127612
-
Rundstedt17 #18949 mert szerintem sokan nem autó buzik -
miért nem került be a gyorsulásos kérdésem? :D -
Levezetnéd nekem, hogy a Ja ha ő mondja akkor úgy van.-tól hogyan értünk el az és hazudok-ig? Egyszerűen lemaradtam. -
Rundstedt17 #18946 Érvek helyett ez a áldozat vagyok duma senkit nem fog meggyőzni
-
Nem akarok erről szavazni.... -
Jogos, induljunk ki abból, hogy én egy liberális balfasz vagyok, és nyomatom a propagandát, és hazudok. Megérte tépni az ujjaimat. Köszöntem. -
Ja ha ő mondja akkor úgy van. -
Rundstedt17 #18942 Szerintem pedig abszurd hülyeségeket beszélsz már elnézést de olyan helyzet nem fordulhat elő hogy én gyilkossá váljak valaha is...kivéve persze ha önvédelemről van szó de gondolom képes vagy felfogni hogy az nem gyilkosság vagy legalábbis nem kéne abba a besorolásba esni.Szóval ahelyett hogy valami normálisat írnál jössz a tipikus liberális jogban használatos badarságokkal.Az meg egyenesen sajnálatos hogy szerinted bárkiből bármikor gyilkos lehet nem kellene minden pszichológus kisgyerek védő dumát elhinned
-
/ignore rundstedt
Még pár évet várni kell, hogy te meg én értelmesen beszélgethessünk. -
Rundstedt17 #18940 Mert a társadalom szemét emberekből áll? -
Rundstedt17 #18939 Szóval azért véded őket annyira mert gyilkosnak készülsz? -
Rundstedt17 #18938 Az a legkevesebb azok az értéktelen emberek hozzájuk hasonló értéktelen emberekkel barátkozhatnak azt kell mondjam teljes mértékben megérdemlik
-
" társadalom számára értéktelen sőt káros egyének javítására költenék a pénzt a 99%-ék menthettetlenül rossz és javíthatatlan,költhetnék valóban értelmes célokra is"
Ha erre nem költenénk, nem nagyon lehetne társadalomnak nevezni azt, ami van.. -
Arra vigyázz, hogy még te is lehetsz gyilkos.. Úgyhogy csak óvatosan.. -
Rundstedt17 #18935 Ahelyett hogy ilyen nyilvánvalóan a társadalom számára értéktelen sőt káros egyének javítására költenék a pénzt a 99%-ék menthettetlenül rossz és javíthatatlan,költhetnék valóban értelmes célokra is -
Micsoda naiv pöcs vagy te jó ég.. Tudtad, hogy rendszeres a nemi erőszak, és hogy 12 évesek cigarettáért szopnak? Csoportos agyonverése valakinek? Na, kezd átjönni a hangulat? Egyik haverom felesége lehúzott egy ilyen helyen pár évet, tudott mit mesélni -.- (Nem mint büntetett, hanem mint gyógypedagógus, mielőtt valaki félreértené a helyzetet..) -
Rundstedt17 #18933 Igen.Vagy alternatívaként minek megölni amikor a munkaerejüket halálukig ingyen használhatná az állam.Mondjuk gyártanának valami gyengébb minőségű árukat.Amit az állam jutányos áron adhatna el a szegényebbek számára stb.A lényeg hogy a gyilkos vissza fizetné egész életén át amit a társadalomtól elvett
-
Nem értem miért kell úgy gondolni az lezárásra, hogy ott valami szörnyű dolog történik. Hogy aki elzárásra kerül annak vége, örökre elindul a lejtőn. Mert az csak büntetés.
Hát nem. Ott megtanulhatja mi a rend. Mi a jó és mi a rossz. Egy esélyt kap. Kiszakad a rossz környezetből. Megszakad az az ördögi kör. -
extramagascsaj #18931 igazad van
egyik sem jó megoldás
a javító viszont megoldás lehetne...megfelelő körülményekkel...nem ilyenekkel,amilyenek az adottak -
extramagascsaj #18930
-
"hanem bűnével arányosan megbüntetni"
Magyarul ha valakit megöl akkor őt is öljük meg??
Milyen igaz,egyetértek!!! :) -
Majd utána, hogy érezd a különbséget, betennélek egy jólnevelt, szeretett pitbull mellé is, aki nyalogatná a sebeidet, hogy el ne vérezz.. -
Kellemesen beszűkült vélemény :)
Az ugye eszedbe se jut, hogy az, akit egész életében büntetnek, csak egyre rosszabb lesz ugye? Egyszer összezárnálak egy pitbullal, akit a gazdája hasonló elvek szerint nevelt, és egész életében minden rossz dologért azzonal megverték/rugdalták -.- -
Rundstedt17 #18926 Nem éri meg az energiát hogy a társadalom ezzel foglalkozzon akik nem képesek betartani a törvényeket nem ejnye bejnye javító nevelőbe küldeni hanem bűnével arányosan megbüntetni -
Rundstedt17 #18925 Nem azért mert nincs pénz.itt kérem arról van szó hogy a bünőzök védik a bűnözőket.... -
Rundstedt17 #18924 Igen szemet szemért fogat fogért.Nehogy már az legyen a normális hogy a hülyegyerek megússza egy ejnye bejnye szövegel illetve még ő lesz az áldozat! -
Lehet megoldás is a javító, de! Amíg megy a zacsipacsi meg a felpofozás, addig nem hiszem hogy bármit is segítene. Hogy akarunk valaki jó útra téríteni, ha már az intézményben a túlélésért küzd? -
Ezek a szövegek feldobnak. Annyira valóságtól elrugaszkodott, hogy tök vicces. Ilyen röhejes.
Na, én meg azt mondom, hogy ha egy 11 éves gyerek bemegy az iskolába és elveszi a másiktól az mp3 lejátszót, mert olyan meggyőzően tudja elkérni, az a gyerek menjen 6 hónapra egy elzárt helyre. Nincs kijárás, apuci meg anyuci 1 hónapban 1szer beszélgethet vele. -
Először is máshogy ítélném meg a bűncselekményeket. A hirtelen felindulásból ill. véletlen (pl. közúti baleset) emberölést enyhén büntetném (sztem a legtöbb ilyen esetben a lelki gyötrelem bőven sok). Bármilyen emberélet ellen szándékosan elkövetett cselekményt, vagy annak szándékát viszont 15 év alatt nem adnám. Gondolok itt a késes "Addatárcát köcsög"-re, az utcai kötekedésre, emberke csoportos megverésére, ill. az előre kitervelt gyilkosságra (ez nyilván életfogyt.). Szintén nem adnám 10 év alatt a nagyobb kaliberű vagyon elleni bűncselekményeket (autólopás pl. anyagilag taccsra tehet valaki évekre..).. Ezt a jó magaviselet, meg büntetlen előélet maszlagot elfelejteném.
Létrehoznék egy gyermekbűnözéssel foglalkozó speciális szervezetet (pszcihológusok, pedagógusok, minimálisan rendőri dolog), melynek kiemelt feladata lenne, a társadalomtól eltávolodó, kezelhetetlen gyerekek ill. fiatalkorúak segítése (ez nyugodtan összefonódhat nagyobb állami cégekkel, hogy innen kikerülve könnyebben találjanak az ilyenek munkát, és a nagybetűs életben ne a csalódás és a visszautasítás legyen az első élményük.. Gondolok itt a közterületfentartásra, postára, gészségügyre, stb.)
Mindezek azért nem valósulhatnak meg, mert nincs rá pénz. Sajnos ugyan ebből az okból kifolyólag is szabadulnak nagyon sokan idő előtt - nincs hely, nincs pénz, stb. Ahhoz, hogy minden jól működjön itt, ahhoz nagyon sok időnek kell eltelnie.. -
Rundstedt17 #18920 8 éves életkor.
Teljes.Egy 8 éves feltudja fogni tettei következményeit.8 évesen rohadtul tisztábban voltam tetteim következményeivel.Nincs kegyelem,nem szabad hogy az életkor kibúvó legyen.Egy valaminek minden államban alapnak kellene lennie mégpedig a közbiztonságnak.Nem hat meg hogy ha egy kis késelő bünöző a lelki és szülői nevelésre fogja amit tesz.Elegem van abból hogy a bünőzöknek több joga van mint az áldozatnak manapság.Mindenféle kibúvók vannak és ez a gyakorta alkalmazott érv hogy miért ne büntesenek meg egy a többségi társadalomra veszélyes kisebbségi elszált agyú kölyköt. -
Szerintem 8-14 éves korig: a szülőket kellene elővenni. Mert a nevelési körülmények és családi normák szintjén vannak a problémák.
A börtönök és "javító" intézetek semmit nem oldanak meg azon felül, hogy az onnan kijövők messze rafináltabban és sokoldalúbban képzettek a bűnelkövetésre. Ráadásul elég sokan vannak köztük, akik számára az ottani körülmények messze jobbak, mint a kintiek.
Trent City: valamikor Ausztrália volt egy ilyen "börtön földrész". Nem tudom, mennyire megoldás a dolog, de engem az elgondolás a Kazohíniabeli behintelepre emlékeztet.
A legnagyobb problémának azt érzem, hogy a családterápiás módszerek és hálózat gyenge. Röhejesnek érzem, ha egy pszichológus előadja: "ilyen helyzetben nem így kell viselkedni". Ez nem magyarázat és nem kínál megoldást sem.
A bűnöző réteg nagyja vagy gazdaságilag és társadalmilag ellehetetlenített rétegből, vagy az iszonyat módon elkényeztetett, "én vagyok az, aki mindent megtehetek, mert a családomhoz hozzá se mernek szólni" rétegből kerülnek ki. Utóbbiak valóban nem kerülnek családterápiára, javító intézetbe, sehova. A legveszélyesebb csoport, hiszen a mostani trend: kövessük a gazdagokat!
Az általam eddig hallott leghatékonyabb büntetés: matematikai sorozat papíron történő kiszámítása volt a büntetettek feladata. Az ő számításaik révén igazolandó a sorozat helyességét. 90%-kal esett vissza az adott városban a bűnelkövetés. Helybéli nem követett el semmit. Szerintem vannak még megoldandó feladatok. Ha meg nem: az ő kedvükért elő lehet venni a régieket. -
extramagascsaj #18918 úgy értem mit javasolnátok,ha a nevelés nem volt elég? -
Coco #18917 aha és berényi tóni ? -
Hol írtam hogy magamon tapasztalom?? :D
Az "addig rugdosnám a gyereket még lélegzik" elvet pedig megérdemelné miután majdnem megölt egy 10éves osztálytársát aki gyanítom nem cigány. -
Nekem mindegy is, hogy mi a neve. Az a fontos, hogy aki nem való emberek közé azt távolítsák el a társadalomból. -
14 alatt ezt tapasztalod magadon is akkor? :D Belőled sem lesz kinevelve akkor már az "Addig rugdosnám a gyereket még lélegzik." elv. -
Bár nem hozzám szól a kérdés, de még mindíg a megfelelő nevelés lenne a legcélravezetőbb, életkörülményektől függetlenül. Mert egyaránt lehet nagy szegénységben normális gyereket nevelni, mint nagy gazdagságban egy utolsó szarházit. Nem anyagi helyzet függő, nem azért él vissza a gazdag gyerek a cuccaival, mert megteheti, hanem azért mert elkényeztetik, és lehet nem teszik hozzá, hogy "fiam, örülj hogy van neked, ne verd nagy dobra". Ennyi, ezt kéne mondogatni párszor és akkor kevesebb lenne a bunkó gazdag. Szegény gyereknek meg azt hogy ne legyél irígy a másik cuccára (burkolt ne lopj duma), annak örülj amid van. Ennyi, totálisan nevelésre lehet ezt az egészet visszavezetni. A hülye valóság sókat átkéne tenni későbbi időpontra, és normális műsorokat berakni a helyükre. Persze hogy a gyereken csattan az ostor ha valami olyat tesz, és nem azon aki miatt van az egész. Nem a gyereket kell felelősségre vonni mindenért, hanem azt kell arcon rúgni aki miatt van ez az egész. A felnőtt szabja a gyerek jövőjét eleinte, ha a gyerek barom, akkor ne csodálkozzunk azon, miközben mi felnőttek is barmok vagyunk. Csak körbe kell nézni a magyar társadalomban, hogy hogy viselkednek a felnőttek, és akkor már nincs is akkora csodálkozás hogy miért is olyan a gyerek amilyen. -
0-14éves korig=javítóintézet
14-18éves korig=kiskorúak börtöne
18+=börtön
Legalábbis én így tudom. -
LOL, OWNED! 
akkor maraggyon minden a régiben :D -
Szerintem most 14 év a büntethetőség alsó korhatára.