127612
  • Vegas
    Nincs is isten lól, akkor meg minek?
  • xxxpaulxxx
    2. verzsön... nagyon nem szeretem a kereszténységeket... hagyjanak engem ezzel békén, aki hisz ebben, annak egészségére.
  • Molnibalage
    Hát, az lehetséges. Csak éppen ti nem az írtátok, hogy az államigazgatást. Talán precízebben kéne fogalmazni. De ennek sem nagyon látom realitástá. 40 évig jó volt, most meg hirtelen nem? Érdekes... Még ez sem egy egyszerű mutatvány. Az NSZK kormányzat míg Bonn-ból Berlinbe költözött asszem 10 év volt...
  • poppe
    pl kémia helyett? :DD
  • Mersant
    bazz, te beszelsz. :D nyilvan nem fizikailag viszik el a fovarost, hanem athelyezik az iranyitast es egyebb fontos dolgokat 1 masik varosba, ahol megvan a szukseges infrastruktura stb.
  • chhaya #20466
    Ne. Aki akarja, az úgyis járatja a gyerekét hittanra.
    Hmmm mondjuk némi alapműveltséget lehetne belőle szerezni... szóval csak akkor lenne jó, ha nem úgy oktatnák, mint "ez igenis így történt", hanem "ez csak egy lehetséges változat".
  • DJ Skyline
    én nem is vettem volna rossz néven, ha oktatták volna a haditechnikát a suliban. :D sőtt
  • zsutyesz
    aki akar, az tanulja
  • Molnibalage
    Akkor mondjad, de az utóbbi 50-100 évből és milliós nagyváros léptékben kérném. Aki ezt a hülyeséget állítja az nincs magánál. Csernobil mellett Pripijaty kitelepítés rémlik? Az még csak egy 20 ezres kis városka volt és gyakorlatilag nem vihettek magukkal semmit. Az is elég necces volt. Ilyen nem hajtható végre ésszerű költésgeken belül.

Ki az az észlény aki ezt nem látja be? Mennyibe kerülne felhúzni egy egész várost? Ki állná a cehet? És aki nem akar menni?

Nonszensz az egész. Éppen erről beszélek. Nem hittant kéne oktani kötelezően amígy egyesek komolyan vesznek ekkora orbitális baromságot... Se tudás, se józan ész...
  • Molnibalage
    Sőt, a haditechnika is ennyi erővel. Mindenféle mérnöki tudomány előfordul benne, műszaki emberekből hiány is van és különben is a népesség cirka 2/3-a természettudományos analfabéta. A 99,5%-a meg haditechnikai, de ehhez képes léptem nyomon beledumálnak minden hülyeségbe (lásd Zengő) és osztják az észt.

Apám repülőgépszerelő, és így szinte egyenes ágon lettem én mérnök. El sem tudom mondani, hogy mennyi hasznos dolgot szedtem fel a HT által. Az emberek nagy része csak bambul, hogy miket tudok és milyen összefüggéseket ismerek. :)

Soroljak még pár meredek példát?
  • Ronin1350
    Az imák és az áldozatok hiábavalók.(Arisztotelész)
  • Mersant
    szamtalanszor elofordult a tortenelemben hogy "elkoltozott" a fovaros. athelyeztek a szekhelyuket mashova, ennyi.
  • Molnibalage
    Ne legyen kötelező. Az egyház és az állam okkal lett szétválasztva bizonyos szinten a XIX. század végén.

Nem kell ekölcsi példa állításához feltétlenül vallás vagy hittan.
  • Molnibalage
    Ezt a butaságot honnan vetted? A '70-es évek végén '80-as évek elején a fenyegetettség sokkal nagyobb volt és ez fel sen merült. Hogyan költöztetnéd el egész Párizst? Sehogy.
  • Carlos
    Van benne igazság, szerencsére nem nagyon nézek tévét...
  • poppe
    biológia órán meg az ateizmust, darwinizmust erőltették ránk?
  • bens
    félreértés ne essék, én se vagyok vallásos, de ha már agymosás, szted a reklámok, a filmek, és gyakorlatilag minden társadalmi inger amit egész nap kapsz, az nem agymosás? akkor már inkább azzal mossák ki az emberek agyát h "ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel..." mint azzal h igyál coca colát mert akkor te leszel a menőfaszagyerek sztem.
  • bens
    most miért kell leírni ugyan azt ami fent van?
  • nandorb
    Nem. Azért nem lehet kötelező a hittan mert ... Például: belőlem vagy a gyerekemből senki se akarjon hívőt csinálni; ez hittérítés, ehhez nincs joguk; stb
  • Darukezelő
    Sakk szakkör is legyen kötelező akkor már, ártani nem árt alapon. :)

Ne legyen kötelező, nálunk anno általánosban aki akart az járt külön hittanra suli mellett, így mind a két fél akarata érvényesült. Aki ment ment, aki nem nem. Tényleg hittérítés lenne ha most kötelező lenne. És egyet értek poppe-val, aki nagyon téríteni akarja a gyerekét az írassa be vallásos iskolába, levan tudva.
  • Carlos
    Nem....agymosás...
    "ne gondolkozz, mert isten gondolkozik helyetted, minden el van rendelve, mert isten úgy akarta, isten úttyai kifürkészhetetlenek" - baromság.
    Igy nevelnek a keresztények nem gondolkodó fanatikus zombikat.

(egyszer volt egy csajszi aki übervallásos volt és próbáltam khhmmm...lefektetni, majd kijelentette (fél év után) hogy házasságig no sex. Dobbantottam)
  • extramagascsaj
    Igen. Azért mert ....ártani nem árt...
  • poppe
    nálunk volt hittan középiskolában, és nem volt vele semmi gond (persze akkor utáltam). szerencsére a vallásosságot nem erőltették, úgyhogy főleg csak viták voltak egész órán, plusz némi alapvető műveltséget azért lehet szerezni...

aki szerint legyen kötelező, az írassa a gyerekét vallásos iskolába, ott kötelező :)
  • HUN Fittikém
    magasról leszarom hogy mi legyen a hittannal= nemszavazok.
  • Cat 02 #20447
    Fordítva. Dél-Kórea pl el akarja költöztetni a fővárosát mert közel van a határhoz...
  • Molnibalage
    Gondolom csak viccelsz. Az északi haderő számszerűleg kétszerese a délinek úgy, hogy ők feleannyian vannak...
  • Rundstedt17
    A dél koreaik folyamatosan fenyegetik észak koreát...
  • Molnibalage
    "Fegyverekre csak a közel-keleten van szükség"

Erről azért a tajvaniakat és a dél-koreai embereket is megkérdezném és még tudnék pár példát mondani..
  • Molnibalage
    Vietnám esetén hol vannak az ezrek a provokációra? Eh..

Peral Harbour előzményei a Surigao-szoros leírás elején. Nem rövid, de tanulságos.
  • cenobite
    LOL! Modi akarok lenni! :D
  • Fbn Lx
    még csak beküldési szinten van, de már mindenki a moderátorokról beszél.
    pedig nyilván sokan vagyunk olyanok, akik szarunk a moderátorokra.
  • nandorb
    nyissa neki topikot es irj is bele ien huzzatos pm-eket:D
  • Ability
    Kandurex: Az ötletes oldalon korlátlan mennyiségben lehet opciókat hozzáadni. A kérdéshez: szerintem arról kellene szavazni, hogy kit NEM kedvelsz a moderátorok közül, mert valószínűleg a legnagyobb népszerűséget a sokak által nem túl igazságosnak vélt pontokkal vívjátok ki. Szerintem aki normális, az észreveszi, hogy szükség van rátok, és becsülni kellene a munkátokat, de ilyen értelemben ugyan olyanok vagytok, mint a többi "jófej" fórumozó. Viszont ha arról van szó, hogy ki mennyire igazságos, és ki mennyire él vissza a hatalmával, akkor sokkal markánsabb vélemények bukkannak fel. Illetve ezzel akkor bevonhatnánk egy olyan témát is, hogy mindenki sztorizgat arról, hogy vele milyen igazságtalanság történt. Lehetne beszélgetni is a témáról. A szavazásba a legnépszerűbb modikat kellene betenni, akiket tényleg sok kritika éri. Maga a szavazásnál pedig korlátlanul lehet minden opcióra szavazni, és mindenki azt jelölné, hogy melyik modi munkájával van problémája, rossz tapasztalata.
  • Kandurex
    pl:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"elvagy szédülve a kurva anyád...nem tudsz más indokot de azér rajvoltál h kitiltottál:D vagyis bocsi "bannoltál" kajakra raj vagy:D majd belecsaphatsz ha megyek anyádat szénnékúrni..."
  • Fbn Lx
    szerintem ez a legbutább válasz.
    mi átlagemberek tán tanultunk belőle, és meg is teszünk mindent, hogy elkerüljük.
    Csak az a kár, hogy ilyen mértékű döntésekben az átlagembert leszarják.
    Háború = profit. az első világháborúban, a második világháborúban, a vietnámi háborúban és a "terrorizmus elleni" szent hadjáratban is ez a belépési tényező. Nem csoda, hogy az amcsik minden alkalommal saját polgáraik ezreit áldozták fel, hogy meglegyen a szükséges provokáció, a kellő támogatottság, és mérhessék a válaszcsapást. Nem csoda, hogy szabályosan "tenyésztik" a nemzeti érzést, hogy meglegyen a szükséges reakció köznépi oldalról.
    gyakorlatilag tényleges, fizikai fegyverekkel megvívott újabb világháborúra az esély tart a nullához. Fegyverekre csak a közel-keleten van szükség, nyilván csak azért, mert egyéb eszközökkel nem létesíthető szoros együttműködés, vagy belpolitikai manipuláció.
  • birdo #20436
    jah...érdekes privik...
  • nandorb
    lol,idez egyet
  • Kandurex
    Csak egy ötlet, jól jönne valami visszajelzés az userektől, nem csak a napi 1-2 privát, hogy anyámba meg hasonló helyekre tegyem a pontjaimat :)
  • DJ Skyline
    rákérdeztem Abilitynél hogy mi a helyzet, majd reagál valamit. :)
  • Vegas
    és a géza?