127612
  • nandorb
    Egyeb.
    A buta beszolasok pl. olyan csunya vagy,hogy meg az oroszlan is sirva enne meg.

ilyenek
  • ba32107
    Ha azt mondják, naiv vagyok, akkor eléggé mérges szoktam lenni......nem tudom miért, nekem ez sokkal sértőbb, mint egy "k**** anyád"
  • zsutyesz
    Ha a családomat szidják, arra harapok!
  • zsutyesz
    nem vonz a téma
  • bens
    szvsz nem az az agresszió ha valaki lemegy karate edzésre hanem pl az h tele van a tv és a moziműsor idióta gyilkolós akciófilmekkel
  • Pepsi Twist
    pontosan
  • cicai
    Én is gyakorlok harcművészetet, mégpedig....
    3évig kung-fuztam
  • Dick Riddick
    Akkor a jobb ha látod hogy jön belőled a vér. A belső vérzés alattomos dolog. Észre sem veszik rajtad.
  • Dick Riddick
    A gyors helyzetfelismerés számít igazán. Mert amíg nem tudod mi a helyes lépés, nem tudod végrehajtani sem. És ehhez elsősorban inkább logika kell és józan ész. Az fog sok időt elvenni egy kényes szituációban, hogy próbálsz rájönni mit is kéne tenni. És legtöbbször mire rájössz, már túl késő. Leütöttek, megkéseltek, kiraboltak. Átmenni az utca túlsó felére, futni, küzdeni, beszélni? Sok a kérdés. Akkor vagy kész igazán az önvédelemre, ha megtanították már azt is mikor mit kell/érdemes tenned. Ez a lényeg.
  • Pepsi Twist
    jah hát igen mikor kivan tisztítva és már nem vérzik télleg ronda :D de a frissen lőtt sebet te nem látod csak annyit hogy szinte szökőkútként jön ki belőle a vér :D
  • Aquir
    na jó, persze én nem láttam sokat, de orvos is mondta
  • ba32107
    Látom az akciókarakteres kérdésem nem aratott osztatlan sikert
  • Scottt
    Ja gyakorlok,tradicionális Kyokushinkai karate:)
    Kés: Ha úgy alakul,dzsekit le feltekered és rányomulsz a késra(most télen,feltekert kabáton,gondolom pulcsin pólón atlétán)nem megy át,aztán már rughatod ki a lábát kést elrugni és addig rugod amíg jólesik.

Aktív Szénhulladék társaság ellen pedig kést látványosan elővenni és pörgetni félnek, hogy kifújják a kv-t és nem tudják szaporítani a fajukat.
    Illetve lassú futók(vagy én futok gyorsan?!eddig mindig leráztam őket)
  • passatgt
    bullshit
  • Pepsi Twist
    dehogy az a legrondább... abból cssak folyik a vér... nem látsz te semmit azon hogy az milyen seb (pl nyilt csontörés)
  • Hymtozis
    Szerintem semmit nem könnyű használni. A tested se, kést se, és pisztolyt sem. Sztem ha én itt elkezdenék hadonászni egy pisztollyal, még mielőtt lábonlőném magam, oat rántana lövésnél a karomon (persze nem midnegyik), h ha nem találnám el vele az ellenfelem, akk utána odajönne és lecsapna (v neadjisten belém lőne).

Én mondjuk pisztollyal még ellenfélnél nem találkoztam, de sztem annyira nem ijednék meg. Késtől sem. Amitől jobban féltem, mint késtől az vascső (kerítésdarab), mert zavart, h hosszabb mint a lábam, így nehezebben érhető el az ütés/rúgásfelület. Bár mostmár attól sem hiszem, h megijdenék, mert jártam kicsit kevesebb, mint egy évet vívni (párbajtőr) így attól sem félnék, h rácsap a kezemre, ha én is felveszek egy ugyanolyan "hadonászóeszközt".

#21696 Ki mondta, h ezek azért vannak h pisztolygolyókat kerülgess? Nagyon jó testi felépítést ad, állóképességet fejleszt, és agyilag is rendez sok mindent. Én jártam ienekre. Sokszor volt, h nem csináltunk semmit, csak futás, nyújtás, fekvő, felülés, hátizom, megint nyújtás (spárga stb.), és végén mozdulatsorokat gyakoroltunk.
  • Aquir
    azon kívül hogy ugye a lőtt seb a legrondább
  • nandorb
    ha ja vizipisztolyt elorantod es ha nem ijednek meg tole akkor jonn a futas:D
  • ba32107
    Ez jó írás
    Amúgy én is sokkal jobban félek a késtől, mint a lőfegyverektől. Nem csak amiatt, amit te leírtál, hanem egy pengétől alapban jobban fél szerintem az ember, el tudja képzelni, hogy mi történik, ha beleszúrják......pisztolyt meg az emberek többsége nem is látott, fogalma sincs, hogy mennyire fáj a sérülés, stb.....tehát a késnek nagyobb az elrettentő ereje szerintem.
  • Pepsi Twist
    nálam pl mindig van pisztoly de sosem használom az a B terv mármint a pisztoly a B terv :D
  • Fbn Lx
    csak elképzeltem, ahogy jön két nagydarab, elszánt kisebbségi, ő meg fogja, pároslábbal ráugrik a lábfejére, amitől szegény rendkívül összezavarodik, főleg, miután két kézzel fülöntapsolják, amolyan jó Bud Spenceresen

OMG
  • nandorb
    mire??? minden alkalommal amint bajba keveredek hivom majd Pepsit hogy rendezkedjen
  • Fbn Lx
    : ASD?D:ASDd

baszd :D

sry, erre nem tudok mit mondani
  • nandorb
    hehe kerulje az aki akaszkodik meg naci es vannak itt szerbek a kornyeken aki megmeri meg kerdezni az hogy mit keresek a szulofoldemen.
  • nandorb
    █ehez kell gyakorlat is
  • Fbn Lx
    hidd el, ha ilyen a környék nem éri meg azzal védekezni, hogy megtanulsz küzdeni, mert ha egyszer elkezded, és ilyen durva a helyzet, nem tudsz belőle kiszállni épségben.
    A legjobb, ha szimplán kerülöd a balhét.
  • DJKonya
    multkor láttam önvédelem gyanánt: ha megtámadnak jó erősen rá kell taposni/ugrani a lábfejére ami elvonja a figyelmét aztán mindkét kézzel mind két fülét kell célozni és tenyérrel kell fülön vágni amitől a légnyomás hatására kiszakad a dobhártyája, amíg az illető szenved nyugodtan el tudsz szaladni...azt el is felejtettem mondani hogy ez az önvédelmi módszer úgy jó ha hátolról támadnak és sarkalsz, fordulsz,puff és futás
  • nandorb
    ah az csak Beogradban van nekem ujvideken(Novi Sad) on kene
  • bardocz
    Járjál krav magára.Az megtanítja,hogy a szemben álló ember kezéből hogyan csavard ki a fegyvert,meg hogyan öld meg 2 mozdulattal.
  • Fbn Lx
    Most is ugyanazt tudom mondani, mint múltkor. utána kéne járnod.
    bizony a küzdősportok, de leginkább a harcművészetek legnagyobb részében NINCS olyan pont a testen, amit támadni tilos, sőt, én DIREKT olyan technikák tömkelegét tanulom, amikkel elvileg egy szabályrendszerben tilos lenne küzdeni. Azért, mert ezeknek van utcán hatékonysága.
    Akár hiszed, akár nem, minden alkalmazással szimulált utcai szituáció formájában ismerkedek meg. A modern kori harcművészet nagyban átalakult. NEM a hagyományőrzésről szól. Most nyilván nem a tai chiról meg a kenjutsuról meg hasonlókról beszélek, amiknek egyébként is megvan a saját értéke, más formában.
    Szerinted azok a technikák, amiket te önvédelmi technikáknak hívsz, hogyan alaklultak ki?
    Összeült két kocsmai bunyós, és megbeszélte, hogy ez a blokkolás jó az ellen a parasztlengő ellen, na tanítsuk a különleges erőknek?
    Tudod, milyen rendszereket/technikákat tanítanak a különleges erők, a rendőrség, stb?
    karate, ju jutsu, thai box, wing tsun, krav maga... szervek és országok szájíze szerint. a krav maga tipikusan egy ilyen "önvédelmi rendszer", amiről - ha van ilyen téren tapasztalatod - azonnal lejön neked, hogy minden egyes technikája megtalálható valamelyik népszerű harcművészet rendszerében, mert minden önvédelmi rendszer különböző harcművészetek már meglévő technikáinak a kevercse.
    Vagy: valami bizonyítatlan pénzéhes "mester" saját találmánya.
  • nandorb
    es meghozza szerbek ezek akik szemet vettetek ram.Igaz van par haver szerb aki megtudna valamenyire vedeni Kick boxer-ra jar de egy hatalmas banda ellen mit tud maga az ember en 18-evesen meg pisztolyal se vedi meg magat az ember higyetek el,15golyo meg az sem biztos hogy te eltudod talalni 2perc alatt az ellenfelet mikozben o megbir dobni felteglaval
  • nandorb
    ilyen katonai kikepzes engem erdekelne de viszont kotve hiszem hogy Vajdasagban nem fogok iesmire ratalalni az en eletem ellege veszelyben van ezert erdekell.4.es vagyok es hogy mondjam van csunya szem aki ram meredt akit siman elbirnek verni de viszont masnap a suli utan egy rakas banda fog ram varni kessel fegyverrel es ien helyzetben meg a rendorseg sem tud cselekedni mert mar volt hasonlo helyzet mikor pont tudtak hol mi lesz ahol ket szurkolo banda ment verekedni es a vegen az egyik banda elorantotta a pisztolyokat es volt hadd el had a rendorseg meg feltette a sajat boret nehogy ok is kapjanak igy jol keson jelentek meg...

Na erre mit bir csinalni az ember???
  • Rundstedt17
    ugan már halod őt ilyen mesterek tanítják maga a pisztolycsavaró terminátor:D
  • pyrohun #21720
    "ien" ?
  • nandorb
    na es egy ien katonai kikepzeshez nehez lesz hozza jutni:D
  • pyrohun #21718
    végre egy normális ember aki ért is hozzá.
  • Fbn Lx
    Egyébként amerikai különleges erőknél tanulják, hogy hogyan győzzék le az ellenfelet egy szál késsel, ha annak lőfegyvere van, és a köztük lévő táv 10 méter.
    És valóban, több időt vesz igénybe a fegyvert előrántani, kibiztosítani és lőni, mint az, hogy a katona leküzdi a 10 métert, ráugrik, és torkon szúrja.
  • Fbn Lx
    na, kicsit kifejteném a lőfegyveres témát.
    Szóval én személy szerint - és nem értem, hogy sokan miért nem - SOKKAL jobban félek bármiféle késtől, pengétől, tőrtől, viperától, stb. mint egy maroklőfegyvertől. a pisztolyoktól való félelem gyakorlatilag irreális.
    Egyrészt azért, mert gyakorlatilag 100 zsebkéssel rendelkező emberre jut egy lőfegyveres.
    Másodszor meg azért, mert a lőfegyver a háború és a rendfenntartás eszköze, ergo ezekben a szituációkban alkalmas és hatékony.
    Sokan azt hiszik, hogy van nálad egy pisztoly, és azzal bizony olyan könnyű lelőni bárkit is... egy kis logikát már, emberek.

Szóval a szituáció a következő: mész egy szűk utcában a sötétben, jön feléd egy csapat kisebbségi. látod, hogy nem akarnak jót.
    két dolgot tehetsz.
    1. Előrántod a fegyvert, és lelövöd őket megelőzésképp (amire egyrészt bátorságod nem lenne, másrészt mehetsz fél életedre a sittre)
    vagy
    2. megvárod, amíg ők kötnek beléd. Ha már beléd kötöttek, megvillan a boxer, a vipera, szerinted van reális esélyed előrántani egy pisztolyt, kibiztosítani, majd megcélozni és egyesével lelőni őket, ha már rég közrefogtak, és püfölik a fejed? arról nem is beszélve, hogy egy lőfegyvert közelről k*rva könnyű a használója ellen fordítani.

szóval ennyit a pisztollyal való védekezésről.
    a pisztollyal való támadásról: Csak akkor veszélyes igazán, ha már 20 méterről kipécézett valaki magának, hogy most szó nélkül le fog lőni. na most erre kicsi az esély, gondolhatjátok.
    Közelről egy kés veszélyesebb. Aki tanult már egy kis kés/pisztoly elleni védekezést, tudja, hogy lefogni valakit, kicsavarni a kést egyszerűen vakmerőség. csak azért, mert ha elveszted az ellenfél csuklójának kontrollálását egy pillanatra is, szétböki a testedet, elvérzel, vége. valamint nem olyan egyszerű az a kontrollálás, mert a csukló hajlékony, és a kést könnyű úgy forgatni, hogy a késes támadó mindenképp vágásokat ejtsen rajtad. Szóvalha valaki tapasztalt kés elleni harcban, akkor sincs jobb lehetősége, mint futni. egyszerűen bármilyen jó vagy, kés ellen nem lehet a nyerési esélyedet 80% fölé vinni, 20% a halálra pedig túl sok. ilyenkor bármi megtörténhet-

Ellenben (a sok idióta amcsi akciófilmmel ellentétben) nem kell annyira beszarni, ha pisztolyt fognak a fejedhez. Az ember reakcióideje stresszhelyzetben normális körülmények között egy jó 0.14 másodperc.
    Na most ennek az időnek a fele szükséges ahhoz, hogy egy kis gyakorlással elhelyezd a súlypontod a fegyver csövének vonala elől, és biztosítsd a csuklóját. Egyáltalán nem nagy trükk, mert egy pisztoly csupán egyetlen egyenes vonalnyi területen veszélyes. Azaz, ha a cső feléd néz. Ellenben egy késnek mindhárom dimenzióban jó 300 fokos hatásszöge van, és általában két éle.
    Pisztoly csak akkor gáz, ha a támadónak erős szorítása van - már elkapott hátulról, és nem gyengén.
  • Darukezelő
    Azért nem Kongóban, vagy Szomáliában élünk, ahol a gyerekeket is katonának képezték. Tehát nem rohangálnak itthon képzett lövészek mindenfelé.
  • Rockynhooo
    én is kickboxoltam kb fél évet jut eszembe :D yo volt mert fel tudtam rugni fejmagasságba aztá mikor otthagytam az edzéseket ez el is mult mert a nyujtás is abba maratt , lehet elkéne kezdeni nyujtani és akkor ujra menne.