127612
-
Cat 02 #18029 Postal filmben volt 1 jó részlet erről :D -
A wikin azt írják The financial cost of the war has been more than £4.5 billion ($9 billion) to the UK, and over $845 billion to the U.S., with the total cost to the U.S. economy estimated at $3 trillion.
Szerintem kutatásra és fejlesztésre kellet volna költeni, hogy a nyugati világ függetlenedjen az olajtól.
És akkor még nem volt szó az életekről. -
Rundstedt17 #18027 megvalósíthatatlan....ahogy előttem szóltak te most városállamokat szeretnél....pf -
Rundstedt17 #18026 így igaz -
Ha mindenki így gondolkozna már nem itt tartana a világ. :)
De sajnos nem mindenki gondolkozik így. :S -
Vegas #18024 :D majdnem -
Vegas #18023 heaven_street_seven_-_mozdulj.mp3 -
A független Mo-nak meg akkor van értelme, ha olyan emberek vezetnék akik anno összehozták a Monarchiát. Sajnos ettől fényévekre vagyunk. Az is gond, hogy sok az agymosott birka. Akkoribna a censusos szavazati jog nem volt egy rossz ötlet bár az sem szűrt ki minden idiótát, de azért valamiféle szűrő volt. -
A '70-es ével hippi idealizmusától feláll a szőr a hátamon. Kevés károsabb dolgonál van annál amikor fontos kérdések esetén csak olyan emberek pattognak akik szeme előtt rózsaszín köd lebeg. -
Ömagában a kérdés rossz. A Monarchia nem volt egy rossz dolog, mert valamennyire összefogta a finoman szólva nem túl egységes valamit ami előtte volt. Viszont a többi szép számmal élő más nemzetiségnek ez nem tetszett annyira. További gond, hogy a O-MM gyakorlatilag egyenlő volt Ferenc Józseffel. Csak azért ment anno bele, mert a magyar passzív ellenállás az ő torkának is szegezte a kést hosszútávon. Viszont azután nagyon rugalmatlan volt, semmiféle komoly változtatásba nem ment bele. Gyakorlatilag örökéletűnek képzelte a helyzetet. Egy 18. századi kvalitású és vén uralkodónak semmi keresnivalója nem lett volna a trónon sajnos. 1896 után le kellett volna mondania és fiatalítani. Persze ez nem volt szokás soha sajnos. Egy nagy uralkodót ismerek aki öregkorában visszavonult, V. Károly németrómai császár volt. A világtörténelem egyik legnagyobb kaliberű uralkodója volt és mégis alig ismerik. -
xxxpaulxxx #18019 Teljesen jó gondolat és totálisan egyetértek veled...
Én pl nem szeretek itt élni... de kénytelen vagyok (még... aztán majd elválik)
és azt is kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy országok már nagyon régóta vannak... és lesznek is még nagyon sokáig -
John Lennon - Imagine 1971-ből:
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one
Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one
-
CUCLI #18017 á -
Jobb lenne ha még mindig Osztrák–Magyar Monarchia lenne.
Nopersze csak azért, mert úgyis az lenne, hogy az osztrákok zséjét pumpálnák ide, hogy valahogy fejlődgessünk. :P
Ha osztrák lennék tuti ellenezném, hiszen lenne egy "rész" ami csak nyeli a pénzt. Nem tartana sokáig, mert az lenne mint most Olaszországgal. Az észak erősen el akar határolódni déltől...... -
Nagyon sok mindenben egyetértek amit mondasz bár a #17989-es válaszod azért nem szép!
De ha nagyon leegyszerüsítjük a dolgokat akkor ezek a határok az életbenmaradás érdekében alakultak ki! Mindenkinek meg kell küzdenie az életbenmaradásért, ezért a társas lények összetartanak, és így van aki ebből rosszul jön ki, ez van ez az élet rendje! Tehát egyáltalán semmi probléma a hazafiassággal mert mindenki a saját közösségét védi, akárcsak az állatoknál! Mert ha nem teszed elveszik és neked annyi! -
segítek: hungaristáknak szokták nevezni őket :D -
nee :( igazmagyar kolléga mégegy pajtásot szerezett :( -
johogy jó.. -
Ha valakinek nem tetszik a világ határvonalakkal való tagolása, és "országok" egymástól való elkülönítése, azt annyival tudják illetni, hogy: pfff.
a véleményem továbbra is az, hogy azt az embert kellett volna felkötni, aki először határt húzott a birodalmának.
Most lényegében azt mondod, hogy nem értesz egyet az országok illetve államok létezésével?
Akkor csak önkormányzatoknak kellene lenniük? Szóval olyan világot látsz magad előtt kívánatosnak hol városállamok léteznek vagy azt se? Úgy értem szóval ilyen anarcho-szindikalista közösségben látod az ideális megoldást az emberek számára? -
Ez is egy korrekt gondolat.
Csak akkor azt nem értem, hogy ti most Fbn Lx-el miért vitatkoztok. :)) -
G_ArchAngel #18008 

-
Na ebben most tökéletesen egyetértek veled. -
-
igen ha most osztrák állampolgár lennék és Bécsben élnék lehet boldogabb lennék mint itt a kiégésbe. -
Fbn Lx #18004 röviden:
a nemzeti érzés egy eszköz, amivel a két fél ráveszi a sakkbábuit, hogy elhiggyék: valójában ők is azt akarják, hogy tologassák őket. -
már látom -
Miért? -
Fbn Lx #18001 Gondolkodj már ember.
Ha osztrák kisgyereknek születsz, biztos rohadtul fájna a jólétben, hogy nincs olyan, hogy Magyarország, amihez amúgy semmi közöd nem lenne.
Ha valakinek nem tetszik a világ határvonalakkal való tagolása, és "országok" egymástól való elkülönítése, azt annyival tudják illetni, hogy: pfff.
ezek ám a megsemmisítő érvek.
tudod, miért annyit mondasz erre, hogy pf?
mert egy befolyásolható gép vagy, akibe beleneveltek egy olyan heves érzéseket kiváltó, esetlegesen vak ítélkezést, gyűlölködést, és enyhe nacionalizmust, amit úgy hívnak, hogy hazaszeretet.
ha ezt nem nevelik bele a tömegbe, nyilván nem lesznek hasznos polgárai az államnak.
a véleményem továbbra is az, hogy azt az embert kellett volna felkötni, aki először határt húzott a birodalmának.
Ha jobban belegondolsz, ezek a nagy patrióta érzelmek gyűlölködést, kisajátítást, fegyverkezést, és végső soron háborúkat váltanak ki. És az emberek elhiszik, hogy nekik erre szükségük van. Mintha enélkül nem tartoznának valahova ugyanúgy...
én soha nem gondoltam, hogy egy magyar embert előnyben részesítek egy külföldivel szemben. nálam semmi ás senki értékét nem határozza meg az, hogy a Földnek melyik fikcionálisan elkülönített darabjára született, mert ugyanabba az emberi fajba tartozik, amibe én, és csak két dologban különbözünk: máshogy pörög a nyelvünk, és másféle szokásokat erőltettek ránk. -
Sok részlet elrér, de a FŐBB VONÁSOK egyeznek, mint pl a vámunió, vagy a közös pénzügy (az Eu is előírja hogy mennyi lehetaz államháztartási hiány stb), elvileg létezik közös európai hadsereg (nem a NATO-ra gondolok). -
Független?? . . . -
Rundstedt17 #17998 jól mondod -
kocsisgabor9999 #17997 Van különbség, nem is kevés. -
Én pozitívan ítélem meg a Monarchiát.
Ráadásul az EU is hasonló az OMM-hez. -
Rundstedt17 #17995 17933-asba vannak az érveim...azt hiszem neked nincs csak 1 beszólás hogy ne lenne Magyarország...de hogy miért?pf... -
szerintem egy yo pár éve már nincs is :) -
Fbn Lx #17993 érvnélküli fikagép. -
amúgy #17989 -
mindegy, így is, úgy is szar -
Rundstedt17 #17990 grat
-
Fbn Lx #17989 nem tudok szavazna, mert én azt szeretném, ha Magyarország se lenne.