127612
  • tigeroo
    vagy 10 éve ICQ volt a menő, aztán jött az MSN/WLM, mostmár füstjelezek
  • ManoNegra
    Ott még tudtommal nem tartottunk, hogy a feltételeket is megadtuk, de tudod mit? Igazad van...
  • NEOreg3
    jelenleg digsby-t, fingom nincs mi lesz azzal, de ha kell keresek mást

skype-ot semmiképp sem szeretnék
  • Molnibalage
    Egy ostromgyűrűbe zűrt városból....? Öregem, neked nap mint nap sikerült valami eszméletlen hülyeséggel meglepned...
  • Molnibalage
    Nagyon nagyon ritkán Skype. Soha nem chateltem.
  • ManoNegra
    Ugyanúgy lekoccolhatsz.
  • Molnibalage
    Egy polgárháború és egy oktatási rendszerben való részvétel egészen más. Az egyik esetben van alternatíva, de ha életedért harcolsz, akkor nem nagyon.
  • Szavazó roBOT
    Mennyi a havi bruttó jövedelmed? ==>> Használsz MSN/WLM messengert?
  • ManoNegra
    Miért balfasz hasonlat. Ha itt lenne egy olyan polgárháború, akkor azok akik ekkora áldozatot nem tudnak meghozni, mit csinálnának akkor?
  • Molnibalage
    Enyhe barokkos túzás, amit a háborús veszteségekről írsz. Egyébként nem értem, hogy egy polgárháborúnak mi köze van az oktatási rendszerhesz. Eszméletlenül balfasz hasonlat.
  • Molnibalage
    0 szakmai gyakorlattal kint labdába nem rúgsz. Valahol el kell kezdeni, ami a nagy többségnek azt jelenti, hogy itthon...
  • miki30246
    az únióból ki kell lépnie M.o-nak és diktatúrát kell bevezetni.
    hamarosan pártot fogok alapítani
  • Fbn Lx
    én kifejezett erőkkel nem támogatok senkit abban, hogy itt hagyja az országot, nem esetem a fejemre. így azokat sem támogatom akik a hallgatói szerződés ellen tiltakoznak.
    ha nekik ez szívük ügye, mert ki akarnak menni külföldre, akkor felőlem harcoljanak érte, nem izgat.
  • Lacee86
    Nem. Akinek kint bejön az élet, az a szivarzsebéből kivágja azt az összeget... Aki pedig azért ment ki pár évre, h gyűjtsön pénzt, majd hazajön, annál meg ismét csak miről beszélünk.
  • ManoNegra
    Nem gázoltál bele, akár már ma indulhatnál, nem hullajtanék könnyet. Kicsivel arrébb horvátország fiataljainak színe virága az életét áldozta Horvátországért, itt meg hümmögnek öt ledolgozott év miatt. Van egy kis különbség a két áldozat között...
  • QuippeR
    mielőtt az okfejtésbe belekezdenék: én is ellenzem a röghöz kötést.

de: valamivel a te fizetésed alatt keresek, és simán félrerakok évi egy millát. (konkrétan inkább kettő felé tendál.) ha valaki elmegy nyugatra, akkor ilyen 5-10 milliós összegeket egy évtizedes távlatban simán ki kell gazdálkodnia. és ha nem mosogatni akar nyugaton, akkor bizony a diploma jó befektetés. tehát ha most azt mondanák nekem, hogy röghöz kötés, szarnék rá. ha itthon maradok, nem kell semmit fizetnem, ha elmegyek és esetleg nem vonják vissza még egy évtized múlva sem ezt a törvényt (kizárt), röhögve kifizetem az összeget.
  • Molnibalage
    És? Zavar, hogy nem énközpontú a világképem? Tudod engem valahol izgaz, hogy ha senki nem lép majd a nyomdokainkba...

fostenger" "porfészek

Jaj, csak nem belegázoltam lelki világodba...? Attól mert itt élek nem kell feltétlen szeretni az országot. Soha nem értettem a pátoszos dumát, hogy szeresd hazádat. Oszt mégis mi a faszért? Lassan ott szopat meg, ahol tud...
  • Hegi90
    Nem csak az elv, a megvalósítás, de a matek se jön ki.
    lásd.
  • ManoNegra
    "fostenger" "porfészek"
  • ManoNegra
    Lehet félreértem, de neked nem kellene visszafizetni, mivel itthon dolgozol/ledolgoztad a penzumot, már bátran mehetnél világgá ingyé.
  • Molnibalage
    Amen.

(Tehát lényegében élni.)
  • chhaya #107670
    A kormánynak lassan sikerül elérnie, hogy ne csak dolgozni, de tanulni se akarjanak itthon a fiatalok. Kb. ennyit tudok hozzáfűzni a dologhoz.
  • Molnibalage
    Aha. 350k/féléves mérnök tandíjat miből nyögnék ki? Az "ingyenes" oktatás keretében is doloznom kellett a suli mellett, mert nem akartam felvenni a diákhitelt. És nem azért, mert elbuliztam a pénzt féktelen orgiákon....

Arra kellett, hogy éljek. Kaja, pia, ruha, fogyóeszkök. Azt egyszer mégis fel kellett venni két félévre, mert meghalt a számítógépem és anélkül nehéz dolgozni...

Egy nyár alatt kb. 200k-t kerestem össze a nyári melók alatt. Ebből hogyan fizetnék bárhogy is tandíjat...? Egy félévre sem futná még mai értéken számolva sem.

Ja, és két tesóm van - bátyus 1,5 évvel idősebb + ikertesó - egyszerre jártunk egyetemre és főiskolára. Egyikünk oktatására sem futotta volna szüleinknek. Mindhárman szakmánkban dolgozunk, adóban elég rendesen fizetünk. Akkor miért is akarnak itt bárkit röghözkötni a jókurvaédesanyjuat...?

Egy 10 féléves BME képzés ára ~3,5 milla. Magyar viszonyok közt ez irgalmatlan pénz. Úgy, hogy nincs diákhitelem és otthon élek 3,5 év alatt gyűlt fel ennyi úgy, hogy magyar szemmel jól keresek és nem élek nagy lábon. És akkor még finoman fogalmaztam..

No és aki nem kap 400k brutótt és nem otthon él szüleivel...? Tehát egy kamatokkal terherhelt 3,5 millás hitelt mikorra is nyom vissza bárki úgy, hogy mondjuk bruttó 200-at keres és albérletben él...? Eh...

Lassan már csak ez az opció marad...

http://tomcatpolo.hu/user_show_sticker.php?id=40
  • Molnibalage
    És aki szeritned kint él 10-12 évet és már családja is van, annak opció hazajönni 8 évre? Ide...? Aha, persze... Meg ahogy a Móricka elképzeli... Ez olyan, mint palotából putriba visszaköltözni...

Kimegyek, nevet váltok aztán keressen meg, aki akar. Szerintem a bűnüldöző szerveknek lenne jobb dolga is, mint egy ilyen "veszélyes bűnöző" után kajtatni..

Nálam még jóval nagyobb az elvándorlás kockázata, mint a haszon, ezért vagyok itton. Viszont, ha egyszer arra kényszerülnék, hogy dobbantsak, akkor én szerintem soha a bödös életben nem jönnék haza permanensen. Minek? Ebbe a fostengerbe, mikor ha kint megvetettem már a lábam és végre megtanultam rendesen a nyelvet és besimultam a környeztbe, akkor évi 60-80k / USD évről indulna a fizum a mostani keresetem ~ 5-7-szereséről.
  • kamionosjoe
    Tuti Angliából se tudják majd, épp pár hete monda David Cameron, hogy népszavazást akarnak csinálni azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán bent maradjanak-e az Eu-ban.
    Amerikában pedig még a kurucinfót se tudják lekapcsoltatni, pedig az szerintem sokkal jobban piszkálja a csőrüket, mint pár emigráló egyetemista. De inkább nem adok tippeket. :)
  • Blum
    Ugyan nem erint,de nem tartom igazsagosnak.

Fizessem vissza a kepzes dijat? Ugyan mibol? Akkor lenne ertelme,ha lennenek szerzodeses munkaltatok,akik vallaljak azt,hogy minden kepzesi ev vegen felvesznek X embert,lesz stabil fizetesem,amibol visszatudom fizetni a kepzest es meg ESETLEG!! egy diplomas emberhez kepest jol is elek.

Ez egy baromsag...ha nagyon egyetemen akarnek tanulni inkabb kinyognem valahogy sajat zsebbol,de engem ne tartsanak lancra verve egy ilyen porfeszekben. Vagy elhuznek kulfoldre a picsaba,aztan sok sikert.

Aldom az eszem,hogy vegul technikumba mentem nem a szomszedba a foiskolara. Ugyanazt az OKJ szamot kapom mint ok,csak en 2 evig tanulom a lenyeget ok meg 5 evig a totalisan felesleges,gyakorlatban alkalmazhatatlan faszsagot. Es akkor megyek el amikor akarok.
  • Lacee86
    Továbbra is hangsúlyozandó, h 20 éven belül az államilag finanszírozott idő dupláját, ami legrosszabb esetben is 12 év max, tehát ott van 8 év külföldi munkavállalásra. Egy kicsit gondolkozzunk és mérlegeljünk, és ezt kellene mindenkinek tennie a hőbörgés helyett...
  • Broafka
    ezen én is mindig gondolkoztam, hogy unión belül még esetleg megtalálható, vagy nem tudom. De mi van mondjuk Amerikában? kimegyek (2 hét nyaralás, hupsz, kint ragadtam) állampolgárság megszerzése, aztán már tudok is kint dolgozni, meg nem találnak ott már
  • Broafka
    nem igazságos!
    rendben, értem én azt a koncepciót, hogy amiért állambácsi fizet, hogy én tanuljak, azért adjak is vissza valamit, de nem ilyen áron! Mondjuk növeljék a béreket, legyen valami ösztönző abban, hogy ugyan miért maradjak! Továbbá külföldi tapasztalatszerzés a nullává redukálódik. Röviden: röghöz kötés, és unión belül ez kicsit durva
  • bardocz
    Majd ha ezek a rohadékok nem a buzi focistáknak fognak stadionokat építgetni a semmiért, és egy metro vagy útépítés nem nyolcszoros áron megy nyugateurópához képest, a szükséges időről nem is beszélve, akkor majd lehet erről szó esetleg. Addig viszont a jó kurva anyjukat.
  • kamionosjoe
    Semmilyen tekintetben nem tartom igazságosnak.

Teljesen értelmetlen és undorító az egész, aki le akar lépni az úgy is elmegy. A másik dolog, hogy nem fogják tudni behajtani rajtuk a büntetést, szerintem aki elvégez egy ilyen képzést annak lesz annyi esze is, hogy ne tudják elkapni ha már elment az országból.
  • Molnibalage
    Reggel ez volt az egyetlen hír, ami megütötte a fülem a rádióban. Beszámoltak róla.
  • Molnibalage
    Igen, mert az ottani még szarabb. Az elvándorlás egy természtes folyamat, mint láthatod meg azt is, hogy a politikusok a birka választók miatt majdnem mindenhol balfaszok. Ugyanis nem képesek megoldani egy problémát, csak így. Kérdés, hogy ez meddig fenntartható így...
  • Molnibalage
    Itthon, gáz-, olajipar, technológus tervező vagyok.
  • ManoNegra
    Nekik ezek szerint megfelel a szar magyar fizetés...
  • tigeroo
    sztem az a baj hogy 3 millió ember tart el 7-et itt. húznék egy felső határt a szociális segélyre is (szumma max 40 ezer forint) és menjen dolgozni vagy haza timbuktuba.

ha ez így fog tovább menni szerintem tuti polgárháború lesz.

(az megint más hogy a bulgáriában kormány lemondott, 300.000 tüntető vonult ki, persze a magyar híradó meg sem említette a "Rendőrök üldözték a szarvast" bejegyzés mellett)
  • Molnibalage
    Ha jó szakemberek és tudnak magyarul, akkor felőlem piréz orovos is kezelhet. Érdekes módon a nyugati országok nem finnyásak a "keleti" orvosok miatt. A szaktudást nézik, nem azt, hogy honnan jött. Az, hogy egyes országokat használsz pejoratív értelemben, az csak téged minősít...
  • Molnibalage
    Ingyen....? Ezek szerint a szüleim nem fizetnek és fizettek adót...? Ezek szerint én sem fizetek...? Hány bőrt húz le még rólam az állambácsi...?
  • ManoNegra
    Te amúgy hol dolgozol? Timbuktuban?
  • ManoNegra
    Az orvosképzés csak egy példa volt. Ott a hálapénz rendszert kell elsősorban felszámolni, hogy ne csak egy szűk érdekcsoport tartsa a markában a jólfizető posztokat. Mindettől függetlenül, ha azt szeretnéd hogy bangladesi meg iráni orvosok foglalkozzanak veled, akkor rendben, támogassuk, hogy eltűnjenek a magyar orvosok az országból. Te zseni.