127612
-
Ha nagyon rá van szorulva és látszik is rajta akkor adok neki 100-200 Ft-ot,mondjuk ha 1 iszákos cigány aki a pia miatt veszített el a tetőt a feje felől annak nem. -
Nagyon ritkán szoktam csak adni, alapból kerülöm őket, félek tőlük. -
clio1616v #117192 nem, nem járok ilyen társaságba
tudomásul kell venni, hogy nekik ez a karmájuk - nem lehet mindenki jómódú, pláne a mai világban, ahol fogyasztási kényszer van mindenkin -
Sokan azt hiszik,hogy a kor az érdem,pedig egy állapot.A tiszteletet meg ki kell vívni,de meg lehet előlegezni,úgy ahogyan a bizalmat is. -
clio1616v #117190 jó -
Nem magamra vettem, csak leírtam a véleményem. Szegény nagyanyám már nem él, de ő egyáltalán nem volt ilyen. Anyu nyugdíjas már 3 éve, de a bolti alapos megnézegetésen kívül ő se ilyen egyáltalán. Meg ő persze nem is idős még. -
Na, ezzel egyetértek én is.
-
Helyre közel,bár a jobb oldalunkon lakó cigány vénasszony néha ki húzza a gyufát,de amúgy jóban vagyunk a többivel:)
Meg válogatnám,hogy a szomszédokból kinek adjam a kulcsot,de vannak rendes emberek körülöttünk.
-
egyszer fociztunk a padnál pedig ült pár néni és beszélték hogy ezeknek a mai fiataloknak milyen pocsék szájuk van... aztán közéjük repült a labda és egyből jött tőlük a hirtelen ijedtségből fakadó KURVAANYÁD meg a mostmároztán, stb.
amúgy szerintem is... akik így tolakodnak meg a banyatankkal futó nénik azthiszik hogy a tisztelet a korral jár...
én mindig belegondolok hogy valószínűleg csak egy modortalan ember volt "életében", aki most megöregedett. vannak olyan nénik is (mint pl mamám) hogy ha bármi baja is van csak mosolyog, mert úgy nevelték. és inkább áll sajnos meg sem mukkanva mintsem hogy vergődne a buszon helyért.
de általában tisztelem az időseket, mert mindig eszembejutnak róluk a nagyszüleim és kicsit sajnálom is a legtöbbjüket mert magányosak. szóval illedelmes vagyok velük, és sokszor azért is beszélgetnek nyitottabban, velem is pl. a vonaton. de én szeretem hallgatni a sztorizásaikat, így van ez jól. valamint az időskori demencia is közrejátszhat hogy néhány idős ember így viselkedik, sokszor azt sem tudják hirtelen hogy hol vannak -
Akkor esetleg az udvarias kérés fogalmát is megtanulhatná a vén nyugger. Nem egyszer engedtem már magam elé állapotos nőt, kisgyerekes nőt, időst, stb. Nem az a megoldás, hogy tolakodunk... -
Fbn Lx #117183 egyáltalán nem, mert ez túlzó állítás, ami (sajnos) közel sem igaz, ellentétben a nyugdíjasok egy elítélendő kasztja viselkedésének szociológiailag jól megalapozott jelenségével
én szívesen fizetek egy piát a lányoknak, ha leszopnak érte, csak mondd meg, hogy hová és milyen buliba kell ehhez mennem
bár igaz lenne -
Fbn Lx #117182 annyira gyűlölöm, ha valaki ezt magára veszi
ha ennyire érzékeny vagy rá, akkor feltételezem, hogy a te nagyanyád is ilyen.
az enyém gyalog jár mindenhova, temetőbe is, kisváros, de annak a másik végébe
nem is szeret buszozni
illetve van egy ilyen tipikus ostoba szenilis szomszédasszony, ő ugyanannyira utálja, mint én vagy bármelyikünk
a nyugdíjasok az ócska nagyképű "hátezekafiatalok" tudálékos, szenilis szarokra, és normális nagymamák kasztjára különül el -
Barátom, esetleg próbáltál már belegondolni egy picit is az általad ócsárolt kisnyugdíjasok helyébe? Lehet, h azért tolakodik, mert nem bír állni, és alig várja, h leülhessen (az, h esetleg előre engedik, ma már nem is divat...); lehet, h azért szidja le a gyerekeket, mert tényleg egy ki nyugalomra vágyna; lehet, h azért "bömbölteti" a tv-t, mert nagyot hall, és nem hallja rendesen a tv-t, de ez persze neki nem tűnik fel, mivel nem érzékeli a hangerőt; és lehet, h azért megy reggel a temetőbe, mert -lehet, h neked ez nagy újdonság-, de a virágokat, pláne nyáron meleg időben, reggel vagy este lehet megöntözni, mivel a nagy melegben öntözés árt nekik.
Te is leszel majd nyugdíjas, és akkor majd kiderül, akkor is ekkora lesz-e a szád. -
Ennek megint semmi köze a témához. Már csak beszólogatni próbálgatsz, és az is harmatgyengén megy. Ha nem tudsz értelmeset mondani, akkor inkább hallgass.
-
Jól van, 18 évesen a 10 éves eszeddel nem is várhatom el, h megértsd, miről beszélek. Nem baj. -
Vannak ilyenek is, ezt nem vitatom, de én nem vettem észre összefüggést a lakhely és a viselkedés közt. Viszont minden egyes társadalmi csoportból, korosztályból stb. lehetne kiemelni nem túl szimpatikus jegyekkel rendelkező csoportokat, és kicsit nehezményezem, h pont a nyugdíjasok lettek kipécézve. -
Ácsi,azért picit eltértünk a dolgoktól. Nekem nem úgy általában van bajom az idősekkel,hanem egy bizonyos rétegükkel,a panel lakó,besavanyodott,mindenre morgó nyugdíjasokat nem bírom. Vannak nagyon aranyos kedves idős nénik,meg bácsik,ismerek is jó párat,de azok nem a szomszédaim,a kérdés meg ugye az volt,milyen a viszony a szomszédokkal. Nincs nekem semmi bajom azzal,ha valaki nyugdjas,csak sokan elvannak tévedve közöttük,és azt hiszik,ez már bizonyos előnyökkel jár a "normál" emberekkel szemben -
fogalmazzatok meg kérdést és lejátszuk -
Ezt jól megmondtad! very érvelés, much értelem, wow
#117173: Ennek mi köze ahhoz, hogy a nyugdíjasok debilisek? Igen, pont annyi, mint eszed. -
Amúgy meg a mai tinédzserek meg olyanok, mint vmi idióta kretének: műmájer külső, személyiség nuku, egyik olyan, mint a másik, a csajok meg 1 italért lecummantanak bármit egy buli mosdójában. Na, erre mit lépsz? Kb. olyan szintű állítás, mint a tiéd, csak van annyi különbség, h ebben nagyobb az igazságtartalom... -
Te se vagy normális, azt látom. -
Szerintem a nyugdíjasoknak van a kelleténél kicsit nagyobb pofájuk. Kíváncsi vagyok ezek mit szólnának, ha a boltban vagy a buszra várva eléjük tolakodnék. Vagy ha a haverjaimmal mi is úgy mennénk az utcán, hogy ők ne férjenek el. A mai nyugdíjasok kezdenek olyanok lenni, mint a cigányok. -
A nyugdíjasok egy csoportjára ez tényleg jellemző, szó se róla, de ilyet ne mondjunk már, h mai magyar nyugdíjasok... Kíváncsi lennék mit szólnál, ha nagyszüleidet szapulnák, mert esetleg van egy-két háklijuk. Anyum meg szeret válogatni a boltban, meg utánakérdezni alaposan dolgoknak, talán túlságosan is, de ez van. A boltosok biztos nem szeretik, de amúgy meg leszarom, és egy értékes ember, mert arany szíve van, és mindent megtett értem, amit csak tudott.
Szóval ezek a te "kisnyugdíjasaid" szülők, nagyszülők, akik igen sokat megtettek a családjukért, és talán el lehet nézni, h reggel visz virágot a temetőbe (ja igen, mert ugye özvegy, és már nem lehet együtt a férjével), és válogat a boltban. Bocsi, h nem vesz figyelembe téged a agy arcoddal. -
Az utolsóhoz még annyit, hogy mindezek után még el sem indult a busz már tolakodik az ajtóhoz, mert ő le fog szállni. -
Ez mennyire igaz. :DDD sajnos :/ -
-
A nyuggerek. -
Mai magyar kisnyugdíjasok: ezt fejtsd ki kérlek, mert nem értem. -
Nem,nem.
Öregek,besavanyodott igazi panellakók,mindenbe beleszólnak,nincs egy őszinte mosolyuk,kárognak,egyszóval mai magyar kisnyugdíjasok. -
Bazsalusz #117163 "Én nem csak úgy divatból gyűlölöm az embereket, hanem jól megalapozott okokból."
Ezt magamra tetováltatom.
-
Leszarom őket. -
clio1616v #117161 semleges a viszonyunk, köszönő
esetleg rájuk bíznám -
Igen Igen. Én vagyok amúgy a közös képviselő is. :) -
Semmit sem tudok jelölni. Fél éve költöztem ide. Az ajtószomszédomat is kb. kétszer láttam ezidő alatt. A korábbi lakhelyemen mindkettőre igen lett volna válasz. -
Igen, igen. Sajnos ez csak az ajtószomszédra igaz, a lépcsőház többi lakója elég necces... :S -
Jó viszonyban vagyunk, beszélgetni is szoktunk... De annyira nem, hogy felügyelet nélkül beengedjem őket a lakásba. :D -
hugopareiros #117156 nem, nem
köszönni se szoktam nekik -
régen jóban voltunk az egyikkel, a másikkal meg nem, most fordítva van ez :D
kulcsot csak a pár házzal odébb lakóknak adunk nyaralásnál pl, vagy faterom munkatársának aki nem messze lakik -
Üres. Leszarom, mi van velük, tehát semleges. -
kamionosjoe #117153 Itt van mindenféle bevándorló, többségében Kelet-Európából, ezenkívül egy portugál családról tudok és néhány helyi lakik itt. Eddig még nem volt konfliktus, viszont néha egy csaj elég hangosan sikítozik szex közben, de ennyi kibírható.