127612
-
Az nekem sikerült gyomorrontással is, nem kell hozzá alkohol :) -
Az ágyam mellé hánytam. -
Fúha... nem sorolom, volt pár durva dolog. -
Nem rúgtam be, és nem fogadtam meg utána semmit :) -
Szavazó roBOT #107285 Are foreign languages (mainly English) important nowadays? What do you think about this? ==>> Mi volt a "legdurvább" dolog, amire másnaposan ébredtél? -
A Schweizerdeutsch-nek (esetleg Schwizerdütsch) külön nyelvtana és helyesírása is van, nem rondán beszél németül, hanem nem tankönyvi németet beszél :)
(az osztrák is különbözik a némettől, bár jóval kevésbé, ott inkább csak főnevekben van különbség - nagypapámra emlékszem, hogy ő inkább osztrákul beszélt, és az látogató nyugatnémetekkel néha kézzel-lábbal kellett megértetnie magát, mert nem minden stimmelt) -
Na igen. Úgy 4 évvel ezelőtt dolgoztam egy ingatlan beruházó cégnél. Felhúztunk egy 4 csillagos szállodát meg mellé egy élményfürdőt. A komplexum egy részét németekkel csináltattuk és mivel én beszélek németül a céggel történő egyeztetést és kapcsolattartást rám bízták. A sima berlini némettel akivel telefonon dumáltam még nem volt semmi gond, de a cégük egy svájci németet küldött építésvezetőnek. Na azt megérteni.... Beletelt egy kis időbe mire megértettem, hogy mit is mond. Baromi rondán beszélt németül és komoly tájszólással :) -
Főleg mikor a "cvej" (kettő) helyett "cvó", "áht" (nyolc) helyett "oht" és hasonló finomságokkal találkozik az ember... Hogy a török vendégmunkások akcentussal és alapból az osztrák tájszólásból tanult borzadályát ne is említsem. Gyakorlatilag érthetetlen... -
Én is most vágok bele, csak én általános suliban már tanultam 5 évig németet. Förtelem tényleg, de bele lehet szerintem jönni. -
Németbe vagy Ausztriába akarok kimenni melózni, mert Angliát lehangolónak érzem. Nem igazán tetszik a nyelv így elsőre, nem beszélek belőle egy szót se, csak maga a hangzása, de munka fronton hallottam jókat. -
förtelem :D -
Ich spritze Dose maximum. :D -
kamionosjoe #107277 Csak a nyelvtan nehéz, de ha nem ragozol semmit és úgy beszélsz azt is jól megértik. (tapasztalat :D) -
trolling is a art. -
Fbn Lx #107275 Egyéb:
gagyinak találom mindezt -
Tök jól el lehet olvasni egy külföldi szöveget metakommunikációval. Meg sok benne a testbeszéd. -
clio1616v #107273 nem fontos
sokkal fontosabb a testbeszéd és a metakommunikáció ismerete -
"Ott is az angol van előtérben"
LOL. -
Nem is az a lényege a nyelvnek, de persze mindenkibe ezt tömik sajnos. -
én a der den dénem izé táblázatnál vesztettem el a fonalat valamikor ötödikben -
Bár sokra nem emlékszem, de a német egyszerűbbnek tűnik az orosznál. Mindent mindennel egyezetetni, nekem már jelen időben is követhetetlen... -
én mindig is utáltam a német nyelvet, csak azért nem buktam meg 2. végén, mert másik suliba mentem :D
olyan mintha folyton mérges lenne aki beszéli, a sok idióta (+hosszú) szóról meg nem is beszélve. -
nem lenne az, de a der/die/das-al elbaszták szerintem, nagyon -
Sok a nyelvtani sz*rság, plusz sztem ronda, idegsítő nyelv. A nyugati határnál élőknek, vagy aki Ausztriában/Németországban akar dolgozni, van haszna, de már ott is az angol van előtérben. Oly annyira, h sorra tűnnek el a német szavak, és csomót angol jövevényszóval helyettesítenek (job, ticket stb.) -
Angolt beszélem, németet akarok tanulni. Nehéz? -
Ki hány nyelvet ismert fel a felsorolásból? -
Én olaszul tanulnék meg, ha nagyon ráérnék. Olyan jó pörgős nyelv. :D -
-
Blum #107261 Nagyon kellemes nyelv szerintem,bar tudo az kell hozza ha az ember folyekonyan elakar mondani egy hosszabb mondatot. :D -
a spanyollal most barátkozom :) -
Blum #107259 Igen,fontos.
Angol,spanyol kozel perfektul megy es az olasszal is birkozom jelenleg. -
fontos, hogyne lenne fontos egy nyelv. angolt tanultam, meg hobbi szinten pár hétig kínait. akárhová menjen az ember, angollal megérteti magát, magyarral nem. -
Ich glaube dass die erkennung von fremdsprachen ist wirklich AS FUCK. -
kamionosjoe #107256 Other.
Fontos de nem értem miért lett a többi nyelven kiírva, hogy nem beszélek angolul vagy miért zárja ki az, hogy egy másik nyelven is beszélek az angolt is megértsem.
Alapfokon azért megy, de sokat kell szótáraznom. -
na egy kurva jó kérdés 

amúgy fontos persze -
fontos persze, mellette még szerintem a spanyol (mert pl. akkor megérteted magad egész amerika kontinensén kb.)
japánt szeretném még tanulni, a hiraganát és 1-2 alap dolgot autodidakta már elsajátítottam, üzleti életben lehet lesz még haszna (meg mégha alapfokú japán nyelvvizsgát is szerzek, csak jólnéz ki az önéletrajzban)
amúgy manapság még az angolon kívül? hát... jó kérdés. olyan ez mint a régebbi korokban a latin. egyszerűen akkora centrális hatása/szerepe van az angolnak és annyira létszükséglet már, hogy mellette más nyelv (az anyanyelven kívül) csak specifikus élethelyzetben szükséges (pl. orosz/japán/német ha esetleg olyan piacokon dolgozunk) imho
ha most random ráböknék 2 különböző országra, akkor valszeg angol lenne náluk is a közös kapocs
"coca-cola aaaa?"
-
A vicc az, hogy oroszt anno szívesen tanultam volna második nyelvként, csak nem lehetett. Gyak. folyamatosan olyan nyelvvel traktáltak a 4 év angol leszámítva, amit magas ívben szartam le. -
nekemis így volt, német 8 évig tanulva, 2es épp harcolva megvolt belőle, angolt gimiben kezdtem, harmadik évben már a komplex nyelvvizsga megvolt belőle
de gecisokat kopott azóta a nyelvtudásom (hisz már lassan 5 éve volt ez) -
Sztem ma már abszolút az angolba érdemes energiát fektetni. Ha vkinek az megy kisujjból, akkor jöhet esetleg más. -
vel i tihnking ingles are preti impurtan