nem akarja valaki kicibálni a való világba a játékát.