127612
  • SzirmosSzisza
    Voltam már bácsizva is, de a Sparban még mindig elkérik néha a személyim :(

Amúgy nem zavar, aranyos szerintem.
  • Sir Quno Jedi
    Próbálnák meg nem megadni a kellő tiszteletet! El is vinné őket a zsákosember.
  • immovable
    Én.
  • Pluskast
    Megmosolygom a dolgot. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy kisgyerekként én is csókolómmal köszöntem az annyi idős embereknek mint amennyi most én vagyok. Akkor bazi öregnek tűntek számomra :) Most meg én lettem olyan bazi öreg :)
  • Calver
    elrakom, átnézni nem szoktam, max akkor, ha valami szar van a palacsintában.

tekintve h úsztam már meg emiatt olyat, h pénztáros szarul adott vissza, nos... hasznos lépésnek tűnik.
  • kifli
    Csak nagyobb értékű cuccnál, műszaki cikk, esetleg ruháknál, főleg cipő...
    Amúgy kuka
  • Molnibalage
    Csak műszaki cikk. Egyébként egyből kuka vagy el sem veszem.
  • chhaya #116465
    Csak akkor tartom meg, ha garanciás holmit veszek, illetve ha nagyobb összegű dolog és esetleg cserélni kell bármi okból. Minden más blokkot elveszek a pénztárostól, átnézem, aztán valahol útközben vagy otthon kidobom.
  • BRAT
    összegyűjtöm 1-2 hónapig és ha hiányom van, akkor számolgatok.
  • pxxl
    ha nem jótállásos, akkor a kijáratig őrzöm, mert van olyan bolt, ahol nem a pénztárnál csipog, ha valami baj van, pl nem húzták le rendesen, vagy volt még egy kütyü rajta.
  • MR ME
    csak ha jótállás van rá, am el se veszem vagy egyből kidobom
  • Sir Quno Jedi
    "A LEGFONTOSABB: ha a rendőr előállít, akkor a “lopott” holmit is lefoglalja. Magyarán a cigány nem nyer a bolton, csak csinál egy hamis vád bűntettét; ha lefoglalás is történik, akkor “büntetőeljárást keletkeztető” minősített esettel."

"A rendőrség nem a helyszínen szolgáltat igazságot – lefoglal, előállít, bizonyítékot gyűjt, stb. Ilyen trükk főleg ezért nem működhet. A járőr a helyszínen nem fog kamerafelvételeket nézegetni, sem egyéb hiábavalóságokkal foglalkozni."
  • Fresh Duke
    Ezt még nem láttam, mikor elküldtem az üzenetet. :D
  • Fresh Duke
    Mint írtam, elég úgy csinálni, a komák úgy se várnák ki a rendőrök érkezését. És nem is a rendőrnek kell megnéznie a felvételt, hanem a biztonsági őrnek. (És azok rá is érnek.) Lehet még az is elkergeti a rézgyűjtőket.
    De, ahogy SQJ is mondta, a blokk kb semmit sem bizonyít. És hogy ha a cuccaidat akarják, megkapják azt máshogy is.

Én amúgy még sose láttam ilyen blokkos trükközést fekától. Ez csak urban legend, vagy tényleg történt már ilyen?
  • Sir Quno Jedi
    Urbanlegends.hu-ról egyik hozzászólás:

"Az, hogy van egy blokkom bizonyos árukról, még nem bizonyítja azt, hogy minden olyan áru, ami rajta van, az enyém volt. Tulajdonképpen a blokk nem bizonyít semmit, a blokknak csak adóügyi okai vannak. Biztonsági kamera felvétel kell arról, hogy lopás történt-e, egyébként a rendőr röhögni fog egy jót.
    Az is csak egy tévhit, hogy ha nem mutatom be a bejáratnál a máshol vásárolt árut, akkor máris lopással vádolhatnak. Arról is kell biztonsági kamera felvétel, hogy lopni próbáltam az üzletben."
  • Sir Quno Jedi
    Mondhatom azt is, hogy a nyugta kiesett a kosárból/kocsiból, sőt egyenesen kilopták a niggerek, láttam is. Én is kedvemre hazudhatok, ugyanis az igazság az én oldalamon van.
  • Sir Quno Jedi
    A nyugtán, ha nincs rajta sorozatszám, vagy bármi más ami egyértelműen azonosíthatná a termékeket, akkor az semmit az égvilágon nem bizonyít. Nekem is lehet egy liter tejem, két kiló kenyerem stb.-stb., meg nekik is. Nem tudják bebizonyítani, hogy az az övék semmi módon. Merthogy nem is az. Nyugodtan lehet rendőrt hívni, ujjlenyomatokat venni a termékekről (enyémek rajta lesznek minden), a bevásárló-kocsiról, valamint ahogy mondtátok, a felvételeket is át lehet nézni. Ha meg kártyával fizettél esetleg, akkor pláne vicces.

Ha neki van egy blokkja két kiló tarjáról és nekem nincs, az nem bizonyítja, hogy a nálam lévő tarja az övé.

Az más kérdés, hogy le is üthetnek, meg is késelhetnek, elvihetik a pénztárcádat és a kocsidat is, mert ők mindent megtehetnek büntetlenül.
  • HTS s3rg1nh00
    csak éppen a rend bátor őrei nem állnak neki a felvételeket nézegetni,mert sietnek traffipaxolni.annak hisznek,akinél a nyugta van,az meg nem te vagy...
  • Fresh Duke
    A felvételek könnyen bizonyítják, hogy ki fizetett a pénztárnál. Másfelől, szerintem elég úgy csinálni, mintha rendőrt hívnál, az erősen pigmentáltak eltűnnek, mint szürke szamár a ködben.
    De ha kötekedni vagy késelni akarnak, azt blokk megléte mellett is megteszik...
  • Jim Morrison
    Ilyen van?:o es akkor kinek hisznek? Vagy megnezik a felveteleket?
  • Lacee86
    Igen, erről én is hallottam. Ezért is, ill. a későbbi átnézés miatt is mindig megőrzöm. Pl. a múltkor hasznos is volt, ugyanis a gyógyszertárban vmelyik gyógyszert tévedésből kétszer pittyentették be, és ezt csak otthon vettük észre a blokkon. Persze a gyógyszertáros ismerős volt, így nem is tételezte fel, h esetleg csak kamuból mondom. De mivel receptköteles gyógyszer volt, ezt nyilván vissza is lehetett volna keresni.
  • HTS s3rg1nh00
    +1,illetve ha nagyáruházban vásárolok akkor is,mert errefelé a nem tegnap barnultak kifigyelik ki vesz sok dolgot és hagyja a pénztárnál a blokkot,amit szépen utánavisznek a parkolóban és azt mondják ellopta a drága fehér ember az ő vásárolt dolgaikat -.-
  • immovable
  • Pluskast
    Termék és szolgáltatás függő. Műszaki cikk esetében mindig, illetve ha benzinkútnál tankolok akkor is. Amúgy nem.
  • videobaby
    1-2 esettől eltekintve csak akkor, ha jótálláshoz szükséges. egyébként pénztár után átnézem, ha több mindent veszek, aztán ki is dobom.
  • lord nihilus
    Nem.
    Nem érdekel.
    Igen.
    Inkább rossz.
  • Fbn Lx
    "egy 20 éves lánynak meg már nagyon gyakran gyereke volt."

én anyám is alig töltötte be a 20at, amikor születtem... úgy, hogy 19 évesen már egy éve próbálkozott
    fura, hogy ez 23 évvel később már extrém
  • Fbn Lx
    akkor miről árulkodik az én 10 percem?
  • Pluskast
    No nem folyamatosan, de az elején azért egy picit többet :))
  • dartonite
    Igen,nem,igen,jo.
    Siman kurva lennek nokent :|
  • hugopareiros
    #Sir Quno Jedi
    Lehet, de az nem zavar, ha normális párkapcsolatban volt 'sok' pasival.

#tigeroo
    Alapból önző ember vagyok, ezzel nem lőttél mellé.
    Viszont azt nem tartom rossznak, hogy megválogatom, hogy kivel osztom meg az életem.

Igen egy kapcsolat arról szól, hogy jól érzi magát két ember együtt.
    Tegyük fel, hogy 3 éve boldogság van és akkor tudod meg, hogy nem is tudom...kiderülne róla hogy a szüzességét a testvérével veszítette el.
    Vagy egy életszerűbb példa: korábban bátyáddal is volt kapcsolatban. Avagy kapcsolatotok elején megcsalt. Avagy titkon prosti.

Nem kell túl spilázni, hisz boldog vagy vele és tervezitek a közös jövőt. Sőt lehet, hogy ő még jobban is tervez veled, mint te.
    Mit teszel?

#Pluskast
    Vártam egy ilyen hozzászólást. Örülök neki, hogy te naponta 3 órát töltesz el a boldogságban. :-)

#Serginho
    Én visszakérdeztem volna, hogy "és benned már volt kutya is ugye?".
    Valahogy nem tudom elképzelni azt a világot, ahol mindenki mindenkinek tetszik, és így nem kell válogatni.
    Felcseperedsz, meglátod az első nőt és bárminemű ismerkedés nélkül (hisz úgyis tetszetek egymásnak) jöhet az ásókapanagyharang.

#Lacee86
    Engem egyáltalán nem zavar, ha egy hölgyemény nem szűz...sőt.
    Persze ha úgy vesztette el, hogy egy buliban 3-man meghúzták már kérdéses erősen.
  • Dzsini
    Ha 20-as éveire már 6-8 éve önellátó és dolgozó ember (8 általánosból 14 évesen "szabadul", bár 18 éves koráig tanköteles), akkor húsz évesen már felnőtt, érett, döntéseket hozó és vállaló ember.

Az, hogy mostanában ez egyre kevésbé fordul elő, mert nem kényszer, attól még létezik.
  • Lacee86
    És amúgy saját magamat sem tartom erre alkalmasnak jelen pillanatban, pedig 27 vagyok. :)
  • Lacee86
    Á, én nem azt vonom kétségbe, h attól, ha vki hülyéskedik felnőtt fejjel, attól komolytalan. Én azt gondolom, h sok 20-as éveiben járó "felnőtt" egyszerűen képtelen felelősséget vállalni, döntéseket meghozni, és emiatt éretlen; többek közt a gyerekvállalásra.
  • Sir Quno Jedi
    Balett... Na és aki beleszeret egy hattyúba?!? ÉÉÉÉééérted?! Egy hattyúba! Perverz ááállat! :D
  • Molnibalage
    Lásd itt. :)
  • tigeroo
    az ókori görög mitológia történeteinek nagy része is abból áll, hogy zeusz nemtudta féken tartani a pöcsét...
  • Dzsini
    Múlt évben voltam egy továbbképzésen, ott a társaság nagyobb része 30 feletti, családos, akár többgyerekes ember volt, de ahogy visszakerültünk az "iskolapadba" és kicsit összeismerkedtünk, rögtön kijött sokunkból a diák - nekiálltunk levelezni, összesúgni, nevetgélni az oktatók háta mögött, rosszalkodni :)

Aztán persze önmagunkon röhögni, hogy egy kis iskolaélmény hogy kihozta mindenkiből a rosszgyereket :)
  • Molnibalage
    Ez pusztán a környezet. A külső kényszer van, akkor annak hatására az ember is képes megváltozni.

Én is tudok úgy viselkedni, hogy értett felnőttnek látszom, de képes vagyok bármikor 10 évet visszahülyülni, ha a helyzet úgy hozza.

Valamiért egyes emberekben az a tévképzet él, hogy felnőtten az ember véreseny komoly lesz. Aztán így visszagondolva szüleimet látva mikor régi gimis barátokkal futnak össze nem ezt látom. Ők is egyből "visszzüllenek" huszonéves korukra.

Mikor én kis 12 éves pöcs voltam, akkor úgy néztem a szomszéd 18 éves srcára, hogy "fú, de komoly srác". Aztán mikor én lettem 18 és láttam őt 25 évesen, akkor is ezt éreztem. Pár éve összefutottam vele és az jött le, hogy kb. ugyanannyira tudunk "lezülleni", mint 10 éve.

Attól, mert valakinek gyereke/komoly munkája/stb. van, attól egy része nem fog megváltozni. Kicsit off, de ezért van az, hogy életkortól függetlenül az emberek nagy része szeret játaszni valamilyen formában.

Szeritn a felnőtté válás egyik komoly kritériuma az, hogy felfogja az ember, hogy a tettének következményei vannak és az, hogy legalább egyszer az életben megtapasztalja, hogy valamit nagyon elbaszott és senki nem nézi el neki és érezni a "nincs mit tenni", érzést.
  • Dzsini
    Egyrészt lényegesen hosszabb lett a születéskor várható élettartam, de a fontosabb az, hogy sokkal hosszabb a tanulással tölthető idő.
    Aki 8 általános (régebben elemi) után elmegy dolgozni, az 16 évesen ma is "felnőtt" lesz. Aki 25+ éves koráig játszhat a különféle oktatási intézményekben, az ráér felelősséggel lenni bármiért. A városi életmód és a gazdag, könnyű élet már régen is rásegített arra, hogy ne kelljen felnőttet játszani túl hamar. Most a te környezeted többsége már városlakó, jómódú ember, így persze, hogy az látszik, hogy 25 évesen még inkább szórakozik, mint komolykodik.