127612
  • SötétBarom
    Viszkikólával nincs semmi baj. Kommersz szarok (jim-johnny-bali) pont azért vannak, hogy keverd őket valamivel (mint a fehérrumok vagy a gin).. De a boroknak saját karaktere van, amit csak elkúrni lehet kólával. Erre mondja valaki, hogy nem szereti a bort, azért kell bele a kóla.. Hát basszájba akkor eleve minek iszol bort?!? :DD
  • tigeroo
    még jó hogy nem viszkikólát hoztál fel példának:D

én pl. a pájinkát kísérő nélkül iszom (mert úgy esik jól), de a whiskeyt kólával szeretem csak.
  • Dzsini
    Hát igen, komoly problémái vannak az embereknek az első tizenpár életévükben... a legfőbb cél beskatulyázni valakit aszerint, hogy milyen zenét/ételt/italt/embert szeret...

Szerencsére a legtöbben kinövik, és rájönnek, hogy nem ezen múlik.
  • tenkenorman
    hol kerül többszörösébe? csak mert itt tatabányán 300-310 körül van egy fél literes üdítő. az ízesített sörök meg kb 10-20 forinttal drágábbak mint ízesítetlen társaik. (onnan tudom hogy egyik tanárom iszogatott most banketten citromosat és kérdeztem) amúgy a poén kedvéért én is lebuzizom élből a gyümölcsös sörösöket :D a

az hogy a vbk (maradjunk a vadásznál, leo-nál) buzis meg vérlázító. mióta világ a világ a rockerek és a csövesek vadászoznak, vörösboroznak. de milyen érdekes hogy a spuri meg a kati nem buzis... faszom egy világban élünk...
  • Hegi90
    erről jut eszembe, hogy vannak sajnos olyan ismerőseim, akik reflexből lebuzizzák a citromos sörözőket, miközben vbk-t kortyolgatnak.
  • Hegi90
    Gyakorlatilag sör, de igazából ugyanolyan íze van mint egy schwepps-nek, csak többszörösébe kerül.

Aki meg azt mondja, hogy ettől valaki buzis lesz, szerintem vagy ő maga a klozet-buzi, vagy nagyon félti a férfi egóját. Mondom ezt úgy, hogy nekem az ízesítettek nem ízlenek.
  • tenkenorman
    látod megint itt tartunk. attól hogy gyűlölöd a vadászt meg az édes martinit még nem mondhatod hogy borzalmas, maximum szerinted mert nagyon sokan szeretik. én néha iszok vadászt, bár martinit én sem szeretem... pedig az egyik leghíresebb szeszes ital. és több ismerősöm van, főleg férfi aki szereti az édes martinit... jó mondjuk 9 cukorral issza a kávét :D
  • SötétBarom
    Ezekben rengeteg igazság van, mert egy két dolog amit mondtál, eleve igénytelenség. Például a bor-kóla valami különösen borzalmas katyvasz.. A többi ízlés kérdése. Nem tartok buzisnak semmilyen piát (kivéve talán az édes martinit, az ocsmány.. :D)

Amúgy szeretem a radlereket, meg a sört is.

• Molnibalage
    Fiatalon is kifejezetten utáltam a "barackosmálnás" ízt...
  • Fbn Lx
    írtad, hogy határozottan nem macsóság és férfiasság kérdése, utána pedig kifejtetted, hogy a fiatalok barackosmálnás izéket vesznek, mert az könnyen be tudják nyakalni
    azért valld be, mégiscsak férfiasabbnak tartod az IGAZI TÖMÉNY SZESZT fogyasztókat, legalábbis az egész hsz-ednek ilyen a hangvétele
  • Fresh Duke
    Igaz. Mivel nem voltak barátai, nem ment emberek közé. De a többi stimmelt.
  • tenkenorman
    Sör lenne? Persze hisz abból van, iszom-e? nem utálom... viszont nem károgok hogy buzi aki ilyen söröket iszik. Ha ízlik neki, kedves egészségére. Ugyan ilyen bugyuta baromság amikor azért ugatnak hogy bor kolával? whiskey kólával? martini? az női pia... baleys (asszem így irják) az női pia stb...
  • bujcsik555
    Valami olyasmi.

Majd minden nap.
  • Lacee86
    Jól hangzik. :) Bizony, ilyen különleges söröket én is megkóstolnék szívesen.
  • cenobite
    Én úgy vagyok vele, hogy ha sört szeretnék inni, akkor azt az íze/zamata miatt iszom. Tehát legyen "sör ízű", mindenféle bodza, meg citrom, meg anyámkínja nélkül.
    Ha gyümölcslevet, limonádét, üdítőt szeretnék inni akkor azt veszem ki a hűtőből.
    Szerintem ez nem vas-macsóság vagy ilyesmi - szóval nem ettől lesz férfi egy férfi -, én így gondolom.
    Ugyanígy vagyok az ilyen fütyülős barackosepresmálnás "izékkel" (direkt nem írtam pálinkát). Arra jó, hogy a fiatalabbak is könnyen benyakalják - tapasztalat, szórakozóhelyen 10-ből 8 fiatal (17-24 korosztály kb.) ilyet kér ha töményet szeretne, a maradék kettő meg "jéger"-t, - de az igazi pálinkától nagyon messze van.
    Magánvélemény.
  • clio1616v
    meggysör 8°-os

• clio1616v
    irritál?

ez szerencse kérdése, hogy ki milyen körülmények között él

és tudod mi a szerencse?

a szerencse 50% véletlen és 50% rajtad múlik

Mondok egy vonatos példát:

Halad a vonat a síneken egyenletes lassú sebességgel. A vonat maga a szerencse. Mi kell ahhoz, hogy a szerencsét elérd?

50% az, hogy létezik ez a vonat.
    50% pedig rajtad múlik, hogy elég körültekintő vagy-e illetve képes vagy-e elérni.

Mi kell hozzá tehát?
    - figyelem - éberség a részedről
    - képesség, amit tanulással ill. edzéssel szereztél meg

Szóval, ha csak a WC-n ücsörögsz és azon keseregsz, hogy de szar neked, akkor az is marad...
  • Dzsini
    Dehogynem, csak a ló alkalmazkodott hozzá :)
  • Fresh Duke
    Nem fordítva ül a lovon, de azért...
  • Dzsini
    A fehér nadrág nem stimmel, de azért...
  • morcosqtya
    Plusz fordítva üli meg a lovat, félmeztelenül, fehér nadrágban. :)
  • Fbn Lx
    igen, sör. faját tekintve a sörök családjába tartozik, fajtája pedig: ízesített sör
    aki szerint nem sör, az nagyon férfias akar lenni azáltal hogy ő csak a gyümölcslével nem ízesített, nagyobb alkoholtartalmút issza meg, mert az tökre férfiasabb sokkal.
  • morcosqtya
    Szerintem az.
    Már nem.
  • Ic3 m4n

hát.. nem tudom.. felénk Tarjánban a baráti körben még nem sikerült.. a bebódulás állapotát értük el, ami nálunk nem egyenlő a részegséggel
  • Dean Winchester
    igen
    és nem iszom :D
    csak kóstoltam az ízesített verziót is és bizony sör íze van annak is....
  • Dzsini
    Mert ha szódás bornak hívnák, akkor...? A narancsos sört is lehet kótyomfittynek nevezni, nem a nevétől lesz vagy nem lesz sör vagy bor.
  • Guren
    nem csak pacsuli ízesített sörök léteznek

• Molnibalage
    Naná, de azért hívják fröccsnek higítás után és nem bornak...
  • Dzsini
    A sör ugyanazzal a recepttel készül, utólag adják hozzá az ízesítést. A fröccsnél is először elkészül a bor, és utána adnak hozzá szikvizet - ettől még a fröccsben a bor bor marad.
  • Molnibalage
    Nem tudom, de egyes régi söröknél a recept abból áll, hogy víz, maláta, stb. Citrom és más ízesítő nem szerepel. Tehát a klasszikus definíció szerint nem sörök.
  • Grenzjager
    ahogy a csíki mondás is tartja:
    A sör nem ital (a nő nem ember, a medve nem játék) :P
  • bardocz
    Ez ilyen elvi kérdés.
    Amióta kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok, egyszer ittam Munchenben, de amúgy nem iszok. Előtte szinte csak azt. Most áttértem a fröccsre. Úgyis láttam egy előző század eleji újságban, hogy a fröccs a magyar nemzeti ital, szóval már a mellemet is verhetem, hogy márpedig én igaz magyar vagyok :DDD
  • chhaya #109746
    Azt kell mondjam, hogy ez egy nagyon helyes dolog. :D
  • broman191
    Így van rendjén, mivel az ízesített dolgokat alapvetően nőknek találták ki. :D
  • chhaya #109744
    Ezt sosem értettem, miért szűnne meg sörnek lenni attól, hogy ízt adnak hozzá?
    Nem iszom szoktam iddi, nem vagyok oda a kesernyés ízekért.
  • videobaby
    ez nem igaz.
  • MR ME
    nem sör, inkább egy laza üdítőital, attól függetlenűl vannak belőle jók, jó hidegen nyáron néha jólesik, de nem nevezném sörnek

szoktam persze, nem is keveset :)
  • RS
    nem
    igen
  • Molnibalage
    A borok nagy részének borzalmas íze van.
  • Narxis
    Igaz magyar ember bort iszik.