127612
-
Rundstedt17 #20031 Jah gondolom a további értéktelenekkel nem például prostikkal.kössz a beismerést -
Pont az a gazdaghoz méltó viselkedés, hogy adományozol.
Én is így gondolom és soha se állítottam az ellenkezőjét.
Azt a filmet tényleg nem ismerem. -
a vegso allomas3 az egy film, de latom nem vagod.
az miert nem gazdaghoz melto viselkedes hogy adomanyozok? rengetegen teszik most is. nagyon hulyen latod a dolgokat -
Nem mondtam, hogy az összes az én csak azt mondtam, hogy igen nagy %-uk vagy maga okozta vagy mások (passzív dohányos aki mások füstjét szítvta évekig) okozták neki.
Milyen 3-ból végső állomás?
Ha valaki gazdag és nem úgy viselkedik az el is fogja veszíteni a vagyonát ne félj. -
de egy átlagos embernek még az is sok lenne hogy oda elmenjen repülővel(legalább 100.000-200.000HUF) -
ne mondd azt nekem hogy az osszes maj meg tudobeteg alkoholista meg dohanyos, ez nincs igy. általában azok halnak meg tüdő meg májrákban, akik sosem bagóztak vagy ittak, ilyen kegyetlen és igazságtalan az élet. ezt a "saját életedre hozol bajt ha istent játszol" dolgot meg honnan szedted, a végső állomás 3-ból? ha az embernek az a sorsa h gazdag legyen akkor annak oka van, pl az is h segitsen masokon. -
Ez nem a gazdagok dolga, hanem az államé és a családjaiké.
Én jótékonykodok a pénzemből, ha tudom, hogy tényleg megkapja akinek gyűjtik, de sajnos egyre kevesebbszer van ez így. -
Cat 02 #20024 Ő pénzük. Majd ha te is olyan gazdag leszel jótékonykodsz, etc. -
A többségével egyetértek, de:
Az 1000 szobás palota és a hasonlók tényleg túlzás, de miért ne vehetne valaki a családtagjainak is külön Jachtot, ha már futja rá?
Ha valaki elissza a máját vagy a sok bagó miatt tönkre megy a tüdeje (ezek a többség) akkor annak így kell lennie.
A ráknak már régen létezik a természetes ellenszere csak a gyógyszeripari cégeknek és az orvosoknak az az érdeke, hogy te beteg légy.
Ha valakinek meg kell halnia akkor csak a saját életedre hozol bajt, ha istent játszol.
1. A gazdagokra akkor is irigykednének, ha az egész világot ők etetnék csak azért, mert nekik van pénzük.
2. Engem boldoggá tenne, de ezzel nem mindenki van így. -
Én sok minden egyéb foglalkozásúval sem állnék öSSZe, úgyhogy ez nem jött be. Még mindig nem értem, miért ba, ha valaki így keresi a kenyerét :) -
Lehet az akár egy szellemileg, vagy testileg hátramaradott, egy magáról gondoskodni nem tudó nyugdíjas, árvák, állatok, beteg gyerekek stb stb
Nem azt mondtam hogy menjenek be egy gettóba és dobálják szét az aranyt. Azzal tömeggyilkosságot követne el :D -
Miért, hogy kéne értelmezni? -
Szerintem faszság amit sokan csinálnak,de ő pénze,úgy él,ahogy akar,ha megteheti. -
Rosszul értelmezed a rászorulót. -
Éljen jól, de a nagy fényűzésre költött pénzt inkább adományozhatná a rászorulóknak.
én írtam a kérdést.
azért ez a véleményem, mert a fényűzés azt jelenti, hogy valamit csak azért csináltat vagy vesz az ember, hogy fitoktassa a gazdagságát a többi gazdagnak. gondolok itt az 1000szobás palotára (van olyan arab herceg aki akkorát építtetett), a 6 cirkáló méretű jachtra (abramovic, 1 miért nem elég) és még sorolhatnánk. ezek teljesen felesleges dolgok.
azt mondjátok ő ettől boldog, tegye ezt.
de, ha nekem lenne 20milliárd dollárom, engem az is boldoggá tenne hogy ha megmenthetném egy csomó ember életét akiknek életmentő műtétre lenne szükségük, de nincs pénzük a beavatkozásra, vagy hogy egy rakat éhező gyereket akár évekig is etetni tudnék, vagy a rákkutatást támogathatnám vele, és lehet hogy az emberiség legrosszabb betegségének gyógyításáért teszek hatalmasat. mert hogy egy 200millio dollaros jacht arabol nagyon sok mindenre futná.
kérdem én, ha nekem ugyis annyi van, hogy nem szamit a penz, akkor miert ne lehetne belole segiteni azokon, akiknek sokkal nagyobb szukségük van mondjuk ételre vagy egy uj vesére, mint nekem egy ujabb jachtra vagy még 900szobára a palotámhoz.
tudom hogy most azt gondoljátok "dehát nem válthatja meg 1 ember az emberiség összes baját, nem etethet minden rászorulót és gyógyithat meg mindenkit!". na de ha ezt nem egy ember tenné, hanem mondjuk az összes dollármilliárdos így cselekedne, akkor sokkal jobb lehetne több millió ember élete, ha csak egy picit is. és a milliárdosoknak meg igazából nem lenne nagy áldozat, sőt. ez a gazdagoknak is jó lenne két okból is.
1. az emberek többre becsülnék őket, hogy lám milyen nagylelkűek, és mennyivel jobb ha az elismerően néznek rád az emberek és nem irigykedve, meg gyunyolodva
2. és ez a fontosabb, hogy mennyivel jobb úgy álomra hajtani a fejedet hogy ma is segítettél az embereken. nem tenne boldoggá?
persze emellet még lehet 5 sportkocsid meg nyaralód a karib-tengeren, nem azt mondom hogy ne legyen, hisz ezért dolgoztál egész életedben (már amelyik dolgozott és nem örökölte), csak a teljesen értelmetlen hülyeségre miért kell kidobálni a pénzt?
a bill gates erre nagyon jó példa, 50-60milliárd dolláros vagyonának "csak" 1%-át örökli a 6 gyereke (500-600millió dollár, 6felé fejenként kb 100, az se gyenge), a többit jótékony célra fogják költeni halála után. -
ba32107 #20016 Az ő pénzük, arra költik amire akarják, abszolút nem zavar. -
Nyilván szeret az ember luxuskörülmények között élni, de néhányan már túlzásba viszik. -
Ha egy szegény nincs hozzászokva ahhoz, hogy van pénze az gyorsan elverné (tisztelet a kivételnek), az nem megoldás, ha pénzt adsz egy szegénynek.
"Ne halat adjatok nekik, hanem tanítsátok meg őket halászni!"
Tartja az ősi mondás. -
pont ezt akartam írni, hogy inkább égessék el. :D -
Éljen jól, de a nagy fényűzésre költött pénzt inkább adományozhatná a rászorulóknak. -
Fbn Lx #20011 amúgy én erre nyomtam:
Minek a luxus, a tömérdek pénznek a kazánban a helye, átlagos körülmények között is lehet boldogan élni. -
Abban erősen benne is van.
Kérdezd csak meg valakitől és utána kérdezd meg, hogy és miért.
Hidd el a többség azt fogja mondani, hogy azért, mert a TV-ben azt mondták, hogy az a legjobb. -
kocsisgabor9999 #20009 A TV csak egy ágazata, a birkatenyésztésnek. -
kocsisgabor9999 #20008 Még jóhogy. -
Te szerintem még a "Mi a kedvenc csokid?" témába is beletudnád csempészni a TV témát. -
szieszáj #20006 1. -
kocsisgabor9999 #20005 Az állam szép jószágokat nevel. Vagyis fogyasztókat. Kevés pénz már nem elég. Kell a plazma tv stb.. A birkák mindenre vevők. :) -
Fbn Lx #20004 tékerkecee -
Fbn Lx #20003 mért nincsen egyéb?
nekem egyik lehetőség sem szimpatikus. mondjuk adják nekem. -
Fbn Lx #20002 én nem vagyok gazdag, de ha tehetem én is lekapcsolom a villanyt ahol csak lehet, már kiskorom óta nem szeretem a lámpákat. Szóval elég fényűző vagyok. -
na de könyörgöm, te 13 éves vagy, neked még anyu-apu veszi a dolgokat nem? miért kellene magadnak xboxot venned, te még gyerek van, nincs jövedelmed, természetes, hogy nem te veszed a dolgaidat (ergo senki nem hányja a szemedre, ha a szüleid veszik meg azt, ami neked kell) -
ja meg hogy köszönöm szépen :)
mert megköszönni dolgokat nagyon fotnos, és nem kerül neked semmibe, a másik meg örül :) -
Lehetne ha lenne rá pénzem :D
De ha lenne annyi pénzem,nem xbox-ra költeném... -
jó, de lehetne :) -
Sőt, ha valaki irna nekem itt az sg-n egy pm-et, hogy: Te mike, anynira jófej vagy vettem neked egy házat a Bahamákon, nem mondanám neki ogy jaj nem kell, meg ugyanmár, hanem azt mondanám, hol van a szerződés, és a kulcsok :D -
Nincs xbox-om ;) -
te megdolgoztál az xbox-rt? egy x5 ugyanilyen max a nagyságrendek mások, vannak akinek 100k is nagy kiadás, msnak 10-20 milió simán elszórható -
Az ember mindig tanul valamit.
Mondjuk én a nőkről beszéltem és nem a plázacicákról.
-
Magyarországon tapasztalt dolgok alapján lehet hogy ezt látod. Még jó, hogy nem csak Magyarországból áll a világ. :) -
Ezt miből gondolod ennyire biztosra?