127612
-
Lantee #108371 Már megint fogalmi zavarba keveredtetek! A kérdés nem az volt, hogy kinek teszik, hanem JELENTŐS, KORSZAKALKOTÓ volt-e.
Lehet, hogy sokaknak nem tetszik a Depeche Mode zenéje, de kétségkívül korszakalkotó zenekar volt a maga idejében. Michael Jackson is "csak" egy popszar volt, de nem véletlenül hívták a pop királyának. Led Zeppelin, Beatles, stb-stb-stb. Nem az a kérdés, hogy tetszik-e, hanem amit alkottak, az megváltoztatta-e a zene világát, a közízlést, bármit. Egy Republik esetében erről nem beszélhetünk. -
Hát sajnos ilyen is van. Igazából ezért van az, h élőben derül ki igazán, ki mit tud. Amúgy a hátamon feláll a szőr a steril agyonstúdiózott felvételektől... Szinte egyforma az összes hang. -
jogos. mondjuk a pszichedelikus rock abból a korból és a többperces szintiszólók nekemsem jönnek be annyira, de van pár dal ottis ami évek óta nagy kedvenc -
Akkor egyre jobb idők jönnek számodra - régen egy lemezzel vagy egy kazettával nagyot lehetett ütni, ma már egy memóriakártya alig fáj... -
Engem kínozni lehetne a '60-as és '70-es évek "nagyjainak" tartott zenéivel. Ez van. Milyen érdekes, hogy a Repbulikot simán ekézik, bezzeg, ha már nagyobb (?) nevek jönnek szóva, akkor egyből más.
Nekem hulladék az az "zene" ami fizikai fájdalmat okoz. -
nekem ez :D:D:D:D -
kicsit ez jutott eszembe arról, hogy "mennyi munka van benne" :)
-
Vannak egyébként zseniálisan egyszerű zenék is. (pl. Cseh Tamás, Nirvana stb.). De ez veszélyes dolog, mert a zseniálisan egyszerűt a gagyitól sokszor csak kevés választja el. -
Zeneileg lehulladékozni vmit azért, mert nem tetszik, elég nagy kulturálatlanság... A zenei értékítélet sokszor nem egyenlő azzal, h tetszik-e. Pl. vannak ezek a mai pop meg dance slágerek. 1-2 néha megfog, még szívesen hallgatom is, de zeneileg értéktelennek tartom őket. Ugyanakkor sok olyan zene van, amiről tudom, h mennyi munka van benne, tudom milyen baromi nehéz megírni, eljátszani, elénekelni, és elismerem, de nem az én világom, ezért nem tetszik és nem is hallgatom. -
a kevesebb néha több.
mondjuk molnibalage "hulladék" kategorizálása sem semmi :)
az hogy a zene szubjektív dolog.. na az tényleg egy dolog. mondjuk szerintem az a jó mű, (legyen az film, zene, kép, vers) ami kicsit kimozdít a mindennapokból, esetleg felzaklat, katarzist ad. szóval nálam itt kezdődik a MŰVÉSZET és ezáltal nyitott vagyok sokmindenre.
(én ezértis szeretem a melodikus ének-gitár/ hörgős breakdownok hirtelen váltásával operáló mai metálvonalat is, olyan mint egy horrorfilm öncélú erőszakoskodása, semmi jó nincs benne igazából, de felkavar picit és felszínre hozza az elfojtott érzelmeket, furcsa érzést ad.) de ez annyira hangulatfüggő, van amikor acid jazzre punnyadok, valamikor egy kicsi hip-hopra, vagy soul.
szóval az hogy egy pár ember mit tett/tesz le, mit üzentek, és milyen érzelmeket voltak képesek kiváltani tömegekből, na ahhoz kell valami "tehetségféle".
ha ezt nem szimfonikus zenekarral teszik meg, hanem 5 akkorddal és egy kvint hangterjedelemmel, akkor az megintcsak kunszt szerintem.
grabovszki: engem sem érdekel a republic különösképpen, a nagy kő zuhant eltudom játszani gitáron, meg 4-5 dalukat ismerem (az ismertebbeket, pl. kék és narancssárga, 67-es út) és ennyi. én sem tartom őket nagyobb zenei tehetségeknek, de amit letettek az asztalra az évek alatt, és hogy Bódi László az egyik legjobb magyar dalszövegeket írta, ehhez kétség sem fér szerintem.
szóval nemcsak arról van szó hogy az ilyen egyszerűbb dalokra van igény (és tényleg, a jazz hiába virtuóz műfaj, ahhozis lelkiállapot kell hogy élvezze az ember), mindenki fikázza justin biebert is, de most akkor ki a hibás, aki ilyen zenét csinál, vagy akik miatt igény van erre? én úgyvagyok vele hogy mindenki azt hallgat amit akar, de legalább ismerje el hogy van létjogosultsága a másik mellett (élni és hagyni hallgatni a zenéjét vagy mifene)
mondjuk szívesen várok ellenpéldákat is a topikban aki zeneileg nulláz, kíváncsi vagyok valóban hogy nála hol kezdődik a "zene" -
ha valami fájóan unalmas, teljesen középszerű dologra kell gondolnom, egyből a republic ugrik be.
cipőnek volt egy-két jobb szövege, de zeneileg nulla. -
hát kövezzetek meg, de magasról leszarom! Sajnos az a baj, hogy akkora drámát, meg sírás-rívást tudnak az emberek csinálni egy személyesen nem ismert ember halálából... Én is sajnálom amikor XY színész meghal, és akkor visszaemlékszem a filmjeire, pl sajnáltam amikor Leslie nielsen meghalt, vagy amikor Kaszás Attila, csak hogy magyar példát hozzak fel. Szomorú dolog, de ez van.
Cipőnél viszont engem az zavar a legjobban, hogy egy mártírt csinált magából! Hogy neki nem kell új szív, hogy ő nem akar élni 50 éves koráig (mission accomplished). Holott asszem 2 gyereke is volt. Szóval szerintem ez egy rohadt nagy mértékű önzőség volt a részéről. de a számai jók és maradandóak -
Azt gondolom, hogy amióta Cipő elhunyt, mindenki Republic-fan lett. Érdekes, eddig minimális linket láttam csak az Fb-n a zenéjükből, sőt... még annál is kevesebbet. Most persze hirtelen mindenki imádja. Szerintem ez nincs így rendben. Én szerettem a zenéjüket, de semmi rajongást nem érzek. -
Ez egyéni ízlés dolga. Az általad felsorolt alkotók egy része nálam a hulladék kategóira. -
egy másik haverom 20 eret adott kölcsön valakinek, azt mondta a gyerek, hogy 2 nap múlva visszaadja, nem adta, mondta haver hogy másnapra itt legyen a pénz, erre úgy eltűnt, hogy a telefont se nagyon vette fel, mire haverom fogta és kiírta facebookra, hogy ennek az embernek soha ne adjatok kölcsön, mert átver, nem adja vissza, aztán 2 perc se kellett már ráírt, hogy ezt vegye le, és másnapra hozta a pénzt!
a történet tanulsága, hogy az emberek kurvára nem tudnak bánni a pénzzel, és pofátlan módon csücsülnek rajta, pedig vissza tudnák adni... -
De aki haver, az se baszik ki velem annyira, h 1 év alatt sem ad meg szaros 10 ezer Ft-ot, ráadásul még szólnom is kell neki érte, és úgy sem... -
Lantee #108355 "Néhány, mindenki által ismert slágeren kívül felejthető a munkásságuk" - és ez igaz az összes magyar zenekarra az elmúlt 20-25 évből. Persze, egyes rajongók ezért széttépnének, de azért azt be kell látni, hogy bármelyik magyar zenekar simán behelyettesíthető egy másikkal.
A "jelentős" és "korszakalkotó" kifejezéseket nem túlzás használni egy Pink Floyd, Michael Jackson, Madonna, Beatles, Led Zeppelin vagy akár Depeche Mode esetében, de a magyarok között ilyet nem igazán lehet találni. Az ország méretéből, vásárlóerejéből, nyelvi elszigeteltségéből fakadóan itt olyan zenekarok futottak be, akik egy már külföldön sikeres formulát próbáltak meg átültetni, magyarok számára is érthető formába. Pont. -
sok haverom van, kevesebb barátom.
-
igen, idéző jelbe kellett volna tenni -
Régen gyakrabban hallgattam őket, ma már igen ritkán. Pár számot megtartottam, a többit töröltem. Anno egy albumukat meg is vettem.
Az mindenesetre dícsértetes, hogy gyak. minden évben új albummal jöttek és koncerzetek. -
Örök tábortűz körül éneklős dalokat alkottak. -
Számomra hallgathatatlan, de sokan szeretik... -
Szavazó roBOT #108349 Mi az a maximális összeg, amit kölcsön tudnál adni? ==>> Mit gondolsz a Republic zenéjéről? -
EnxTheOne #108348 lol mennyi privid van, nekem szinte soha nem irnak üzit :( -
hugopareiros #108347 Akinek adnék annak nem kölcsön adnám, hanem segítségül.
Másnak viszont nem.
Így "Nem adnék kölcsön senkinek pénzt". -
kamionosjoe #108346 smucig disznó vagyok -
Akkor annyira nem is lehet jó haverod... -
Dean Winchester #108344 Változó, attól függ mennyi pénzem van és hogy jön be a della.
Ha pont olyan időszakot fog ki amikor jobban megy minden akkor többet, ha szűkösebb időben akkor kevesebbet... -
clio1616v #108343 én már múltkor is felfigyeltem a cicára -
eddig úgy voltam vele, hogy max 10 ezer, de most úgy vagyok vele, hogy senkinek semmit, egy huncut vasat se! egy jó haveromnak adtam kölcsön pénzt, cirka 1 éve tartozik vele, és már 20X szóltam neki, hogy adja vissza... nem adja -
Most esett le, hogy a logódon az egy sebváltó.
-
clio1616v #108340 miáú ^^ -
Akinek adnék, az úgysem kérne,
egyéb embereknek nem adnék. -
clio1616v #108338 yes
-
Blum #108337 Koltson?
-
Ha csak rövidebb időre kéne egy jó barátnak akkor kb 100000-et.Kollegáknak,haveroknak rendszeresen adok kölcsön néhány ezer forintokat,de csak az kap akiről tudom,hogy felszólítás nélkül megadja később. -
clio1616v #108335 linkt :D -
clio1616v #108334 Már múltkor is megmondtam, hogy nem adok költsön!
melyik részét nem értetted? -
1-2 milliót tudnék, de adna a tököm annyit. Ismerem az ismerőseimet meg a rokonságot, és nem kell a fejfájás. -
Freeda Krueger #108332 Max 100 ezer forintot