127612
  • ba32107
    a wikipédia sohasem 100-os forrás, ez az első megjegyzésem

nagyon sok elmélet van, rengeteg, és egyiket sem bizonyították. újabban a bing-bang elmélet is kezd hadilábon állni. olyat is olvastam, miszerint bing-bangek követték egymást........tágulás, összehúzódás, tágulás, összehúzódás.....

a mai ismereteink alapján arra következtethetünk, hogy végtelen (én úgy tudom). sem ezt, sem az ellenkezőjét nem lehet bizonyítani (még).

az utolsó mondatod se valami meggyőző......attól, hogy végtelen csillag van, nem feltétlenül végtelenül nagy a sűrűségük (tehát csillag/terület arányuk).
  • TommyC
    nem hat meg a válaszod.
    csakis az alapján tudok bármit mondani, amit a tudósok kidolgoztak, és egy ember sincs a Földön, aki ennél többet tudna.
    Én csak azt tudom csinálni, hogy szépen utána olvasok.

Van olyan elmélet, hogy a világegyetem végtelen, nem tagadom, mert így igaz, de a csillagászat elfogadott álláspontja szerint nincs.
    Ezen felül tőlem hihet akárki akármit, ha kell a kisújjadból is kiszophatod, hogy mi a válasz.

Én csak azt mondom, hogy mi a jelenlegi álláspont, ennél többet nem tudunk se Te, se én.
  • GregSB
    "Ha lenne is más bolygón az olyan távolságot feltételez amit egyszerűen lehetetlen áthidalni bármilyen fejlettség mellett is leheteteln lesz."

Na ez az amire nem innék előre. Honnan tudod hogy soha nem lesz olyan fejletség? A tudósok pl már 1921 óta foglalkoznak a féreglyuk-elmélettel, amire igaz még nincs bizonyítva, de cáfolva sem. És ki tudja mi lesz 100-1000 év múlva, miket fognak még felfedezni?

Így kijelenteni, hogy "soha nem lesz olyan fejlettség" eléggé... földhöz ragadt gondolkodásra utal :D (np offense)
  • Fbn Lx
    na most lettél igazán gecikemény, úgy megmondtad nekem a frankót, azt se tudom hova bújjak :C idióta...
    úgy leoltasz, mintha minimum 50 éves asztrofizikus lennél, 25 évnyi kutatással a hátad mögöd :D ez röhely.
    Figyelj, amíg senki nem tudja megmagyarázni az igazat, amíg tudósok nem tudják bebizonyítani, hogy vételen vagy sem, és amíg rengeteg elmélet van mindkét oldalon, addig te csak ne oltogassál le senkit a tutibiztos véleményeddel, amit az eszméletlen IQ-ddal kilogikáztál 18 évesen ;)
  • TommyC
    Wikipédia (angol)

ha elfogadod azt, hogy a világegyetem az ősrobbanással keletkezett, akkor eleve értelmetlen az, hogy a világegyetem végtelen.

másrészről elfogadott, hogy a világegyetem tágul (Hubbel effektus)

az első elméleti bizonyítok az volt, amikor rájöttek, hogy ha a világegyetem végtelen lenne, akkor végtelen számú csillag alkotná. Ebből az következik, hogy végtelenül fényes lenne minden, és végtelenül forró.
  • sweech
    ha befejezted a kemény odamondogatásaidat, leírhatnád, miért nem végtelen a világegyetem. érdekelne
  • TommyC
    inkább olvass még egy kicsit, és akkor talán tudunk is beszélgetni
  • Fbn Lx
    Köszönjük, hogy megosztottad :O
    tapasztaltad, vagy kiszámoltad? -.-
  • Fbn Lx
    ja, én is kb. íyg gondolom, úgyhogy nem tudok szavazni.
    ha kib*szott sok galaxis van még a miénken kívül, valószínűleg kib*szott sok életforma is kialakult távoli kellemes légkörrel rendelkező bolgyókon.
    Biztosan vana Földnek testvére, több is :/
    Feltéve, hogy Isten számítógépe elbír egy akkora Univerzumot! :D
    Szal ez a kérdés feltételezi hogy csak 1 életforma van rajtunk kívül, és hogy az milyen...
    én arra szavaznak, hogy végtelenféle van -.-
  • sweech
    akkor hol a vége?
  • Fbn Lx
    Lehet a fénynél gyorsabbnak lenni.
    Nem hallottál még az Element Zero-ról, és magáról a Mass Effectről? :CCCc
    Az emberek a Marson fogják felfedezni kb. 100 év múlva :-|
  • TommyC
    miért, Te jártál az emberi hülyeségnek a végén?
    na látod az is végtelen...
  • szucsy89
    miért jártál már a végén?
  • TommyC
    nem végtelen a világegyetem (:
  • PyRex
    lol lehet. :D
  • szucsy89
    ezt is látják és aki arra szavazott hogy ki van zárva azt elviszik
  • PyRex
    azt nem értem, hogy aki azt mondja, hogy nincs, az gondolkozik...?

ha végtelen a világegyetem, akkor ki van zárva, hogy ne legyen akár végtelen számú fejlett civilizáció...
  • Rage47
    sztem is. elég lenne, hogy igen
  • Rockynhooo
    vannak , de a válasz lehetőségek szarok :-CCCCCC
  • desigo
    nem hinném,hogy lenne...

Biztosan léteznek primitív életformák a Földön kívül is.

• [HUN]FaTaL
    Van élet a Földön kívül ebben biztos vagyok, hogy fejlettebek e vagy nem azt nem tudom. Ezért az utolsóra nyomtam:)
  • Rundstedt17
    wtf
  • DJ Skyline
    szerintem fejlettebbek nálunk. és amúgy meg #4886 második sorát tudom én is mondani.
  • mama2
    Anyukám nővérének a pasija, azt mondta: Biztos van élet a földön kívűl hisz -ahogy te is írtad Pepsi Twist-, határtalan az űr, a galaxisok, és lehet, hogy mindegyikben galaxisban van egy olyan bolygó, amin van élet.
    Azt is mondta, hogy lehet mi is régen nem itt éltünk, csak száműztek ide minket, mert lehet hogy a föld régen egy ilyen "rab" bolygó volt, és ide száműztek minket és előröl kellett mindent kezdenünk. Vagy felrobbant a bolygó, mint a SuperMan-be, és idejöttünk.
    És azt is mondta, hogy lehet, valahol ezen a sárgolyón, el van relytve valami, ami arra vár hogy megtaláljuk, úgy mint pölö az Alien vs. Predatorba!
    Ezeket mondta, mondjuk én ezekbe nem hiszek, csak abban hogy van más is biztos, mivel határtalan a világegyetem. Úgyhogy én arra nyomtam hogy: Körülbelül velünk egy technológiai szinten lehetnek, azért mert ha ugyan akkor kezték mint mi, és úgí haladnak mint mi, akkor egy szinten vannak velünk.
  • PíszLávJuniti
    Van, de hogy mi soha nem fogunk velük találkozni, kapcsolatot felvenni, az is biztos.
    Sok mindent nem értünk még :| itt a Földön sem, az űrben sem, más galaxisokról meg pláne nem.
  • Pepsi Twist
    Hát!

Szerintem amilyen határtalan az űr, olyan határtalan más életformák kialakulása is.

Amúgy!

Azért nem tudjuk hogy vannak mert elküldjük hogy "van ott valaki?" üzenetet aztán 20 millió év mulva jön 1 válasz hogy "tessék?".

Nekem ez az álláspontom, tehát amire nyomtam:

"Biztosan léteznek primitív életformák a Földön kívül is.
    Van és szintén egy társadalmat alkotnak, de technológiai szinten elmaradnak tőlünk.
    Kürölbelül velünk egy technológiai szinten lehetnek.
    Fejlettebbek nálunk.
    Előbbi kettő valamelyike, plusz ők tudnak a MI létezésünkről."

ezek közül mindeggyikre tudok nyomni :D vagyis mindeggyikre kéne...
  • BaliBoy
    Az elsőn és az utolsó válaszon kívül bármelyik.
  • NEOreg3
    most is figyelik, hogy mire szavaztok
  • ba32107
    nem csak a galaxis. a mi galaxisunkban több mint százmilliárd csillag van, ennek majdnem mindnek vannak bolygói. és ez CSAK a mi galaxisunk.....ezenkívül még több milliárd galaxis van, egyenként ennyi bolygóval! szerintem lehetetlen, hogy ezek közül kizárólag a földön alakult ki élet.

#4881 jól megmondta
  • Rundstedt17
    ki van zárva. ezt választottam,de igazából az választottam volna hogy LÉTEZHETNEK.mivel nincs bizonyíték létezésre ezért a ki van zárva.ha léteznek is,áthidalhatatlan távolságra,mert ugyebár azt tudjuk hogy a föld bolygó környékén ,más bolygókon nincs élet.Ha lenne is más bolygón az olyan távolságot feltételez amit egyszerűen lehetetlen áthidalni bármilyen fejlettség mellett is leheteteln lesz.Elég bele gondolni abba a szóba hogy
    fényév.Lehetetlenség gyorsabbnak lenni a fénynél még ha el is érnék azt a gyorsaságot akkor is millió fényévekről beszélünk.Tehát az ilyen ufos dolgok marhaságok.Egy biztos ha léteznek is valamilyen lehetetlen távolságban nem tudnak rólunk.ennyi összefoglalva.
  • poppe

TAKE ME!
  • Bmx01
    túl nagy a galaxis hogy csak 1edül legyünk
  • TommyC
    h lehet egy ilyen tudományos kérdést ennyire tudománytalanul feltenni... :/
  • Verseghy
    Én scak egyszerűen egy "VAN"-ra szavaznék, mert ötletem sincs, hogy fejlettebbek nálunk vagy sem, de tuti vannak.
  • poppe

szeretem, olaszok nyernek

• Rundstedt17
    nézni nem szeretem mert halál unalmas,játszani meg utálom ezért sem játszom:D.tehát a válasz nem
  • VRSDM
    jött a fogtündéréjjelimanógoblin :P
  • ba32107
    de jó kis szavazások kerültek fel az éjjel
  • Myron
    nagyon szép a banner. annyira megfogott. mintha a gyerekkoromra emlékeztetne. ezek a színek meg formák. csodás.
  • bardocz
    Én is akkor unom meg,amikor az egyik fél idegbajos lesz(ez szinte soha nem a mi osztályunk,mert ha veszítünk leszarjuk,ők viszont bedühödnek sokszor),olyankor már semmi értelme az egésznek.