127612
  • Flammius
    Kick-box; bár én az itt jelenlévők többségével ellentétben kizárólag a sportolás egyik formájának tekintem. Az utcai konfliktusokat pedig kikerülöm, ill. ha ilyenbe keverednék nem hiszem, hogy komoly segítséget nyújtana az, hogy űzöm ezt a sportot. Szerencsére nem lakom olyan környéken/nem járok olyan helyekre, hogy önvédelmi technikákat kelljen tanulnom.
    Ha valaki azonban fizikailag veszélyezetetve érzi magát lakóhelye, avyg akármi egyéb okán, semmiképpen nem ajánlom neki egyik harcművészet/küzdősport gyakorlását sem önvédelmi célokra. Ezek egyike sem ad védelmet a bűnözőkkel, támadókkal szemben, ellenben egy agresszív magatartás jó okot kínál egy még alaposabb verésre a támadónak. Kizárólag az önvédelmi technikák azok, amik védelmet nyújthatnak.
    A harcművészet=hagyományőrzés, a küzdősport pedig, ahogy az a nevében is benne van egy sport. Testi épséget veszélyeztető helyzetben pedig nem sportolni kell, hanem elhárítani a fenyegetést, mégpedig a legegyszerűbb, leghatékonyabb módon. (Ez azt jelenti, hogy olyan helyeket kell támadni, aminek még az érintése is szigorúan tilos, mind a küzdősportokban, mind a harcművészetekben. Tehát az ott begyakorolt mozdulatok totál hasznavehetetlenek/értelmetlenek egy utcai támadás során.)

Látom, hogy az egyik lehetséges válasz, hogy felesleges agresszió. Saját tapasztalataim alapján ez egyáltalán nem jellemző a kick-box-ra, persze biztos sok múlik azon is ki hova, kinek az edzésére jár. Én még nem találkoztam sehol agresszív emberrel, sőt. És nem utolsó sorban nagyon egészséges sport is, az egész testet alaposan átmozgatja, rengeteg benne a nyújtás. Ismetem olyan embereket is, aki kifejezetten terápiás célzattal indult neki (hátfájás, rossz testtartás...), ma nekik sincs már semmi bajuk, sőt kiváló fizikummal büszkélkedhetnek.
  • Fbn Lx
    aki azt mondja, hogy felesleges agresszió és időpocséklás...
    nézzen körül. az agresszióra azt tudom mondani, hogy amíg nincs utópia meg világvége, addig meg kell tudnia az embernek védenie magát. jobb edzéseken hozzászokni az agresszióhoz, jobb hetente kétszer levezetni és megtanulni irányítani az agressziót, mint akár egyszer akkorákat kapni, hogy hónapokig legyen nyoma.
    az időpocséklás részéről meg az a véleményem, hogy ez bizony keményen a testi épségről szól, nem csupán arról amit emberektől védesz meg, hanem arról is, amit te építesz fel magadnak gyakorlás során.
  • Fbn Lx
    bazmeg az ilyen retardált kommentektől kapok rendszeresen agyf*szt.
  • birdo #21710
    nem vonz....
  • nandorb
    kitudja vannak neki testorei is nem kell neki hogy megvedje magat:D
  • pyrohun #21708
    Én nem bántom, de... nem is értem. Azt hiszi, hogy a kűzdősport az azért van mert mindenki öl meg gyilkol és meg kell védeni magunkat? Lolmár... Hol él ez az ember?
  • GregSB
    Ne bántsátok, lehet Johannesburg egyik gettójában lakik :D
  • elitehun
    Egyet értek
  • pyrohun #21705
    Ehhez a hozzászólásodhoz kurvára gratulálok...
  • ba32107
    El kell hajolni a golyók elől
  • bardocz

Maradj inkább otthon,de anyádat se engedd be a szobádba,lehet bomba van rajta:o
  • banok
    nem érdekel.
  • GregSB
    Lassú vagyok, már írták előttem :)
  • GregSB
    Ez nagyon nem jór érv.

Csak gondolj bele, hogy ellenkező esetben (ha nem fegyverrel támadnak rád) akkor nagyon sz@r ha ötleted sincs hogy védd meg magad puszta kézzel.

SZVSZ itthon az a gyakoribb hogy kézzel, késsel támadnak rád, nem lőfegyverrel, szóval igenis van haszna ha konyítasz valamit a témához.
  • Rockynhooo
    lol és hány embert lőttek le eddig este partyba pl ? nagyon is hasznos .. rádmegy pár ember akkor is megtod védeni magad.
  • tigeroo
    ennyi erővel az utcára se menjünk mert egy atombomba megölhet minket.
  • sweech
    és ha nem vesz elő fegyvert? ne beszélj már hülyeségeket omg
  • Met
    Szerintem felesleges agresszió / időpocsékolás.
    Hogy miért? Mutassatok egy olyan küzdősportot ami megvéd a kilőtt pisztolygolyótól.

Magyarul, lehetsz akármilyen hatszáz danos kijokusin nagymester ha a másik elővesz egy fegyvert úgy lő le ahogy akar
  • byzhouse
    én 4évig Judoztam abbol 2év kötelező volt a suliban o.O már nem vonz nagyon ,de hasznos =)
  • Rockynhooo
    kiskoromba akartam nyomni vmit de elmaradt. am tetszik szoktam is nézni a tv-be ezt azt volt vmi műsor mtv-n az tetszett :)
  • nandorb
    film
  • milk41
    milyen panda???mivan?:D
  • nandorb
    ugy mint a Kung Fu panda:D?
  • milk41
    Engem nem vonz a téma, de elismerem, hogy hasznos dolog.

Kungfuztam 2évet,de meguntam.
  • bardocz
    Itt ilyen nincsen:)

Viszont oszt.társam mesélte,hogy kung-fusok ahova ő járt,azt csinálták,hogy a saját csuklójukat törték el,és nem hagyták összeforrni,hanem rádolgoztak.Ilyen vastag gyertyákat törtek szét vele.Ő akkor hagyta abba,amikor ezt megtudta:D
  • szucsy89
    nemtom én az ilyen kick-box meg ezektől kicsit tartózkodok...haverom mondta hogy (nemtom milyen edzésen karate asszem) első vagy második órán az volt a feladat hogy be kellett törni a másik orrát....hát köszönte és otthagyta..
  • bardocz
    Járok kick-box-ra,és lehet elmegyek majd pár thai-box edzésre,és ha jó,meg van időm,akkor a kettő együtt.Aztán persze lehet a thai-box-ból nem lesz semmi:)
  • xxxpaulxxx
    Érdekes és hasznos dolog... énis járnék taiboxolni, vagy ha úgy 20 kilóval könnyebb lennék és lenne pénzem akkor capoeira-zni is... de nem teszem, mert időm sincs ilyenekre:D
  • Aquir
    Érdekelnek ezek a sportok, gondolkozom rajta, hogy elkezdjem én is.
    Csak mikor kezdjem el? Félév elején-közepéig mentem edzőterembe is csak aztán az is abbamaradt mert az egyetemre fordított idő bizony megkövetelte
  • bogyoka

• F1re
    ha érdekelnek ezek a sportok és van a környéken akkor inkabb thai boxolni(muay thai) menny ..
  • szucsy89

aikidorol mi a véleményetek egyik haverom ajánlotta azt mondja nagyon fasza..
  • nandorb

Ezek a temak most mar csak Pepsi Twist kedveert mennek???
  • Gunnersboy
    olyan válasz miért nincs, hogy csak gyakoroltam xy harcművészetet, igy nemtudtam mire szavazzak..

végülis az elsőre nyomtam
  • pyrohun #21679
    Aki az utolsóra szavazott, annak külön gratulálni tudok. Látszik, hogy köze nincs a témához. Egy kűzdősport elsajátításával nem csak fizikailag leszel ügyesebb, de szellemileg is fejlődsz nem is keveset.
  • extramagascsaj
  • bulba
    Nem izgat a téma, és haszontalannak tartom. A mai világban sokféle más jellegű tudással jobban lehet érvényesülni. Persze mint hobbi... ha valaki szereti, csinálja nyugodtan.
  • Rundstedt17
    Szerintem felesleges agresszió / időpocsékolás.

Egész héten csak az állati ösztönről a verekedésről volt szó..már kezdem unni....
  • Carlos
  • Pepsi Twist
    Én is gyakorlok harcművészetet, mégpedig....

elég sokat próbáltam már :)