127612
  • SzirmosSzisza
    Angolul jól értek szöveget, meg fejben is jól tolom, de ha az utcán megkérdezik merre kell menni, akkor átváltok a kézzel-lábbal metódusra (persze 5 perc múlva fejben már tökéletesen megy mit kellett volna mondani D:
  • clio1616v
    az önbizalomhiányod abból fakad, hogy általában olyan téma kerül szóba az emberekkel, amihez nem érzed magad elég tájékozottnak vagy korábbi rossz tapasztalatok miatt inkább csendes megfigyelő vagy egy beszélgetésnél, az se hülye aki hallgat és a kevesebb néha több alapon?
  • chhaya #114989
    Angolul tűrhetőn értek / olvasok, megszólalni képtelen vagyok (mondjuk magyarul se)... Németül elvileg alapfokon, gyakorlatilag halványan rémlik, hogy tanultam valaha... Siralmas. :(
  • SötétBarom
    Angol, német, mindkettőt nagyon jól.. Sajnos az osztrák meló miatt lassan jobban beszélek németül mint angolul :(
  • BRAT
    latin nyelvek nagyjából megértik egymást. Google fordítóban is látszik a hasonlóság.

Magyarul
    A növénynek ugyanis megvannak a maga igényei és hogy ezeket kielégítsék, a vállalkozók folyamatosan egyre magasabbra költöztetik az ültetvényeiket.

Portugál:
    A mesma planta também tem suas próprias necessidades e de conhecê-los, os empresários estão constantemente mudou-se para mais e mais alto nas plantações.

Spanyol:
    La misma planta también tiene sus propias necesidades y para cumplir con ellos, los empresarios están constantemente trasladó a más y más alto en las plantaciones.

Francia:
    La même plante a aussi ses propres besoins et de les satisfaire, les entrepreneurs sont constamment déplacé à plus haut dans les plantations.

Román:
    În același Planta are, de asemenea, propriile nevoi și de a le îndeplini, antreprenorii sunt în mod constant sa mutat la mare și mai mare în plantațiile.

• immovable
    Angolul. Többre nincs is szükségem.
  • Motoroj
    Angolul tűrhetően, de most már a németet is kezdem használhatóan beszélni.
    Egy időben a svéd is jól alakult, de már sokat felejtettem.
  • Molnibalage
    Van egy brazil ismerősöm. Nincs spanyol nyelvvizsgája, de azt mondja, hogy kb. elég jól érti, amit spanyolul mondanak neki.
  • Zoli007
    Szlovákiai vagyok, szóval alap, hogy tudok. Egyébként szerintem egyáltalán nem nehéz, ragozásra meg van táblázat, megtanulod, gyakorlod, profit.

Molni: Spanyol - portugál tudtommal nagyon más.
  • milk4
    Francia,Holland,Angol,Német, Oroszúl egy kicsit
  • Evoluti0N
    + Németül, ruszinul sok mindent megértek.
  • Evoluti0N
    Nominativ, Genitiv, Dativ, Akuzativ, Vokativ, Instrumental, Lokativ van szerb nyelvben is. Sőt, gondolom, hogy legtöbb szláv nyelvben. Szóval ez a csak a szlovákban van dolog nagy kamu.

Btw angolul, szerbül, horvátul tudok. Mondjuk a szerb és horvát szinte tök egyforma, szal ha az ember beszéli az egyiket, akkor a másikat is.
  • clio1616v
    angolul németül bármiről elbeszélgetek, speciálisan vegyipari és műszaki témában magabiztosan

franciát olaszt spanyolt megértem és alap mondatok mennek

oroszul perzsául(iráni a sógorom) néhány alap szó
  • Molnibalage
    Ez eggyel több eset, mint az oroszban és ott is mindent ragozni kell...
  • Molnibalage
    Angol, oroszul tanulok egy éve. Tanítottak anno 5 évig németre és 4 évig olaszra. Semmi sem maradt meg belőle, mert egyik sem érdekel. Műszaki szempontból - vagy bármilyen szempontból szerintem - az olasz szart sem ér, a német hasznossága még elmegy itt-ott, de az jellemzően nem az a terület, ahol én dolgozom vagy a hobbim.
  • Dzsini
    "ragozni kell az összes szófajt" ... mint a szláv nyelvek többségében. Pár helyen van pár könnyítés, de ott ez a módi.

Érdemes továbbolvasni ám a cikket, rögtön finomítanak ezen a listán.
  • BRAT
    Egy nyelvészekből álló csoport készített tanulmányból vettem. Nem a Kuruc infóról :)
    A világ legnehezebb nyelve a szlovák, mégpedig a nehéz és bonyolult nyelvtani felépítése miatt. A világon egyedül a szlovák nyelvnek van 7 esete (Nominatív, Genitív, Datív, Akuzatív, Lokál, Instrumentál a Vokatív), kiemelt szavai (i – y), a melléknevek és igék ragozása. Tulajdonképpen a szlovák nyelvben ragozni kell az összes szófajt.
  • Molnibalage
    Ezt még sosem hallottam és erős kétségeim vannak. Azon nyelvek nehezek jellemzően, amikhez nem nagyon van hasonló élő nyelv. A szlovák nem ilyen, mert a cseh nyelvven kb. annyira rokon, mint a spanyol portugál.
  • ressy14
    kimondani 5 mássalhangzót a szó elején minden bizonnyal nehéz
  • BRAT
    Állítólag a szlovák a világ legnehezebb nyelve.
    Igaz ez? Vagy környezetben tanultad, családtól ilyesmi?
  • Zoli007
    Angol, szlovák, cseh. Egy időben pötyögtem spanyolul, de már elfelejtettem.
  • Fbn Lx
    40 esgésből eddig 2 is tud japánul? wow
  • karajjj
    az angol megy
    németül tudok annyit, hogy ájnc cváj policáj, ich bin du bist, vi hájszt du, plusz lengyelük meg annyit, hogy jeszcse jeden
  • citromhéj
    Úgy látom, olaszra eddig nem szavazott senki... na erősítem kicsit :)
  • Pluskast
    Angol és német. Franciául és spanyolul tanultam de már kevésre emlékszem.
  • QuippeR
    angol és német. a franciát már elfelejtettem.
  • BRAT
    Németül jól, bár egy időben, ha telefonon kellet beszélni angol szavakkal cserélgettem ezt azt. Hier is the, Auf den Table, Es ist wonderful stb. Néha németül álmodok.
    Angolul kevésbé megy a megszólalás, de filmeket sorozatokat már sokszor felirat nélkül nézem. Szoftvereket, manualokat megértem.
    Orosz írás(helyesírás no...), olvasás megy és tudom egy cikkről, hogy főzésről, vagy tengelykapcsolóról szól-e. Ebből és horvátból, perzsából ill. kínaiból, 100-200 turista/társalgási szintű mondat (még) megy.
  • HTS s3rg1nh00
    angolul nem olyan rosszul,illetve részegen bármilyen nyelven.
  • Dzsini
    Angolul nagyon jól, németül tűrhetően, a latin nyelveket olvasva nagyjából ki tudom slilabizálni, a szlávokból maximum szavakat értek (de még tanultam oroszul, tehát a cirill betűket is :) )
  • Fresh Duke
    Rengeteg nyelven beszélek, kínai, japán, orosz. Más kérdés, hogy senki se értené meg.
  • Lacee86
    Angol, német. Mondjuk úgy, társalgási szinten. :) Németből van középfokú nyelvvizsgám btw, de ez lényegtelen. Angolul szeretnék sokkal jobban megtanulni.
  • VRSDM
    olcsó lumia + hangszer!
    :D
  • Molnibalage
    Nem. Mindent akkor veszek, amikor úgy érzem, hogy szükségem lehet rá.
  • SzirmosSzisza
    Ha a Steam karácsonyi vásár nem számít, akkor nem nagyon.
  • clio1616v
    ja meg szoktam lepni magamat, olyan skizofrén vagyok hogy még el is dugom magam elől, hogy nehogy megkeressem
  • clio1616v
    A földet reggel teremtette és a Napot mikor, csak mert addig hogy lehetett reggel amíg nap nem kelt fel?
  • tigeroo
    Koszontem!
  • clio1616v
    azt kihagytad, hogy gyík feje volt
  • szucsy89
    Igen, drágább valamivel. Ennyi jár mindenkinek. :P
  • MR ME
    sokszor igen, vmi drágábbal amire éppen szükségem van
    nem is azért mer karácsony van, de jól néz ki a fa alatt :)