127612
  • FZoleee
    én még mindig nem tudom megérteni, hogy mi a jó a cigizésben?
  • Vegas
    faszt se? mibő' vagy?
  • mosoporr
    és ugye fel kell tenni a kérdést mi a veszélyesebb:
    egy hányásig beszivott ember a volán mögött vagy egy 3ü sört megivott ipse?
  • mosoporr
    füvet speedet colát simán,most h tiltják csak annyit érnek el vele h hatalmas bevételtöl esik el az álam + 1-2 embernek elbasszák az egész életét és megbélyegzik öket(minket).
  • 89
    "négy év dohányzás után"
    "kiürült a szervezetemből minden"

lófaszt ürült ki
  • DJ Skyline
    én pl nem
  • VRSDM
    amúgymeg nem gondolnátok hogy mennyi ember szív. kábé mindenki...
    a buszsöfőrtől kezdve, a baumax-os raktárospakolós faszin át, a biztonsági őrökön keresztül a teknós lányokon át mindenki...
  • VRSDM
    kurvajó hogy depressziós leszel tőle.
  • VRSDM
    bizonyos feltételek mellett igen.
    Kellene egy számítógépes rendszer ami nyilvántart mindenkit (ilyenből van egy pár csak kölcsön kell venni) ha valakit elkapnak valamiféle kábítószeres ügyben akkor ő pl. már nem vehetne, meg nem lehetne sokat sem venni, pl. meg lenne szabva hogy ki mennyit, mindezt a súlya apalján pl.

és ettől független heroin-t nem árulnék :D vagyis, az aids-esek ugyan úgy sokan lennének :D
  • nandorb
    aruld mar el mire szavaztal hogy ennyire ellenzed az alkoholt? legalizalnad??
  • Pepsi Twist
    én is speedeztem má :D kurva jó :D viszont én is piálok... de nem vagyok függő... naponta 2 üveg sör elmegy max 4 :D (délutántól estig)
  • panther112
    Sőt személyesen ismertem ilyen lányt, 2 évig speed-ezett, tényleg függő volt, leszokott, egyetemet végzett, több nyelven beszél, Ausztráliában dolgozik, semmi baja, és baromi jól néz ki mind a mai napig, soha nem nézett ki rosszul... Ellenben az alkoholista osztálytársnőm arcáról 2 év ivás után bárki megmondja, hogy alkoholbeteg. Nekem amúgy mindegy, mindenki azt csinál, amit akar, csak ne higgyétek azt, hogy az alkohol az valami kis veszélytelen üdítőital, a többi drog meg az öngyilkosság egy sajátos formája, mert ez tényszerűen nem igaz. Az alkohol egy alattomos drog, amire iszonyú könnyű rászokni, az egyik legsunyibb, mert észre se veszed, hogy hol vannak a határok, ill. a társadalom is 100%-ig tolerálja...
  • bardocz
    Rászoktál?Úgytűnik nem.Akkor nem is csoda,hogy nincsen tőle semmi bajod.Láttál már képet olyan emberekről,akik 1 éve folyamatosan csinálják?1 év alkoholizmustól nem fogsz úgy kinézni.
  • Mirk
    nekem aztán tök mindegy melyik "halálosabb", már ez a kérdés önmagában nevetséges, mind a kettő szar amit el kell kerülni és kész
    nincs drogos ismerősöm, vagy családtagom, de például a nagyapám az alkohol miatt halt meg mert szarrá itta a máját
  • panther112
    Látom sok közöd van a drogokhoz, amfetaminokat senki nem szed naponta, mert 5-7 nap mire újratermelődik a szinapszisokban a szerotonin, magyarul semmi hatása kb. 1 hétig. Amúgy volt szerencsém hozzájuk, és amint láthatod semmi bajom, ezt nem mondhatja el az az osztálytársam, aki nagy drogellenes volt, csak éppenséggel 27 éves kora körül elkezdett inni, ma alkoholista... De csak szajkózd a sok hülyeséget, az ma úgyis elvárás.
  • kocsisgabor9999
    Legalizálnám. Sőt ingyenessé tenném. Aki hülye haljon meg.
  • bardocz
    Ha megnézzük az alkoholtermelést,és a drogok "termelését",már abból egyértelműen adódna,hogy alkoholtól többen halhatnak meg.
  • bardocz
    Szerinted az alkohol gyilkosabb,,int mondjuk az amfetamin?Akkor én 1 évig iszok minden nap,te meg 1 évig minden nap azt szeded,és megnézzük melyikünk tudja abbahagyni,és ránézésre ki öregedett többet.Ekkora marhaságot,úristen..
  • Vegas
    akkor nem is vagy kemény
  • CamelX
    Látom tényleg sokan nem olvasták el amiről szó volt, de nem is fogok újra belecsöppenni :D
  • Mirk
    Ekkora hülyeséget már rég halottam!

És igen az alkohol is drog és többen halnak meg miatta mint a többi kábítószer miatt, mégis legális
  • panther112
    Drogok kaphatóak legálisan, annyi alkoholt veszel, amennyit a pénztárcád enged. Egyik leggyilkosabb drog.
  • Pepsi Twist
    mondom belekóstol :D az nem jelenti azt hogy drogozok :D
  • z99999
    ekkora hülyeséget már rég hallottam.
    nem csak azért, mert így egyszerűbben juthatnának a fiatalok a droghoz, de azért is, mert szélesebb körben terjedne el, és a rászokások miatt, amit ugye nem mindig lehet megakadályozni, csökkenne a munkaképesség és az egész gazdaság lassacskán romba dőlne.
    higgyétek el, nem azért tiltott a drogok használata mert viki vagy ferkó nem kapott kiskorában és most arra verik hogy másnak se legyen könnyebb.
  • Hayni
    Nehm.
  • Vegas
    csak nem drogozol?
  • Pepsi Twist
    majd mikor belekóstolsz a drogos életbe meg a piásba :D kíváncsi leszek a véleményedre :D
  • RoR zsozso
    Csak panther vitázása ment egész nap,miközben szarozta az alkoholt,és istenítette a drogot.
    Nem igaz h. nincs jobb dolga.
  • ba32107
    ~170 új üzenet, nem olvasok vissza. Volt valami érdekes?

Amúgy: Bizonyos feltételek mellett igen lásd Hollandia.
  • tommyg
    pullgép
  • Benny04
    Ekkora hülyeséget már rég halottam!:D
  • panther112
    Nikotinról, kávéról nem volt szó abban a műsorban, gondolom más hatásmechanizmus alapján alakítják ki a függést (bár én négy év dohányzás után a komolyabb sportolás miatt egyik napról a másikra hagytam abba a cigit, nem éreztem semmilyen elvonás jellegű dolgot, beszélgetés közben volt furcsa 1-2 hónapig, hogy nincs a kezemben cigi, de semmi egyéb; persze lehet, hogy szerepet játszott benne, hogy akkor már naponta 10-14 kilométerekkel edzettünk, és ezért gyorsabban kiürült a szervezetemből minden, ebben szerepet játszó vegyület, mint a nem futóknak).

A filmben nyilatkozó orvosok azt mondták, hogy az alkoholisták, ill. egyéb drogfüggők aránya 17% alatt van. A gén jelenléte 17%, ha 17% fölé megy az alkoholisták/drogfüggők aránya, akkor más okok is közrejátszanak, de szerintem még a 17-et sem éri el sehol, gondolj bele, az majdnem minden 5. embert érintené (nem csak fogyasztó, hanem effektíve beteg lenne). Ha belegondolok, hogy az ismerőseim közül hány drogbeteg van, akkor ez max. 1-2%, azok is alkoholisták. Pedig jó sok embert ismertem, akikkel együtt füveztünk, stb. 30 felé közelítve szinte mind elhagytuk ezeket különböző okok miatt, aki meg függő lett, az ma már alkoholt iszik. Egyetlen ismerősöm van, aki szerintem tényleg függ a fűtől, meg a szintetikusaktól. Azért ez szerintem nem rossz arány egy olyan embertől, és társaságától, akit egy kívülálló simán ledrogosozott volna. Na én többek között ezért sem hiszek az elszívsz, elnyalsz.. valamit, és hajléktalan drogos leszel egész hátralévő rövid életedre típusú elméletekben; a személyes tapasztalatom homlokegyenest más.
  • szieszáj
    ekkora hülyeséget rég halottam.
  • Hegi90
    kevesebb lenne a túladagolás? mivan?

egybkt sztem egy olyan társadalom jönne létre, mint Kínában az ópium háborút megelőzően. szal. nem.

plusz még más okai is vannak...
  • RoR zsozso
    "raknak bele narkót"

A narkó az a drog más néven :DDDDDD
  • CamelX
    Ezt viszont megmosolyogtam :D narkóba narkót? jóhogy. Amúgy pont ellenkezőleg van amit mondassz. Mivel elterjedtek ezek a dolgok, sok a haszon belőle, de a fogyasztói társadalom szabályaihoz mérten itt is arra mennek hogy minél olcsóbban állítsák elő. A kokó pedig eszméletlen rohadt drága ahhoz hogy bármibe is belerakják ami nem az :D
  • CamelX
    Ez mind így van és igaz, de vagyunk egy páran (a szabadság növekedésével növekvően egyenes arányban) akik szeretünk elmélkedni a világ dolgairól és szeretnénk jobbá tenni azt, most a témától elfüggetlenedve. Én azt vallom, hogy amíg megtalálja az ember azt a kört, ahol szeretet és megértés veszi körül, addig tökmindegy kit lehet meggyőzni és kit nem, amíg minket nem támadnak. Pár évtizede halálbüntetés járt volna az ilyen szabad gondolatok kinyílvánításáért, de ebben is fejlődés van, mégha nyögvenyelős is. Remény mindig van, addig is ahhoz kell ragaszkodni, ami jót kapunk és ahonnan kapjuk. Barátok, család, barátnő, kinek milyen sorrendben és milyen tekintetben. Ezért tartom igaznak amit mondtam.
    Fényévekre vagyunk a világ jobbátételétől amíg a harmadik világban is az van ami van, de vannak a kisebb világok is, amihez van ereje az egyénnek arra hogy jóvá tegye
  • bulba
    Ez alapján az emberek 87%-ának mindenféle drogtól függetlennek kéne hogy legyen. Ma Magyarországon ha jól tudom a lakosság legalább 40%-a rendszeresen dohányzik (és akkor a többi drogot figyelmen kívül hagytam).
    Itt ellentmondás van.
  • tigeroo
    egyéb;

csak a könnyű drogokat. marihuána pl.

csak az a baj hogy a 60-70es évek hippijei nem ilyen füvescigit szívtak...
    akkor elég volt ahhoz hogy kb. kicsit haluzz + jó hangulatod legyen.
    a mostaniak sokkal durvábbak (+ raknak bele narkót, kokót stb...)
  • bulba
    Bocsi! Az idézet a szavazás leírásából való!

Az állam tényleg képtelen betartani bizonyos törvényeket.
    A drogfogyasztás tilos de, aki akar hozzájuthat. Sőt Norvégiában ahogy te is segítik is a drogosokat (igaz csak azokat akiknél minimális az esély a leszokásra)