127612
  • pxxl
    "Egy gondolat bánt engemet..."
  • Dzsini
    De mindkettőtök ki lesz vágva, ha itt akarjátok megmutatni egymásnak, milyen is az. Udvaroljatok egymásnak privátban.
  • Molnibalage
    Te engemet még nem láttál dühösnek.
  • Fbn Lx
    biztos te indítottad el a trendet, te divatdiktátor
    tudod hogy igazam van, azért vagy ilyen kis dühös ;)
  • Dzsini
    Próbálj meg normális stílusban kommunikálni, kérlek. Még ha nem is értesz egyet a véleménnyel, akkor se szabad a mögötte levő személyt minősíteni. A véleményt pedig normális hangon lehet kritizálni.
  • Molnibalage
    Nem az okosokban bízom te zseni. Látom az eredményt. Régen mindenki ismert olyan embert, akiknek x/y totál tipikus betegségben halt meg rokona. Te sanszosan soha nem találkoztál olyan emberrel, aki ezen betegségek bármelyikben szenvedett volna.

Manapság nagyon divatos dolog balfasznak lenni úgy, hogy még az arcod is nagy hozzá. Konvergálsz efelé...
  • Fbn Lx
    nyilvánvaló, hogy ez statisztikailag kimutatható, de attól még beteges félelem... :D statisztikailag az is kimutatható, hogy azt, aki csak a sarki boltig megy ki a házból, kisebb valószínűséggel üti el a villamos. aki bármiféle kockázat vállalásától elretten, az már nem egyszerű racionális helyzetfelmérés, hanem szorongás. egyébként én bírom sqj posztjainak keserű humorát, de maximum ezen a szinten kell befogadni
  • Pluskast
    Nem. Soha nem oltottam be magamat. Én inkább attól félek, hogy maga a legyengített influenzától leszek influenzás:) Amúgy akinek gyenge az immunrendszere, annak javaslom az ezüst kolloid kúrát. Nagyon keményem megerősíti az immunrendszert.
  • ManoNegra
  • ManoNegra
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    konteo következik: Az ismételten beadott oltóanyagok esetén súlyos védekező reakciók léphetnek fel, ha antitestek képződnek az állatból nyert oltóanyag valamely összetevője ellen. Az immunrendszer ugyanis nemcsak a betegség elleni küzdelem érdekében koncentrált anyagot ismeri fel, hanem az oltóanyagban található állati fehérjét is. Ilyen esetben egy másik állatfaj által megtermeltetett szérumot kell a betegnek adni. Edward Hooper szerint (The river - a journey to the source of HIV and AIDS) az AIDS betegség feltehetően egy polio-védőoltás szérummal terjedt át az emberre. A kockázat jelentősen növekszik az oltások ismétlésénél, a kombinált oltóanyagoknál illetve több védőoltás egyidejű beadása esetén.
  • Dzsini
    Bármilyen jónak tartod az immunrendszered, sokkal több az esélyed a fertőzést elkerülni, ha egyáltalán nem kerülsz vírushordozók közelébe. Ez ennyire egyszerű, nem beteges félelemről van szó, sima statisztika.
  • Fbn Lx
    az izolációs görbés pozícióm miért számít? én nem félek betegesen az emberekkel való érintkezéstől, meg nem kizárólag autóba zárkózva utazom, nehogy még megverjenek meg atrocitások érjenek. egyedül az olyasmitől tartok, amiről tudom, hogy nem lehet legyőzni, pl. a hiv. na az ellen biztos, hogy én is beoltatnám magam. a biológusok összekaphatnák magukat :D
  • Dzsini
    A #106438 figyelembe vételével ez egy korrekt álláspont - ha ezt a kockázatot vállalod (és az SQJ-féle izolációs görbén nem foglalsz el előkelő pozíciót).
  • Fbn Lx
    arról, hogy napi három órában rázod a görbebotodat és sírsz a bajszod alól, hogy azok a fránya kontajósok letapossák a kertedet.
    nem unalmas időtöltés?
    te sem teszel mást, mint bízol az okosokban, és elfogadod az aktuáltudományos álláspontot amit eléd tolnak. még csak azt sem lehet mondani, hogy különösebben szakértője lennél akármelyik témának, amiben rendszeresen konteózol.
    a miheztartás végett, nem lépek fel a kötelező védőoltások ellen, de gyerekként terrorcselekményként éltem meg őket. az influenzaoltásokat viszont adassa be az, aki idős, vagy tropa az immunrendszere.
  • immovable
    Ez tudod miért van? Mert Merkel Hitler lánya.
  • tigeroo
    nekem ez tetszik most :D
  • pxxl
  • Fbn Lx
    igen, főként legyengült immunrendszerű, idős emberek.
    náthában is viszonylag sokan meghalnak, de autóbalesetben még többen. támogatom is a tömegközlekedést, biztonságosabb.
    ja, a h1n1-es mizéria is ostoba konteó volt, ugye?
    ahol egyértelmű statisztikákat kaptál arról, hogy a fertőzöttek lényegesen kisebb arányban haltak meg, mint a szezonális influenza esetében, de ment a mesterséges pánikkeltés, magyarországon is el kellett adni a nyakukon maradt oltóanyagot.
  • immovable
    Nem véletlen írtam így. :)
  • ManoNegra
    A seggfejért elnézést, nem számoltam el háromig...
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy miféle személyes konteó hadjáratra gondolsz. Pusztán rávilágítottam arra, hogy mekkora baromságot írtál...
  • Dzsini
    "a rák" - igen, így általában :) ez a kedvencem.
  • immovable
    Apa kezdődik. Még két perc és eljutunk a rák ellenszere is megvan, de eltitkolják a gonosz gyógyszergyártók. :)
  • Fbn Lx
    nem különösebben érdekel ez a személyes konteóhadjáratod, sőt, már szinte komikusnak találom.
  • ManoNegra
    Gondolom sokkal több mint autóbalesetben... Oszt az ellen mégsem riogatnak, hogy ne vegyél autót. Ahhoz meg semmi közöd hova írok seggfej!
  • Dzsini
    Lásd még: feketehimlő, és hogy okos ötlet volt-e leállni a vakcinációval, ha már kipusztultnak tekintik.
  • Molnibalage
    A konteótopik odébb van. Javaslom nézz utána, hogy évente hány ember hal bele az influenza szövődményeibe...
  • Molnibalage
    Azok a "terrorcselekmények" védenek meg olyan beteségektől, amtől egy átlagos család harmada fele megmurdelt 18 éves kora előtt...

Itt is volt pár konetós idióta szokás szerint...
  • Fbn Lx
    ezt a Szent-Györgyis dolgot egyébként tudja valaki valami hivatalos forrással alátámasztani?
    mármint, hogy ő nem 1 gramm, később még több C-t szedett, és erre esküdött.
    csak ilyen kétes forrásokat találok ahol ezt emlegetik, mint ezó-egészség.hu meg wikipédia. mert tény, hogy a szent-györgyi hosszú élete meg a nagy mennyiségű c-vitamin egy sokat hangoztatott dolog, de biztosan így volt-e.
  • Lantee
    Kétszer beadattam, idén elfelejtettem. Nem tudom, hogy használ-e, de az biztos, hogy legalább 3 éve nem voltam influenzás.
  • pxxl
    vagy rota, szalmonella :D sok lehetőség van :D
  • Fbn Lx
    akkor vedd ki belőle a fosást, és nagyjából megkapod az influenzát is.
  • ManoNegra
    Mindent összevetve ez egy nagyra fújt hisztérialufi, ami a vakcinagyártóknak jó biznisz.

Halálos lehet, mégsem oltjuk magunkat ellene

[i]Gyakran nem tudjuk eldönteni, hogy náthásak vagyunk vagy komolyabb bajunk van-e. A járványügyi főosztályvezető elmondta, hogy nagyon könnyen megkülönböztethető a két betegség, ha elkezd folyni az orrunk, de nincs más tünetünk, akkor általában megfáztunk. Ezzel szemben, ha hirtelen elkezdenek fájni az ízületeink, végtagjaink és utána következik az orrfolyás, akkor valószínüleg influenzánk van. A betegség általában 3-4 napig tart és 38 fok feletti lázzal jár – mondta el Ócsai.

A legtöbbször gyors a gyógyulás, ám az esetek 10%-ban szövődmény alakul ki. A leggyakoribb a hörghurut, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás vagy középfülgyulladás. A szövődmény a negyedik nap után jelentkezik, amikor ismét felmegy a beteg láza, ha nem múlnak el a panaszok akkor antibiotikumot érdemes szedni. „Vannak olyan esetek – általában időseknél – amikor nem lehet megjósolni, hogy mi lesz a betegség kimenetele”– nyilatkozott Ócsai.
  • tigeroo
    plusz a mai felgyorsult világban azért sokkal több stresszhatás éri a szervezetet ami gyengíti az immunrendszert, mint szentgyörgyi korában. nekem ezzel a dózissal még semmi bajom, majd ha beteg leszel/lesz valami jelentkezek
  • Fbn Lx
    ismerem az elméletet. a c vitamin egyik bomlásterméke az oxálsav, kálcium-oxalát képződik, eltömíti a vese tubulusait
    annak ellenére, hogy ez egy régi elmélet, úgy tudom, sokan cáfolják, meg aztán elég sok embernek van az ismerősi körében egy-egy figura, aki évek óta szedi az 1 gramm, akár nagyobb mennyiségű napi c vitamint, és semmi jelét nem mutatja vesekőnek. annak ellenére, hogy a c-vitamint én nem tartom csodaszernek, ez a vesekő-képződéses téma sem tűnik feltétlenül igaznak.
  • pxxl
    a "hányós-fosós járni nem bírós" az a calicivírus nem influenza ;)
  • Fbn Lx
    egyrészt, használni nem használ - nekem nem éri meg a vesződést az, hogy beoltassam magam. volt már részem hányós-fosós járni nem bírós influenzában jó néhány alkalommal életem során, és utólag is azt mondom, egyik ellen sem oltattam volna be magam. a hideg kiráz a gondolattól, hogy beletolják a szarjukat a testembe, rohadtul irtózom az egésztől. már kisgyerekkoromban is falfehér és lila árnyalatokat vettem fel, amikor "szurit" akartak nekem adni. úgy emlékszek ezekre az alkalmakra mint kész terrorcselekmények.
    másrészt nem szeretnék egy olyan extra kórokozóval, még ha legyengített is, mesterséges úton találkozni, amivel egyébként nagy eséllyel egyáltalán nem is találkoznék. vagy abban a mennyiségben amivel találkozok vele, magamtól is legyőzném, mióta tisztességes immunrendszerem van. valahogy nem foglalkoztat az egész, a kockázatot vállalom. erre tekintettel számomra az ártás kategóriájába megy át inkább - elhiszem, hogy az alkalmazott higanyvegyület ártalmassága kísérletileg nem bizonyított, ennek ellenére ösztönösen tartózkodom tőle, és nem bízom ezekben az eredményekben pusztán azért, mert olyan emberek, akiknek ilyen végzettségük van és állítólag értenek hozzá, azt mondják.
  • Interstate 95
    Nem mérgezem magam patkányméreggel.
  • Sir Quno Jedi
    Én már csak a melóhelyemen érintkezem emberekkel szinte, de ott nagyon óvatos vagyok.
  • Dzsini
    Persze, az izolációban élők ilyen szempontból védettebbek. Viszont nehéz ezt hatékonyan összekapcsolni egy családdal vagy közösségi élettel (munkahellyel, iskolával) - az a világ nagy szerencséje, hogy a számítógépes és az emberi vírusok nem kompatibilisek :)