127612
  • somdav95
    Nem is fog :D
  • Rundstedt17
    Teljes mértékben egyet értek
  • ChuckyHUN
    De pepsi nem nőtt ki abból, hogy kopasz és cigányokat ver hobbiból:DDDd
  • Győri Devi
    nem érdekel a dolog de nem is vagyok ellene ha nem az állatokra vagy az emberekre dobja a petárdát az illető
  • Fbn Lx
    Annyiból igazad van, rávezettél, hogy felesleges ezen vitázni, mert az alapvető ellentét az értékrendbeli különbség, ebben pedig nincs helyes és helytelen. Megállapodás sincsen, csak provokáció. Ha azt látom, hogy valaki az állatok jogairól prédikál, mikor már LEGALÁBB emberrel egyenértékű jogi személyként kezelnek minden állatot, engem bosszant. És nem tehetek róla, nekik kötelező belekötni, hogy én egy kutyát NEM tartok egyenértékűnek a saját anyámmal, hát nekem úgy érzem, muszáj tudatnom, hogy én másképp értékelem a dolgokat. Legalább annyira kötött, fontos szerepet játszó fogalom nálam a család, hogy annak SOHA nem lesz semmilyen állat a tagja. Ha valaha lesz egy vérszerinti kutyarokonom, akkor megígérem, hogy ő az lesz.

Félreértés ne essék, felőlem úgy érez a háziállataival kapcsolatban mindenki, ahogy akar, mert én csak kétféle embert ítélek el.
    Azt, aki pulcsit meg otthonkát húz a kutyájára, meg ékszereket aggat szerencsétlen állatra, meg azt, aki hagyja, hogy a kutyája végképp egy primitív döggé fajuljon. Innentől kezdve csak az szúrja a szemem, ha valaki elvakultan bármelyik rokonához hasonlít egy állatot.
    Sőt, olyannal is találkoztam már, aki egyenesen felsőbbrendűnek tartotta a kutyát az emberhez képest, mert az embernek mennyire sok hibája van, és milyen szemét is tud lenni... grat, az ember önmaga ellen irányuló rasszizmusa.
  • Kicsikiraly
    Nem mondtam hogy hibás az értékrended. Csak azt mondtam hogy ne nézd le azokat akik féltik a háziállatukat és családtagnak gondolják. És ha már elvakultságról van szó, az relatív nem? Te is elvakult vagy a saját véleményed mellett.
  • Kicsikiraly
    A nagy kutyák agresszivitása nem a természetükből ered. Az ő ösztönük sem a feltétlen harag minden idegen ellen. Egyszerűen vagy erre vannak nevelve (nem csak a drogkeresésre gondoltam, ha egy gazda veri a kutyáját, beszólogat másoknak, akkor a kutyája másolja, és ezt csinálja, hogy örömet okozzon a gazdájának), vagy nagyon nem foglalkoznak velük és elvadul.

Én is jobban szeretem a macskákat, nekem is macskám van, de azért megértem mindenkinek az indokait. Mivel ilyen szempontból nincs különbség macska és kutya között, mindkettő háziállat.
  • Fbn Lx
    és az elvakult emberek basznak le mindig, hogy hibás az értékrendem.
    vicces.
  • Kicsikiraly
    Mert egy állat szeretet hoz egy családba, és mivel egy állatot csak szeretni lehet, ő is szeretni fog, és egy idő után akaratlanul is olyan kapcsolat alakul ki, hogy családtagnak tűnik. Nem feltétlenül kutyabuzi, attól hogy valaki ennyire szereti a kutyáját, lehet rendes családja. Az a szélsőség ha valaki egy tárgyat szeret így, de mivel egy állat az élőlény, ezért ez teljesen természetes, az emberi értékrendek kialakulása óta. Az, aki a háziállatát nem szereti és nem tartja családtagnak, azzal van inkább a probléma. szvsz.

no offense.
  • Fbn Lx
    bizonyám, alapvetően minden rottweiler és németjuhász drogkereső, amikor elmegyek egy rohadt kerítés mellett, csak azért ugranak neki a dróthálónak fröcsögő pofával, mert éppen lövöm magam... ehh.
  • Fbn Lx
    az a kijelentésed, hogy az emberek szeretnek általánosítani, egy általánosítás volt.
    Látom szereted magad embernél feljebbvalónak képzelni, csak nem sikerül.
  • Pepsi Twist
    zeusz? má nincs is zeusz sztem... megatresk a menő :D
  • Pepsi Twist
    igen az embert a kutya szedi szét? de miért? mert provokálják... a kutya nem hibás mivel neki az ösztönébe + a vérébe van az önvédelem... baszogatod a kutyát persze hogy szétszed...

[az ő kutyája full leszar mindent akár mit csinálsz vele továbbra is jámbor kivéve ha a kajáját akarod elvenni :D]
  • Fbn Lx
    persze, hogy nem bánnám... az én háziállatom legyen erős! :D
    amúgy full marhaság, mondom, hogy egy petárda nem halálos fegyver még egy állatnak sem. Az egyetlen dolog amit kiválthat egy állatnál, az a félelem, esetleg roham. persze nem a nagy zeuszokról van szó, de azokat meg nem dobálják csak úgy halomra.

Másrészt nincs háziállatom. Nem tudok odafigyelni az állatokra. akváriumom volt, de a halaim megdöglöttek, macskánk is volt, de az meg összebalhézott a szomszéd macskájával, aki széttépte szegényt rendesen. :( pedig szerettem
  • Pepsi Twist
    mi az hogy 5cmről fájdalmas? te balfasz vagy? 10cm-re a füledtől bazdmeg halláskárosodást okoz... sőt akár megsüketülhetsz... mivel 1 kutya 100x jobban hall mint 1 ember azaz neki már 10 méterről is nagyon bántja a fülét azaz akár meg is süketülhet... ekkora balfasz hogy lehetsz? mi az hogy nem fáj? idáig csak röhögtem rajtatok de te most nagyon felkúrtál...

és amúgy a petárda a kezedbe robban nem lesz semmi illetve attól függ mekkora és hogy tartod... ha ökölbe szorítod szétszedi az egész kezed ha meg tenyérbe tartod akkor csak 1 kis lökéshullámot érzel... lol
  • Darukezelő
    "amikor rendszerint a kutya tépi szét az embert."
    Rendszerint? Hát ez megint egy szép általánosítás volt, látom az emberek szeretnek általánosítani, tudnám miért.
  • Fbn Lx
    egy petárdától nem sérül meg senki, csak ha az illető a kezében tartja, amikor eldurran.
    kb. 5 centis hatókörben okoz fájdalmat egy petárda. ergo nem igazán árthat egy macskának sem.
    Az mondjuk igaz, hogy a macskát én is megvédeném, mint élőlények közelebb állnak a szívemhez, meg gyámoltalanabbak. Egy kutyát nem érzem úgy, hogy meg kéne védenem egy embertől, amikor rendszerint a kutya tépi szét az embert.
  • chhaya #22936
    ha az emberekhez hasonlítom a kutyámat, az esetek túlnyomó többségében ő jön ki jobban. :))
  • somdav95
    Az enyém meg olyan volt hogy feljöttünk a lakásba sétáltatás/játék után, majd bealudt a szőnyegen :)
  • Carlos
    Őőőő...a közepes és nagy testű kutyák meg álltalában a kutyák igénylik a szabad területet ahol rohangálhat, téphet.
    Egy átlagos lakás ehhez kicsi.
    Emléxem a Rottink mit össze rohangált a lábtörlővel a szájában. Olyan édes volt! Csak elpusztult...
  • somdav95
    Hát akkor nem xD Az én kutyám mondjuk mindig tiszta mocsok volt, meg tiszta kaja a feje, de nézte a mónika show-t is ha kellett :D Max rácuppant az asztal szélére és rágcsálta egy kicsit mikor megunta a rágókát :D
  • sweech
    :_DSA
  • Rockynhooo
    kb leszarom az egészet már kinőttem belőle, annyi h szerencsétlen kutyákat sajnálom.
  • Mike at home
    nem durva
  • Mike at home
    nono, a kutya nincs bezárva a lakásba
    no meg annyira a gazda is be van zárva
    amiről te bezsélsz az a kenneltartás, és az bizony nem a lakásban tartott kutyákra jellemző
  • DIESEL DOG #22928
    Engem annyira a dolog nem érdekel de eggyet-kettőt lehet hogy én is eldobálok... ha egyáltalán lesz...
  • Mike at home
    hm ez egy jó kérdés
    közkeletü, hogy miért tart vki kutyát laksban, az egy kinzás
    nos, a kutya ott szeret lenne, ahol a gazdája
    ugyanis a kutya falkaállat és nem magányosan él, ergo neki ott jó, ahol te vagy, hozzád jó közel, nem kizárva a kertbe
    persze van a kutyának mozgásigénye, mint ahogy az embereknek is van, de senki nem a lakásban mozog (na jó ez nem igaz, mert van akinek nincs mozgásigénye, de az ne tartson kutyát). Theát ha rendzseresen mozogsz, napi több kilométert futsz, vagy nem csak napi 10 perce visezd le a kuytát dolgát végezendő, hanem napi t9bbórát szentelsz neki, akkor a kutya nem szenved a lakásban
    Ami miatt kényelmetlen, hogy telihullat mindent a szőrével, puclhatod a lábát naponta 5x, stb
    No meg nem tudod kicspani a kertbe, hogy kezdj magaddal amit karsz én akkor is mónikasót fogok nézni, sörrel :DD
  • Hayni
    Ellenzem, nem dobtam még sosem és nem is fogok.
  • Mike at home
    :))
  • somdav95
    Ja és végig velem volt,jött velem mindenhova, meg amúgy is pár hetes volt még csak, sose hagytam itthon magába azon a hűdesok két hét alatt amíg itt volt :)
  • somdav95
    Nyugi csak pár napig volt itt, amúgy nagymamámnál volt ..
    De találkoztam egy olyan nővel akinek volt egy 8 éves labrador-ja és lakásba lakott vele kiskora óta.. Na az szentem kicsit durva
  • Carlos
    Hidd el én azt is agyonütném aki ezt teszi. Én állat párti vagyok nem emberpárti!
    Beraknám a gazdit egy 1m2-es kalitkába, hogy éljen. (és eldobnám a kulcsot)
  • Carlos
    Ja, a rottwiler és a németjuhász buta mint a tapló, de a csivava okos. Őőőő...Rengeteg rendőr és kábszerkereső csivavát láttam eddig télleg...
  • Marci0115
    azér arra kiváncsi lennék ha valaki izél hogy állatkinzás a petárdázás meg minden? akkor kérdem én amikor egy nagy testü állatot emeletes házban tartanak az minek nevezhetö?
  • Carlos
    Jó, akkor odamegyek a háziállatodhoz, aládobok egy petárdát mire az megég, megsüketül, vagy egyszerűen elpusztul, mert annyira megijed.
    Te meg gondolod azt mondod: "annyi baj legyen, majd kinövi".

Amúgy én nem eltörném a kezét, hanem odaszixalagoznám a kezéhez a petárdát és megnézném mi történik. Kábé azt érdemli a kretén barma.
  • solo
    Hát figy, ha az énmacskám megsérülne egy ilyen petárdát aládobó gyerek miatt akkor én simán addÍg rugdosnám a gyereket amÍg már nem ordÍt a fájdalomtól.
  • solo
    Hát nemtudom, én kifejezettem nemszeretem a kutyákat...110 % ig macska párti vagyok...De ettől függetlenűl kutya alá se dobnem be a cumót, nemhogy babakocsiba, nénizacskójába stbstb....
    De amúgy szerintem jódolog...
    Egyszer láttam, hogy egy buzi a kerÍtésnél rángatja a macskám, egyből hozzábasztam a köcsögjéhez egy követ...Mindezt egy 2 évvel ezelőtti szilveszteri napon..

• Carlos
    Túl sok volt a Fallout látom... :)
  • Mike at home
    mert nincs hajad, mert egy mutáns vagy :))
  • NEOreg3
    Én félek az emberektől. Mindenkitől. Kicsitől, nagytól egyaránt.